Zajcik 64 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 13 minut temu, balon napisał: Co ma wspólnego sandbox rpg z olbrzymim światem, do dość liniowego platformówko szotera? No okey jedno i drugie to gra... Chodzi mi tylko i wyłącznie o wykreowany świat - pierwsze wrażenie wizualne, jakie robi miasto z Cyberpunka i pierwsze wrażenie z Ratcheta. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 972 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 15 godzin temu, YETI napisał: Jeszcze jeden screen. Ratchecie, mamy miasto do spalenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hal Emmerich 255 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Nie wiem na ile jest to wiarygodne źródło, ale według niego rozmiar gry bez aktualizacji day one to 42,1 gb. Mniej niż Returnal oraz Demon's Souls. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 14 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2021 Elegancko jak by tak było, widocznie te kompresje danych coś dają bo część gier mimo wersji na PS5 waży mniej niż na PS4, więc dysk 670GB starczy na 12 gierek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Wygląda to prześlicznie. Nowa generacja jak nic. Ale sorry, nie kupię tego premierowo. Nie za 349 zł. Poczekam jak nieco zejdzie. Ale wiem, że to może być najlepszy Ratchet od czasów Cracka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Ratchet jaki jest kazdy widzi ale biorac pod uwage to co sie stalo z cena Returnala to kupowanie obecnie gier na PS5 za 3 i pol bomby to frajerstwo, mowcie co chcecie. Sam sie zastanawiam co z tym Ratchetem zrobic. Returnal w 2tyg ponad 150zl w dol, sklepy juz za 250zl sprzedaja, na olxie folia juz ponizej 200zl. Jak nie przestana wciskac tych gier do kazdego zestawu z konsola to ja nie widze sensu przeplacac na premiere. Sami sie podcinaja z tymi cenami, Resident ktory na premiere byl 100zl tanszy teraz chyba chodzi nawet drozej niz Returnal. Na Returnal bylem zgrzany ale dwoch moich kumpli poczekalo bo nie byli pewni czy im siadzie i kupili chwile po mnie za 200zl xD Przeciez takich ludzi jest masa, a jeszcze jak Ratchet bez czyszczenia to bedzie zabawa na 10h to po dwoch tygodniach bedzie za stowe latal. To juz najlepiej cyfre wziac za zdrapki z eneby bo chociaz zonglerki plytami nie ma i czekania na kuriera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Czyli najlepiej mieć miesięczny poślizg z grami na ps5, ja po zakończeniu returnala lecę z residentem, niera wypadałoby przejść drugi raz, i wtedy się pięknie załapię na ratcheta za 229 zł. Ale returnal był wart tej wyższej ceny. Ratchet pewnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 49 minut temu, schabek napisał: Ratchet jaki jest kazdy widzi ale biorac pod uwage to co sie stalo z cena Returnala to kupowanie obecnie gier na PS5 za 3 i pol bomby to frajerstwo, mowcie co chcecie. Sam sie zastanawiam co z tym Ratchetem zrobic. Returnal w 2tyg ponad 150zl w dol, sklepy juz za 250zl sprzedaja, na olxie folia juz ponizej 200zl. Jak nie przestana wciskac tych gier do kazdego zestawu z konsola to ja nie widze sensu przeplacac na premiere. Sami sie podcinaja z tymi cenami, Resident ktory na premiere byl 100zl tanszy teraz chyba chodzi nawet drozej niz Returnal. Na Returnal bylem zgrzany ale dwoch moich kumpli poczekalo bo nie byli pewni czy im siadzie i kupili chwile po mnie za 200zl xD Przeciez takich ludzi jest masa, a jeszcze jak Ratchet bez czyszczenia to bedzie zabawa na 10h to po dwoch tygodniach bedzie za stowe latal. To juz najlepiej cyfre wziac za zdrapki z eneby bo chociaz zonglerki plytami nie ma i czekania na kuriera Cena, ceną i osobiście jeden/dwa razy do roku mogę te 3,5 bomby zapłacić za mega gierki oraz wesprzeć ulubionych devów. Choć zdaje sobie sprawę, że dla wielu osób to w hu duży wydatek. Gorzej, że gierki po czasie dostają patche i nawet jak dobrze chodzą w day one np taki Morales, to i tak dostał 1-2 miesiące później niezłego boosta w postaci trybu 60ks + RT, który jako jedyny daje mi jako taki przedsmak nowej generacji i jest jednym słusznym wyborem aby to ogrywać. Jak Ratchet nie dostanie jakiegoś trybu z 60 ks i RT Day1, to chyba poczekam z ograniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 178 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 (edytowane) 3 godziny temu, schabek napisał: Returnal w 2tyg ponad 150zl w dol Mówiłem już przed premierą nowych konsol, że tych 350zl nie ma co się bać, bo cena będzie drastycznie spadać do 200zł, jeśli się poczeka miesiąc-dwa. O ile na tytuły dużego kalibru od zaufanego dewelopera jestem w stanie wyłożyc 350zl (mieszkam w UK, te kilka funtów wiecej nie boli), tak na Returnala tyle z zasady nie dałem, bo to nie gra wysokobudżetowa. Gry na które mogę wydać trzy i pół bomby to Dying Light 2, Eden Ring, nowa Zelda, kolejne Uncharted, jakiś duży erpeg, GTA 6 itp. Edytowane 18 maja 2021 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 601 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Returnal jest więcej wart niż jakiś Uncharted ;] A zelda jest tak dobra że nadal ludzie bez bólu wydają na nią ponad 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 703 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Ale cena Returnal spadła tylko i wyłącznie przez to, że była dodana do bundli. Pamiętacie jak długo trzymało cenę DS? Jak tylko pojawiły się bundle z DS to od razu spadło do 200pln. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Dokładnie. Jak każdy będzie się wstrzymywał z zakupem i nie będzie bundli to nie będzie dużo kopi na rynku wtórnym. Jak nie będzie dużo kopii to cena nie będzie szybko spadać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 178 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Rtooj napisał: Returnal jest więcej wart niż jakiś Uncharted ;] A zelda jest tak dobra że nadal ludzie bez bólu wydają na nią ponad 200 zł. No racja, tytul troche dodany w pospiechu, ale jesli kolejna odslona bedzie miala jakies nowosci, zmieniony gameplay, a produkcja zajmie 5 lat, to moge wydac te trzy i pol bomby. I na Returnala bym wydal moze, ale akurat wyszedl w okresie, w ktorym nie mialem czasu na granie, a i duzo ostatnio gralem w trudne gry, wiec chcialem odpoczac. Czy na Ratcheta wydam trzy i pol bomby? Moze, ale jeszcze nie zdecydowalem czy chce brac w dniu premiery. Wszystko tez zalezy czy pudelka kolekcjonujemy czy sprzedajemy po splatynowaniu. Wtedy ta decyzja wyglada inaczej. Edytowane 18 maja 2021 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Niebójcie żaby w czerwcu zestawy PS5 z drugim padem, Returnalem i Ratchetem 3150zł i Lombax po miesiącu z 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Nie no ja gierki kupowane Day1 w 99% przypadków zostawiam. To są dla mnie pewniaki, sztosy dla których kupuje konsole i chcę mieć je w kolekcji dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Nie znalazłem jeszcze chętnego na PS5, więc pewnie już poczekam i ogram Ratcheta, ale na pewno nie na premierę, bo dla mnie to ta seria jest tak max 7/10, więc przede wszystkim chcę zobaczyć tą grafikę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 18 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 18 maja 2021 Biedny męczennik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zagul 326 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 18 godzin temu, balon napisał: Cena, ceną i osobiście jeden/dwa razy do roku mogę te 3,5 bomby zapłacić za mega gierki oraz wesprzeć ulubionych devów. Choć zdaje sobie sprawę, że dla wielu osób to w hu duży wydatek. Gorzej, że gierki po czasie dostają patche i nawet jak dobrze chodzą w day one np taki Morales, to i tak dostał 1-2 miesiące później niezłego boosta w postaci trybu 60ks + RT, który jako jedyny daje mi jako taki przedsmak nowej generacji i jest jednym słusznym wyborem aby to ogrywać. Jak Ratchet nie dostanie jakiegoś trybu z 60 ks i RT Day1, to chyba poczekam z ograniem. No to jest chyba większy problem niż ta cena kilka razy do roku. Ograłem Milesa, wbiłem platynę, grę pogoniłem, a tu wychodzi patch. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 Wygląda na to, że cena Ratcheta spadnie jeszcze przed premierą samej gry, bo rtv-euro-agd już zaczęło go wrzucać do zestawów z ps5 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 No to na OLX pierwsza psychologiczna bariera 199zl za folię pęknie ok 2 tyg po premierze Cytuj Odnośnik do komentarza
maxoffe 40 Opublikowano 19 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2021 5 godzin temu, MBeniek napisał: Wygląda na to, że cena Ratcheta spadnie jeszcze przed premierą samej gry, bo rtv-euro-agd już zaczęło go wrzucać do zestawów z ps5 No i bardzo by mnie to ucieszyło... Ale z pewnością będzie jak mówisz, skoro są już zestawy lub za raz wejdą to cena gry szybko w dół poleci. A miałem zamówić w preorderze i dobrze że się wstrzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi