Opublikowano 18 października 20213 l Czeka na dysku, ale chyba muszę się wkręcić, bo pierwszy etap nie zrobił na mnie szczególnego wrażenia. Tak, nawet graficznie.
Opublikowano 18 października 20213 l Z tą grafiką Ratcheta to jest tak: woow, to wygląda jak bajka pixara! Poł godziny później myślisz: to wygląda jak bajka pixara, tylko dlaczego nie mam opadu szczeny co 5 minut. Może dlatego że do tego trzeba czegoś więcej. Cały czas gra u mnie leży po reunionie złoli, nie wiem czy to koniec czy połowa gry, ale ciągle odsuwam powrót do niej.
Opublikowano 18 października 20213 l Jak pierwszy nie zrobił wrażenia, to drugi tym bardziej. Dla mnie początek to był taki mehhhh. Dopiero kolejne etapy zrobiły łał
Opublikowano 4 listopada 20213 l Powiem jedno - efekty towarzyszące biegowi po ścianie są orgamiczne. Metalicznie klikanie z głośniczka i delikatne wibracje pada, pyszne to.
Opublikowano 4 listopada 20213 l W dniu 4.11.2021 o 09:44, Paolo de Vesir napisał(a): Powiem jedno - efekty towarzyszące biegowi po ścianie są orgamiczne. Metalicznie klikanie z głośniczka i delikatne wibracje pada, pyszne to. Nie wiem czy znasz te tip, ale jak masz te broń pikselową to lekką przycinij ten spust co strzelasz. Będzie muzyczka lecieć.
Opublikowano 4 listopada 20213 l W dniu 4.11.2021 o 09:45, Donatello1991 napisał(a): Nie wiem czy znasz te tip, ale jak masz te broń pikselową to lekką przycinij ten spust co strzelasz. Będzie muzyczka lecieć. sprawdzę, dzięki Na razie dopiero drugi świat.
Opublikowano 4 listopada 20213 l Jedynie w wersji HD więc trzeba zrobić Pikselator na piąty poziom. A ta muzyczka jest w całości grana przez wibracje.
Opublikowano 25 listopada 20213 l Powiem Wam, że jak na jedną z najlepiej wyglądających gier w tym roku twórcy naprawdę postarali się to ukryć. Nim mnie zlinczujecie posłuchajcie: Domyślnie gra ma ustawioną ziarnistość ekranu na 10 i włączoną aberację chromatyczną co sprawia, że jest naprawdę, ale to naprawdę rozmydlona na krawędziach. Doperio po wyłączeniu obu tych efektów widzę to co powinienem był widzieć od samego początku - naprawdę ogromny plaskacz należy się ludziom z Insomniac, bo gdybym nie szperał co jest nie tak pewnie żyłbym w przeświadczeniu, że gra graficznie jest najwyżej poprawna. Teraz w trybie wydajności gra jest ostra.
Opublikowano 26 listopada 20213 l Nie no, po krótkim przyzwyczajeniu w 4K/30 ta gra wygląda teraz nie dobrze, wygląda wykurwiście. Sieknę sobie calaczka coś czuję, bo trofki wpadają gęsto i nie wydają się być trudne. W dodatku wszystko za jednym posiedzeniem.
Opublikowano 26 listopada 20213 l Gra jest banalna.Ciężko zginąć a w pewnym momencie dostajesz mapę skarbów więc wszystko sobie znajdziesz bardzo szybko i bez yt.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 26 listopada 20213 l W dniu 26.11.2021 o 06:23, Schranz1985 napisał(a): Gra jest banalna. Ciężko zginąć a w pewnym momencie dostajesz mapę skarbów więc wszystko sobie znajdziesz bardzo szybko i bez yt. Jest łatwo, to prawda, ale czekają mnie teraz dwie długie i wymagające gry (TLOU2 i DS), więc maraton z grami Insomniac dobry na odstresowanko.
Opublikowano 28 listopada 20213 l W dniu 25.11.2021 o 00:06, Paolo de Vesir napisał(a): Domyślnie gra ma ustawioną ziarnistość ekranu na 10 i włączoną aberację chromatyczną co sprawia, że jest naprawdę, ale to naprawdę rozmydlona na krawędziach. Doperio po wyłączeniu obu tych efektów widzę to co powinienem był widzieć od samego początku - naprawdę ogromny plaskacz należy się ludziom z Insomniac, bo gdybym nie szperał co jest nie tak pewnie żyłbym w przeświadczeniu, że gra graficznie jest najwyżej poprawna. Teraz w trybie wydajności gra jest ostra. Dlatego ja zawsze wyłączam te wszystkie "dodatki" graficzne typu ziarno itd. (w Spidermanie też były takie opcje). Po co rozmycie w ruchu, jeśli gram w 60fps? Głębia ostrości też mi się nie podoba. I tak jest opad szczeny ale głównie w tych lokacjach zamkniętych/liniowych, w tych otwartych jest różnie ale i tak petarda
Opublikowano 28 listopada 20213 l Ja przeskoczyłem na 30 klatek, bo jednak RT i ostra rozdzielczość. No co tu dużo mówić, ta gra wygląda tak że słowa nie są w stanie tego oddać, a mówimy o początku generacji. Masakra, na pewnym etapie jesteśmy w zaciemnionym pomieszczeniu to dłuższą chwilę bawiłem się światłem i tym jaki rzuca cien.
Opublikowano 1 grudnia 20213 l W dniu 1.12.2021 o 11:15, Paolo de Vesir napisał(a): No i to by było na tyle. Challenge Mode zrobiony? Edytowane 1 grudnia 20213 l przez Snake_Plissken
Opublikowano 1 grudnia 20213 l W dniu 1.12.2021 o 11:20, Snake_Plissken napisał(a): Challenge Mode zrobiony? Nah, podstawka + calaczek i jestem content. Pod koniec miałem już przesyt, długa gra jak się ją maksuje.
Opublikowano 1 grudnia 20213 l W dniu 1.12.2021 o 11:43, Paolo de Vesir napisał(a): długa gra jak się ją maksuje Nie no bez przesady, 95% rzeczy wpada samo.
Opublikowano 1 grudnia 20213 l W dniu 1.12.2021 o 11:50, Square napisał(a): Nie no bez przesady, 95% rzeczy wpada samo. Wg. zegara w konsoli poświęciłem tej grze 34h (realnie pewnie 20h) i niestety mam ten sam problem co ze Spider-manem czy Blasphemous - pętla gameplayowa stoi w miejscu praktycznie od samego początku, w dodatku mamy też potężny recycling przeciwników. W pewnym momencie miałem już mocny przesyt i chciałem rzucić wszystko w diabły i rushować fabułę, ale znajdźki były łatwe, a poradnik był na wyciągnięcie ręki, więc skończyłem platynę. Więc tutaj mam ten sam problem co z pająkiem z 2k18 - recycling, powtarzalność i brak progresu, co sprawia, że Ratcheta wykreślam z listy kandydatów na GOTY 2021.
Opublikowano 1 grudnia 20213 l W dniu 1.12.2021 o 12:04, Paolo de Vesir napisał(a): Wg. zegara w konsoli poświęciłem tej grze 34h (realnie pewnie 20h) Zegar działa ok, ja robiłem platynę jakoś po 24 godzinach, a jak zawsze nie śpieszyłem się z ogrywaniem gry.
Opublikowano 1 grudnia 20213 l Polecam w takim razie w ustawieniach oszczędzania energii sobie włączyć 10 minut na pada i 20 minut na konsolę.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Gdzie zmienić język na Polski? Bo chłopak coś ponaciskał i jest czeski chyba i ni chuja nie mogę znaleźć opcji, żeby zmienić z powrotem na PL?
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Ogólnie w kilku miejscach można to zmienić, ale tak z głowy nie pamiętam dokładnie, a na konsoli będę później. Użyj google translate.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l Straszna padaka. Weź teraz tego szukaj. Dashboard jest po Polsku. W grze wszystkie opcje sprawdziłem i nigdzie nie mogę znaleźć. Po włączeniu start wiadomo, że jest save slot do wyboru, później poziom trudności, a dalej czarna magia.
Opublikowano 5 grudnia 20213 l PSN nie ma Chorwackiej wersji przez to dodali takie ustawienie w opcjach gry.