czarek250885 324 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 1 godzinę temu, wet_willy napisał: @czarek250885 nie bawilem sie nawet w polowie tak dobrze jak w Remasterku Ratcheta z PS4. No właśnie ten Remaster na ps4 to był mój pierwszy kontakt z Ratchetem. Ogólnie przygodowki to nie mój target, jednakże ten nowy to miazga wizualna. Ja jestem zadowolony, gra daje mnóstwo fanu, jednakże osoba, która pewnie nie jedną przygodowke ma zaliczoną może czuć się zawiedzona. Tak czy inaczej na moim etapie życia, gdzie nie ma już tyle czasu na grę, pozycję do 20h to mój target, z dobrą fabułą na krótkie sesje. Przez ostatni rok wręcz idealne były gry AA 6-8h typu Never Alone, Brothers, czy The season after fall. Tak więc ocena długości gry to rzecz umowna z perspektywy czasu jaki posiadamy. Ja Ratcheta nim zrobię na 100% czuję, że zajmie mi to około 17h bez poradników, więc idealnie. PS ta nowa część to najpiękniejsza wizualnie gra jaką grałem w życiu, czujesz jakbyś oglądał film w którym bierzesz udział, co spełnia marzenia z dzieciństwa, co jakby gry wyglądały jak filmiki z intra. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 3 godziny temu, Square napisał: Konsola mi pokazuje 10h, licznik ukończenia chyba ok 50% więc nie mam się co martwić, bo pewnie dobije do 18-20h spokojnie, a później Challenge Mode. Platyna niby może wpaść szybko, bo nie ma jak w poprzednich częściach zbierania wszystkich śrubek i chyba innych rzeczy, ale i tak te 10h to niezły troll. Quaz w recenzji powiedział, ze gra na trudnym zajęła mu 17h, a nie zrobił wszystkiego. dodatkowo wspomniał, ze gierka oferuje New game + z nowymi pukawkami, ulepszeniami. Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 No dzisiaj jak odpaliłem to staty pokazały 40%, więc podejrzewam, że będzie spokojnie +20h. Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Wbiłem platynę dzisiaj i czas wg profilowego to 19 godzin. Trochę mi też zeszło na nagrywanie filmików, itd. Także powiedzmy, że okolice 15 godzin. Czasowo mocno odciąża brak konieczności rozgrywania trybu Challenge Mode pod platynę, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie go rozegrać i wszystko ulepszyć, więc myślę, że wtedy spokojnie można dobić do tych 25 godzin. Czyli dostajemy standardowy czas jak na każdego Ratcheta, plus minus rzecz jasna. 2 Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Elegancko, czyli jak chce się wymaksować bez patrzenia na pucharki to jest trochę rzeczy do zrobienia. @Patricko Jak byś ocenił względem Crack in Time (jeśli ograłeś tą część). Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 W CiT nie grałem, ale wprawnemu graczowi nie powinno tutaj sprawić nic większej trudności. Jedynie czasowo może wyjść dużo, jeśli ktoś bardzo będzie chciał wbijać bronie omega na 100%, wtedy trzeba sporo farmić, zapewne na arenach. Swoją drogą, coś czuję, że wrzucą dodatkowe trofea za tryb Challenge Mode i wymaksowanie przynajmniej kilku broni. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Jak to wygląda w 4k na oled to ja nie mam pytań. Gram 30 fps, sorry ale lubię wypalanie gałek ocznych.Jak będzie wyglądać taki Uncharted 5... Jakich pięknych czasów dożyliśmy. 1 Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Dobra udało mi się pograć dziś 40 min. Co za sztos. Na najtrudniejszym poziomie nie jest jakoś łatwo. Patrząc na moje 30-60 min sesje i to, że maskuje zawsze takie gierki to starczy gdzieś na 3-4 tyg na pierwsze przejście XD Ten początek jak się skacze po wymiarach i nagle wpada do piratów No i uzmysłowiłem sobie, jak fajni byli piraci. Teraz pytanie do tych co są dalej. Będzie jakiś cały lvl z piratami? Będzie 1 Cytuj
czarek250885 324 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 37 minut temu, PiPoLiNiO napisał: Jak to wygląda w 4k na oled to ja nie mam pytań. Gram 30 fps, sorry ale lubię wypalanie gałek ocznych. Jak będzie wyglądać taki Uncharted 5... Jakich pięknych czasów dożyliśmy. No na moim OLED CX55 niszczator straszny. Zabawne, że z nowej generacji najdroższy jest zawsze TV. Ale warto było:) teraz można docenić każdy detal. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 3 godziny temu, Patricko napisał: Wbiłem platynę dzisiaj i czas wg profilowego to 19 godzin. Trochę mi też zeszło na nagrywanie filmików, itd. Także powiedzmy, że okolice 15 godzin. Czasowo mocno odciąża brak konieczności rozgrywania trybu Challenge Mode pod platynę, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie go rozegrać i wszystko ulepszyć, więc myślę, że wtedy spokojnie można dobić do tych 25 godzin. Czyli dostajemy standardowy czas jak na każdego Ratcheta, plus minus rzecz jasna. Co? Wczoraj premiera, a Ty właśnie splatynowałeś z 19 godzinami na liczniku? Matko i córko Ale widać, że gra podzeszła, gratulacje! Cytuj
czarek250885 324 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 14 minut temu, Fanek napisał: Platyna ponad 20h A ja póki co 1,5h hehe. Może dzisiaj znów 1,5h wpadnie. Tak czy inaczej graty. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Nie nie, jeszcze nie moja 1 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Ja mam aktualnie 11% i 3h za soba Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał: Jak to wygląda w 4k na oled to ja nie mam pytań. Gram 30 fps, sorry ale lubię wypalanie gałek ocznych. Sprawdzałeś 60fps z RT, bo niby różnica w oprawie mała. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 1 minutę temu, YETI napisał: Sprawdzałeś 60fps z RT, bo niby różnica w oprawie mała. Ja sprawdzałem i jest spora moim zdaniem. Żyleta obraz, bardziej szczegółowa. Cytuj
addhoc 65 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 (edytowane) Jednak przejście z 30 fpsów na 60 robi ogromną różnicę. Działa to pięknie i nadal pięknie wygląda. Edytowane 12 czerwca 2021 przez addhoc Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Wymienilem sobie srubki na redbule - kosmos Cytuj
Basior 1 109 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Ja spróbowałem na chwilę 30fps i mimo zauważalnie lepszej grafy nie dam rady. Może jakbym jak w spiderze gralntak od początku. Ale to jednak strzelanka, więc wolę klatki. Ogólnie co świat to lepszy. Aż chce się szukać znajdziek. Fabuła nawet fajna i z jajem jak zawsze prawie. RT też spoko. To skakanie miedzy światami to tak dla mnie średnio robi. Bronie też na razie gorsze od poprzednika. Ale jeszcze się zobaczy. W ogole to miałem chwilę zobaczyć, bo FF7 Intermission a jednak gram. No kurde lubię tego lombaxa. Sony mogłoby Jaka wskrzesić.... 2 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Godzinę temu, Basior napisał: Sony mogłoby Jaka wskrzesić.... A zauwazyles ze dosc czesto przegrywa soundtrack w tle, wlasnie z Jak & Dextera. Przypadek ? 1 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 4 godziny temu, Voytec napisał: Co? Wczoraj premiera, a Ty właśnie splatynowałeś z 19 godzinami na liczniku? Matko i córko Ale widać, że gra podzeszła, gratulacje! Lato, pogoda, piątunio, ogródki, restauracje, Euro, pewno jakaś rodzina/laska, a dorosłe chłopy naście godzin w dobę grają Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Mozna gdzies sprawdzic gdzie brakuje nam miska? Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 12 czerwca 2021 Opublikowano 12 czerwca 2021 Nie ma takiej możliwości. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 13 czerwca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 czerwca 2021 Ja po siedmiu godzinach rozgrywki mam zaliczone 1/4 gry, zatem @Voytec tak, jak napisał pan Square - "Nie masz się co obawiać". Oczywiście gram niespiesznie. Podziwiam ten zachwycający świat. Gdy tylko zobaczę rarytanium, podobnie jak Schabek udaję się nie niego. Na złote śrubki i elementy skafandrów też poluję. Sądzę, że przejście gry, to okolice 16 godzin, a platyna minimum dodatkowe 4 godziny zabawy. Oczywiście można szybciej, ale to nie Call of Duty, by biegać na hurra z jednego punktu do drugiego. Przypominam też, że nowy Raczet i Klank ma sporo aktywności pobocznych - dodatkowe misje, czy kultowa arena walk Jeżeli chodzi o to sadzę, że podany przez Bryana z ps4trophies czas jest jak najbardziej osiągalny. Analizujemy poradnik, następnie na niezbyt wysokim poziomie zaliczamy tylko znaczniki głównych misji, wykonując przy tym wymaganą aktywność (zebranie pięciu złotych śrub). Tylko, że nie na tym zabawa wg mnie polega. Ale to tak, jak z Village, przechodzi się w czasie 14 godzin, a tak po prawdzie, na upartego grę można w 3-4 zaliczyć. Mniejsza o to. Jak już wspomniałem dwie strony temu. Gra jest kapitalna i prześliczna. Dbałość o najmniejsze detale wręcz poraża. Podam taki przykład. Jest sobie plansza. Ładnie to wygląda na zdjęciu, a gwarantuje, że na 65 " OLED czapki z głów I teraz robimy zbliżenie na te urocze, latające w tle robaczki. Obok Demon's Souls chyba najpiękniejsza gra w jaką grałem na obecnej generacji. P.S. @łom pytałeś Patricko o w A Crank in Time. Ta jest bardziej wymagająca i dłuższa przy tym, niż w Rift Apart. Co prawda zdobyłem ją ponad jedenaście lat temu, ale z tego co pamiętam, grę należało przejść dwukrotnie (aktualnego RiC wystarczy raz) i należało to zrobić na wysokim poziomie trudności. Ten oczywiście nie jest specjalnie wymagający, ale można było z dwa, trzy razy powtórzyć walkę z ostatnim bossem. RA można zaliczyć na każdym z dostępnych - gdzie na tym najniższym postać zginać nie może). Ogólnie polecam gorąco tę odsłonę. 10 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 13 czerwca 2021 Opublikowano 13 czerwca 2021 Dziś kolejne 1:20h za mną. Jestem na 3 lvl. Boże jakie to zajebiste, jakie miodne, płynne, mega urozmaicona rozgrywka. Przez trzy lvl już 3 różne gameplaye (Lombaxy, Clank, Usterka). O grafice już nie wspominam, bo wygląda to jak piękna wysokobudżetowa animacja, ale co warto podkreślić to historia. Fajna, wciągająca. Ja pykam, a syn siedzi i ogląda. Cudowna gra. Jak utrzyma poziom, to moje goty już chyba w czerwcu wyszło! 6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi