Skocz do zawartości

Ratchet and Clank Rift Apart

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

The Last of Us na premierę był potworkiem optymalizacyjnym, ale po czasie Naughty Dogs naprawiło grę patchami i czytałem że teraz nawet SD jest grywalna. 

Tutaj z kolei za port na PC odpowiada Nixxes, które jeśli chodzi o optymalizacje do tej pory nigdy nie zawiodło, więc jest szansa na dobry port od premiery. 

Opublikowano (edytowane)

Taka zabawna sytuacja... Na PC na premierę nie będzie obsługi RT na GPU od AMD.

Zabawna bo... jak wiadomo w PS5 siedzi AMD :turned:

Edytowane przez Emet
Opublikowano (edytowane)

Drajwery, zawsze u AMD problemem są drajwery.

Właśnie na innej stronie czytałem, że goście od Blendera mieli duże problemy na kartach AMD i powymieniali na Nvidie. A problem został w końcu rozwiązany przez Valve, nie przez AMD.

A że Rift Apart ma dobrze działać na Decku to super, pewnie jednak nie w takiej jakości grafiki jak na PS5.

Edytowane przez dominalien
Opublikowano

xD na bazowym HDD PS4 gra jest niegrywalna

patrząc na to jak nieźle gra działa na stareńkim ryzenie 3100, rx570 i HDD. Miejscami dobijając nawet do 60 fpsów, Steam Deck spokojnie powinien dać sobie radę. 

Wygląda na kolejny dobry port od  Nixxes

Opublikowano

no dobra mój błąd, czyli jednak na jakimkolwiek HDD gra jest po prostu niegrywalna. NVME SDD jednak robi tutaj robotę 

Opublikowano
9 minut temu, Lukas_AT napisał:

Czyli trzeba by bylo zrobic ekran wczytywania w starym stylu albo przeprojektowac moment przechodzenia przez swiaty by trwal dluzej.

Ale jaki to miało by sens? To trochę tak jak by w klasycznych Residentach otwieranie drzwi nie trwało ~5 sekund tylko 50 sekund. Nie powinni nawet pisać że HDD jest wspierane tym bardziej że jak ktoś ma PCta spełniającego minimalne wymagania to na 90% ma też przynajmniej zwykłego SSDka.

Opublikowano

Na Rogu to będzie wypalać galy jak na decku na średnich ustawieniach z fsr2.1 cały czas to lata lekko ponad 30fps cały czas.

No to obadam czy faktycznie najlepsza część ever ten sagi

pobrane - 2023-07-26T195507.409.jpeg

pobrane - 2023-07-26T195454.130.jpeg

pobrane - 2023-07-26T195441.451.jpeg

Opublikowano

A dlaczego niby najlepsza?

Wygląda na to że stawiasz tezę by jej niesamowite obalenie po godzinie grania w najbrzydszą wersję gry było bardziej widowiskowe.

Ja na żadnego z 2-3 ratchetów na ps2/ps3 nie odpuściłem, a tutaj po połowie odłożyłem do pudełka, mimo że graficznie jest wspaniale.

• Lubię! 1
  • beka z typa 1
Opublikowano

Na podstawie opinii z tego tematu że to najlepsza część

Ps. Skończyłem każdego ratcheta za wyjątkiem Nexus i tego na 4 graczy 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Daffy napisał:

Na Rogu to będzie wypalać galy jak na decku na średnich ustawieniach z fsr2.1 cały czas to lata lekko ponad 30fps cały czas.

No to obadam czy faktycznie najlepsza część ever ten sagi

pobrane - 2023-07-26T195507.409.jpeg

pobrane - 2023-07-26T195454.130.jpeg

pobrane - 2023-07-26T195441.451.jpeg

Już na telefonie widać pozabkowane krawędzie i packe a co dopiero na decku :kekw:

Zagrajcie w tą grę jak ludzie

Edytowane przez PanKamil