oFi 2 471 Opublikowano 16 maja 2020 Opublikowano 16 maja 2020 Groznyj grad tylko w momencie jak juz dajemy dyla - pada taki delikatny śnieżek i te dźwięki w tle tej bazy robia niesamowity klimat Cytuj
michal 558 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 katakumby w Syphon Filter 2 pustynia w Shadow of The Colossus Raccon City w Resident Evil 3 (oryginal) wiejski teren w GTA San Andreas 1 Cytuj
ASX 14 638 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 Miejscówki w grach robiące wrażenie? Trochę ich było ale jeśli miałbym wybrać jedną to (bez zaskoczenia) będzie to wyspa Shores of Gold. Każdy kto choć od raz zetknął się z pirackimi motywami, ten zna ten klasyczny schemat. Legendarna nieoznaczona na żadnej mapie wyspa skarbów, pełna zagadek i pułapek do pokonania, do której drogi szukają bohaterowie historii. Niby banalne ale moc przeżywać taka historię wspólnie ze znajomymi (tzn. przez kilkanaście godzin przechodzić serie różnych questów by w finale samemu dotrzeć do legendarnej wyspy), to coś co na pewno zrobiło na mnie duże wrażenie. 2 3 Cytuj
balon 5 336 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 (edytowane) Bożesz ty mój ile tego było przez 30 lat grania Tak na szybko to: Kronos jako cały lvl w GOW3, w ogóle w tej serii było tyle kapitalnych miejscówek, że łatwiej wymienić te, które nie robią wrażenia. Alan Wake i scena otwarcia jak wpływamy promem do miasteczka (ach ten klimat północnego USA i Twin Peaks. Te lasy, jezioro, kolory. Piękna miejscówka. No i Liberty City jako jedna wielka miejscówka z GTA IV, za ten mega „swojski klimat amerykańskiego snu” i piękne miasto. Edytowane 17 maja 2020 przez balon 1 Cytuj
krupek 15 479 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 4 godziny temu, michal napisał: wiejski teren w GTA San Andreas Nie ma dla mnie drugiej gry, która miałaby tyle fajnych i ciekawych miejscówek. Nawet GTA V wypada w tej kwestii gorzej, choć też jest bardzo dobrze. Cytuj
Daddy 4 224 Opublikowano 17 maja 2020 Opublikowano 17 maja 2020 Można tu setki lokacji wymieniać, kilka losowych: całe Rapture z Bioshocka gears 5 zamarznięte lab wioska w górach z uncharted 2 camino z forzy 3 earthworm jim lab metroid prime chozo ruins gow 2 jaskinie 4 2 Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 Ogranicze sie do tej generacji: U4 i koncowa lokacja Gow i pierwsza lokacja W zasadzie cala mapa w Death Stranding 3 Cytuj
drozdu7 2 761 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 Z gier ostatnich miesięcy, to wrzuciłbym tu prawie całego Bloodborne'a. Zamki, lasy, areny walk. Piękne i klimatyczne. Naprawdę z chęcią zobaczyłbym podbitą wersję na konsole i w 60fps (bo chyba nie ma tyle na ps4?) Cytuj
nikt 42 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 Ogólnie to cała Zelda BotW ale z tego co najbardziej zapadło mi w pamięci to Korok Forest i Wyspa. Kilka moich ujęć. 14 minut temu, drozdu7 napisał: Z gier ostatnich miesięcy, to wrzuciłbym tu prawie całego Bloodborne'a. Zamki, lasy, areny walk. Piękne i klimatyczne. Naprawdę z chęcią zobaczyłbym podbitą wersję na konsole i w 60fps (bo chyba nie ma tyle na ps4?) Niestety nie ma ale ostatnio trafiłem na filmik Digital Foundry. Pięknie to wygląda w 60 latkach z tym że gra lata w 720p Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 (edytowane) Grając w ME 2 lubiłem zawsze wracać do Afterlife Club, Purgatory w ME 3 było ch ujowe Edytowane 19 maja 2020 przez Figuś 1 Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 Przejrzałem na szybko screeny z tej generacji, które miałem na Xboxie (na PS4 niestety tylko na dysku zatrzymuje także tego nie chciało mi się przeglądać) i Destiny 2 Deus Ex HR - Golem trochę kiepskiego screena zrobiłem ale na koncept arcie i w grze podobnie to wyglada, esencja cyberpunkowej estetyki Doom Eternal Forza Horizon 3 - Kompletny opad szczęki spowodowany Australią Hyper Light Drifter Metro Exodus i Wołga Red Dead Redemption II i bagienka Wiedźmin 3 i Toussaint i oczywiscie lokacja z jednego questa pod koniec gry Spoiler 5 1 Cytuj
Dahaka 1 861 Opublikowano 19 maja 2020 Opublikowano 19 maja 2020 Ash Lake z pierwszych soulsów. Screen tego nie oddaje, ale pierwsze postawienie tam stopy to był taki banderas W żadnej lokacji w żadnej grze nie czułem tak intensywnej... samotności i pustki jak tutaj. Nie ma tam prawie nic, piach, woda i drzewa w tle, jedno ognisko, jakiś pojedynczy potworek, przechadzający się w okolicy i jeden większy... resztki życia w zapomnianym miejscu, które jest fundamentem reszty tego świata a muzyczka tylko podkreca klimat do 120% 2 1 1 Cytuj
Ukukuki 6 943 Opublikowano 12 sierpnia 2020 Opublikowano 12 sierpnia 2020 W dniu 19.05.2020 o 10:47, Dahaka napisał: Ash Lake z pierwszych soulsów. Screen tego nie oddaje, ale pierwsze postawienie tam stopy to był taki banderas W żadnej lokacji w żadnej grze nie czułem tak intensywnej... samotności i pustki jak tutaj. Nie ma tam prawie nic, piach, woda i drzewa w tle, jedno ognisko, jakiś pojedynczy potworek, przechadzający się w okolicy i jeden większy... resztki życia w zapomnianym miejscu, które jest fundamentem reszty tego świata a muzyczka tylko podkreca klimat do 120% Remaster? Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Nic już na mnie nie zrobiło większego wrażenia niż to gdy przekroczyło się te zabite dechami drzwi. Grafika głowy nie urwała ale klimat opuszczania schronu 101 tkwi mi w pamięci do dziś. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Opublikowano 21 sierpnia 2020 Jedna z najlepszych miejscowek w serii Souls Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi