Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Jeśli miałbym zgadywać, to tak. Liczę, że może jakąś kolekcjonerkę przygotowali. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 To chyba będzie musiało być na 3 płytach skoro m2 waży prawie 50gb. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Mafia 2 Definitive Edition co prawda nie będzie znacząco różniła się od pierwowzoru, ale i tak ładnie zmienili oświetlenie. Tekstury też pewnie zostaną odpowiednio podbite. Dla mnie ok. Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Jest git, w sumie to nie bardzo co jest poprawiać w drugiej części. Grafika jak na tamte czasy była dobrze zrobiona, jak i do dziś dnia dobrze się trzyma. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 biore dej lan, trojki nie ogralem wiec bedzie okazja Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Wooow, nie przypuszczałem że coś takiego mnie ucieszy. Pamiętam że próbowałem za gnoja ogrywać Mafię 1 ale sławetna misja z wyścigiem mnie położyła a byłem za młody na docenienie fabuły w gierkach, więc GTA 3 i VC bardziej mnie robiły. A Mafię 2 kupiłem cyfrową wersję na X360 po taniości i nigdy nie odpaliłem. Cudownie, nieoczekiwany kandydat na Day One. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Wiadomo, że główny cukierek to M1 ale M2 z trawą (miałem niestety wersję na PS3), w lepszej jakości zagram z bananem na twarzy. No i raz jeszcze ten klimat w śniegu i „Let’s snow” jako podkład No day1 jak nic. 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Dlatego tak często zimą przechodziłem Mafię 2. 2 Cytuj
D.B. Cooper 3 066 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 pamiętam ten stres przy instalacji jedynki jak pasek zacinał się na dłuższy czas, a w kolejce jeszcze dwie płyty jakby trylogia kosztowała powiedzmy te 250 zł, a byłaby możliwość kupić jedynkę i dwójkę za 247 to nawet się nie zastanawiam i wybieram drugą opcję. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Muszę jeszcze pochwalić artworki/okładki, które przygotowali. 1 Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 (edytowane) wiem ze w całym zestawie trójka #nikogo ale ciekaw jestem czy chociaż podbiją grafikę pod PS4 Pro i One X. EDIT: lol wygoglowałem i patch do trójki rzeczywiście już jest, także tymbarskiej jarenko tym wszystkim Edytowane 13 maja 2020 przez MaZZeo Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Jak wyeliminują wszelkie bugi i poprawią optymalizację to będzie git. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Ciekawe czy Vito i Joe w wersji z dwójki będą na tym niezapomnianym epilogu jedynki. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 maja 2020 Opublikowano 13 maja 2020 Teraz nie ma zmiłuj, muszą być. Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 12 godzin temu, blantman napisał: Mafia 2 miała spoko historię ale była strasznie drewniana jak na czasy kiedy wyszła. Plus niepotrzebny sandboks udawany coś jak La noire. Niby chce być gra otwartą ale tam nic nie ma:) Ja pyerdole Blantman, niby jaki element rozgrywki w Mafii 2 byl drewniany? Jaki udawany niby Sandbox? Bo dodali mozliwosc kupna ciuchow w sklepie?? Tak jak tu ktoś wspominał, miasta zarówno w jedynce i dwojce mialy być tylko i aż klimatycznym tłem dla rozgrywki oraz historii. I jeszcze raz zapytam co bylo tam drewniane? Bo strzelanie i prowadzenie pojazdow to top tamtej generacji. 1 Cytuj
flavio 107 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Ale siądzie w premierkę, czekam już na gameplay. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 (edytowane) 32 minuty temu, standby napisał: Ja pyerdole Blantman, niby jaki element rozgrywki w Mafii 2 byl drewniany? Jaki udawany niby Sandbox? Bo dodali mozliwosc kupna ciuchow w sklepie?? Tak jak tu ktoś wspominał, miasta zarówno w jedynce i dwojce mialy być tylko i aż klimatycznym tłem dla rozgrywki oraz historii. I jeszcze raz zapytam co bylo tam drewniane? Bo strzelanie i prowadzenie pojazdow to top tamtej generacji. dla mnie gameplay mafi 2 był niedopracowany. Przykłady pamiętam że między mega misjami fabularnymi (prawie każda była super z dopracowanymi scenkami) było w (pipi) cover shootera. Problem miałem właśnie z tym strzelaniem bo często zdarzało się że nawet jak byłem za osłoną dostawałem dmg. Też dużo było walki na pięści i pamiętam że mi kompletnie nie leżała ta mechanika. Grałem w grę wieele lat temu a w mafie 1 jeszcze dawniej. Z Mafi 1 pamiętam tylko ten (pipi)any wyścig jeżeli chodzi o negatywne wspomnienia. a z Mafi 2 kilka rzeczy z gameplayu. Znowu mogę mieć moje zdanie po ograniu czegoś czy nie? Jak tobie się podobał model jazdy czy gameplay to już każdemu musi. Dla mnie mafia dwa stała historią i fabułą i to powodowało że gra była bardzo dobra na swoje czasy. Jeżeli teraz by zrobili remake jak jedynki to bym może nawet zagrał (bo może by troszkę poprawili system osłon czy walkę). Myślę jednak że tylko mafia 1 dostanie dopieszczony remake a remasterów nie ruszam. Edytowane 14 maja 2020 przez blantman 1 Cytuj
oFi 2 468 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 aj to strzelanko w jedynce i ten recoil broni (odrzut z dwururki ładnie wybijał celownik w kosmos). Mafia the city of lost heaven była przykładem produkcji gry gdzie cały świat przedstawiony był budowany właśnie pod fabułę i przedstawienie wiarygodnego świata, dzięki czemu GRACZ mógł się poczuć tak jakby na prawdę to się wydarzyło. Takie było przesłanie jedynki, pokazanie prawdziwej Mafii w tamtych czasach, prawdziwego życia (mandaty, ograniczenia prędkości, włamywanie się do aut i tankowanie wozów). Dziwi mnie fakt, że ludzie co grali w mafię w tamtych czasach ( w tym ja na PC) powinni w obecnych czasach otrzymywać więcej gier tego typu, bo jest wiele osób, którzy jak widać są bardzo stargetowani 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 To co, teraz do childhood reimagined jeszcze remake pierwszego i drugiego Maxa Payne’a? 1 2 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Trochę tych gierek do odświeżenia by się znalazło. Ja już nie pamiętam, co tam się działo w pierwszej w Mafii, poza jakimiś flashbackami z misji, więc dla mnie to będzie jak nowa gra. Cytuj
drozdu7 2 793 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Czas pokazał że nieraz lepiej być udawanym sandboxem (choć tak naprawdę nie), z pustym miastem. Za to ze świetnymi misjami i fabułą. Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Ale będzie (pipi)burza jak jedynka ukaże się w oryginalne formie, co mam nadzieję się nie stanie. Mafia to gra wyprzedzająca swoje czasy, nie mogę się doczekać powrotu do Lost Heaven! Pamiętacie misje z baseballem? Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Nigdy nie rozumiałem zarzutu, że miasta w M1 i 2 były puste i nie dawały zbyt dużej swobody . To nigdy nie było i nie miało być klonem GTA. Służyły jako otoczka dla misji i tworzyły po prostu iluzje żyjącego świata. I tak sporo czasu spędziłem na jeżdżeniu autami i słuchaniu muzyki. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Był chyba też w jedynce tryb sandbox? Co sie szukalo aut na mieście? Czy to nie ta gra? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 14 maja 2020 Opublikowano 14 maja 2020 Był Freeride normalnie, nie było tylko różnych aktywności jak w GTA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi