Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 18 października 2021 Opublikowano 18 października 2021 Czeka na dysku, ale chyba muszę się wkręcić, bo pierwszy etap nie zrobił na mnie szczególnego wrażenia. Tak, nawet graficznie. Cytuj
Rtooj 1 665 Opublikowano 18 października 2021 Opublikowano 18 października 2021 Z tą grafiką Ratcheta to jest tak: woow, to wygląda jak bajka pixara! Poł godziny później myślisz: to wygląda jak bajka pixara, tylko dlaczego nie mam opadu szczeny co 5 minut. Może dlatego że do tego trzeba czegoś więcej. Cały czas gra u mnie leży po reunionie złoli, nie wiem czy to koniec czy połowa gry, ale ciągle odsuwam powrót do niej. Cytuj
triboy 984 Opublikowano 18 października 2021 Opublikowano 18 października 2021 Jak pierwszy nie zrobił wrażenia, to drugi tym bardziej. Dla mnie początek to był taki mehhhh. Dopiero kolejne etapy zrobiły łał Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Powiem jedno - efekty towarzyszące biegowi po ścianie są orgamiczne. Metalicznie klikanie z głośniczka i delikatne wibracje pada, pyszne to. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Powiem jedno - efekty towarzyszące biegowi po ścianie są orgamiczne. Metalicznie klikanie z głośniczka i delikatne wibracje pada, pyszne to. Nie wiem czy znasz te tip, ale jak masz te broń pikselową to lekką przycinij ten spust co strzelasz. Będzie muzyczka lecieć. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Teraz, Donatello1991 napisał: Nie wiem czy znasz te tip, ale jak masz te broń pikselową to lekką przycinij ten spust co strzelasz. Będzie muzyczka lecieć. sprawdzę, dzięki Na razie dopiero drugi świat. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 4 listopada 2021 Opublikowano 4 listopada 2021 Jedynie w wersji HD więc trzeba zrobić Pikselator na piąty poziom. A ta muzyczka jest w całości grana przez wibracje. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 25 listopada 2021 Opublikowano 25 listopada 2021 Powiem Wam, że jak na jedną z najlepiej wyglądających gier w tym roku twórcy naprawdę postarali się to ukryć. Nim mnie zlinczujecie posłuchajcie: Domyślnie gra ma ustawioną ziarnistość ekranu na 10 i włączoną aberację chromatyczną co sprawia, że jest naprawdę, ale to naprawdę rozmydlona na krawędziach. Doperio po wyłączeniu obu tych efektów widzę to co powinienem był widzieć od samego początku - naprawdę ogromny plaskacz należy się ludziom z Insomniac, bo gdybym nie szperał co jest nie tak pewnie żyłbym w przeświadczeniu, że gra graficznie jest najwyżej poprawna. Teraz w trybie wydajności gra jest ostra. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 Nie no, po krótkim przyzwyczajeniu w 4K/30 ta gra wygląda teraz nie dobrze, wygląda wykurwiście. Sieknę sobie calaczka coś czuję, bo trofki wpadają gęsto i nie wydają się być trudne. W dodatku wszystko za jednym posiedzeniem. 1 Cytuj
Schranz1985 694 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 Gra jest banalna.Ciężko zginąć a w pewnym momencie dostajesz mapę skarbów więc wszystko sobie znajdziesz bardzo szybko i bez yt.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 26 listopada 2021 Opublikowano 26 listopada 2021 5 minut temu, Schranz1985 napisał: Gra jest banalna. Ciężko zginąć a w pewnym momencie dostajesz mapę skarbów więc wszystko sobie znajdziesz bardzo szybko i bez yt. Jest łatwo, to prawda, ale czekają mnie teraz dwie długie i wymagające gry (TLOU2 i DS), więc maraton z grami Insomniac dobry na odstresowanko. 1 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 W dniu 25.11.2021 o 01:06, Paolo de Vesir napisał: Domyślnie gra ma ustawioną ziarnistość ekranu na 10 i włączoną aberację chromatyczną co sprawia, że jest naprawdę, ale to naprawdę rozmydlona na krawędziach. Doperio po wyłączeniu obu tych efektów widzę to co powinienem był widzieć od samego początku - naprawdę ogromny plaskacz należy się ludziom z Insomniac, bo gdybym nie szperał co jest nie tak pewnie żyłbym w przeświadczeniu, że gra graficznie jest najwyżej poprawna. Teraz w trybie wydajności gra jest ostra. Dlatego ja zawsze wyłączam te wszystkie "dodatki" graficzne typu ziarno itd. (w Spidermanie też były takie opcje). Po co rozmycie w ruchu, jeśli gram w 60fps? Głębia ostrości też mi się nie podoba. I tak jest opad szczeny ale głównie w tych lokacjach zamkniętych/liniowych, w tych otwartych jest różnie ale i tak petarda Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 28 listopada 2021 Opublikowano 28 listopada 2021 Ja przeskoczyłem na 30 klatek, bo jednak RT i ostra rozdzielczość. No co tu dużo mówić, ta gra wygląda tak że słowa nie są w stanie tego oddać, a mówimy o początku generacji. Masakra, na pewnym etapie jesteśmy w zaciemnionym pomieszczeniu to dłuższą chwilę bawiłem się światłem i tym jaki rzuca cien. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 No i to by było na tyle. 1 1 Cytuj
Snake_Plissken 943 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No i to by było na tyle. Challenge Mode zrobiony? Edytowane 1 grudnia 2021 przez Snake_Plissken Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 22 minuty temu, Snake_Plissken napisał: Challenge Mode zrobiony? Nah, podstawka + calaczek i jestem content. Pod koniec miałem już przesyt, długa gra jak się ją maksuje. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 6 minut temu, Paolo de Vesir napisał: długa gra jak się ją maksuje Nie no bez przesady, 95% rzeczy wpada samo. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 6 minut temu, Square napisał: Nie no bez przesady, 95% rzeczy wpada samo. Wg. zegara w konsoli poświęciłem tej grze 34h (realnie pewnie 20h) i niestety mam ten sam problem co ze Spider-manem czy Blasphemous - pętla gameplayowa stoi w miejscu praktycznie od samego początku, w dodatku mamy też potężny recycling przeciwników. W pewnym momencie miałem już mocny przesyt i chciałem rzucić wszystko w diabły i rushować fabułę, ale znajdźki były łatwe, a poradnik był na wyciągnięcie ręki, więc skończyłem platynę. Więc tutaj mam ten sam problem co z pająkiem z 2k18 - recycling, powtarzalność i brak progresu, co sprawia, że Ratcheta wykreślam z listy kandydatów na GOTY 2021. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Wg. zegara w konsoli poświęciłem tej grze 34h (realnie pewnie 20h) Zegar działa ok, ja robiłem platynę jakoś po 24 godzinach, a jak zawsze nie śpieszyłem się z ogrywaniem gry. Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 Mówię realnie, bo czasem konsola zostawała włączona w tle. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 1 grudnia 2021 Opublikowano 1 grudnia 2021 Polecam w takim razie w ustawieniach oszczędzania energii sobie włączyć 10 minut na pada i 20 minut na konsolę. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 Gdzie zmienić język na Polski? Bo chłopak coś ponaciskał i jest czeski chyba i ni chuja nie mogę znaleźć opcji, żeby zmienić z powrotem na PL? Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 Ogólnie w kilku miejscach można to zmienić, ale tak z głowy nie pamiętam dokładnie, a na konsoli będę później. Użyj google translate. Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 Straszna padaka. Weź teraz tego szukaj. Dashboard jest po Polsku. W grze wszystkie opcje sprawdziłem i nigdzie nie mogę znaleźć. Po włączeniu start wiadomo, że jest save slot do wyboru, później poziom trudności, a dalej czarna magia. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 5 grudnia 2021 Opublikowano 5 grudnia 2021 PSN nie ma Chorwackiej wersji przez to dodali takie ustawienie w opcjach gry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi