RIfuk 71 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 (edytowane) Pograłem z 5h. Zastanawiam się Nad czym oni pracowali te 8 lat ? Deszcz wyglada biednie ! Informacje o autach tez wybiórcze zero ciekawostek. Kariera nudnaaaaaaa głównie przez przeciwników totalnie nie wymagajacych. Sztuczna inteligencja to poziom gier z Ps2 / ps3 ręce opadają. Modele aut wcale tak mnie nie oczarowały jak to pisza w recenzjach. Są ładna ale orgazmu wzrokowego nie ma. To wszystko wyglada jak minimalnie bardziej dopracowane GT Sport. Gdzie ta ostra jak brzytwa grafika 4K ? Za to pobocze, trawa, barierki to wyglada po prostu zle !!! Wczytująca się trawa przed nami ( gram na ps5 ) to już załamka totalna !!! Na ps5 takie kwiatki ? Model jazdy bez zmian, niech kitu nie wciskają ze go poprawili. Auta nadal zachowują się czasami mało poprawnie. Gram na kierownicy T300 ( zaktualizowalem sterowniki ) i FFB przekazuje szczątkowe informacje. Po wjechaniu na pas zieleni czy zwalniające pasy prawie tego nie czuć. Na plus zmienne pory dnia i ten slaby alejednak deszcz. Czemu tyko nie na wszystkich trasach ? Samochody takie sobie, pełno jakich kosmicznych prototypów a brak klasyki. Na chwile obecna to jest 6/10 nie więcej. Aaaaa Ani Razu nie spojrzałem na gwiazdy bo to poprostu totalnie nie istotny element nad którym ponoć tyle pracowali … Edytowane 4 marca 2022 przez RIfuk 1 2 Cytuj
Emet 1 088 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 (edytowane) Pograłem trochę i tak... Jak wcześniej już pisałem i jak wyżej: Gdzie są drogowe Audi i inne niemieckie modele? Mercedes ma przynajmniej kilka, ale w BMW i Audi bieda (żeby chociaż nowe Audi R8 było i jakieś np. RS5, i BMW M4). Oby aktualizacje to naprawiły. Graficznie jest dobrze, miejscami rewelacyjnie. Miejscami jednak widać PS4 - wszystko zależy od trasy. Niestety RT nawet na replayu nie jest na maksymalnych ustawieniach. Te możemu zobaczyć dopiero po "wycelowaniu/uruchomieniu" aparatu w trybie zdjęc na powtórce. Na plus tuning i dosyć wyraźnie podrasowany i bardziej wymagający model jazdy (jeśli ktoś pisze, że jest taki sam jak w GT Sport to chyba bardzo dawno w GTS nie grał, podobnie jak mowa, że graficznie bez zmian, bo te wbrew pozorom są całkiem spore). Klimat typowy dla GT - to oczywiście na plus dla fanów. Smaczki i różne detale też wyróżniają GT7 na tle konkurencji (mniej lub bardziej bezpośredniej). Na PS5 wczytywanie trasy praktycznie natychmiastowe. Dużo sekcji menu nie chodzi jednak tak szybko. Z wad poza brakami w liście samochodów oczywiście też mała liczba nowych tras. Nadal nie ma swobodnej kamery 360 stopni na widoku z zewnątrz. Na chwilę obecną wygląda też na to, że nie da się sprzedawać swoich samochodów.. ani wygranych ani nawet kupionych... Jest też kilka bugów. - Podczas gry na padzie, koła i kierownica w samochodzie wraca do defaultowego położenia w slow motion. - Praktycznie nie działają też prywatne pokoje bo przez błąd po założeniu pokoju host (oczywiście goście też) nie ma dostępu do menu edycji ustawień pokoju/wyścigu. Wyświetla mu się to samo co dla gościa, czyli możliwość zobaczenia istniejących ustawień. O ile ostatni bug na pewno na dniach będzie naprawiony... tyle wcześniejsze już błędy/braki takie pewnie zostaną. Z kolei w kwestii samochodów i tras to wczoraj wyszło potwierdzenie, że będą dodawane w aktualizacjach. Ciekawe jak często i w jakich ilościach. Jeśli o mnie chodzi to... jak dodadzą tych kilka brakujących i istotnych dla mnie samochodów (plus przy okazji inne), kilka tras (np. Autumn Ring), dla większej liczby tras dodadzą deszcz i naprawią kilka bugów... to będę prawie w pełni ukontentowany. Edytowane 4 marca 2022 przez Emet 2 Cytuj
poniedzialek1001 50 Opublikowano 4 marca 2022 Opublikowano 4 marca 2022 No tylko dodanie nowych tras i tych samochodów też pewnie zajmie im kolejne trzy lata. Na prawdę źle to wygląda. Jeśli chodzi o pozytywy to w GT lubię właśnie te smaczki jak menusy czy soundtrack. Cała reszta leży. 1 1 2 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Pograłem dziś kilka godzin, wyłączyłem konsolę, teraz wracam i powitało mnie długie nieskipowalne intro a mój save nie istnieje. Nie mam ochoty na takie akcje w 21 wieku… 2 1 2 1 Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Kilka godzin za mną, jest dobrze, można powiedzieć ze to update do GT Sport ale jest stary dobry GT mode i zabawa w misje, zbieranie aut i nareszcie klasyczny tuning niektóre detale super, niektóre to bieda, jutro odblokuje scapes to się człowiek pobawi w photo mode Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 (edytowane) Pisali ze malowania kasku, kombinezony przejdą z GTSport. U mnie nie przeszły … czemu ? Edytowane 5 marca 2022 przez RIfuk Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Nie mam na razie jakichś poważniejszych wrażeń. Ale. Po zainstalowaniu gry, zaczęło się bardzo źle. Filmik którego nie dało się pominąć więc obejrzałem to gapiąc się w smartfonie na dupeczki w maxmodels. Potem Jakiś wybór muzyki, chwilę później monotonny kilkumilowy wyścig rzęchem w rytm wybranego utworu. Po co to? Po tym wszystkim jeszcze trzy monotonne wyścigi autem, na które trzeba wydać te 20.000 cr, I po 30 minutach błąkania się po menu stwierdziłem że trzeba dać się prowadzić za rękę poznając ekran główny aż nareszcie odblokowały się licencje. Wczoraj zrobiłem dwie pierwsze na złotka i połowę trzeciej. Może do poniedziałku uda się zaliczyć je wszystkie, i wskoczę do wyścigów online, nie musze żadnego wygrać wystarczy powygłupiać się na torach przez 13.200 km aby wpadło najbardziej monotonne i po zaliczeniu tego będę korzystać z dobrodziejstw single player. To tyle odnośnie tego co mi się nie podobało na początku. Nie grałem w Gran Turismo przez kilka lat więc uczę się modelu jazdy. Z doświadczenia wiem że z czasem gra się mocno rozrośnie oferując nowe wyzwania i trasy i auta dlatego póki co skupię się na aspekcie online. Cytuj
Kalten80 16 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Ten rzęch to Porsche 356 Mnie intro bardzo się podobało i nawet nie próbowałem go przeklikiwać. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 To always online, które nie zapisuje postępu lokalnie (WTF), brak sprzedawania własnych samochodów i te mikrotransakcje? Raczysko jak chuj. Cytuj
KrYcHu_89 2 291 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 9 minut temu, Rozi napisał: To always online, które nie zapisuje postępu lokalnie (WTF), brak sprzedawania własnych samochodów i te mikrotransakcje? Raczysko jak chuj. no to odjebali... a tak lubiłem ekonomię w starych GT :/. Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Nie dostałem aut Z Pre ordera, kredytów tez nie. Kombinezon i kask, oraz malowania z GT Sport tez nie przeszły. Ktoś coś poradzi ? Cytuj
pawel3569 20 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Jak dla mnie mega dobra gra, stare GT w które w przeciwieństwie do Sporta chce się grać. Wspaniałe intro, kamera z kokpitu którą po raz pierwszy w jakichkolwiek wyścigach uznaję za jedyną słuszną, piękne modele samochodów, powolny progres, model jazdy bajka, licencje, tuning. Z minusów nierówna grafika, za mało "zwykłych" drogowych aut, inteligecja przeciwników. Idę nakoorwiać dalej! 5 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 2 dni grania i mam już dość gierki. Forza Motorsport dostarcza emocje, to nie dostarcza nic. Można bez żalu sprzedać PS5 i kupić jak wyjdzie GOW. Cytuj
raulos 19 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Pedał przy hamowaniu nie dobija mi do samego konca, w kazdej grze assetto czy innej moge sobie to skalibrowac z poziomu gry... tutaj tego nie ma? co za zenada... w efekcie czego nie moge wcisnac hamulca do konca.... Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 W Real Driving Symulator chcesz mieć kalibrację pedalow i kierownicy ? Nie za dużo wymagasz ? Gra jest słaba !!! Na kierownicy nie czuć wogole auta. Zero doznań FBB prócz blokowania kol 1 Cytuj
raulos 19 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Nawet w zwykłym F1 2021 jest ta opcja. Generalnie nie zrobiła na mnie wrażenia a jestem nowy w temacie GT. Assetto czy automobilista wg mnie zdecydowanie leeepsze Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Wersja AI konsolowych aut … Spróbujcie się tylko ustawić w ich lini jazdy nie wyprzedza Was nie będą nawet próbować. Uderzają w tyłek a Wy lądujecie za torem. Brawo ! Co za żenada Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 No AI pozostaje niezmienne od... GT1? Jedyna nadzieja w tym całym GT Sophy, ale mam nadzieję, że to nie będzie tylko czitujące AI walące chore czasy. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Mówicie, że ten ffb dalej słaby? Trochę beka jak ktoś dla tej gry kupił sprzęt pokroju Fanateca DD, a tacy są Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 (edytowane) Nie kur… Nie !!!! Nadal opłaca w niektórych sytuacjach odbić się od bandy niż wyhamować i precyzyjnie pokonać zakręt. Kto testował ta grę ? Czy tych Japończyków totalnie powaliło ? Edytowane 5 marca 2022 przez RIfuk Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Po 10h moja opinia jest taka... Stare "dobre" GT w dobrym słowa tego znaczeniu i oczywiście złym. Kazdy kto uwielbia GT zostanie tu na długo natomiast chciałbym się skupić na kilku wadach/brakach: Graficznie jest dobrze jak na PS4 ale w takim razie dlaczego na PS5 ja widze doczytujace sie tekstury czy dorysuwujace sie cienie. Te chmury, na ktore poswiecili tyle czasu to tez nie wygladaja za bardzo rewelacyjnie a czasem sa one rozmazanymi plackami. Gdzie jest opcja swapa silnika? Mam juz misje w cafe chyba z 30 i dalej tej opcji nigdzie nie ma. Podejrzewam ze nadejdzie w jakim paczu... Sterowanie autem czasem jest za bardzo nerwowe, auta szczegolnie o wiekszej mocy czasem są nie do opanowania gdzie w Sporcie czuc było większa kontrole. Gram na padzie, pamietam ze w GTS tez był ten problem i pozniej spaczowali gre z poprawkami pod pada. Smietanką zostaje AI, ktore praktycznie nie istnieje. Wrzucam przedchwila nagrany swoj filmik w ktorym AI elegancko ładuje sie w dupsko. To tyle, jade dalej xd Cytuj
PIOTR8642 30 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 49 minut temu, Redmitsu napisał: dlaczego na PS5 ja widze doczytujace sie tekstury czy dorysuwujace sie cienie. Dziwne bo podobno dysk SSD w PS5 miał być rozwiązaniem na takie problemy. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Może odpalił wersję z PS4 aby było 60 klatek? Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 5 marca 2022 Opublikowano 5 marca 2022 Doczytywanie się obiektów to jakieś nieporozumienie na obecnej generacji. Taka sama lipa jest w FH5 czy też ACC Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi