Opublikowano 13 lutego 20223 l Reasumując Panowie od GT7 odlecieli totalnie w dopieszczaniu mało istotnych kwestii zapominając o podstawach bo są i tak przekonani ze gra się świetnie sprzeda. Proste.
Opublikowano 13 lutego 20223 l 2 godziny temu, łom napisał: Evo miało dwie duże wtopy, jedna z MotorStorm Apocalypse a druga z Driveclubem. Po Apocalypse byli już pod kreską ale Sony dało jeszcze jedną szansę, a że Driveclub nie dowiózł na premierę (bo z tego co pamiętam Sony MOCNO nalegało żeby wydać grę jak najszybciej) to zostali zamknięci. W tym momencie takie potknięcia raczej nie oznaczało by zamknięcia ale w 2016r. Sony nie czuło ciśnienia ze strony konkurencji, bo WiiU było trupem a XOne radził sobie 2x gorzej od PS4. Trzeba pamiętać też że takie GT Sport mimo słabych ocen sprzedało się bardzo dobrze bo to silna marka, a Evo nigdy takiej marki nie stworzyło. Plotki mówiły też o tym, że PD nie podobało się to, że Evo poszło w stronę bardziej realistycznej prezentacji. Wiadomo, jak ktoś siedzi w wyścigach to oczywiste było, że DC i GT to zupełnie inne gry, dla różnych odbiorców, ale pamiętam swego czasu głosy, że Sony powiela schematy, a DC miało stanowić wewnętrzną konkurencję dla GT. Generalnie cała sytuacja wygląda tak, jakby już przed premierą Sony szukało pretekstu do zamknięcia ich i niestety go dostali.
Opublikowano 13 lutego 20223 l Nie, nigdy ich miało nie być. Będzie dokładnie to samo co w GT Sport, czyli brak.Tutaj fajne porównanie... Już kij z uszkodzeniami, porównajcie dźwięki i odczucia prędkości. Puście to komuś kto się nie zna i niech wybierze lepszy dźwięk silnika. Nie trzeba geniusza...
Opublikowano 13 lutego 20223 l Cars 2 jest mega. Zwłaszcza widok z kasku !!! Szkoda tylko ze graficznie jest słabo i praktycznie nie ma z kim grać on line.
Opublikowano 13 lutego 20223 l 39 minut temu, RIfuk napisał: Szkoda tylko ze graficznie jest słabo i praktycznie nie ma z kim grać on line. No bez jaj, ale ile to ma już lat? Swego czasu graficznie dawało radę.
Opublikowano 13 lutego 20223 l Gt to od zawsze symulator pojazdów pancernych i to sie raczej nie zmieni, Kazek nie poswieci fotorealistycznej grafiki na rzecz zniszczeń.
Opublikowano 13 lutego 20223 l Ostatnie moje GT to była trzecia część. Widzę, że niedużo się zmieniło. Jak będą pierwsze obniżki na pudełko PS5, to wezmę. Ile można grać w Hot Wheels...
Opublikowano 13 lutego 20223 l Godzinę temu, AbraHAM napisał: Gt to od zawsze symulator pojazdów pancernych i to sie raczej nie zmieni, Kazek nie poswieci fotorealistycznej grafiki na rzecz zniszczeń. Tak , a ludzie dali sobie wmówić ze nie na zniszczeń bo licencje na to nie pozwalają . Prawda jest niestety prosta i brutalna. Nie chce nam się tego robić bo to trudna i czasochłonna sprawa. Lepiej zająć się gwiazdami i muzyka.
Opublikowano 13 lutego 20223 l W wielu kwestiach zarówno Forza jak i GT są skostniałe i nowe wyścigówki jak Project Cars czy Assetto Corsa w pewnych kwestiach biją je na głowę. Zobaczymy za pare miesięcy co pokaże Forza bo tu z kolei będzie nowy silnik i gra next-gen only. Możliwe że to będzie wyznacznik na konsolach na kolejne lata (albo Turn 10 po raz koleje okaże się leniwe).
Opublikowano 13 lutego 20223 l 18 minut temu, Shankor napisał: Ostatnie moje GT to była trzecia część. Widzę, że niedużo się zmieniło. Jak będą pierwsze obniżki na pudełko PS5, to wezmę. Ile można grać w Hot Wheels... Ja grałem dużo w GT3 i 4, 5 i 6 praktycznie ominąłem i dopiero trochę ponad pół roku temu ograłem GT Sport. Dla mnie to był konkretny przeskok więc myślę że będzie Pan zadowolony.
Opublikowano 13 lutego 20223 l 1 godzinę temu, MaZZeo napisał: w pewnych kwestiach Ja bym powiedział, że w kluczowych
Opublikowano 13 lutego 20223 l 3 godziny temu, AbraHAM napisał: Gt to od zawsze symulator pojazdów pancernych i to sie raczej nie zmieni, Kazek nie poswieci fotorealistycznej grafiki na rzecz zniszczeń. W piątce były zniszczenia jeśli dobrze pamiętam. Aż w szoku byłem.
Opublikowano 13 lutego 20223 l Tak tylko ze byly one nierowno zaimplementowane, jedne auta kasowaly sie bardziej od innych co samo w sobie bylo komiczne. Po gt7 nie oczekuje zniszczen na poziomie f1 2021 ale po tylu latach opracowali by chociaz dobre uszkodzenia mechaniczne gdzie mocny bec w sciane z betonu konczy wyscig.
Opublikowano 14 lutego 20223 l No prawda jest taka, że gdyby nie marka Gran Turismo, to nawet nie spojrzałbym na tę produkcję. To jest jedyny powód mojego zainteresowania i jeśli tytuł będzie trzymał minimalny poziom to się sprzeda. PD nawet nie jest zainteresowane dogonieniem konkurencji.
Opublikowano 14 lutego 20223 l 7 godzin temu, AbraHAM napisał: Po gt7 nie oczekuje zniszczen na poziomie f1 2021 ale po tylu latach opracowali by chociaz dobre uszkodzenia mechaniczne gdzie mocny bec w sciane z betonu konczy wyscig. W GT Sport są jakieś uszkodzenia mechaniczne tylko defaultowo są najczęściej wyłączone. Z tego co pamiętam przywalenie w ścianę nie kończy wyścigu ale tak psuje auto że nie ma szans na wygraną.
Opublikowano 14 lutego 20223 l 11 minut temu, łom napisał: W GT Sport są jakieś uszkodzenia mechaniczne tylko defaultowo są najczęściej wyłączone. Z tego co pamiętam przywalenie w ścianę nie kończy wyścigu ale tak psuje auto że nie ma szans na wygraną. Nigdy jeszcze nie spotkaniem się aby on line była włączona ta opcja niestety. W singlu można włączyć ( niestandardowe wyścigi ) ale nawet dzban w ścianę przy 300 km.h nie kończy wyścigu a jedynie symbolicznie uszkadza auto. Czyli tak jakoby tego nie było. Minimalnie gorzej prowadzi sie auto a prawdziwa kara to czas w PIT stopie aby naprawić części. Wiec jest, jest to opcja nie używana i działająca mało sprawnie. Do poprawki i było by Ok.
Opublikowano 16 lutego 20223 l W dniu 13.02.2022 o 19:00, Patricko napisał: Nie, nigdy ich miało nie być. Będzie dokładnie to samo co w GT Sport, czyli brak. Tutaj fajne porównanie... Już kij z uszkodzeniami, porównajcie dźwięki i odczucia prędkości. Puście to komuś kto się nie zna i niech wybierze lepszy dźwięk silnika. Nie trzeba geniusza... Z tym poczuciem prędkości to ciekawa kwestia bo prędkość jest jak w real life więc jest ok https://www.youtube.com/watch?v=5rgjXQAMdbA
Opublikowano 16 lutego 20223 l Może ktoś mi odpowie na pewne pytanie które chodzi mi po głowie od wieluuuu lat ! Co oznacza cyferka mrugająca na czerwono koło naszego biegu ? Np. "AT 2" ? Co to jest ? Nie jest to sugerowany bieg na pewno ... więc co to jest ? W GT 7 też widzę że to jest ... Dobrze widoczne na filmie poniżej: https://www.youtube.com/watch?v=pJSb5zene9s Edytowane 16 lutego 20223 l przez RIfuk
Opublikowano 16 lutego 20223 l Kwestia poczucia prędkości była wałkowana od czasu GT3... ale prędkość jest prawidłowa. Ja wolę takie naturalne tozwązanie jak tu, niż sztuczne zwiększenie poczucia prędkości przez "rozciąganie" kamery i dodawanie watrząsów z toną blura abyśmy się czuli jakbyśmy wchodzili w ponadświtlną. Takie efekty zostawmy w arcadeówkach. Btw. Potwierdzone, że wersja na PS4 będzie na 2 płytach BD. @RIfuk To sugerowany bieg na zbliżający się zakręt. Często jest to sugestia bardzo zachowawcza i ja akurat nie zwracam na to uwagi. Nie wiem też (nigdy nie sprawdzałem... ale zaciekawiło mnie to więc zaraz sprawdzę ) czy ta sugestia bierze poprawkę na ewentualne zmiany długości przełożeń w danym aucie. E: Gra bierze poprawkę na zmianę przełożeń. Edytowane 16 lutego 20223 l przez Emet
Opublikowano 16 lutego 20223 l ale wiesz, że przy dużej prędkości zmniejsza się pole widzenia człowieka i to jest naturalna reakcja na takie warunki?
Opublikowano 16 lutego 20223 l 1 minutę temu, Emet napisał: Kwestia poczucia prędkości była wałkowana od czasu GT3... ale prędkość jest prawidłowa. Ja wolę takie naturalne tozwązanie jak tu, niż sztuczne zwiększenie poczucia prędkości przez "rozciąganie" kamery i dodawanie watrząsów z toną blura abyśmy się czuli jakbyśmy wchodzili w ponadświtlną. Takie efekty zostawmy w arcadeówkach. Btw. Potwierdzone, że wersja na PS4 będzie na 2 płytach BD. Dla mnie wzorem poczucia predkosci jest widok z kasku w Project Cars 2.0. Obraz zamazuje się po bokach a wyostrza na trasie tam gdzie kierowca koncentruje wzrok. Rewelacja i jest efekt "wgniatania w fotel" przy przyspieszaniu samochodem o dużej mocy. W GTS tego bardzooooo brakuje.
Opublikowano 16 lutego 20223 l 14 minut temu, Paolo de Vesir napisał: ale wiesz, że przy dużej prędkości zmniejsza się pole widzenia człowieka i to jest naturalna reakcja na takie warunki? Ale wiesz, że wyciągnięcie kamery (czyli de facto ZWIĘKSZENIE, a nie zmniejszenie pola widzenia), dowalenie masy blura i wstrząsów to co innego? @RIfuk Takie coś akurat mogłoby być jako dodatkowa kamera, czemu nie. Edytowane 16 lutego 20223 l przez Emet
Opublikowano 16 lutego 20223 l Jak widać po poście powyżej niektórzy robią to dobrze. Zobaczymy czy w wersji PSVR GT7 dodadzą naturalny odbiór prędkości.