ginn 803 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 (edytowane) Wiedziałem, że jest potencjał do memów Edytowane 4 lutego 2022 przez ginn Cytuj
orion50 632 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 9 godzin temu, Emet napisał: @orion50 Dziś open world nie robi różnicy w kwestii wpływu na wymagania. Rzecz w tym, że PD ma za mało ludzi i w małym stopniu korzysta z outsourcingu, przez co niektóre trasy traktuą po macoszemu. Z drugiej strony.. te lepsze tory potrafią obfitować w detale, których próżno szukać w innych grach (np setki/tysiące widzów w 3d na trybunach czy z ostatnich materiałów podpisy ludzi na linii mety na torze Daytona, których nikt nie zobaczy podczas normalnej gry), ale mimo to z racji na to że są to prawdziwe tory to chcąc nie chcąc nie nie będą wyglądać tak efektownie jak fikcyjne lokacje w FH. Modelom samochodów brakuje dużo.. oj dużo... detale, polycount, shadery, wykonanie świateł (Forza w tym aspekcie szczególnie kuleje), niektóre modele w ogóle wyglądają jak wyjęte z Forzy Motorsport 2, tylko z niego zagęszczoną siatką polygonów żeby nie były takie kanciaste. Może pomyślisz, że bronię GT... bo to GT.. bynajmniej. Po prostu FH jest bardziej efektowna "in your face", a GT często ma drobne detale, ale nie robi takiego wrażenia na pierwszy rzut oka. Ja akurat mam trochę jobla na tym punkcie (i ogólnie na punkcie grafiki) to też zwracam na to wszystko uwagę. Żeby była jasność to porównanie mam bo ograłem FM7, FH4 i FH5. Mimo wszystko otoczenie w FH5 wygląda lepiej nawet niż te ładne trasy w GT7, ale tylko w trybie 30fps. W 60fps FH5 jest solidnie pocięta w detalach a i tak ma bardzo widoczne doczytywanie obiektów i detali. Odniosę się do tego szerzej jak wrócę do domu, z telefonu zle się pisze. W wielu aspektach masz racje. Denerwuje mnie ta nierówność, nawet na materiale z Ps5 widać jak doczytują się drzewka bardzo blisko toru. Nie wiem czy będzie Monza, w GT Sport jak się leciało prosta startowa, doczytywalo się pół horyzontu za pierwszą szykana. Takie niby pierdoly, psują odbiór, bo całościowo, wygląd aut, oświetlenie, czystość obrazu, ostrość, to jest fenomenalne. Zobaczymy co pokaze nowa Forza Motorsport. Sam jestem fanem obu marek, nie wszczynam wojen tylko dyskutuje. Po prostu na GT7 czekało się tak długo, a graficznie dostaniemy lekko podkręcone GT Sport. Pamiętam jako był przeskok między GT 4, a GT 5. Wiem, ze teraz już takiego skoku nie bedzie, ale mimo wszystko obecne maszynki są dużo, dużo mocniejsze od Past genow. Za to jak wygląda GT Sport na zwykłym ps4 to chapeau baux, GT 7 tez pewnie zrobi wrażenie. 1 Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 (edytowane) @orion50 Tu się też zgadza. Wlasnie o ten brak.. równości w oprawie przy ostatnich odsłonach GT chodzi. Sport się poprawił i tak względem GT5 i GT6 ale nadal są trasy wyglądające genialnie jak np Nordschleife i obok trasy jak wyciągnięte z początków PS3. Fanboje mają pożywkę patrząc jedynie na te najgorsze możliwości, pomijając te najlepsze. Tak czy inaczej wątpie że doczekamy się kiedyś znowu tak dopracowanego GT jak za czasów GT 3 i GT4, gdzie wszystkie trasy (a nie 30-50%) będą wykonane na poziomie godnym aktualnej generacji. Nadzieję dałoby tu jedynie rozpoczęcie współpracy z jakimś zewnętrznym studiem lub duże zwiększenie samego PD aby miał kto robić... ale widocznie Kazik nie chce się dzielić zarobkami z większą ilością pracowników Edytowane 4 lutego 2022 przez Emet 2 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Mało tu piszecie o samym mięsku, czyli o fizyce, modelu jazdy, oraz ffb na kierownicach, a ja ogólnie tematu GT7 nigdzie indziej nie śledzę. Mają być jakieś większe zmiany, czy kopiuj wklej z GTS? Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Mało piszemy o tym bo... niestety niewiele o tym wiadomo. Przydałaby się duża przebudowa fizyki opon i zawieszenia bo te są dosyć słabe. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Obejrzałem sobie kilka materiałów, samochody i oświetlenie w słońcu wyglądają dobrze ale otoczenie to śmiech na sali i ten deszcz też umowny. Na niektórych porównaniach w necie GTS wygląda lepiej niż GT7, wtf... Cytuj
ginn 803 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 (edytowane) Wywiad z Kazem: https://s.famitsu.com/news/202202/03250013.html Odnośnie AI: ――How did AI evolve in " GT7 "? Yamauchi : I think AI is a part that is required to evolve forever. Compared to "Gran turismo SPORT", it is more aggressive and can run closer to the lap time set by humans. In addition, it is possible to act more accurately in complicated situations. There are various requirements such as competing with the player and not making the player feel uncomfortable, but we are evolving those parts. However, I don't think the status quo is perfect. --About the difficulty setting. I understand that the design is friendly to beginners, but what are the considerations for hardcore users? Yamauchi : In "GT7", you can choose from three difficulty levels: beginner, intermediate, and advanced when you start the game. The initial setting is intermediate, but it may be a little unsatisfactory for those who have played the "GT" series so far. I hope that those who choose the advanced level. Edytowane 4 lutego 2022 przez ginn Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 4 lutego 2022 Opublikowano 4 lutego 2022 Mało piszemy o tym bo... niestety niewiele o tym wiadomo. Przydałaby się duża przebudowa fizyki opon i zawieszenia bo te są dosyć słabe.Moim zdaniem nie ma na to szans. Cytuj
ścierpła mi noga 75 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 nie rozumiem jak można na ps5 proponować tak nierówną w oprawie grę, przecież te fury na tych torach wyglądają jak dwie osobne gry jedna z ps5, druga z ps3 Cytuj
MGStarter 247 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Ja mimo wszystko dalej nie mogę przeżyć Always Online, okej kto nie ma dzisiaj neta to zrozumiałe, ale za parę lat wyłączą serwer i gra do wyrzucenia. Są przypuszczenia, że może wypuszczą patch, przed End of Life, ale wątpię. Patrząc na to wyłączyli brutalnie 6 i praktycznie zaraz zamknęli 5 po wypuszczeniu 6. 4 marca za min. 299 zł kupię sobie czasową subskrypcję Gran Turismo 7 Cytuj
oFi 2 497 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Ej ale ja do ogranych wyścigówek nigdy nie wracam. To troche jak dzwonienie do swoich ex - można ale po co? Cytuj
MGStarter 247 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 Bo niektóre z nich mają unikalną wartość w postaci, tras samochodów przyjemnego modelu jazdy? jak grasz tylko dla grafy to można i tak. Ja do dzisiaj czasem odpalam GT4 chociażby. 2 Cytuj
łom 2 028 Opublikowano 5 lutego 2022 Opublikowano 5 lutego 2022 (edytowane) W GT Sport chyba jest możliwość grania offline w trybie Arcade, tylko progress się nie zapisuje. Gorzej będzie jeśli w GT7 nawet do uruchomienia i np. ścigania się na split screenie potrzebne będzie połączenie z internetem. Edit: wyszedł trailer Grid Legends w którym pokazane są trasy miejskie i jeszcze bardziej jestem zawiedziony ich brakiem w GT7, tym bardziej że według wyliczeń do GT7 na start trafią tylko 4 trasy więcej niż jest teraz w GT Sport. Edytowane 5 lutego 2022 przez łom Cytuj
PiPoLiNiO 743 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 R8 z 2007... Dynamiczne chmury... Dynamiczna muza w replay... Kanciaste linie asfaltu... 2022 rok. Je bać Polyphony. https://www.gram.pl/news/gran-turismo-7-polyphony-digital-sony-wyscigi-samochody-gra-zaoferuje-okolo-420-pojazdow-lista Cytuj
ginn 803 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Że będą nowe tory i samochody, to pewne. Pytanie, z jaką częstotliwością będą dodawane. Cytuj
łom 2 028 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Według internetu GT Sport dostawało update z nowymi autami (średnio 8) i torami (średnio 2.5 trasy, nie lokacji) praktycznie co miesiąc. O częstotliwość ich wydawania się nie boję, bardziej o ich różnorodność, bardzo brakuje tras miejskich. Cytuj
gtfan 3 303 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 (edytowane) . Edytowane 2 listopada 2023 przez gtfan Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Moim zdaniem tras miejskich nie brakuje, brakuje za to fajnych tras miejskich.Hmmm... Cytuj
gtfan 3 303 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 (edytowane) . Edytowane 2 listopada 2023 przez gtfan Cytuj
łom 2 028 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 Też nie rozumiem, bo jedyna trasa miejska w GT Sport to Tokyo i w GT7 na premierę jest tak samo. Cytuj
Labtec 3 668 Opublikowano 6 lutego 2022 Opublikowano 6 lutego 2022 On 2/4/2022 at 4:50 PM, Lord Protector said: Dobre to! Ale czy lepsze niż original? Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 7 lutego 2022 Opublikowano 7 lutego 2022 London, New York, Seattle i np. Special Stage Route 5 przyjąłbym z przyjemnością. Pewnie któraś z nich dojdzie w aktualizacjach. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi