standby 1 725 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 No w 2 ten model jazdy jest uzależniający wrecz Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 16 stycznia 2022 Opublikowano 16 stycznia 2022 Mafia II miała ten fajny, jajcarski klimat (trochę jak chłopaki z ferajny). Chyba będzie trzeba wrócić na PS5 skoro forumek poleca remaster 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 19 stycznia 2022 Opublikowano 19 stycznia 2022 Klimat jest kozacki, ta rozmowa z Joe i jego teksty na podryw xD "Jeżeli jedna noga to Boże narodzenie, a druga to wielkanoc, to wpadne między świętami" . 2 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 23 stycznia 2022 Opublikowano 23 stycznia 2022 Soundtrack w tej grze i dopasowanie do misji i wydarzeń to jest klasa światowa Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 Dobra. Skończyłem 2. Nadal fabularnie uważam ja za lepsza od jedynki. Takie dosłownie goodfellas tylko że gra. Zresztą misja z zakopywaniem trupa wydaje się nawiązaniem do tego świetnego filmu. Historia, muzyka, gameplay- nic tu się nie zestarzalo. Gunplay to nadal miód i mnóstwo dzisiejszych shooterow, Mafii 2 do piet nie dorasta w tej materii, rozwałka otoczenia to nadal najwyższa klasa. Model jazdy jest cudowny i chyba nic lepszego w tej kategorii nie powstanie. Jeżeli chodzi o grafikę to oczywiście remake więc zostala podbita rozdziałka oraz zaimpletowano lepsze tekstury. Natomiast rwaca animacja, bugi czy zwyczajne glitche zdarzają się tu za często i nie powinny mieć absolutnie miejsca. Żeby ta gra chodziła tak na ps 4 to jest skandal. Jako że nie jestem graficznym narwańcem to jakoś przymknąłem na to oko ale już rozumiem hejt w recenzjach. Na pewno sprzedawanie tego jako pełnowartościowy produkt to trochę xd ale wziąłem trylogię więc 33 zł za 12 godz świetnej zabawy(dlc jeszcze przede mna). A na koniec oczywiście dorzucam ta piosenkę 2 1 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 27 stycznia 2022 Opublikowano 27 stycznia 2022 (edytowane) Takie małe sprostowanie, to nie remake, tylko remaster, a w zasadzie demaster, bo ci nieudacznicy zawarli błędy, których nie było w oryginale. Trochę nie rozumiem tego nazewnictwa tj. alternate ending, tam chyba było tylko jedno zakończenie. Edytowane 27 stycznia 2022 przez SlimShady 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 716 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 Bugów to tam jest masa, niektóre krytyczne przez co ukończenie gry może być problematyczne. Np w dodatku Joe po misji w supermarkecie psy rozstawiały blokadę na ulicach, która w ogóle nie znikała. Robię potem misję dla Rocco, gdzie trzeba śledzić typa aż do parku i przez blokadę policji on nie mógł przejechać. Nie pomagało nic, a czas uciekał. W końcu odpaliłem jeszcze raz misję supermarket i od razu dałem się zabić, a potem znowu odpaliłem tą dla Rocco i dopiero wtedy blokada policyjna zniknęła. W wersjach na stare konsole nie było takich błędów. Tutaj np po scenkach CGI zapętla się muzyka i pomaga dopiero wczytanie misji jeszcze raz. Widać, że nikt tego nie testował. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 28 stycznia 2022 Opublikowano 28 stycznia 2022 Dodatków nie ogrywałem ale jak się dzieją tam takie cuda to nie za dobrze. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Bardzo ładnie wygląda to miasto, a szczególnie mi się podoba w nocy, albo podczas deszczu. Oświetlenie też fajne. Z oryginału pamiętam misje wybiórczo, tak więc fajnie się gra. 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Zacząłem dzisiaj Mafia Definitive Edition, oczywiście w trybie klasycznym. Jest dobrze, ale mam wrażenie, że zrobili z tego cinematic experience bo miałem tylko jedną misję gdzie musiałem użyć broni, poza tym tylko łażę (powoli) albo jeżdżę z punktu do punktu. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Pierwsze kilka godzin jest przejebane, prawie nie ma grania, zupełnie niepotrzebnie w coś takiego poszli, ale później będzie lepiej choć braki w muzyce oryginalnej i licencjonowanej są niewybaczalne. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Gra zdaje się być wierna oryginałowi ale nie przypominam sobie by było aż tak mało gameplayu. Wyścig dał w kość w trybie klasycznym ale się udało. Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Dla mnie największy minus remastera to główni bohaterowie... Tom, Paulie i Sam stracili charakter moim zdaniem. Zrobili z nich takich kopiuj-wklej gangusow, których trudno rozpoznać na pierwszy rzut oka który jest który. Za to Salieri lepszy niż w oryginale, młodszy jakby i bardziej dynamiczny. Ogólnie w miarę mi się ten remaster podobał, ale myślę, że można to było zrobić lepiej. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Jest dosyć wierna, w paru miejscach rozszerzona, ale pójście w cutscenki kosztem gameplayu i przyspieszeniu paru misji, żeby nie było "nudnych podróży", to błąd. Nawet te pościgi, to bardziej QTE, dla i tak słabej efektowności. Mafia tego nie potrzebuje, tak samo w oryginale miałeś mniej strzelanin i przeciwników, ale tak samo mogłeś łatwo zabić, jak zginąć od jednego strzału, więc było ciężko, ale bardziej taktycznie. W sumie głosy i mordy Sama i Pauliego też mnie wkurwiały, nie mogłem nawiązać z nimi więzi i myliłem ich ze sobą, co w oryginale się nie zdarzyło. Ogólnie wyszło ok, tym bardziej, że musieli zrobić całe, szczegółowe miasto, co przy rimejkach się nie zdarza, ale wybitna robota, to nie jest. P.S. To jest remake, a nie remaster. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 W trybie trudności - klasyczny tutaj też nie ma lekko i ginie się od dwóch - trzech kulek. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Na pierwsze przejście dałem normal(póki co, jedyne), bo były tutaj jęki na segment z misją na wsi, a nie chciałem sobie popsuć wrażeń. Cytuj
knotek 211 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Mafia w oryginale była objawieniem. Tylko, że trochę lat minęło, trochę fabuł w grach się poznało i drugi raz granie w pierwszą Mafię robi już dużo mniejsze wrażenie. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Mi się bardzo przyjemnie grało w odświeżoną jedynkę, tym bardziej że misje to ledwo co tam pamiętałem. Miasto i światła w deszczu super, a czasami zdarzało mi się gdzieś zatrzymać i pooglądać teren, ładne są miejsca. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 (edytowane) Dobra, już znalazłem, sam próbowałem strzelić w opony jak w oryginale, ale fura jechała raczej normalnie, ale widać, że da się to załatwić w inny sposób: Spoiler Edytowane 3 lipca 2022 przez SlimShady Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Remake oczywiście, nie remaster, pokręciło mi się od upału. To prawda że setting bardzo im się udał. Spędziłem sporo czasu jeżdżąc sobie po okolicy i oglądając widoczki. Tereny wiejskie są super, tak jak swego czasu w oryginale, miasto też bardzo klimatyczne. No i samochody są wspaniałe, ale to norma w każdej części. Co do fabuły... znacznie większe wrażenie zrobiła na mnie te 20 lat temu. Teraz jak grałem w remake to się pary razy zastanawiałem nad czym się tak zachwycałem w przeszłości. No ale inne czasy, człowiek się zmienił. Tak czy owak uważam że każdy powinien poznać te historie a remake jest do tego świetna okazja. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 3 lipca 2022 Opublikowano 3 lipca 2022 Mi się spodobało na tyle, że będę robił platynę Miło jest wrócić do Lost Heaven. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 4 lipca 2022 Opublikowano 4 lipca 2022 Ja dziś wróciłem właśnie w tym celu () i zbierałem znajdźki oraz samochody. Zostały mi tylko te yebane lisy, trochę ich poniosło z ilością, ale już głupio tak zostawić, skoro tylko tego brakuje. Fabularnie bardzo mi się podobało, bardziej chyba niż trójka, ale nadal wolę dwójkę. Fajne postacie (choć Sam za bardzo kojarzy mi się ze Snoop Doggiem), zajebisty klimat i jeden z lepszych modeli jazdy w open worldach. Super tytuł. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 4 lipca 2022 Opublikowano 4 lipca 2022 To szukanie samochodów jest mega, tylko szkoda, że raptem 5 aut jest. Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 4 lipca 2022 Opublikowano 4 lipca 2022 Fakt, bo fury fajne. Jeszcze są te czasówki z budek telefonicznych, ale po jednej mam dość i skoro wpadła trofka za 30 samochodów to resztę sobie daruję (małe otarcie i już "failed"). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi