Czoperrr 5 240 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Fantastycznie to wygląda, Gran Turismo po pomyłce jaką było GT Sport wraca na właściwe tory. Klimacik jak w najlepszych odsłonach, podoba mi się! 1 Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Klimat tych wszystkich garaży, salonów, wygląd giełdy aut używanych czy menu tuningu klasa, czuć ducha GT motzno. Tutaj moim zdaniem jako totalnego car-freaka GT zawsze miało przewagę na Forzą klimatem. Cieszy kariera od Hondy Jazz do bohatera, Sunday Cup vibes. Natomiast w samej grze widać crossgen bardzo mocno i od tego jak widać uciec się nie dało. Nie zdziwie się, jak za 2 lata wyjdzie GT Sport 2 już tylko na PS5. Cytuj
aset 6 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Czy giełda aut używanych to giełda od innych użytkowników? Np. kupiłem nowego focusa z salonu za 200k a potem mogę go opchnac np za 150 żeby odzyskać kasę? Czy jednak cała giełda jest offline? Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 3 minutes ago, Bartg said: Klimat tych wszystkich garaży, salonów, wygląd giełdy aut używanych czy menu tuningu klasa, czuć ducha GT motzno. Tutaj moim zdaniem jako totalnego car-freaka GT zawsze miało przewagę na Forzą klimatem. Cieszy kariera od Hondy Jazz do bohatera, Sunday Cup vibes. Natomiast w samej grze widać crossgen bardzo mocno i od tego jak widać uciec się nie dało. Nie zdziwie się, jak za 2 lata wyjdzie GT Sport 2 już tylko na PS5. Może tutaj być casus GT3 A-Spec początków PS2, które było takie sobie (aczkolwiek z wiadomych przyczyn graficznie miażdżyło poprzednika z PS2), a dopiero GT4 było grą kompletną. 1 Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 1 minutę temu, Bartg napisał: Klimat tych wszystkich garaży, salonów, wygląd giełdy aut używanych czy menu tuningu klasa, czuć ducha GT motzno. Tutaj moim zdaniem jako totalnego car-freaka GT zawsze miało przewagę na Forzą klimatem. Cieszy kariera od Hondy Jazz do bohatera, Sunday Cup vibes. Natomiast w samej grze widać crossgen bardzo mocno i od tego jak widać uciec się nie dało. Nie zdziwie się, jak za 2 lata wyjdzie GT Sport 2 już tylko na PS5. A ja się zdziwię. Jeśli ma wyjść jeszcze jakieś GT na tą generację to raczej bliżej 2026 - pod koniec generacji, ale będą musieli to jakoś wyjaśnić istotnymi nowinkami, bo Kaz już zapowiedział, że nowe samochody i tory będą dodawane w aktualizacjach, tak jak w GTS. Ja bym jednak stawiał, że w tej generacji więcej GT nie będzie, a GT7 będzie usługą rozwijaną przez lata. 1 minutę temu, aset napisał: Czy giełda aut używanych to giełda od innych użytkowników? Np. kupiłem nowego focusa z salonu za 200k a potem mogę go opchnac np za 150 żeby odzyskać kasę? Czy jednak cała giełda jest offline? Offline, tak jak w GT5 - codziennie inna pula, będą tam samochody starsze niż 2001, poza rarytasami, dla których będzie jeszcze osobny dealer. Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Nowe GT za dwa lata to trochę za wcześnie ale za 3+ jak najbardziej. Musi być odcięcie od PS4 żeby porządnie skorzystać z PS5, no bo jeśli GT7 działa w 60fps i na PS4 i na PS5 to oznacza że CPU w PS5 korzysta z 30% zasobów? Może wtedy zobaczymy lepsze zniszczenia aut : ) Tak samo z SSD, jeśli będzie wyścig online to i tak trzeba czekać na to aż zniknie napis loading osobie grającej na PS4 mimo tego że ta grająca na PS5 mogła by być w wyścigu po sekundzie. Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 (edytowane) 3 minuty temu, łom napisał: jeśli będzie wyścig online to i tak trzeba czekać na to aż zniknie napis loading osobie grającej na PS4 mimo tego że ta grająca na PS5 mogła by być w wyścigu po sekundzie. To mnie chyba najbardziej wkurza w cross-genach... W F1 2021 czasem i po minutę trzeba czekać jak ktoś jeszcze ma beznadziejny internet. Edytowane 3 lutego 2022 przez Chmielinski Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 (edytowane) Swoją drogą - ten kawałek wczoraj ze streamu to Edytowane 3 lutego 2022 przez Cedric Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Odnośnie muzyki to na preview Easy Allies koleś wspomniał że będzie ponad 70 wykonawców i jakieś 300 kawałków. Cytuj
ginn 803 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 (edytowane) U mnie preorderek już dawno trzaśnięty, także na 05.03 przewidziany urlop, więc odpalamy o północy. Odnośnie grafiki. Może wraz z różnymi aktualizacjami spróbują podbić graficzny poziom na PS5 i niekoniecznie musimy się spodziewać nowej odsłony...? Crossgen crossgenem, ale trzeba też zwrócić uwagę na to, że dzięki temu nie będzie problemu ze znalezieniem przeciwników do rozgrywki online. Edytowane 3 lutego 2022 przez ginn Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 3 minuty temu, ginn napisał: Odnośnie grafiki. Może wraz z różnymi aktualizacjami spróbują podbić graficzny poziom na PS5 i niekoniecznie musimy się spodziewać nowej odsłony...? zdarzały się takie przypadki w przypadku innych gier usług, więc jest na to szansa Cytuj
ginn 803 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 (edytowane) Odnośnie dynamicznej pogody, będą jednak pewne ograniczenia, w tym m.in. brak deszczu na wszystkich torach. Cytat Zmiana czasu od rana do nocy będzie dostępna na wszystkich trasach, jednak w odwrotną stronę – od nocy do poranka – tylko na niektórych torach, głównie tych, gdzie odbywają się wyścigi 24-godzinne. Są to takie miejsca jak SPA, Le Mans, Daytona i Nurburgring oczywiście. Pogoda będzie mogła zmieniać się wszędzie ze słonecznej w pochmurną, ale opcja z pełnym deszczem ponownie została ograniczona tylko do paru torów. Największym wyzwaniem dla nas było zaimplementowanie wpływu pogody na fizykę jazdy. Aura wpłynie na kluczowe elementy w fizyce symulacji, takie jak temperatura asfaltu, to, jak dużo wody będzie na torze, czy na szybkość wysychania. Wszystkie te rzeczy będą oddziaływać na zachowanie samochodu i było dla nas dużym wyzwaniem poskładać to wszystko razem. Kazunori Yamauchi (Polyphony Digital) Źródło: https://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=14590&STR=2 Idę poszukać sobie całego Q&A z Kazi. Tutaj w skrócie najistotniejsze kwestie: https://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=14590 Edytowane 3 lutego 2022 przez ginn Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 45 minutes ago, Chmielinski said: A ja się zdziwię. Jeśli ma wyjść jeszcze jakieś GT na tą generację to raczej bliżej 2026 - pod koniec generacji, ale będą musieli to jakoś wyjaśnić istotnymi nowinkami, bo Kaz już zapowiedział, że nowe samochody i tory będą dodawane w aktualizacjach, tak jak w GTS. Ja bym jednak stawiał, że w tej generacji więcej GT nie będzie, a GT7 będzie usługą rozwijaną przez lata. Offline, tak jak w GT5 - codziennie inna pula, będą tam samochody starsze niż 2001, poza rarytasami, dla których będzie jeszcze osobny dealer. Jezu pamiętam giełdę w GT4, gdzie trzeba było miesiąc realnego czasu czekać na niektóre auta Ale ma to swój klimacik polowania na rarytasy. Chyba jednak tęsknię trochę z takim prowadzeniem kariery, po tylu latach przejadły mi się losowania z Forzy, nie ma wtedy praktycznie żadnego sensu progresu jak po godzinie gry masz w garażu 5 Lambo bo akurat miałeś szczęście w losowaniu. 3 Cytuj
Soul 1 331 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Wygląda to lepiej niż się spodziewałem, fajnie, że w końcu wydadzą kompletna grę bo od premiery GT 6 trochę już minęło Cytuj
ginn 803 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 W końcu normalna jakość. Wczorajszy State of Play w 4k. Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 To będzie moje pierwsze GT. Na PC ogrywam Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, Automobilista 2 spatchowane w 2k. Żadna z tych gier nie wygląda lepiej od tego co wczoraj widziałemCo z tego, że wygląda skoro model jazdy jest nieporównywalnie lepszy w grach które wymieniłeś. A o efektach pogodowych w ACC nie wspomnę.Poza tym, czy to wygląda gorzej od GT7? 1 Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Bije z tych materiałów jakaś ta dziwna magia GT, której nigdy w Forzie nie czułem, mimo, że od wielu lat Forza obiektywnie jest lepszą grą. 2 1 Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Godzinę temu, Chmielinski napisał: Ja bym jednak stawiał, że w tej generacji więcej GT nie będzie, a GT7 będzie usługą rozwijaną przez lata. Mogłoby być jak w przypadku GTA Online. Po dwóch latach odcięcie od starej generacji i robienie aktualizacji stricte pod PS5. I wtedy byśmy mogli dostać nowe miejskie tory ze zmienną pogodą itd. Ale jest jeden problem - GTA Online nie miało cross playu starej generacji z nową. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 6 minut temu, mattaman napisał: Poza tym, czy to wygląda gorzej od GT7? To wyglada zdecydowanie lepiej niż to co wczoraj widziałem. Cytuj
łom 2 029 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 No jak by konfiguracja za $100k prezentowała się gorzej od gierki na konsole za 500$ to trochę słabo by było xd Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 21 minut temu, Bartg napisał: Bije z tych materiałów jakaś ta dziwna magia GT, której nigdy w Forzie nie czułem, mimo, że od wielu lat Forza obiektywnie jest lepszą grą. Mam tak samo. No dobra przy GTS „magia” zjebała, tutaj czuć powrót. No będzie grane. Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 Nie wiem czy ktoś już wpomniał, ale wygląda na to że pojawią się w końcu swapy silników (pokazany VW Beetle z silnikiem 3.8l z Porsche 911 z 2001 roku). Nie wiadomo czy będzie też opcja zmiany napędu... ale wątpię. Graficznie jednocześnie kosa co bije wszystko inne na głowę.. a w innych momentach przeciętność - znowu wszystko zależy od miejsca, trasy itp. Grafika jest nierówna. Koniec końców na chwilę obecną to, co mnie najbardziej boli to brak nowych niemieckich aut (gdzie nowe R8 i inne nowe RSy.. gdzie nowe BMW M3?). Oby pojawiły się w niedalekiej przyszłości w aktualizacjach. Ogólnie już nie mogę się doczekać bo... po prostu brak klasycznego Gran Turismo. Ps. @Bartg Powiem szczerze, że robiłem kilka podejść do Forzy i o ile Horizon, który ma jednak nieco inny styl jest świetny to np. FM7 jednak mi nie podeszła i prawdę mówiąc nie wiem co niektórzy w niej widzą takiego świetnego. Wzgledem GT Sport na pewno liczba aut i tuning ale sam gameplay i klimat to nie to. Chociaż swego czasu jak pograłrm w FM2, to w swoich latach zrobiła na mnie wrażenie. Zobaczymy jakie zmiany przyniesie nowa FM. 1 Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 "szef Polyphony Digital potwierdził również, że nowa odsłona na każdej trasie będzie się odznaczać „dynamicznymi chmurami”, lecz tylko kilka lokacji otrzyma rozbudowane warunki pogodowe i w trakcie jazdy doświadczymy opadów deszczu"No (pipi)a, powtarzam, 2022 rok... Dynamiczne chmury. Czy tam kogoś po(pipi)iło? 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 3 lutego 2022 Opublikowano 3 lutego 2022 5 godzin temu, raulos napisał: To będzie moje pierwsze GT. Na PC ogrywam Assetto Corsa, Assetto Corsa Competizione, Automobilista 2 spatchowane w 2k. Żadna z tych gier nie wygląda lepiej od tego co wczoraj widziałem Jeśli ogrywasz Assetto i doceniasz w tej grze to co doceniać tam trzeba, czyli fizykę i model jazdy, to od Gran Turismo odbijesz się jak od betonowej ściany. To są dwa zupełnie inne światy. GT nigdy nie było i raczej już nigdy nie zostanie symulatorem. To ma być ładna i klimatyczna gra wyscigowa przystępna dla jak największej rzeszy odbiorców. Chociaż z tym "ładna" to tak średnio, bo nawet to Assetto w wielu aspektach wygląda znacznie lepiej. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi