Skocz do zawartości

Ratchet and Clank Rift Apart

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten Rachet to jakis obled.  Ciezko przejsc obojetnie. Gdzie nie spojrzysz to wszystko wciska Cie w fotel. Na Horizona nie mam takiego parcia nawet. Chyba gra roku bedzie :ohboy:

Opublikowano

Dla mnie także masakra, wygląda bajecznie, tym bardziej że lubię platformówki, a tych jak na lekarstwo... 

Choć nie wiem jak Wy ale ja przy tak świetnej grafie często na początku gry bardziej podziwiam efekty niż skupiam się na samej rozgrywce. 

A tu widać że będzie na czym zawiesić oko... 

Opublikowano

Cudownie to wygląda i się rusza. Fajnie, że gameplay będzie jeszcze dynamiczniejszy, brakowało dashy w poprzednich częściach, a może i elementy platformowe będą bardziej wymagające dzięki temu.

Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę na tym gameplay'u, to w tym trybie 30 fps gra używać będzie ray-traced reflections (bardzo ładnie to tutaj wygląda), podobnie jak Spider Man i Miles Morales.

W 60 klatkach zapewne zrezygnują ze śledzenia promieni i nieco obniżą rozdzielczość.

Edytowane przez Hal Emmerich
Opublikowano
3 godziny temu, yOGI79 napisał:

Aż z tego wszystkiego ponownie przeszedłem Ratcheta 2016 (w 60 fps to inna gra). Czekam na nowego z otwartymi ramionami.

Bez kitu, też pobrałem xd

Opublikowano

Chyba po raz pierwszy Ratchet zawalczy o GOTY. Ta metropolia wygląda genialnie i nawet planeta z poprzedniej części (ToD) ma całkiem inny design . Jeśli długość gry będzie standardowa dla Ratchetów (12-15h główny wątek, 30h maxowanie) to szykuje się must have.

• Haha 1
Opublikowano

Do tego aby był to najlepszy Ratchet w historii brakuje tylko jednego, będzie kula dyskotekowa?

Widać, że miodziku będzie w grze pod dostatkiem, do tego świetne lokacje (dyskoteka). Kolejna gra na PS5, która otrzyma bardzo wysokie oceny. 

:obama:

Opublikowano

Mmmm, Piękny ten Ratchecik  - tak jak ktoś tu wspominał wcześniej, cieszy mnie że popracowali nad dynamiką (dash, elementy platformowe itp.). Będzie pięknie :obama: 

Opublikowano

Ja mam właśnie obawy o do długości. Powtarzając ostatnio Ratcheta z 2016 roku byłem zaskoczony jak szybko go przeszedłem a do tego wcześniejszy Into the Nexus był króciutki. Obym się mylił, ale Insomniac ma jakieś zabójcze tempo prac nad grami. Ostatnio wydany Spider-Man (który był krótki jak DLC do podstawki), teraz Ratchet i powstający Spider-Man 2.

Opublikowano

I był robiony w kilkanaście miesięcy ( 9 miesięcy pierwotnie, głównie przez film, ale ten był słaby, to dostali dodatkowy czas na szlify) - patrząc na ten urywek z wczoraj, to widzę, że skala i rozmach będą na zupełnie innym poziomie (nie tylko w stosunku do remake'u). Osobiście obstawiam, że Rift Apart będzie najdłuższą grą w serii, albo zbliżoną do tego (15-20h na main story + trochę dodatkowej zabawy, 30-40h na wszystko).