Opublikowano 8 kwietnia8 kwi Parking w Driverze chyba jednak był prostszy. Wyścig próbowaliśmy przechodzić z kumplem, komu w końcu się uda. Potem save na dyskietkę i można było grać dalej.
Opublikowano wtorek o 20:445 dni 1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):Sam teraz ogrywam trójkę (po raz drugi) w wersji DE i najbardziej mnie w sumie irytuje skybox z tymi dziwnymi przeskokami. To wygląda tragicznie i nawet mody specjalnie tego nie ratują, bo siedzi to gdzieś w silniku gry z tego co wyczytałem i można tylko złagodzić objawy. Tutaj trochę jak kiedyś z San Andreas- tam Freeway i Radio X w tle, a tutaj czarny muscle car i Born to be wild z głosników- można śmigać. Jak pisze Bzduras, to wepchane na siłę przejmowanie dzielnic to minus. Mogli to dać jako jakiś Free ride czy tryb budowania imperium, a misje główne zrobić jak w jedynce. Wyszłoby to grze na plus.Na czym grasz? Bo też drugi raz przechodzę tym razem na kompie i właśnie narazie nie zauważyłem tego problemu z niebem a na ps4 mnie to mega wkurzało. Ale tak naprawdę to jeszcze może nie miałem okazji bo jestem dopiero na początku gry. Całości nie dam rady przejść przez wspomniane farmienie ale chciałbym ograć dodatki
Opublikowano wtorek o 21:105 dni 19 minut temu, Pupcio napisał(a):Na czym grasz? Bo też drugi raz przechodzę tym razem na kompie i właśnie narazie nie zauważyłem tego problemu z niebem a na ps4 mnie to mega wkurzało. Ale tak naprawdę to jeszcze może nie miałem okazji bo jestem dopiero na początku gry. Całości nie dam rady przejść przez wspomniane farmienie ale chciałbym ograć dodatkiO widzę, że odkopano temat trylogii, a o Mafii 3 jest dedykowany z nowymi postami.W Mafii 3 po wszystkich DLC nie ma aż tak dużo tej farmy, tylko jakoś 32 takie misje (na kompie to nawet chyba widziałem mod wyłaczajacy to gówno()).Misje z DLC za to znacznie uatrakcyjniają temat, ogólnie te misje to jest top tej gry i szczerze mówiąc polecam.
Opublikowano wtorek o 21:235 dni 11 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):W Mafii 3 po wszystkich DLC nie ma aż tak dużo tej farmy, tylko jakoś 32 takie misje (na kompie to nawet chyba widziałem mod wyłaczajacy to gówno()).Niestety są to tylko sejwy w konkretnych miejscach, które pomijają to badziewie. Ojj, nigdy nie zapomnę jak po tym zajebistym wprowadzeniu dostałem lepa na twarz tym "przejmowaniem" obszarów. Ale jak mówisz, że z DLC jest trochę lepiej to może kiedyś się wróci, bo wtedy nie dałem rady się przez to przebić. Edytowane wtorek o 21:245 dni przez tjery
Opublikowano wtorek o 21:345 dni Ja się w trójce świetnie bawiłem, mimo tego grindu i mimo błędów i glitchy, które występowały tuż po premierze. Nie ograłem jednak DLC, więc mam w planach powrót do przygód Lincolna.
Opublikowano wtorek o 23:535 dni Największa wada, czyli grind w odbijaniu dzielnic nie zniknął, ale usunięto bugi oraz wszystkie DLC są za darmoszkę, a naprawdę dają radę - rozbudowują fabułę gry i dodają sporo dodatkowych opcji.Gra jest też spatchowana, więc po uwzględnieniu bajerów z DLC, warto zagrać albo wrócić, jak Ktoś się od niej odbił.Tak powinna wyglądać trójka te prawie 10 lat temu. A nie jak wtedy, kiedy była wykastrowanym z zawartości, zabugowanym potworkiem. Polecam.
Opublikowano środa o 03:555 dni @Pupcio na PC. Sprawdzałem trzy mody i jest tylko ciut lepiej- chmury nadal wyglądają tragicznie jak rysowane w paintcie.
Opublikowano środa o 14:565 dni Szkoda, że na konsolach to lata w 30-stu klatkach. Że też się nie pokusili o patcha do 60 klatek.
Opublikowano środa o 17:065 dni @Pupcio tak mi to wygląda, ale czasem jak słońce przyświeci, to mam żółć/pomarańcz na ekranie.
Opublikowano środa o 17:165 dni Z tego co pamiętam to jak jak jechało się pod słońce a dodatkowo popadał deszcz albo załączyła się mocna mgła to dosłownie robił się jeden wielki bełt na ekranie.
Opublikowano środa o 17:295 dni Tak te efekty jakoś się dziwnie mieszały, tak samo chyba pory dnia. No było coś tam ostro popsute
Opublikowano środa o 17:325 dni Oświetlenia to nie umieli ogarnąć, w remake'u jedynki też tragicznie to miejscami działało więc info że skorzystają z UE5 przy Old Country to nie taka zła informacja (no chyba że skopią optymalizację xd
Opublikowano środa o 17:475 dni I niestety mody czy reshade tego nie naprawią, bo jest to zbyt głęboko zakopane w silniku gry. Czasem u mnie wygląda średnio, żeby za chwilę było tragicznie. W rimejku jedynki aż tak źle to nie wyglądało.
Opublikowano środa o 17:565 dni W remake'u nie ma dynamicznie zmieniającej się pory dnia więc mniejsza szansa na nałożenie się efektów ale jak szybko się przemieszczasz lub obracasz kamerę to oświetlenie nie nadąża z tym co jest na ekranie.
Opublikowano środa o 20:015 dni Albo czasem jak się pod słońce popatrzy. Tam też odbicia na karoseriach aut kiepsko wyglądały.W trójce zrobiłem teraz objazd po bagnach i co się tam odwala graficznie to aż przykro momentami patrzeć. Tylko nie wiem czy to też nie wina tego moda co mam.