balon 5 371 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Części 1-3 (ewentualnie 2-3 bo jedynka ma dobry remake), na silniku Rift Apart i wykorzystaniu DS i 3D audio? Oj joj, tak, tak Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 Wczoraj kupiłem Rift Apart, ale mam jedno pytanie: do której części jest mu najbliżej? Te skoki między czasoprzestrzeniami najbardziej kojarzą mi się z moim ulubionym A Crack in Time. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 24 czerwca 2021 Opublikowano 24 czerwca 2021 Into the Nexus bodajże, to jest tak jakby kolejna część w tym uniwersum. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 27 czerwca 2021 Opublikowano 27 czerwca 2021 Pięknie to się porusza. Ustawiony tryb wydajności bez śledzenia promieni. Ilość tych czasteczkowych efektów podczas rozwalania skrzyń, setek pochłanianych przez postać śrubek czy intensywność akcji powala. Nefarious City masakrycznie wygląda, dziesiątki tych neonów, padający deszcz i setki statków w tle, bez żadnej przycinki i spadków rozdzielczości w tle. Brawo, Insomniacy. Dotarłem kilka poziomów dalej. Takie wrażenie wywarł na mnie kilkanaście lat temu Star Fox Adventures. Piękno wcielone. Ustawiłem na Hardzie ale chyba najwyższy przełącze. Aha, gra mi raz dziwnie scrushowała konsolę kiedy chciałem zmienić na oryginalny dubbing, ale potem było perfecto. Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 27 czerwca 2021 Opublikowano 27 czerwca 2021 Poszła platyna. W sumie za łatwa nawet, bo mi się więcej nie chce. Wygląd, historyjka, mieszanie postaci w nowym wymiarze spoko. Ale bajery z wymiarami (przeskakiwaniem) takie sobie. W sumie to nadal ten sam ratchet. Miła gierka, ale żadna rewolucja. A za grafikę samą goty toto nie jest. Dawać Jaka (z Dexterem) Sony! Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 27 czerwca 2021 Opublikowano 27 czerwca 2021 Godzinę temu, Nemesis napisał: Ustawiony tryb wydajności bez śledzenia promieni. Czemu bez RT? Przecież to najlepszy tryb. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 27 czerwca 2021 Opublikowano 27 czerwca 2021 Szczerze? Dla mnie cały ten RT to przereklamowany szajs. Odbija się tylko na ostrości grafiki, zwłaszcza kiedy lubisz wydajność w grze, jak ja. Nie szkoda Ci czasu na każdorazowe przeglądanie się postacią na powierzchni? I też nie każdej. To dla mnie póki co zdało najlepiej egzamin w Control. 2 Cytuj
Snake_Plissken 943 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 Wczoraj skończyłem grę jak i wpadła . Jeden z moich ulubionych Ratchetów obok 3-jki, ToD i CiT. Teraz obowiązkowo zabrałem się za Challenge Mode na najwyższym poziomie trudności bo Ω weapons same się nie ulepszą. 1 Cytuj
zagul 326 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 Też wczoraj wbiłem platynę, aż mi się zachciało zagrać w oryginalną trylogię, ale jak zobaczyłem cenę remastera na PS3 to podziękowałem. Cytuj
MEVEK 3 616 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 Kiedys chyba cala paczka musiala byc w PS+ bo mam w posiadaniu, a nie pamietam zebym kupowal. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 16 godzin temu, Nemesis napisał: Szczerze? Dla mnie cały ten RT to przereklamowany szajs. Odbija się tylko na ostrości grafiki, zwłaszcza kiedy lubisz wydajność w grze, jak ja. Nie szkoda Ci czasu na każdorazowe przeglądanie się postacią na powierzchni? I też nie każdej. To dla mnie póki co zdało najlepiej egzamin w Control. To w Control grałeś w 30fpsach skoro piszesz, że zdało egzamin? Ja włączyłem tylko na początku w pierwszym korytarzu i od razu przełączyłem na wydajność. Wychodzi na to, że 60fps + RT to będzie grafika generacji PS5, i ja się pytam po co komu HDMI 2.1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 232 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 Patrząc na rozdzielczości przy 60/RT pytam się po co komu ekran 4K. Cytuj
beardo0 128 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 (edytowane) Giereczka pierwsza klasa, jestem bardzo zadowolony Inna sprawa, że grałem tylko w Size Matters i chwilę w remastera na ps4 W każdym razie trylogia na ps vita już się grzeje. Zakupiona dawno temu, ale jeszcze nie ograna (hehe, za 30 zł w jakimś promo, oczywiście cyfrowa) Edytowane 28 czerwca 2021 przez beardo0 1 Cytuj
_Red_ 12 064 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 A ja się wyłamię i przyznam, ze jakos gra mi się bez szału. Nawet grafika nie wypala oczu (no moze poza oswietleniem i ładnymi futerkami na stworzonkach). A tak to gameplay dość bazowy dla tego gatunku, sterowanie czasem 'clunky' jak wpadnę gdzieś między jedną a drugą przeszkodę, muzyka w ogóle nie wpada mi w ucho, ot włączam na 30min wieczorem i kończę. 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Patrząc na rozdzielczości przy 60/RT pytam się po co komu ekran 4K. Zagraj to się przekonasz Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 W dniu 21.06.2021 o 14:02, balon napisał: Części 1-3 (ewentualnie 2-3 bo jedynka ma dobry remake), na silniku Rift Apart i wykorzystaniu DS i 3D audio? Oj joj, tak, tak Z tym dobrym remakiem pierwszej części to nie przesadzajmy - połowa rzeczy to jest tam wycięta. 1 Cytuj
Labtec 3 667 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 On 6/21/2021 at 12:28 PM, Square said: Ludzie snują marzenia na zbiorcze wydanie kolekcji wersji z PS2 na 20-to lecie serii. Byłbym pierwszy w kolejce, ale wiem, że nie ma co na to liczyć. zaopatrzyłem się kiedyś w wszystkie części na PS3 cyfrowo, no trochę tego jest (9 czy 10 gier) Cytuj
MEVEK 3 616 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 Dzis myslalem ze juz mam glitcha, kiedy sie okazalo, ze musze zebrac wiecej kwiatkow, aby latajacy dino zaczal strzelac. Troche glupota, bo gra nic o tym nie mowi i mozesz tak sobie latac w nieskonczonosc wciaz probujac zebrac brakujace kwiatki. Ze 20 min sie meczylem Cytuj
McDrive 3 113 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 11 minut temu, MEVEK napisał: Dzis myslalem ze juz mam glitcha, kiedy sie okazalo, ze musze zebrac wiecej kwiatkow, aby latajacy dino zaczal strzelac. Troche glupota, bo gra nic o tym nie mowi i mozesz tak sobie latac w nieskonczonosc wciaz probujac zebrac brakujace kwiatki. Ze 20 min sie meczylem Też miałem z tym problem. Głupota bez wyjaśnienia, że im więcej zbierzesz tym potwór silniejszy Cytuj
Rtooj 1 664 Opublikowano 28 czerwca 2021 Opublikowano 28 czerwca 2021 4 godziny temu, _Red_ napisał: A ja się wyłamię i przyznam, ze jakos gra mi się bez szału. Nawet grafika nie wypala oczu (no moze poza oswietleniem i ładnymi futerkami na stworzonkach). A tak to gameplay dość bazowy dla tego gatunku, sterowanie czasem 'clunky' jak wpadnę gdzieś między jedną a drugą przeszkodę, muzyka w ogóle nie wpada mi w ucho, ot włączam na 30min wieczorem i kończę. Ja tak po środku, gra się fajnie i raczej po 2h na raz, ale to jednak tylko kolejny Ratchet który wygląda jak ruchoma bajka Pixara, nie ma tu w zasadzie nic więcej co by zrobiło wrażenie, może dlatego że nie ma jakiegoś przepychu, tylko jazda wokół wielkiego robota tak naprawdę była na razie mocna, reszta to takie pif paf pistoletami na wodę. Zdecydowanie gra nie ma podstaw by zbierać więcej niż 8/10. Remastery pozostałych? o w życiu, chyba że w plusie dadzą. Cytuj
juggernaut87 1 Opublikowano 29 czerwca 2021 Opublikowano 29 czerwca 2021 A ja się zgadzam z 9/10, mimo, że przeszedłem większość Ratchetów. Gra jest po prostu świetna, grafika, animacje, dubbing, gameplay. 3D Audio i DualSense robi dużą różnice. Przeszedłem dwa razy, bo chciałem wszystkie bronie na 10 poziomie. I wszystkie znajdzki. Platyna za łatwa. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi