XM. 10 826 Opublikowano 31 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2020 Ciekawe jak z szybkością pojazdów. Na tym gameplayu widać jeden pojazd którą moze ponad 150km jechać, żeby nie zwiększyli u wszystkich osiągów. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2020 W oryginale ustawiało się ograniczenie prędkości, bo szybka jazda na momencie powodowała zainteresowanie policji, a te skurczybyki były naprawdę uciążliwe i z tego co pamiętam, nie było tak łatwo im uciec jak w GTA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MarJanOS 27 Opublikowano 31 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2020 @krupek Zgadza się. W kwestii działania gliniarzy Mafia byla nie do pobicia. Nawet w trójce też idzie się z nimi trochę namęczyć. Swoją drogą do dziś mam ezgemplarz jedynki z "Kolekcji Klasyki" Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 31 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2020 Jakoś 10 lat temu nabyłem też z kolekcji klasyki i wtedy dopiero tak na poważnie zasiadłem do Mafii, bo w okolicach premiery, za gówniaczych czasów to się raczej odbiłem od niej ze względu na poziom trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 491 Opublikowano 31 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 lipca 2020 Właśnie wczoraj skończyłem (po raz pierwszy lol) Mafię i muszę przyznać, że nawet teraz blisko 30'tki miałem kłopot z pewnymi misjami Wyścigi dalej są upierdliwe tak jak kiedyś, problemem nawet nie są przeciwnicy tylko zachowanie auta na drodze. Nigdy nie wiadomo czy następny zakręt nie skończy się dachowaniem co przy ostatnim okrążeniu potrafi nieźle w(pipi)ić. Gierka jednak się zestarzała przeokrutnie pod wieloma względami ale fabularnie dalej się broni jako jedna z najlepszych gangsterskich pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 sierpnia 2020 Cytat Wystarczy jedno spojrzenie na Mafię: Edycję Ostateczną, aby docenić, jak niesamowitych postępów dokonano w dziedzinie grafiki od czasu premiery Mafia: The City of Lost Heaven z roku 2002. Ale choć w tym obszernym remake'u dokonano mnóstwa ulepszeń grafiki, producenci na każdym kroku upewniali się, że obecny styl wciąż jest zgodny z atmosferą i wierny epoce lat 1930., znaną z oryginału. „Wiedzieliśmy doskonale, jak oryginalna Mafia jest postrzegana przez fanów i musieliśmy tworzyć zgodnie z jej dziedzictwem” mówi Petr Motejzik, dyrektor grafiki w Hangar 13, z siedzibą w Czechach. „To dlatego naszym priorytetem było zachowanie jak największej liczby elementów z oryginalnej produkcji, a następnie maksymalne ulepszenie ich”. Przed rozpoczęciem tworzenia materiałów do gry zespół z Hangar 13 postarał się uchwycić esencję oryginalnej Mafii poprzez nowe grafiki koncepcyjne i grafiki nastrojowe – od kultowych postaci i miejsc po najważniejsze misje i momenty w historii Tommy'ego Angelo. Na ich podstawie stworzony został każdy element prezentacji w Mafii: Edycji Ostatecznej, oczywiście z wykorzystaniem nowoczesnych technik i sprzętu. „Prace nad pierwowzorem zostały zakończone 18 lat temu, a technologia będąca jego fundamentem była jeszcze starsza, a więc postępy są ogromne!” mówi Motejzik. „Przykładowo, możemy dokładnie określić jak działa oświetlenie i odbicia, a tym samym zmienić nieco atmosferę i wrażenia w trakcie misji. Dodaliśmy tysiące detali z epoki, symulację ruchu płaszczów postaci, ulepszyliśmy animacje i mimikę twarzy – wszystkie te aspekty wzmacniają filmowe wrażenia z gry”. Przebudowa Lost Heaven dla Mafii: Edycji Ostatecznej była niezmiernie ważnym elementem projektu graficznego w remake'u, gdyż miasto posiada własny charakter i samo w sobie jest bohaterem gry. „Nie mogę się już doczekać, kiedy pokażemy miasto Lost Heaven graczom, szczególnie fanom oryginału” mówi Motejzik. „Z powodu ograniczeń technologii w oryginalnej Mafii gracze nie widzieli panoramy miasta z odległości. Zasięg wzroku był ograniczony, aby zoptymalizować wydajność gry. Teraz gracze widzą przepiękną panoramę miasta. Mam nadzieję, że spodoba się im ona tak, jak członkom naszego zespołu. Skoncentrowaliśmy się na linii dachów nowego miasta i chcieliśmy pokazać pionowość jego centrum”. Od drapaczy chmur po malutkie szczegóły, wszystko zostało dopieszczone. Motejzik jest dumny z kilku subtelnych elementów, takich jak wspomniana fizyka tkanin w przypadku eleganckich strojów mafiosów czy materiały, z których zbudowane są realistyczne samochody z epoki. Jak mówi sam Motejzik: „chromowane części przepięknych pojazdów retro są po prostu seksowne”. „Chcieliśmy, żeby gracz naprawdę poczuł się jak członek rodziny mafijnej; aby poczuł atmosferę w barze Salierich, gdzie ma swoją siedzibę gang dona” mówi Motejzik. „Poświęciliśmy mnóstwo czasu na detale i autentyczność, aby gracze mogli wejść do baru, kuchni, warsztatu, garażu, biura Salieriego i tak dalej. Wszystko tętni życiem. Praktycznie czuć zapach wody kolońskiej, drogich perfum i cygar wypalanych przez eleganckich mężczyzn z garniturach. A to wszystko pomieszane jest z zapachem opon i paliwa z garażu Ralphiego”. Poniżej możecie nasycić oczy widokiem grafik koncepcyjnych z Mafii: Edycji Ostatecznej i podziwiać wizje wielu dzielnic Lost Heaven i ulubionych miejsc. Zobaczycie też, jak powstawały elementy, które zostały dodane do Edycji Ostatecznej, takie jak motocykle, na których można jeździć, czy nowy ekran menu głównego, umieszczony w mrocznym pokoju hotelowym oświetlonym neonem z zewnątrz. Koniecznie odwiedźcie sekcję Media, w której znajdziecie najnowsze zrzuty ekranu w wysokiej rozdzielczości i zwiastuny, przygotowujące nas na premierę Mafii: Edycji Ostatecznej, już 25 września. https://mafiagame.com/pl-PL/news/mafia-definitive-edition-art/ Nowy wpis na oficjalnej stronie. Tym razem dotyczący grafik koncepcyjnych. Nic odkrywczego, ale kto chce może poczytać. Tak mniej więcej będzie wyglądało menu główne. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 13 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2020 (edytowane) Edytowane 13 sierpnia 2020 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 (edytowane) W następną środę można się spodziewać wielu nowych materiałów. Gry-online.pl podało, że ogrywają już remake, do tego niektórzy streamerzy mają pokazywać rozgrywkę. edit: Edytowane 19 sierpnia 2020 przez Bigby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 462 Opublikowano 19 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 sierpnia 2020 Ciekawe, czy będzie trofik za przejście na Classic - byłoby fajnie. Chyba ostatni tytuł obecnej generacji, który jeszcze kupię na premierę, mam nadzieję, że tego nie spieprzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 445 Opublikowano 20 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 sierpnia 2020 O tak to jest najlepsza wiadomość od ogłoszenia gry Classic mode wjedzie jak Bayern w Barcelone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2020 Nadchodzące materiały pokażą rozgrywkę z 5 misji: An offer you can't refuse Molotov Party Ordinary Routine Fair-Play A Trip to the Country 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 HYPE jest niesamowity, jezeli do tego bedzie 2 i 3 to biore na premiere:-) Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 Widziałem już pierwszy materiał z rozgrywki i jeśli mnie nim nie kupili to kolejne też tego nie zrobią. A ja już jestem kupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 To się nie może nie udać. Skoro oryginał to był hicior, to musieliby się postarać, aby spierdzielic remake. Zakup day one koniecznie, tym bardziej, że dobra cena premierowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 23 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2020 (edytowane) Też jestem pewny, że wyjdzie co najmniej dobrze. Ogólnie muszą być pewni siebie, skoro na miesiąc przed premierą dają ogrywać niemały kawałek gry dziennikarzom i streamerom. Dodatkowo zobaczymy sporo gameplayu + wrażenia z rozgrywki. W przypadku 2K Games spodziewałem się, że nic takiego nie będzie miało miejsca. edit: Edytowane 23 sierpnia 2020 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 sierpnia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 25 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2020 30 sekund nowych scen. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Czy ta gra jak wyjdzie to bedzie wraz z zremasterowaną dwójką oraz 3? Bo taki pakiecik bym przygarnął. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Zremasterowana dwójka już jest. Trójka żadnego odświeżenia nie dostała. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Trójka to dostała downgrade bo zabrali patcha do PRO/XOX Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Dwójka i trójka to coś warte w ogóle czy prawilnie trzeba brać samą jedyneczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Dwójka bardzo dobra gra jak nie grałeś jeszcze, trójke do kibla i spuścić wodę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 724 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 Ok ale bedzie to wydane jako mafia trilogy? Ze wszystkie 3 gry na jednym nosniku? Czy mam to chuj,o,stwo osobno kupowac? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 No właśnie w 2 nie grałem nigdy. Tak będą 3 razem, dlatego też się sam zastanawiam czy nie brać całości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 sierpnia 2020 (edytowane) Możesz kupić trylogię za około 200 zł, albo samą Mafię 1 za 150. Jak nie grałeś, bierz pakiet. Nowe screeny Reszta tutaj - https://m.imgur.com/a/9s4DyCD Edytowane 26 sierpnia 2020 przez Bigby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi