Skocz do zawartości

Ratchet and Clank Rift Apart

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tą grafiką Ratcheta to jest tak: woow, to wygląda jak bajka pixara! Poł godziny później myślisz: to wygląda jak bajka pixara, tylko dlaczego nie mam opadu szczeny co 5 minut.

Może dlatego że do tego trzeba czegoś więcej. Cały czas gra u mnie leży po reunionie złoli, nie wiem czy to koniec czy połowa gry, ale ciągle odsuwam powrót do niej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Powiem jedno - efekty towarzyszące biegowi po ścianie są orgamiczne. :fsg: Metalicznie klikanie z głośniczka i delikatne wibracje pada, pyszne to. 

Nie wiem czy znasz te tip, ale jak masz te broń pikselową to lekką przycinij ten spust co strzelasz. Będzie muzyczka lecieć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powiem Wam, że jak na jedną z najlepiej wyglądających gier w tym roku twórcy naprawdę postarali się to ukryć. Nim mnie zlinczujecie posłuchajcie:

Domyślnie gra ma ustawioną ziarnistość ekranu na 10 i włączoną aberację chromatyczną co sprawia, że jest naprawdę, ale to naprawdę rozmydlona na krawędziach. Doperio po wyłączeniu obu tych efektów widzę to co powinienem był widzieć od samego początku - naprawdę ogromny plaskacz należy się ludziom z Insomniac, bo gdybym nie szperał co jest nie tak pewnie żyłbym w przeświadczeniu, że gra graficznie jest najwyżej poprawna. Teraz w trybie wydajności gra jest ostra.

Opublikowano
5 minut temu, Schranz1985 napisał:

Gra jest banalna.
Ciężko zginąć a w pewnym momencie dostajesz mapę skarbów więc wszystko sobie znajdziesz bardzo szybko i bez yt.

Jest łatwo, to prawda, ale czekają mnie teraz dwie długie i wymagające gry (TLOU2 i DS), więc maraton z grami Insomniac dobry na odstresowanko.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 25.11.2021 o 01:06, Paolo de Vesir napisał:

Domyślnie gra ma ustawioną ziarnistość ekranu na 10 i włączoną aberację chromatyczną co sprawia, że jest naprawdę, ale to naprawdę rozmydlona na krawędziach. Doperio po wyłączeniu obu tych efektów widzę to co powinienem był widzieć od samego początku - naprawdę ogromny plaskacz należy się ludziom z Insomniac, bo gdybym nie szperał co jest nie tak pewnie żyłbym w przeświadczeniu, że gra graficznie jest najwyżej poprawna. Teraz w trybie wydajności gra jest ostra.

Dlatego ja zawsze wyłączam te wszystkie "dodatki" graficzne typu ziarno itd. (w Spidermanie też były takie opcje). Po co rozmycie w ruchu, jeśli gram w 60fps? Głębia ostrości też mi się nie podoba. I tak jest opad szczeny ale głównie w tych lokacjach zamkniętych/liniowych, w tych otwartych jest różnie ale i tak petarda :obama:

Opublikowano

Ja przeskoczyłem na 30 klatek, bo jednak RT i ostra rozdzielczość. No co tu dużo mówić, ta gra wygląda tak że słowa nie są w stanie tego oddać, a mówimy o początku generacji. Masakra, na pewnym etapie jesteśmy w zaciemnionym pomieszczeniu to dłuższą chwilę bawiłem się światłem i tym jaki rzuca cien. :obama:

• Plusik 1
Opublikowano
6 minut temu, Square napisał:

Nie no bez przesady, 95% rzeczy wpada samo.

Wg. zegara w konsoli poświęciłem tej grze 34h (realnie pewnie 20h) i niestety mam ten sam problem co ze Spider-manem czy Blasphemous - pętla gameplayowa stoi w miejscu praktycznie  od samego początku, w dodatku mamy też potężny recycling przeciwników. W pewnym momencie miałem już mocny przesyt i chciałem rzucić wszystko w diabły i rushować fabułę, ale znajdźki były łatwe, a poradnik był na wyciągnięcie ręki, więc skończyłem platynę.

Więc tutaj mam ten sam problem co z pająkiem z 2k18 - recycling, powtarzalność i brak progresu, co sprawia, że Ratcheta wykreślam z listy kandydatów na GOTY 2021.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Wg. zegara w konsoli poświęciłem tej grze 34h (realnie pewnie 20h)

Zegar działa ok, ja robiłem platynę jakoś po 24 godzinach, a jak zawsze nie śpieszyłem się z ogrywaniem gry.

Opublikowano

Straszna padaka. Weź teraz tego szukaj. Dashboard jest po Polsku. W grze wszystkie opcje sprawdziłem i nigdzie nie mogę znaleźć. Po włączeniu start wiadomo, że jest save slot do wyboru, później poziom trudności, a dalej czarna magia.