ginn 803 Opublikowano 12 grudnia 2021 Opublikowano 12 grudnia 2021 Tak mi się dzisiaj miodnie grało online w GT Sport, że poniesiony emocjami złożyłem zamówienie na cyfrowego preordera byle do marca... Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 12 grudnia 2021 Opublikowano 12 grudnia 2021 Muszę szczerze przyznać, że online w GT Sport było najlepszym wyścigowym online z randomami. Naprawdę, przez całą historię mojego grania w te grę, miałem może kilka przypadków idiotów, a tak to naprawdę spoko się jeździło. Czyste walki i mało wjazdów w dupę. 2 Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Jak ja nie nawidzę tego typa i jego gadki. I tych ich filmików które zawsze są identyczne (pipi) pokazują.Nie mogą jak normalna firma dać kilku gameplay? Dać dema jak Forza zawsze? Zrobić czegokolwiek 3 miechy przed premierą niż tendencyjne filmiki z tyłka? Nieeeee... Bo ludzie mają klapki na oczach i kupią za nazwę. Masakra Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Z tym filmem największy zonk jest taki, że Kazik opowiada o RT w Scapes'ach.... a w pokazywanych ujęciach RT nadal nie ma. Może to nagrania ze starszego buildu, ale... to mega amatorskie żeby kręcić mowę o tym, po czym w trailerze pokazywać coś innego. Zresztą z pozostałych ujęć RT jest tylko w jednej scenie, kiedy jest ujęcie na Lambo z przodu wyjeżdżające z tunelu. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Pojawił się też urywek wyścigu w deszczu. Nie mam porównania z Drive Clube, bo no nie miałem okazji zagrać, ale chyba wygląda okej. Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Jeśli to będzie jedyne natężenie deszczu to do DriveCluba nawet nie ma startu, co innego jeśli to jest najlżejszy deszcz i będzie jeszcze normalny deszcz, ulewa i burza z piorunami, ale jak by tak było to może by się pochwalili... Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Czytam ten temat i poza kilkoma realistami, mam wrażenie że reszta jara się tą grą tylko dlatego, że Forza jest na innej konsoli i nie mogą w nią zagrać.Grafika poprzednia generacja, odbicia od band, pisk opon 3 generacje wstecz. Jedynie może audio samych aut w końcu ogarną. Może.Te gameplay wyglądają drewnianie jak zawsze. Jestem gotów się założyć, że jak bym komuś puścił fragment GT7 i powiedział, że to 6 na PS4 PRO, to uwierzyłby bez problemu.DriveClub lata temu pokazał jak ma wyglądać zmienna pogoda. W tym czasie co zrobił Kazik? Nic. Dosłownie nic. Dźwięk menu ma milion lat. Samo menu jest drewnem i przypomina mi zawsze o latach 90. Nawet takie podstawy tu stoją w miejscu.Forza 7 jest już turbo stara, ale po tym jak włączyłem po niej GT Sport to myślałem, że coś się zepsuło. Przecież w to samo grałem na PS3.Jak w przyszłym roku wyjdzie Forza na nowym silniku tylko dla nowej generacji, to z GT nie będzie co zbierać... 4 Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 (edytowane) Z tą Forzą 7 to się nie zgodzę. GT ma akurat sporo wad, a do deszczu z Drivecluba inny się nadal nie zbliżyli ale... Dźwięki już w GT Sport zostały mocno poprawione i historie o lepszych np w Forzy to już bajki szerzone przez osoby, które w GT Sport nie grały (lub zagrały chwilę). Menu i odglosy w nim to akurat element nostalgiczny i zrobiony celowo z myślą o starych fanach. Mi akurat trochę takiej nostalgii pasuje. Aby tylko te menusy w GT7 chodziły szybciej. Wracając do Forzy 7 to... z czym do ludzi? Fizyka zawieszenia.. i ogólnie fizyka przy prędkościach poniżej 10km/h jest tam DUŻO lepsza niż w GT - wielokrotnie powtarzałem, że GT ma beznadziejną fizykę opon i zawieszenia przy niskich prędkościach (nawet zrobiłem o tym filmik na moim kanale YT) ale poza tym... ta Forza 7 jest strasznie czerstwa zarówno gameplayowo jak i graficznie (FM7 ma trasy, szczególnie drzewa gorsze niż w FM na X360 - płaskie tekstury bez żadnego oświetlenia i to właśnie FM7 przy GTS wygląda jak gra z poprzedniej generacji). GT ma dużo do poprawienia ale niektórzy naprawdę mają jakieś błędne wyobrażenie odnośnie np. GT Sport. Co do nowej Forzy Motorsport to akurat jestem ciekawy co szykują. Ma to być swoisty reboot serii o podobno coś w stylu właśnie GT Sport. Edytowane 17 grudnia 2021 przez Emet 1 Cytuj
Soul 1 331 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 W jakim sensie ma być podobna do GT Sport? Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Skupienie się na autach wyścigowych, ogólnej otoczce wyścigowej i na online. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Dualsens nikogo. Przecież będę śmigać na G29, toż to gra pod kierownice. Mam rozumieć że na PS5 kierownice nie będą działać dlatego tak promują granie na dual sensie. Make sense Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Wszystkie kiery z ps4 są wspierane.A ja tylko przypomnę że 24 lutego 2022 wychodzi ACC na ps5. Lub jak ktoś ma dostanie darmowy upgrade. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hal Emmerich 277 Opublikowano 17 grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 grudnia 2021 (edytowane) 9 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Nie mogą jak normalna firma dać kilku gameplay? Dać dema jak Forza zawsze? Zrobić czegokolwiek 3 miechy przed premierą niż tendencyjne filmiki z tyłka? Nieeeee... Bo ludzie mają klapki na oczach i kupią za nazwę. Masakra Jak sam zauważyłeś, do premiery gry pozostały jeszcze 3 miesiące. Kampania marketingowa jeszcze nie nabrała pełnego rozpędu i podejrzewam, że dopóki nie zadebiutuje Forbidden West, Sony nie będzie chciało zbytnio odwracać uwagi konsumentów od tego tytułu intensywną promocją Gran Turismo 7. Poza tym, przecież całkiem niedawno dostaliśmy pokaz gameplay'u w postaci przejazdu po odświeżonej wersji Deep Forest. 6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Czytam ten temat i poza kilkoma realistami, mam wrażenie że reszta jara się tą grą tylko dlatego, że Forza jest na innej konsoli i nie mogą w nią zagrać. A ja mam właśnie przeciwne do Ciebie wrażenia i uważam, że na forumku Gran Turismo jest notorycznie od dłuższego już czasu yebane pod byle pretekstem. A to drzewa na poboczu nie w full 3d w liczbie kilkuset, a to odbicia na karoserii pojazdów uptade'owane w zbyt niskim klatkarzu, a to dźwięki w menu, przywodzące na myśl lata 90-te, a to znowu brak ray tracingu w trakcie wyścigu (czego chyba nawet racery na PC jeszcze nie osiągnęły). Tak sobie myślę, że ta cała nagonka prawdopodobnie ma swoje źródło jeszcze w czasach rywalizacji X360 i PS3 i, co tutaj dużo mówić, kontrowersyjnej premiery GT5. Gra po wspaniałej Czwórce przedstawiła ten idiotyczny podział na auta oraz trasy standard oraz premium, a także uciążliwe loadingi i aktualizacje, które sprawiły, że korzystanie z aplikacji nie należało do szczytów rozrywki. Myślę, że wtedy jakoś zaczął się ten hejt na Gran Turismo (słuszny wówczas, należy zaznaczyć), który trwa chyba już siłą rozpędu aż do dziś. Do tego oczywiście całość podsycana była, i nadal niestety jest, typowymi wojenkami pomiędzy fanatycznymi obozami zielonych i niebieskich, w których to umysłach, w sytuacji, gdzie jedna gra jest spoko (przykładowo Forza), to druga już musi być z automatu obsmarowywana gównem (np. Gran Turismo). Takich przykładów można oczywiście mnożyć. Uproszczona dychotomia, uproszczona wizja rzeczywistości. 6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Grafika poprzednia generacja, odbicia od band, pisk opon 3 generacje wstecz. A to chyba najbardziej powielany mit o obecnym Gran Turismo - odbicia od band, które rzekomo przynoszą jakieś korzyści. Od czasów GT5 w serię gram już głównie w trybie online, bo uważam, że tam prawdziwie rozwija ona skrzydła w zorganizowanych grupach i ligach - i cóż mogę powiedzieć? Życzę powodzenia w rywalizacji z przeciwnikami, stosując tę osławioną metodę odbijania się od ścian czy od innych przeszkód. Serio, nikt myślący o dobrych rezultatach tak nie jeździ. Gdy ktoś wygłasza podobne opinie o bandach i ich zastosowaniu w GT, to z miejsca wiem, że ostatnio poważniej grał w serię na etapie Gran Turismo 4 i PlayStation 2. 6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: DriveClub lata temu pokazał jak ma wyglądać zmienna pogoda. W porządku, jednak Driveclub osiąga to wszystko, działając w 30, a nie w betonowych 60 klatkach na sekundach. Dodatkowo, jest przy tym grą arcade'ową, gdzie na trasach obecnych jest miej pojazdów. Dla mnie niewłaściwe jest porównywanie tych dwóch tytułów do siebie w tym aspekcie. 6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Forza 7 jest już turbo stara, ale po tym jak włączyłem po niej GT Sport to myślałem, że coś się zepsuło. Przecież w to samo grałem na PS3. Nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem i uważam, że właśnie takie opozycjonowanie tych tytułów względem siebie, może mieć właśnie źródło w tej dychotomii i wojenkach konsolowych, o których wspominałem wcześniej. Uważam, że oba te simcady prezentują się na swój sposób i w kontekście sprzętów, na które się ukazały, fenomenalnie. Są aspekty renderowania, które lepiej wypadają w Forzie, są aspekty renderowania, w których przewagę ma Gran Turismo. Nigdy nie upraszczałbym swojego spojrzenia na te gry, nazywając jedną np. piękną, a drugą koszmarną. Wiadomo, można mieć osobiste preferencje i wizję, co do tego, jak powinien się prezentować sim, ale nie musi to iść w parze z obrzucaniem konkurenta gnojem. Mnie np. bardziej podoba się GT Sport, bardziej leży mi zastosowana tutaj estetyka i oświetlenie w tej grze, które nadaje wszystkiemu realistycznego kolorytu, ale to nie znaczy z automatu, że uważam, że Forza ma się czego wstydzić i nie prezentuje się już fantastycznie. Zresztą, to nie jest jakiś mój odosobniony pogląd, wystarczy obejrzeć tę wnikliwą analizę Digital Foundry, które zestawiło ze sobą obie produkcje i zrobiło to z dala od tego, jak chcą widzieć te gry fanboye obu platform, mitologizujący swoich faworytów. Czy nie możemy, wzorem profesjonalistów, docenić obu przedstawicieli gatunku, zamiast gloryfikować jednego, a deptać drugiego? Tyczy się to zresztą niestety nie tylko serii Forza oraz GT... Dodam jeszcze, że niedawno przesiadłem się na Telewizor OLED i jednym z pierwszych tytułów, które na nim sprawdziłem, było właśnie GT Sport, odpalone na podstawowej, antycznej wersji PS4. Według wspomnianego Digital Foundry, Gran Turismo Sport po dziś dzień posiada jedno z najlepszych, o ile nie najlepszych, zastosowań HDRu w grach. Wyłączyłem wszelki HUD w grze i muszę powiedzieć, że byłem pod ogromnym wrażeniem, jak prezentowała się gra na takim odbiorniku. Wrażenia wizualne i immersja stały na wysokim poziomie. Dlatego akurat w kwestii oprawy z optymizmem patrzę na GT7. 6 godzin temu, PiPoLiNiO napisał: Jak w przyszłym roku wyjdzie Forza na nowym silniku tylko dla nowej generacji, to z GT nie będzie co zbierać... Może tak być, w końcu mówimy o tytule w pełni nextgenowym, względem produkcji crossgenowej, która być może nawet początkowo pisana była pod PlayStation 4. Jednak będzie to całkowicie naturalne - postęp w naszym hobby jest nieustanny i dokonuje się na naszych oczach. Nie sprawi to jednak, że GT7 przestanie być nagle grywalną grą, z której ludzie czerpią masę frajdy. Edytowane 17 grudnia 2021 przez Hal Emmerich 5 6 Cytuj
Soul 1 331 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 2 godziny temu, Emet napisał: Skupienie się na autach wyścigowych, ogólnej otoczce wyścigowej i na online. A to wcześniejsze FM na czym się skupiały? 1 Cytuj
ginn 803 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 https://www.gtplanet.net/gran-turismo-7-booklet-20211217/ Trochę konkretów o zawartości. Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 1 godzinę temu, Lord Protector napisał: A to wcześniejsze FM na czym się skupiały? Jeśli nie widzisz różnicy między charakterem GT1-GT6 i FM1-FM7 a GT Sport, to... no cóż... Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 17 grudnia 2021 Opublikowano 17 grudnia 2021 Jak coś to w Media Expert i chyba w Media Markt są taniej preordery, wersja Jubileuszowa jest tańsza o 40 zł. Anulowałem swój stary preorder i wziąłem se nowy. 1 Cytuj
Soul 1 331 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 4 godziny temu, Emet napisał: Jeśli nie widzisz różnicy między charakterem GT1-GT6 i FM1-FM7 a GT Sport, to... no cóż... Zadałem proste pytanie na które zamiast odpowiedzieć to... no cóż... walisz szyderą Cytuj
Moldar 2 273 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Gt sport był mocno nastawiony na sportowe auta i ściganie online. Brakowało tych starych aut, dopiero później je dodali. Plotki chodzą, że w forzie mają iść w tym samym kierunku. Online mogliby naprawić, bo to z gt sport to blisko ideału. 1 Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 5 godzin temu, Lord Protector napisał: Zadałem proste pytanie na które zamiast odpowiedzieć to... no cóż... walisz szyderą Tak jak napisał Moldar. Skupienie się na online i autach wyścigowych, mało (szczególniena początku) zwykłych aut drogowych, ograniczony tuning, aspekt kolekcjonowania, kariery dla jednego gracza. Nie wiadomo z czego zrezygnują w nowej FM, ale właśnie też ma się skupiać na autach wyścigowych i online. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Te 90 torów brzmi imponująco. Pytanie, czy faktycznie na każdym będzie dynamiczna pogoda. Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 O ile to jest 90 torów, a nie 30 w 3 wariacjach jak zwykle... Cytuj
ENFOX 0 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Czy dobrze rozumiem ze kupując w wersji fizycznej Gran Turismo 7 - 25th Special Edition na PS5 otrzymam płytę z gra na PS5 i kod fo pobrania wersji cyfrowej na PS4 z możliwością upgrade? czyli w tej wersji otrzymam 2 niezależne gry, z których jedna mogę odsprzedać? Coś za pieknie to wyglada… hmmm? Cytuj
łom 2 026 Opublikowano 18 grudnia 2021 Opublikowano 18 grudnia 2021 Jeśli te 90 torów to 82 przeniesione z GT Sport i 8 'nowych' to niech się wypchają, bo to oznacza że trafi tylko parę klasycznych miejscówek i nie ma co liczyć na Nowy York, Seattle, Tokyo R246 itd. Najwyżej kupi się za dwa lata jak rozbudują tak jak GT Sport. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi