balon 5 323 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Miałem to samo się pytać, ale nie chciałem się czepiać sąsiada No i może ta grafa podbiła mu z 6/10 na 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Ta gra nic nie wnosi do gatunku czy serii.Levele są dosyć małe i nie specjalnie nowatorskie.Faktycznie kilka rzeczy razi po oczach jak niewidzialne ściany(blokowanie) czy wręcz przeciwnie widzisz półkę skalną skaczesz i spadasz w przepaść.Jak na exa na początku generacji oczekiwałem więcej.8/10 dla mnie gra nie wywołuje u mnie jakiś specjalnych emocji.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 W dniu 10.08.2021 o 18:31, Schranz1985 napisał: Ta gra nic nie wnosi do gatunku czy serii. Brak loadingów, przesadzona grafa z RT, 60 klatek, skakanie po wymiarach, nowe fajne postacie, poboczne questy. Tego wcześniej nie było w serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 691 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Wydawało mi się, że Ratchety na PS2 były w 60 klatkach. Dla mnie 7/10. Dobra gierka i tyle. Nigdy nie przepadałem za tą serią i ta część nic nie zmieniła w tym temacie. Bardzo ładna oprawa zdecydowanie pomogła w ukończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 5 minut temu, Ins napisał: Wydawało mi się, że Ratchety na PS2 były w 60 klatkach. Bo były, na PS3 też celowały w 60 fps (oprócz Nexusa), tylko ten 'Remake' z PS4 miał 30 fps i to był dla mnie wielki minus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Brak loadingów, przesadzona grafa z RT, 60 klatek, skakanie po wymiarach, nowe fajne postacie, poboczne questy. Nie wiem grafa jest ładna ale nie ma opadu szczęki.Nawet nie chodzi o technika tylko sam design leveli.W takiej Tsushimie miałem opad kopary co chwilę, tu tak nie bardzo.RT wyłączyłem bo w ogóle mnie nie kręci wolę 4k/60fps.Niby są te wymiary ale ja jednak bardziej czuję kotleta niż nowości.Bronie znajome, buty grawitacyjne itd.Może smece bo w sumie ostatnio tylko Returnal mnie porwał resztę gier trochę męczę z do skoku.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Co do trybow grafy, to najwiecej chyba gralem w 4K/30fps/RT i w TV podkręcałem game motion plus na maxa, przez co zyskiwalem fejkowo wyższa płynność, ale jednak wyższa rozdziałka, więcej detali w tle i te odbicia robiły robotę. Po chwili w pełni się przyzwyczajałem do framerateu. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Square napisał: Czyli z gorszą grafą, gry 8/10 nie przechodziłbyś z przyjemnością? Bez tego to gra na 7. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Grało się super, teleporty robią wrazenie, ale GOTY bym tego tez nie nazwal. Dla mnie GOTY to cos, co bardziej zapada w pamieci. Gry kalibru Wiedzmin, RDR, God of War, The Last of Us, Bloodborne itp. Z przyszlych zapowiedzianych tytulow daje szanse na taki tytul Dying Light 2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 2 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2021 Kozacko się gra w tego Ratcheta, oczywiście przoduje absolutnie obłędna grafika (a mamy 2021 rok, początek generacji), funkcje Dualsense i wibracje miażdżą sutqi, strzelanko, skakano, wszystko dynamiczne, młode, pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza
iNETSTAR 52 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Po 4h na razie nie porwało, graficznie midzio, dual sense tez miodzio, ale szczerze to jednak gra dla dzieci i nie ma co sie spodziewać jakiejś głębi Wszystko w porzadku warto było kupić za 130zł, za pełną cene pluł bym sobie w brodę. 2 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 2 godziny temu, iNETSTAR napisał: …ale szczerze to jednak gra dla dzieci i nie ma co sie spodziewać jakiejś głębi Rozumiem, że to Twój pierwszy kontakt z Ratchetem i spodziewałeś się, że nasz futrzasty przyjaciel razem z robocikiem będą zastanawiać się nad powstaniem materii i wizją świata bliską ewoluzjonizmowi a więc upchniętą na sztywnej osi czasu ? Dobrze, że chociaż jest ta szatańska grafika :> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 gra dla dzieci xd gracze 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
iNETSTAR 52 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 (edytowane) 26 minut temu, giger_andrus napisał: Rozumiem, że to Twój pierwszy kontakt z Ratchetem i spodziewałeś się, że nasz futrzasty przyjaciel razem z robocikiem będą zastanawiać się nad powstaniem materii i wizją świata bliską ewoluzjonizmowi a więc upchniętą na sztywnej osi czasu ? Tak pierwszy, a jeżeli chodzi o na zastanawianiem sie powstania materii to niee ale np. taki Rayman bardziej mi pasował wcale nie umniejszam tej grze, jest bardzo dobra, no ale jednak ale jak tu ludzie wcześniej pisali, takie max 7/10. Rewolucji to tutaj nie ma, co nie mniej gra bardzo dobra 18 minut temu, Ludwes napisał: gra dla dzieci xd gracze a nie dla dzieci ? lol Edytowane 7 Września 2021 przez iNETSTAR Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 7 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 Również i mnie pokonała ta infantylność, niby strzelanka, ale jednak zdecydowanie radocha dla dzieci. Teksty są milusińskie, potworki przytulaśne, levele łatwiutkie i kolorowe, bronie strzelają cukierkami. Na pewno to wspaniała gra, ale raczej dla odbiorców troskliwych misiów albo osób którym nie przeszkadza sprzedawczyni robot o kształtach odświeżacza do powietrza próbująca filtrować z bohaterem. Zbyt dużo innych gier, ale na pewno w końcu skończę. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Gierka zmielona z platynką razem, pokazuje w konsoli 14 godzin, znakomita gra, mjut leje się strumieniami Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisper_of_Ice 44 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 W dniu 7.09.2021 o 21:45, iNETSTAR napisał: a nie dla dzieci ? lol To "dorosły, poważny" gracz, on tylko gra w gry gdzie hektolitry krwi bryzgają. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 114 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 jestem juz przed ostatnim bossie, chcialbym dozbierac srubki na Viceronie, ale za cholere nie wiem jak dojsc do miejsca gdzie one są, zaczynam w wiezieniu i nie mam pojecia jak sie dostać do tych innych części mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Musisz się teleportować. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Godzinę temu, szurubur napisał: jestem juz przed ostatnim bossie, chcialbym dozbierac srubki na Viceronie, ale za cholere nie wiem jak dojsc do miejsca gdzie one są, zaczynam w wiezieniu i nie mam pojecia jak sie dostać do tych innych części mapy. Na planecie piratów masz dodatkową misję, która ułatwi ci później szukanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 114 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Godzinę temu, Square napisał: Musisz się teleportować. a gdzie jest ten teleporter? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Człowieku, nie mów, że kolorowa gra dla dzieci o Lombaksie cię przerosła Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 506 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Na całej mapie jest ich 3 czy 4 po tym jak ją skończysz. Jak masz Map-O-Matic to powinny być zaznaczone na mapie, ale jeden jest zaraz obok Pani Zurkon z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 18 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Kilka wrażeń po przejściu: - oprawa wizualna - w większości lokacji opad szczeny murowany, w niektórych może trochę mniejszy, ale i tak zawsze robi wrażenie. W końcu 'jak filmy pixara' nie jest nad wyraz. - grałem w trybie fidelity w 40fps (dzięki tv 120hz) i było bardzo spoko. Jak 30fps jest już dla mnie nie do przełknięcia, tak te, wydawałoby się tylko, 10fps więcej (+ niższy input lag) robi różnicę. Wiadomo, w bardziej wymagających tytułach (typu jakieś returnale czy soulsy) to i tak będzie się wybierało 60 klatek, ale mam nadzieję, że te 40 też zawsze będzie jedną z dostępnych opcji. - człowiek się pomału przyzwyczaił do korzyści jakie daje ssd w nextgenach, ale i tak świetna sprawa jak się uruchamia tytuł od zera, jeden ciemny ekran dosłownie przez chwilę i już jest się w samej grze. Imo większy gamechanger niż po prostu piękna grafika. No i na plus wykorzystanie tego ssd w niektórych lokacjach, jak np. w kuźni <3 - polski dubbing bardzo przyjemny, nie czułem potrzeby zamiany na oryginalny (chociaż dobrze, że jest taka możliwość) - gameplayowo to stary, dobry ratchet. Szczególnie podobało mi się na początku gdzie mamy te większe lokacje/huby, które możemy dowolnie zwiedzać, przez co są wtedy idealne proporcje między eksploracją/elementami platformówkowymi a szczelaniem. Pod koniec to już bardziej korytarzyki i niestety więcej samego strzelania. Tyle. Polecam, nawet jak ktoś nie był wielkim fanem Ratcheta 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi