Skocz do zawartości

Miejscówki w grach robiące wrażenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miejscówki w grach robiące wrażenie? Trochę ich było ale jeśli miałbym wybrać jedną to (bez zaskoczenia) będzie to wyspa Shores of Gold.

Każdy kto choć od raz zetknął się z pirackimi motywami, ten zna ten klasyczny schemat. Legendarna nieoznaczona na żadnej mapie wyspa skarbów, pełna  zagadek i pułapek do pokonania, do której drogi szukają bohaterowie historii. 

Niby banalne ale moc przeżywać taka historię wspólnie ze znajomymi (tzn. przez kilkanaście godzin przechodzić serie różnych questów by w finale samemu dotrzeć do legendarnej wyspy), to coś co na pewno zrobiło na mnie duże wrażenie. 

IjSpsOT.jpg

xF67TDV.jpg

Egm5lVe.jpg

• Plusik 2
  • Smutny 3
Opublikowano (edytowane)

Bożesz ty mój ile tego było przez 30 lat grania:obama:

Tak na szybko to:
Kronos jako cały lvl w GOW3, w ogóle w tej serii było tyle kapitalnych miejscówek, że łatwiej wymienić te, które nie robią wrażenia. 

Alan Wake i scena otwarcia jak wpływamy promem do miasteczka (ach ten klimat północnego  USA  i Twin Peaks. Te lasy, jezioro, kolory. Piękna miejscówka. 

No i Liberty City jako jedna wielka miejscówka  z GTA IV, za ten mega „swojski klimat amerykańskiego snu” i piękne miasto. 

Edytowane przez balon
  • Lubię! 1
Opublikowano
4 godziny temu, michal napisał:

wiejski teren w GTA San Andreas

Nie ma dla mnie drugiej gry, która miałaby tyle fajnych i ciekawych miejscówek. Nawet GTA V wypada w tej kwestii gorzej, choć też jest bardzo dobrze.

Opublikowano

Można tu setki lokacji wymieniać, kilka losowych:

całe Rapture z Bioshocka

FMXsyPaPMHQ9hD7p6m-iJ_DzVlDdJZYKbePZgNoj

gears 5 zamarznięte lab

Gears-5-48.jpeg

wioska w górach z uncharted 2

uncharted2-tibetan-village-3.jpg?w=768&h

camino z forzy 3

alex-engelmann-forza-01.jpg?1566506070

earthworm jim lab

maxresdefault.jpg

metroid prime chozo ruins

CDZKuYv.jpg

gow 2 jaskinie

g_-_608x405_1.5_-_x11079.jpg

• Plusik 4
  • Lubię! 2
Opublikowano

Z gier ostatnich miesięcy, to wrzuciłbym tu prawie całego Bloodborne'a. 

Zamki, lasy, areny walk. Piękne i klimatyczne. 

Naprawdę z chęcią zobaczyłbym podbitą wersję na konsole i w 60fps (bo chyba nie ma tyle na ps4?) 

Opublikowano

Ogólnie to cała Zelda BotW ale z tego co najbardziej zapadło mi w pamięci to Korok Forest i Wyspa. Kilka moich ujęć.

dpwz041.jpg

FUq2Zi6.jpg

I3eEYM4.jpg

V7nNM0H.jpg

zOSyEs0.jpg

XPY5GiY.jpg

zqYbf2A.jpg

14 minut temu, drozdu7 napisał:

Z gier ostatnich miesięcy, to wrzuciłbym tu prawie całego Bloodborne'a. 

Zamki, lasy, areny walk. Piękne i klimatyczne. 

Naprawdę z chęcią zobaczyłbym podbitą wersję na konsole i w 60fps (bo chyba nie ma tyle na ps4?) 

Niestety nie ma ale ostatnio trafiłem na filmik Digital Foundry. Pięknie to wygląda w 60 latkach z tym że gra lata w 720p

Opublikowano

Przejrzałem na szybko screeny z tej generacji, które miałem na Xboxie (na PS4 niestety tylko na dysku zatrzymuje także tego nie chciało mi się przeglądać) i 

Destiny 2

ePjM1Pg.jpg

P65U48P.jpg

Deus Ex HR - Golem 

9dCFvmV.png

trochę kiepskiego screena zrobiłem :usmiech: ale na koncept arcie i w grze podobnie to wyglada, esencja cyberpunkowej estetyki

1473195718_deus-ex-mankind-divided.jpg

Doom Eternal 

j9lhzAE.jpg

ng7D91g.jpg

Forza Horizon 3 - Kompletny opad szczęki spowodowany Australią

WFHkT1J.png

Hyper Light Drifter 

ZL1IgeG.png

Metro Exodus i Wołga

GrDlWEM.jpg

Red Dead Redemption II i bagienka 

zV2Tyby.jpg

Wiedźmin 3 i Toussaint

JztX9LW.png

i oczywiscie lokacja z jednego questa pod koniec gry 

Spoiler

J9ahoND.png

• Plusik 5
  • Lubię! 1
Opublikowano

uxsBBfC_3GI-jEaYlp7ubi9NpO1idBwN8c_Yl9e5zkI.jpg?auto=webp&s=4d84971e98eecdcbf2c0cb121a57b7f67afc48ff

Ash Lake z pierwszych soulsów. Screen tego nie oddaje, ale pierwsze postawienie tam stopy to był taki banderas :banderas: W żadnej lokacji w żadnej grze nie czułem tak intensywnej... samotności i pustki jak tutaj. Nie ma tam prawie nic, piach, woda i drzewa w tle, jedno ognisko, jakiś pojedynczy potworek, przechadzający się w okolicy i jeden większy... resztki życia w zapomnianym miejscu, które jest fundamentem reszty tego świata :fsg:

a muzyczka tylko podkreca klimat do 120%

• Plusik 2
  • Lubię! 1
  • WTF 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 19.05.2020 o 10:47, Dahaka napisał:

uxsBBfC_3GI-jEaYlp7ubi9NpO1idBwN8c_Yl9e5zkI.jpg?auto=webp&s=4d84971e98eecdcbf2c0cb121a57b7f67afc48ff

Ash Lake z pierwszych soulsów. Screen tego nie oddaje, ale pierwsze postawienie tam stopy to był taki banderas :banderas: W żadnej lokacji w żadnej grze nie czułem tak intensywnej... samotności i pustki jak tutaj. Nie ma tam prawie nic, piach, woda i drzewa w tle, jedno ognisko, jakiś pojedynczy potworek, przechadzający się w okolicy i jeden większy... resztki życia w zapomnianym miejscu, które jest fundamentem reszty tego świata :fsg:

a muzyczka tylko podkreca klimat do 120%

Remaster?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nic już na mnie nie zrobiło większego wrażenia niż to gdy przekroczyło się te zabite dechami drzwi. Grafika głowy nie urwała ale klimat opuszczania schronu 101 tkwi mi w pamięci do dziś. 

Banner-Image.jpg

• Plusik 1