kanabis 22 644 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 No w grze jest tylko 49 mozliwych przeciwnikow do zabicia. Spoiler Zartuje ale prawda ze byloby zabawnie 1 Cytuj
SlimShady 3 438 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 2 godziny temu, Figuś napisał: Ziomek 7 razy przechodził grę żeby wbić platynę Chore ludzie. 1 2 Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 O cholera jasna, tak marnować życie to sobie nie wyobrażam, to prawie tak samo chore jak napisanie 30k postów na forum o gierkach. 1 Cytuj
Popi 92 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 Godzinę temu, LukeSpidey napisał: Co masz na myśli? Zgłaszali problemy do 2K na psnprofiles forum mozna poczytac. To im rekomendowali restartowanie konsoli i tym podobne bzdury Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 O k u r w a ! To pojechali po graczach równo. Za takie podejście to ludzie powinni się domagać zwrotu kasy za sprzedanie wadliwego towaru i wciskanie go ludziom jako remaster. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 To była raczej jakas automatyczna wiadomość, bo wątpię żeby normalnie ktoś polecał takie rozwiązania. Na steamie od kilku w bazie danych M2 dochodzą jakieś nowe wpisy, pliki, więc niedługo pewnie wleci aktualizacja. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 -Mam problem odnosnie trofeum za 50 zabójstw, liczylem i spokojnie nabilem juz ponad 60 a trofeum dalej nie wskoczylo. Mozecie sie jakos do tego doniesc , jakies rady? -Dzien dobry, cieszymy sie ze Pan do nas napisal. Prosze sprobowac wylaczyc i wlaczyc konsole. 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 Fabularnie jestem bardzo usatysfakcjonowany i grało mi się ekstra. Bardzo dobra mafijna opowieść ze świetnym aktorstwem. Postać Donovana to jedna z najlepiej napisanych w całej serii i z pewnością zagram w DLC, szczególnie w to poświęcone jemu. Technicznie jak na sandboxa jest dobrze po tych wszystkich patchach. Zdarzały mi się takie pierdoły jak auto, które zapadło się na drodze do połowy i siedzący w nim ludzie umarli, ale było tego raptem kilka. Innymi słowy - nie przeszkadzało w ogóle w odbiorze gry. To co mnie niesamowicie sfrustrowało to zglitchowane trofea bo grając zawsze staram się grać tak, żeby nie blokować sobie drogi do platyny jak będę miał na nią ochotę, albo żeby nie robić "pustych przejść". I tutaj gra wyprowadziła mnie z równowagi bo zaczęło się od trofeum z odwróceniem 16 bossów, ale do tego doszło to za uzbieranie i wydanie 500 000 dolarów. Na koniec jako truskawka na torcie trofeum, które mi nie wpadło to uzbieranie najwyższego poziomu lojalności u wszystkich 3 bossów. Wszystkie misje poboczne mam zrobione, dzielnice porozdzielane równo. Za 1 bossa po zakończeniu jego wątku trofeum wpadło, za wszyskich 3 już nie. Dawno żadna inna gra nie obrzydziła mi robienie platyny, a chciałem mieć splatynowaną całą serię po zapowiedzeniu remake pierwszej części. Mam teraz poważne obawy o to jak będzie pod tym względem wyglądać jedynka. Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 Nie miałem problemu z żadnym z trofeów w trójce. Robiłem przejście na odwrócenie bossów i bez problemu. Jest spora szansa, że pucharki zaczynają wariować w wersji definitive. Ja mam zwykłą z wykupionymi wszystkimi dlc, więc może nie będzie przygód. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 Nie to nie ma nic wspólnego z wersją Definitive. Historia zglitchowanych trofeów sięga premiery gry i przez 4 lata nic z tym nie zrobili. Wszystkie trofea są tak samo zglitchowane jak były. Jednym wpadają, a innym nie. Loteria. Mówiąc szczerze nigdy wcześniej nie zglitchowało mi się tyle istotnych dla platynowania trofeów w jednym przejściu. A pamiętam problemy i granie z duszą na ramieniu w Borderlands, Deus Ex: HR czy Dead Island. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 27 maja 2020 Opublikowano 27 maja 2020 No i Mafia 2 DE skończona. Uniknąłem jakichś większych błędów, ale i tak mogło być lepiej. Raz nie załadował mi się poprawnie skrypt misji, innym razem framerate spadł w okolice 30 i dopiero wyjście z lokacji to naprawiło. Od czasu do czasu jakieś tekstury migotały. Miałem też przypadek, gdy w scence przerywnikowej fedora mi się zglitchowała i zniekształciła twarz Vito. Co nie zmienia faktu, że to nadal ta sama świetna gra. Z przyjemnością ponownie przeszedłem tę historię. Teraz pełne skupienie na 3-jce. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 8 godzin temu, Bigby napisał: No i Mafia 2 DE skończona. Uniknąłem jakichś większych błędów, ale i tak mogło być lepiej. Raz nie załadował mi się poprawnie skrypt misji, innym razem framerate spadł w okolice 30 i dopiero wyjście z lokacji to naprawiło. Od czasu do czasu jakieś tekstury migotały. Miałem też przypadek, gdy w scence przerywnikowej fedora mi się zglitchowała i zniekształciła twarz Vito. Co nie zmienia faktu, że to nadal ta sama świetna gra. Z przyjemnością ponownie przeszedłem tę historię. Teraz pełne skupienie na 3-jce. mafia 3 pierwszy raz? Jak tak to trzymaj się chłopie jest tam dobra gra tylko mocno trzeba jej szukać Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 Tak. Do tej pory wszystkie opinie mnie odrzucaly, ale za te 3 dyszki z Goga żal było nie brać i w końcu przekonać się na własnej skórze. Po około 10 godzinach mi się podoba. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 28 maja 2020 Opublikowano 28 maja 2020 (edytowane) Nie no tak naprawde ogrywanie teraz mafii 3 nie jest takie tragiczne w porownaniu do premiery. Jak gralem bez aktualizacji i zaktualizowalem to samo zabijanie ze skradania jest ulepszone milion razy. Bez aktualizacji mozna biegac jak poj,eb i abys tylko zdazyl wcisnac guzik odpowiedzialny za zabojstwo z ukrycia Po aktualizacji juz tak nie jest wesolutko. Dlatego sam nie wiem czy brac dla siebie na premiere mafie 1 czy tylko na handel. A dla siebie wezme chyba jak juz popatchu.ja to co spier.dola bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze bedzie wszystko ok na premiere. Edytowane 28 maja 2020 przez kanabis Cenzura popatch.ują :yao: Cytuj
Popi 92 Opublikowano 31 maja 2020 Opublikowano 31 maja 2020 A trofeum za 50 killi w Mafii 2 nadal zgliczowane. Jakie to są ulungi aż szkoda słów. Możliwe że zamiast 50 killi dodali o parę zer za dużo a wtedy wszyscy mamy prze(pipi)ane:) Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 3 czerwca 2020 Opublikowano 3 czerwca 2020 https://www.imdb.com/title/tt12354406/?ref_=nm_flmg_act_3 Lista aktorów podkładających głos w grze. Niektórych sprawdziłem na YT i wydają się pasować. Na reddicie piszą, że to nowy głos Tommy'ego. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 3 czerwca 2020 Opublikowano 3 czerwca 2020 Czy jutro jest jakiś pokaz i prezentacja gameplayu, czy coś mi się pomyliło? Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 3 czerwca 2020 Opublikowano 3 czerwca 2020 6 czerwca na PC Gaming Show. O ile tego też nie przełożą/odwołają. Ogólnie nie wiem czy warto się nastawiać na gameplay, bo 15 czerwca ma się odbyć pokaz gry, który czytałem że jest określany jako: Worldwide Gameplay Debut w/ Hangar 13 President and CCO Haden Blackman. Póki co obstawiam, że w sobotę będzie tylko zwiastun. Ale jeśli będą w nim jakieś fragmenty rozgrywki, to też będę zadowolony. Jeszcze odnośnie castingu i czasu produkcji remake'u. Na instagramie jednego z aktorów jest post sugerujący, że sesja motion capture/voice actingu trwała od listopada 2018 do marca 2019. Także strzelam, że ogólny proces developingu to mniej więcej 3 lata. 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 4 czerwca 2020 Opublikowano 4 czerwca 2020 No więc PC Gaming Show został przesunięty na 13 czerwca. Cytuj
oFi 2 499 Opublikowano 4 czerwca 2020 Opublikowano 4 czerwca 2020 ogolnie po tym co sie mozna spodziewac po hangarze to to, że cutscenki bedą zrobione z pieczołowitą starannością, ale co do gameplayu mam duze obawy Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 4 czerwca 2020 Opublikowano 4 czerwca 2020 A ja nie. Poruszanie się postacią, strzelanie i jazda samochodem jest w M3 na przynajmniej dobrym poziomie. Jeśli chodzi o bugi i powtarzalność misji, to już inna bajka. Gralem już 20 godzin i sporo się tego trafilo. Najbardziej denerwujące są nieaktywujace się skrypty. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Mafia 3 skończona w około 25 godziny. Po opiniach spodziewałem się, że będzie gorzej, nudniej. Nic takiego. Bardziej denerwowały mnie różne bugi, w tym te które uniemożliwiały dalszy progres. Pomagało jednak wczytywanie ostatniego punktu kontrolnego. Co nie znaczy, że powtarzalność misji mi odpowiadała. W pewnym momencie musiałem robić dłuższe przerwy pomiędzy kolejnymi dzielnicami i biznesami, które trzeba było przejąć. W 1-2 godzinnych sesjach było to wszystko znośne. Ostatnie misji na szczęście były już w stylu tych z początku, a więc od cutscenki do cutscenki, a w międzyczasie fajna akcja i same konkrety. Historia i sposób narracji mi się podobały, postaci świetne (Donovan mistrz), a muzyka wryła się w uszy. Solidny tytuł, choć znacznie inny od M1 i M2. Ode mnie 7/10. Jednocześnie od jakiegoś czasu pogrywam w pierwszą część, niejako w ramach "przygotowania" do remake'u. Cholera, ta gra nigdy się nie zestarzeje, a klimatem kładzie na łopatki wszystko inne. 2 Cytuj
LukeSpidey 941 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 (edytowane) Grałeś z wszystkimi DLC, czy tylko podstawkę? Edytowane 6 czerwca 2020 przez LukeSpidey Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Podstawkę. Nie kupowałem jeszcze DLC i raczej nie zamierzam. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 6 czerwca 2020 Opublikowano 6 czerwca 2020 Ale przecież dodatki są darmowe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi