iluck85 2 902 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, ginn napisał: Wysłałem zaproszenia chyba do wszystkich tu aktywnych. Przyjmijcie je, a jeżeli kogoś pominąłem to dodajcie mnie. PSN: lukaso_g Wysłałem Ja mam lucek85 Edytowane 13 marca 2022 przez iluck85 Cytuj
Emtebe 2 544 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 Licences / Missions / Circuit Experiences - In certain events of the Licenses, Missions, and Circuit Experience, the specified tyres are not equipped on the vehicle and as a consequence those events are difficult to clear. The following is a list of events where this issue occurs: ■ Licences [A-8] Dirt Driving: Beginner [IB-5] Dirt Driving: Intermediate [IA-3] Dirt Driving: Expert [S-5] One Lap Time Attack Nieprawidłowe opony są też w kilku misjach https://www.gran-turismo.com/pl/gt7/news/00_8730173.html Cytuj
iluck85 2 902 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 No te A8 kompletnie mi nie idzie po tej szutrowej trasie. Prezentacja jedzie jak po asfalcie, mi te auto odpływa, a prezentacja nawet nie puszcza gazu. Cytuj
Kalten80 16 Opublikowano 13 marca 2022 Opublikowano 13 marca 2022 Ja się zatrzymałem na IB-5. No za żadne skarby nie mogę wbić tego czasu. Na prezentacji idzie jak burza, a mnie auto się uslizguje. Dziś 2h próbowałem i brakuje mi jeszcze 0,193 s. Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 15 godzin temu, iluck85 napisał: No te A8 kompletnie mi nie idzie po tej szutrowej trasie. Prezentacja jedzie jak po asfalcie, mi te auto odpływa, a prezentacja nawet nie puszcza gazu. Na pełnym gazie da się na luzie to przejechać - gorzej z osiągnięciem złota Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 (edytowane) Jedno tej grze trzeba oddać. Kupno wymarzonego auta prosto z salonu cieszy ! Tak samo jak zmienienie lakieru czy kupno nowych felg. Można się z tego cieszyć I światła w nocy ! Światła samochodu ładnie oświetlają pobocze itp. Natomiast podczas wjazdu do tunelu juz nie. Dziwne troche. Edytowane 14 marca 2022 przez RIfuk Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 W dniu 6.03.2022 o 13:34, darkos napisał: Ustawiam sobie ducha przejazdu na złoto i przestawiam go 0:00:200 przed sobą, dzięki temu wiem ile mi brakuje do zaliczenia zadania. Fajna opcja. Gdzie to można ustawić? W trakcie danego wyzwania czy jakoś głębiej w opcje trzeba się wbić? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 W trakcie trwania testu można wejść do opcji i na samym dole są ustawienia dla duchów/ghost. Można wczytać swój przejazd, lub ten z tutoriala, przestawić go równo z tobą lub wysunąć od 0.100 do całych 2 sekund. 1 Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 Dzięki za powyższe:) W jednym z testów widziałem ferrari testarossa. Udałem się do salonu aby kupić ta furke bo mi się podoba a tam pusto. Przeszukałem również samochody używane i tez pusto. Czy to oznacza ze samochód jest dostępny tylko w danym wyzwaniu w co średnio chce mi się wierzyć czy jest na to jakiś patent? Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 Używki rotują regularnie bodajże codziennie, trzeba obserwować. No chyba, że dali ją do salonu legend. Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 14 marca 2022 Opublikowano 14 marca 2022 Samochody na szuterze poprawnie odbijają kierownice ale na asfalcie już nie o czym wcześniej pisałem. Dziwne to strasznie Co z malowaniem kasku i kombinezonów ? Przeniosło wam z GT Sport ? U mnie ciągle nic sie z tym nei dzieje Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 (edytowane) 12 godzin temu, Patricko napisał: Używki rotują regularnie bodajże codziennie, trzeba obserwować. No chyba, że dali ją do salonu legend. To chyba jeszcze nie mam odblokowanego tego salonu. W tych używkach to sam syf, jak na polskich drogach Edytowane 15 marca 2022 przez eloszki Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 No bo perły trafiają się raz na jakiś czas, jak w polskich komisach 2 Cytuj
krzysiek923 1 658 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 Od razu uprzedzam, że wrzucam jako ciekawostkę, tak że nie odpalać się. Po prostu spoko porównanie. Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 FH7 Nie wygląda tak źle, patrząc ze ma prawie 5 lat i już nawet nie jest w ofercie cyfrowej MS Cytuj
Piecara 1 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 Jest porównywalny graficznie. Ale to tylko dowód na to, że GT 7 czerpie z GT Sport. Nie wiem czy to źle. Fakt, mogli usprawnić nową część, ale z drugiej strony w Sport też śmigało się całkiem dobrze. Cytuj
tjery 1 248 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 12 minut temu, Labtec napisał: FH7 Nie wygląda tak źle, patrząc ze ma prawie 5 lat i już nawet nie jest w ofercie cyfrowej MS Nie wygląda tak źle to chyba trochę źle dobrane słowa, biorąc pod uwagę, że 5letnia FH7 wygląda miejscami lepiej. Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 (edytowane) Zaraz jakiś bot przybiegnie z płaczem, że bronię GT ale porównanie dosyć kiepsko zrealizowane. Nie ma pokazanych wielu detali w GT7, których brak w Forzy. Mokra nawierzchnia w GT7 też wygąda dużo lepiej i bardziej realistycznie, chociaż dla "Janusza" rozwiązanie w Forzy może wyglądać bardziej efektownie. Kto jednak widział obie gry na własne oczy (jak np. ja) wie, że tak naprawdę nie ma tu porównania i jedyne w czym FM7 góruje to lepsze zniszczenia. Btw. Porównanie dymu akurat z obecnej wersji ze zbugowanym dymem po patchu. I tu należy zganić PD bo wydali patcha, gdzie naprawili kilka rzeczy, a przy okazji kilka zepsuli (np. brak lub prawie brak dymu podczas gry i złe opony w niektórych licencjach i misjach, co uniemożliwia ich zaliczenie, lub zrobienie złota). Nadal nie działają też ustawienia lobby w online (po założeniu pokoju host nie ma żadnych uprawnień ani dostępu do żadnych ustawień pokoju). Edytowane 15 marca 2022 przez Emet Cytuj
Labtec 3 646 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 2 minutes ago, tjery said: Nie wygląda tak źle to chyba trochę źle dobrane słowa, biorąc pod uwagę, że 5letnia FH7 wygląda miejscami lepiej. Tak, ale to tylko w niektórych detalach, ogólnie....nie jest źle ale widać ze jest starsza i bardziej "plastikowa" Cytuj
tjery 1 248 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 12 minut temu, Labtec napisał: Tak, ale to tylko w niektórych detalach, ogólnie....nie jest źle ale widać ze jest starsza i bardziej "plastikowa" No nie wiem, dla mnie tu Forza wygląda lepiej nie chodzi mi stricte o technikalia, ale o ogólny feeling, Forza wygląda bardziej naturalnie IMO, a właśnie GT wygląda "growo" Cytuj
tjery 1 248 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 (edytowane) 25 minut temu, Emet napisał: Zaraz jakiś bot przybiegnie z płaczem, że bronię GT ale porównanie dosyć kiepsko zrealizowane. Nie ma pokazanych wielu detali w GT7, których brak w Forzy. Mokra nawierzchnia w GT7 też wygąda dużo lepiej i bardziej realistycznie, chociaż dla "Janusza" rozwiązanie w Forzy może wyglądać bardziej efektownie. Kto jednak widział obie gry na własne oczy (jak np. ja) wie, że tak naprawdę nie ma tu porównania i jedyne w czym FM7 góruje to lepsze zniszczenia. Btw. Porównanie dymu akurat z obecnej wersji ze zbugowanym dymem po patchu. I tu należy zganić PD bo wydali patcha, gdzie naprawili kilka rzeczy, a przy okazji kilka zepsuli (np. brak lub prawie brak dymu podczas gry i złe opony w niektórych licencjach i misjach, co uniemożliwia ich zaliczenie, lub zrobienie złota). Nadal nie działają też ustawienia lobby w online (po założeniu pokoju host nie ma żadnych uprawnień ani dostępu do żadnych ustawień pokoju). A ja widziałem FM 7 na PC na max ustawieniach i GT 7 na PS5 i nie zgodzę się, że Forza jest lepsza tylko w zniszczenich. Porównanie jest jak najbardziej i są elementy, w których Forza wygląda lepiej, mimo że wyszła 5 lat temu. Edytowane 15 marca 2022 przez tjery Cytuj
Piecara 1 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 4 minuty temu, tjery napisał: No nie wiem, dla mnie tu Forza wygląda lepiej nie chodzi mi stricte o technikalia, ale o ogólny feeling, Forza wygląda bardziej naturalnie IMO, a właśnie GT wygląda "growo" No tu się zgadzam. Widać, że na przykład światło lepiej działa w Grań Turismo, a z drugiej strony na przykład zniszczenia w Forzy. 1 Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 2 godziny temu, tjery napisał: No nie wiem, dla mnie tu Forza wygląda lepiej nie chodzi mi stricte o technikalia, ale o ogólny feeling, Forza wygląda bardziej naturalnie IMO, a właśnie GT wygląda "growo" Mam to samo odczucie. Ten brak jakiejkolwiek fizyki przy zderzeniu to śmiech na sali. Nie potrafią naprawić mankamentow od czasow PS2, to ja sobie podziękuję i nie biore jednak tego tytulu. Może do czasu Forzy Motorsport 8 pogram w Assetto Corsa na PS5. 1 Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 Godzinę temu, Lukas_AT napisał: Mam to samo odczucie. Ten brak jakiejkolwiek fizyki przy zderzeniu to śmiech na sali. Nie potrafią naprawić mankamentow od czasow PS2 Najgorsze jest jednak to ze wielokrotnie już spotkałem się z sytuacja ze zamiast zwalniać przed zakrętem bardziej opłaca się rozpędzić i odbić od ściany zyskując lepszy czas … To jest jakieś totalne nieporozumienie !!!! Cytuj
tjery 1 248 Opublikowano 15 marca 2022 Opublikowano 15 marca 2022 (edytowane) 9 minut temu, RIfuk napisał: Najgorsze jest jednak to ze wielokrotnie już spotkałem się z sytuacja ze zamiast zwalniać przed zakrętem bardziej opłaca się rozpędzić i odbić od ściany zyskując lepszy czas … To jest jakieś totalne nieporozumienie !!!! Metoda na gaz w podłogę, opóźnij hamowanie (albo w ogóle nie hamuj), wjeb się w auto przed tobą, odbij się od niego i wyprzedź pamięta jeszcze czasy GT na szaraczka. Edytowane 15 marca 2022 przez tjery 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi