RIfuk 71 Opublikowano 16 lutego 2022 Opublikowano 16 lutego 2022 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Jak widać po poście powyżej niektórzy robią to dobrze. Zobaczymy czy w wersji PSVR GT7 dodadzą naturalny odbiór prędkości. Dlatego właśnie liczyłem że w GT7 wreszcie dodadzą ten świetny bajer zastosowany w Project Cars 2.0 Nie wiem czy oni nie śledzą co robi konkurencja ? Przecież wystarczy kopiować pomysły i dodawać do swojej produkcji. Ludzie by byli zadowoleni że dodali coś "nowego" a tak naprawdę skopiowanego ze starej gry. Ale kogo by to interesowało, ważne że jest coś nowego w nowej odsłonie. Prosty pomysł na odświeżenie produkcji. A oni wolą odświeżać produkcje dodając autentyczną nocną mapę nieba. Cytuj
Paolo de Vesir 9 233 Opublikowano 16 lutego 2022 Opublikowano 16 lutego 2022 Pewne gry są otoczone takim kultem, że ich twórcy nic nie muszą. 1 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 lutego 2022 Opublikowano 16 lutego 2022 PD to japończycy a ich gamedev raczej nie szuka inspiracji na zachodzie. Oczywiście z wyjątkami. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 16 lutego 2022 Opublikowano 16 lutego 2022 Ludzie chcą "stare, dobre gran turismo", co zresztą widać nawet po tym temacie. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 16 lutego 2022 Opublikowano 16 lutego 2022 Tak, to prawda. Po tym jak nie grałem w GT3 i GT4 bawiłem się rewelacyjnie w GT5. Które tak naprawdę wymęczyło mnie niemiłosiernie bo wbijałem te pierdolone punkty żeby zdobyć 50 level, i męczyłem wyścigi 24 godzinne bez opcji save w pit lane. Potem w GT6 mocno się rozczarowałem niskim poziomem trudności wyzwań, no i była to też nastawiona na ściganie online część GT. I teraz jestem wygłodzony. A biorąc pod uwagę fakt że razem z GT7 wychodzi AC Competizione na Xboxie to lato zapowiada się wyścigowo. I buduje nowe stanowisko wyścigowe Cytuj
Magik 1 125 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 19 godzin temu, Emet napisał: Kwestia poczucia prędkości była wałkowana od czasu GT3... ale prędkość jest prawidłowa. Ja wolę takie naturalne tozwązanie jak tu, niż sztuczne zwiększenie poczucia prędkości przez "rozciąganie" kamery i dodawanie watrząsów z toną blura abyśmy się czuli jakbyśmy wchodzili w ponadświtlną. Takie efekty zostawmy w arcadeówkach. Prędkość jest prawidłowa (jak zresztą w większości ścigałek torowych). Jednak czym innym jest prędkość a czym innym poczucie prędkości. Sam nie lubie " rozciągania" kamery w trakcie jazdy (utrudnia mi to ocenę odległości) ale możliwość korekcji FOV (statycznego) jest bardzo ważna i powinna być standardem. Wkońcu prawidłowy fov jest rózny w zależności od wielkości TV i odległości z jakiej patrzymy na ekran. Wstrząsy kamery IMO też potrafią dużo dać, o ile nie są przesadzone (a w większości gier niestety są). To są rzeczy które powinny mieć swoje slidery do ustawiania ich intensywności. Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 @Magik Z tym się w pełni zgadzam. Akurat sam fov i zoom kamery (jakby ustawienie soczewki) odgrywa tu sporą rolę. Te wstrząsy itp jak mówisz też mogą być o ile nie są przesadzone. Niestety mało kiedy gra daje nam możliwość swobodnej konfiguracji tego typu ustawień i dlatego właśnie osobiście wolę "czyste" rozwiązanie z GT (akurat w kamerze ze środka widać, że dodali jakieś ruchy, a odległość od szyby - ustawienie fotela kierowcy można w pewnym stopniu regulować w GT Sport). @Michał102 Coś w tym jest. Ja teś chcę starego dobrego GT ale z pewnymi nowymi usprawnieniami. Przy czym mi w tej serii nie zależy na takich rzeczach jak realistyczne zniszczenia. Bardziej zależy mi na rozwoju tego czym GT jest, na dużej liczbie samochodów i tras, rozbudowanym tuningu. Względem GT Sport i tego co póki co wiadomo na temat GT7 dla mnie główne kwestie do poprawy to: - poprawa fizyki, szczególnie zawieszenia i opon... szczególnie zachowania przy niskich prędkościach, bo tu jest bardzo kiepsko - wygląd niektórych tras - zmienna pogoda i pora dnia na wszystkich trasach - powrót większej liczby klasycznych tras - więcej europejskich samochodów, drogowych, zarówno nowych modeli jak i starszych (szczególnie poważne braki w niemieckich markach) - więcej różnorodnych zadań poza samymi wyścigami - jakieś niespodziewane sytuacje podczas wyścigu, np jakaś kolizja AI gdzieś przed nami. - wykorzystanie tych zmiennych warunków pogodowych i pory dnia w wyścigach w karierze. - opcja gameplayu z RT i 60fps np. w niższej rozdzielczości To w sumie taki mój wishlist do GT8 Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 Godzinę temu, Emet napisał: @Magik Z tym się w pełni zgadzam. Akurat sam fov i zoom kamery (jakby ustawienie soczewki) odgrywa tu sporą rolę. Te wstrząsy itp jak mówisz też mogą być o ile nie są przesadzone. Niestety mało kiedy gra daje nam możliwość swobodnej konfiguracji tego typu ustawień i dlatego właśnie osobiście wolę "czyste" rozwiązanie z GT (akurat w kamerze ze środka widać, że dodali jakieś ruchy, a odległość od szyby - ustawienie fotela kierowcy można w pewnym stopniu regulować w GT Sport). @Michał102 Coś w tym jest. Ja teś chcę starego dobrego GT ale z pewnymi nowymi usprawnieniami. Przy czym mi w tej serii nie zależy na takich rzeczach jak realistyczne zniszczenia. Bardziej zależy mi na rozwoju tego czym GT jest, na dużej liczbie samochodów i tras, rozbudowanym tuningu. Względem GT Sport i tego co póki co wiadomo na temat GT7 dla mnie główne kwestie do poprawy to: - poprawa fizyki, szczególnie zawieszenia i opon... szczególnie zachowania przy niskich prędkościach, bo tu jest bardzo kiepsko - wygląd niektórych tras - zmienna pogoda i pora dnia na wszystkich trasach - powrót większej liczby klasycznych tras - więcej europejskich samochodów, drogowych, zarówno nowych modeli jak i starszych (szczególnie poważne braki w niemieckich markach) - więcej różnorodnych zadań poza samymi wyścigami - jakieś niespodziewane sytuacje podczas wyścigu, np jakaś kolizja AI gdzieś przed nami. - wykorzystanie tych zmiennych warunków pogodowych i pory dnia w wyścigach w karierze. - opcja gameplayu z RT i 60fps np. w niższej rozdzielczości To w sumie taki mój wishlist do GT8 A mój wishlist do GT 7 !!!! I jeśli gracze puszczą takie obiecanki cacanka płazem i znowu zadowolą się okrojoną grą w GT 8 znowu skończy się na obietnicach. Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 (edytowane) Jakie obiecanki macanki (tak, to nie błąd ani słownik w telefonie)? Nie przypominam sobie, żeby Kazik coś obiecywał z tych rzeczy? Edytowane 17 lutego 2022 przez Luqat Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 8 minut temu, Luqat napisał: Jakie obiecanki macanki (tak, to nie błąd ani słownik w telefonie)? Nie przypominam sobie, żeby Kazik coś obiecywał z tych rzeczy? Obiecywane było: - Zmienne warunki atmosferyczne na każdej trasie - oprawa godna next genów z 4K, 60 klatek i ray tracing ( nie w replay) Cytuj
Emet 1 100 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 No akurat tego nikt nie obiecywał. Była po prostu mowa o pogodzie i porze dnia ale nie, że będzie na wszystkich trasach. Nie zmienia to jednak faktu, że to faktycznie powinno dotyczyć wszystkich tras. O RT i 4K też była mowa, ale nie o RT + 4K + 60fps. To jest po prostu nierealne na obecnych konsolach. Może na PS5 Pro... Jedyne co... i na to liczę w patchu lub ewentualnie w GT8 to tryb 60fps RT np w 1280-1440p (chociaż niewykluczone, że wiązałoby się to z jakimiś spadkami fps w tłocznych sytuacjach). Na ratunek może przyjść jakiś odpowiednik DLSS od nVidii na PC. Podobno Sony pracuje nad czymś takim, a i technika, którą opracował Intel ma być powszechnie dostępna więc może trafi też na konsole. 1 Cytuj
łom 2 028 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 Ja liczę na to że GT7 będzie rozwijane przez główny zespół max rok, a od połowy 2023 niech zacznie się development GT8. Potrzebne jest porządne odcięcie od PS4, wtedy będzie można liczyć na o wiele większe zmiany. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 3 hours ago, łom said: Ja liczę na to że GT7 będzie rozwijane przez główny zespół max rok, a od połowy 2023 niech zacznie się development GT8. Potrzebne jest porządne odcięcie od PS4, wtedy będzie można liczyć na o wiele większe zmiany. Yhy, Sony porzuci posiadaczy PS4 idącą w 116 milionach i skupi się na tych 18 milionach posiadaczy PS5 licząc na fantastyczną sprzedaż. Sprawa wygląda tak że Ps4 będzie przez długie lata dostawać takie same gry co PS5, w gorszej grafice, w mniejszej ilości FPS. Dopóki nie będzie regularnych dostaw PS5 do sklepów to nie ma co liczyć na to że i developerzy skupią się tylko na eksluzywach dla PS5. 1 Cytuj
łom 2 028 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 15 minut temu, u55r napisał: Yhy, Sony porzuci posiadaczy PS4 idącą w 116 milionach i skupi się na tych 18 milionach posiadaczy PS5 licząc na fantastyczną sprzedaż. Jak zaczną robić GT8 w 2023 to wydadzą najwcześniej w 2025, wtedy PS4 będzie już trupem. Ten rok jest pewnie ostatnim dla crossgenów (nie licząc kolejnych Fif czy CoDów). Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 Dziwnie myślicie tym sposobem każda gra wychodziła by na nowa i stara konsole. Gdy problem z dostępnością ps5 minie i rynek się nasyci będą robili gry tylko na ps5 aby ludzi zachęcić do przesiadki na nowy sprzęt. Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 17 lutego 2022 Opublikowano 17 lutego 2022 2 godziny temu, u55r napisał: Yhy, Sony porzuci posiadaczy PS4 idącą w 116 milionach i skupi się na tych 18 milionach posiadaczy PS5 licząc na fantastyczną sprzedaż. Błędne założenie, że wszystkie 116 milionów PS4 jest wciąż na chodzie i należy do różnych osób, z których każda jest w stanie wydać $70 na nową gierkę. Nigdy tak nie jest. GT6 wyszło w momencie kiedy na rynku było 80 milionów PS3 i sprzedało się gorzej niż GT5 Prologue, przy którego premierze było, nie wiem, 15 milionów PS3? Idąc tym tokiem myślenia crossgeny powinno się klepać 4-5 lat po wyjściu nowej konsoli, ale nikt tak nie robi, bo wiadomo, że ci gracze, którzy są skłonni wydawać więcej kasy na gry siedzą na najnowszych sprzętach. 2 1 Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 To przejście generacyjne jest jednak trochę inne. Konsol brak lub jak są to w zestawach z grami które nikogo.Taki stan rzeczy, jak wydawanie gier na obie generację potrwa znacznie dłużej niż to było do tej pory. Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 Chodzi raczej o to, że nowe konsole są architektonicznie bardzo podobne do poprzednich, więc koszt zrobienia wersji na stare konsole jest niewielki. Sprzedaż PS5 zbliży się lub przekroczy 20 milionów do premiery GT7. To nie jest tak, że tych konsol jest mało. Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 18 lutego 2022 Opublikowano 18 lutego 2022 Tymczasem: https://www.ppe.pl/news/296611/gran-turismo-7-z-wielka-aktualizacja-przed-premiera-japonczycy-dopieszczaja-samochody.html Ciekawe co zmieniają skoro tak potężny plik zapodali . Cytuj
McDrive 3 114 Opublikowano 19 lutego 2022 Opublikowano 19 lutego 2022 W dniu 18.02.2022 o 08:54, RIfuk napisał: Tymczasem: https://www.ppe.pl/news/296611/gran-turismo-7-z-wielka-aktualizacja-przed-premiera-japonczycy-dopieszczaja-samochody.html Ciekawe co zmieniają skoro tak potężny plik zapodali . Osłabili AI żeby ludzie nie płakali, że nie mogą wygrać 1 Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 8 dni. Musze się jeszcze szarpnąć na obręcz McLarena GT3 do Fanateca i nigdzie w tym roku na wakacje nie wyjeżdżam bo rozpierdoliłem cały swój budżet na nową kierownice i stelaz wyścigowy W tym tygodniu będę go składać więc powrzucam zdjęcia. tymczasem na takiego bundla rzuciłbym się jak pitbull na niemowlaka. 2 Cytuj
ginn 803 Opublikowano 21 lutego 2022 Opublikowano 21 lutego 2022 Embargo na recenzje schodzi 2 marca o godz. 12. Cytuj
Luqat 975 Opublikowano 23 lutego 2022 Opublikowano 23 lutego 2022 Chciałem się tylko przypomnieć, że jakby co, to jestem chętny na kod na PS4, jeśli ktoś będzie kupował edycję Anniversary. Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 23 lutego 2022 Opublikowano 23 lutego 2022 Godzinę temu, Luqat napisał: Chciałem się tylko przypomnieć, że jakby co, to jestem chętny na kod na PS4, jeśli ktoś będzie kupował edycję Anniversary. Chciałem przypomnieć, że wstępnie umówiłeś się ze mną Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi