Skocz do zawartości

Ratchet and Clank Rift Apart

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem skąd te obawy o długość jak na początku pokazu mówią wprost, że to będzie full-length Ratchet, czyli minimum te 12h i to pewnie tylko wtedy jak się leci do przodu, tak jak na omawianym gameplayu. A było widać, że poziomy są znacznie większe, plus na końcu wspominają nawet o otwartych obszarach (pewnie coś w stylu ostatnich uncharted), więc jak ktoś lubi zwiedzać i 'lizać ściany' (:lapka:) to będzie miał przynajmniej raz tyle godzin.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.04.2021 o 15:44, ASX napisał:

Wygląda bardzo fajnie, jak dla mnie pierwsza prawdziwie nextgenowa produkcja

Returnal to zdecydowanie pierwsze porządne nextgenowe doświadczenie. 

Edytowane przez giger_andrus
  • WTF 1
Opublikowano
W dniu 29.04.2021 o 23:29, Paolo de Vesir napisał:

Mocny mam vibe Sunset Overdrive.

to bieganie po ścianach i wybicia w górę jakby po skoku na trampolinie może narzucić takie skojarzenia, więc nie do końca rozumiem reakcje na tego posta

Opublikowano

Jeśli kogoś to interesuje to kanał More Cherno na YT ma reakcje z opisem Ratcheta. Koleś jest devem i najczęściej krytycznie ocenia oprawę (dostało się nawet Last of Us 2 ).  W skrócie trailer Ratcheta spowodował że zamówił PS5 : )

Ciekawe czy będą jakieś sekcje ze statkiem kosmicznym a jeśli tak to w jakim stylu.

Opublikowano

Oglądałem reakcje na trailer i był pod mega wrażeniem, tego z gameplayu jeszcze nie widziałem, ale sam tytuł sugeruje w jakim tonie będzie filmik.

5 minut temu, łom napisał:

Ciekawe czy będą jakieś sekcje ze statkiem kosmicznym a jeśli tak to w jakim stylu.

Skończyłem wczoraj ponownie Crack in Time i chciałbym coś podobnego w Rift Apart.

Opublikowano

Ja najmilej wspominam z R&C2 gdzie dali normalną strzelaninę kosmiczną która generację wcześniej mogła być sprzedawana jako oddzielna gra. Odnośnie Crack in Time, mam nadzieję że sekcje Clanka będą miały zagadki na poziomie z tej części a te 'pocket dimensions' będą substytutem mini planet.

Opublikowano

Myślę, że:

a) nawet takie pozornie niewidoczne efekty dają całościowo piękny wizualnie obraz, nasze oczy/mózg czasem dostrzegają więcej, niż nam się "świadomie" wydaje

b) w świat idzie info o takich właśnie ciekawostkach, DF w swoim materiale też nie omieszka o nich wspomnieć, więc koniec końców dowie się o tym sporo graczy i wystąpi tu też efekt marketingowy.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 6.05.2021 o 18:19, kotlet_schabowy napisał:

Myślę, że:

a) nawet takie pozornie niewidoczne efekty dają całościowo piękny wizualnie obraz, nasze oczy/mózg czasem dostrzegają więcej, niż nam się "świadomie" wydaje

b) w świat idzie info o takich właśnie ciekawostkach, DF w swoim materiale też nie omieszka o nich wspomnieć, więc koniec końców dowie się o tym sporo graczy i wystąpi tu też efekt marketingowy.

Żyjemy w czasach digital rak foundry co zastopuje klatkę i zrobi zoom na oko i będzie hejtowac jak się nie zmarnuje zasobów na takie pierdololo:ragus:

Opublikowano

Sorry, mogłem napisać, że to z Dreams.

Pojutrze niby schodzi embargo na wersje preview, więc może wpadnie nowe info.

Gameplayowo to na bank będzie najlepszy Ratchet.

• Plusik 1
Opublikowano

Sliczne to jest, nie potrzeba mi juz zadnych materialow, i tak wjezdza day one. Mam wrazenie ze i tak juz za duzo pokazali.

Insomniac w 6 miesiecy: remaster SM, Morales w dwoch wersjach + patch 60fps/RT i teraz Ratchet. Oni sie na dwie ekipy podzielili czy jak? Bo tempo zabojcze i gdyby to byl ktos inny to mialbym obawy o jakosc tego Ratcheta.

Opublikowano
32 minuty temu, schabek napisał:

Sliczne to jest, nie potrzeba mi juz zadnych materialow, i tak wjezdza day one. Mam wrazenie ze i tak juz za duzo pokazali.

Insomniac w 6 miesiecy: remaster SM, Morales w dwoch wersjach + patch 60fps/RT i teraz Ratchet. Oni sie na dwie ekipy podzielili czy jak? Bo tempo zabojcze i gdyby to byl ktos inny to mialbym obawy o jakosc tego Ratcheta.

Na pewno. Tam teraz pracuje ok 300 osób więc podejrzewam, że 2 teamy to minimum.

Opublikowano
34 minuty temu, schabek napisał:

Polyphone Digital, jedna gra na generację :rotfl:

Racja, Insomniac to jakieś pieprzone świry jeżeli chodzi o jakosc i szybkość wypuszczania kolejnych gier. Pomyśleć że Sony kupiło ich za śmieszne pieniądze