darkos 4 317 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Opublikowano 9 kwietnia 2022 7 hours ago, ginn said: @darkos widziałem Twoje sektory na Nordschleife. Idziemy łeb w łeb Ale złota na pełnym okrążeniu nadal brak Nie śpieszę się z Nordschleife, wiem że pełnego okrążenia w złocie tam nie zrobię ale sektorki może uda się zaliczyć to kasa za brąz wpadnie. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Dzisiaj na 4 godzinnej sesji poprawiłem się o 2s. Do złota już coraz bliżej - niecałe 2s Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Nie mam już tyle samozaparcia. Dzis skupiłem się na kredytach i jakimś dziwnym cudem wpadło trofeum online za przejechanie z innymi graczami dystansu 5810 km, pierwszy przelot nad Atlantykiem. Mocno się zdziwiłem bo myślałem że tu chodziło oto aby nabić te kilometry w wyścigach online. A ja jeszcze ani razu nie byłem w trybie sport, nie mam nawet plusa wykupionego. I jeśli dobrze kombinuje to kolejne takie trofeum ale za przejechanie z innymi graczami dystansu niemieckich autobanów też wpadnie grając w singlu. To oznacza że jedyne trofeum online w GT7 jest tak naprawdę za uczestnictwo w 50 wyścigach w trybie sport czyli online. Nic w tej grze nie jest takie jakie powinno. I nadal nie wiadomo co to za trzy auta legendarne których przeznaczeniem było zwycięstwo w LeMans. Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 (edytowane) . Edytowane 5 listopada 2023 przez gtfan Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Żeby mieć odpalony Online trzeba przejść kawałek kariery? Co powoduje odblokowanie tego trybu? Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Tak musisz zrobic progres w Cafe. Po okolo 2 godzinach gry odblokujesz tryb Sport. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 I jak wyglada community? Dużo serwerów? Wypełnione? Jest kultura jazdy? przyznam ze głównie co mnie zachęca do spróbowania GT7 to Super GT na YouTube który regularnie wrzuca filmiki z online i widze tam pokoje wypełnione na full z dobrze jeżdżącymi ludźmi. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 To już w sport było na bardzo dobrym poziomie. Nie grałem w każdą grę wyścigową, ale na konsolach w gt była najlepsza kultura jazdy. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 (edytowane) No i w końcu wpadło 5 melonów za złoto na Nordschleife - czas 6:36,642 Nie był to idealny przejazd, ale o dziwo wystarczyło na pucharek. Edytowane 11 kwietnia 2022 przez ginn 2 Cytuj
Emet 1 089 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 (edytowane) Gratuluję A ja dzisiaj straciłem godzinę z życia na wyścigu godzinnym na Tsukubie ( nowy w misjach). AI pięknie w nim oszukuje. 1 i 2 samochodu nie dało się dogonić. Każde okrążenie robił lepszy czas (nawet na gorszych oponach i na slikach już była mokra nawierzchnia po tym jak zaczął padac deszcz). W dodatku zjechał zatankować dopiero na 28 okrążeniu... a i nawet wtedy nadal miał ponad 20% paliwa (chyba 23%) gdzie nawet jadąc na max obniżonej dawce zrobiłbym max 23-25 okr a jadąc na full 15 okr. Później okazało się, że na prostych odchodził jakby miał 250-300 koni (Ta Mazda z oponami na jakich jechało AI aby zmieścić się w 600PO moglaby mieć max 210 koni). Także ten... fajnie zbalansowane eventy. @MaZZeo Na chwilę obecną online lobby niestety jest w opłakanym stanie. Możesz założyć pokój z dowolnymi ustawieniami ale później nie da się NIC zmienić. Trzeba zakładać pokój na nowo. Po prostu nie działa menu ustawień i host ma te same menu jedynie podglądu ustawień co gość. Niestety już miesiąc po premierze i nadal tego nie naprawili. Edytowane 11 kwietnia 2022 przez Emet Cytuj
Redmitsu 978 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 38 minut temu, Emet napisał: Gratuluję A ja dzisiaj straciłem godzinę z życia na wyścigu godzinnym na Tsukubie ( nowy w misjach). AI pięknie w nim oszukuje. 1 i 2 samochodu nie dało się dogonić. Każde okrążenie robił lepszy czas (nawet na gorszych oponach i na slikach już była mokra nawierzchnia po tym jak zaczął padac deszcz). W dodatku zjechał zatankować dopiero na 28 okrążeniu... a i nawet wtedy nadal miał ponad 20% paliwa (chyba 23%) gdzie nawet jadąc na max obniżonej dawce zrobiłbym max 23-25 okr a jadąc na full 15 okr. Później okazało się, że na prostych odchodził jakby miał 250-300 koni (Ta Mazda z oponami na jakich jechało AI aby zmieścić się w 600PO moglaby mieć max 210 koni). Także ten... fajnie zbalansowane eventy. @MaZZeo Na chwilę obecną online lobby niestety jest w opłakanym stanie. Możesz założyć pokój z dowolnymi ustawieniami ale później nie da się NIC zmienić. Trzeba zakładać pokój na nowo. Po prostu nie działa menu ustawień i host ma te same menu jedynie podglądu ustawień co gość. Niestety już miesiąc po premierze i nadal tego nie naprawili. Ja natomiast zrobiłem tsukube za pierwszym podejściem na 1 miejscu z 15 sekundowym zapasem. Strategia? Paliwo na 1 i opony twarde i na mokry deszcz. Zmienialem je przed deszczem i później znowu je dałem kiedy zaczęło mocniej padać. Dodam ze najlepszego czasu nie udało mi się zrobić na torze, brakowało mi chyba pół sekundy. Z tego co czuje to ai za często zmienia opony i to daje szanse na wygrana Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 No i siadło. Chyba 20 podejść ( z tego może 4 kolka ogólnie siadły), ale i tak łatwiejsze niż laguna seca tym viperem jako praktyka na torze … Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 2 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 U mnie też duży progres. Collectors Level wskoczył z 36 na 42 dzięki wydanym 9.500,000 ciężko zarobionych credytek na McLarena F1 GTR Race Car 97 Zrobiłem też kilka kolejnych tras wraz z sektorami na złoto. Do końca tygodnia mam zaplanowane wbić już 15 torów i zdobyć trofeum. Porobiłem tez trochę wyzwań za które dostaje się auta. To z paliwem w Veyronie nawet fajne. Jutro rano wjeżdża patch 1.13, pewnie zablokują zarabianie cr Tomahawkiem. I wrzucą nowe auta legendarne więc znów zacznie się farmienie cr żeby zdążyć z wykupem. Cytuj
Emtebe 2 543 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 A jak farmić Tomahawkiem? Ja aktualnie robię półgodzinny wyścig na trasie Le Mans. Za czystą jazdę i pierwsze miejsce wpada 825000 kredytów. Cytuj
Patricko 1 403 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Nie wiem po co mieliby tam cokolwiek zmieniać, jak teraz są znacznie lepsze metody na hajs. Plus tamtej to metoda AFK. Wątpię, żeby po takim hejcie znowu się narażali, no ale zobaczymy. Cytuj
gtfan 3 212 Opublikowano 12 kwietnia 2022 Opublikowano 12 kwietnia 2022 (edytowane) . Edytowane 5 listopada 2023 przez gtfan Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Jednak dochodzę do wniosku że opony wyścigowe też popsuli tylko w drugą stronę - jeździ się znaczenie łatwiej, za łatwo Tak jak opony sportowe to jakiś totalny absurd i ślizgawica gdzie auta 200KM zachowują się jakby miały 400KM i łyse opony, tak opony wyścigowe trzymają aż za bardzo. Auta serii GT500, bez TSC, opony wyścigowe twarde, jeszcze na wyjściu z ciasnego dwókowego zakrętu trzeba delikatnie uważać, ale już tak na 3 biegu można prawie bez obaw wciskać gaz do oporu. W GT5/GT6 tak zachowywały się auta GT300, GT500 wymagały znacznie więcej uwagi i spokojnego obchodzenia się z gazem. Ale nie chcę zbytnio narzekać, mimo wszystko jeździ się przyjemnie i pod online będzie jak znalazł, jak mi w końcu durnie ten online odblokują. Wogóle co to za absurd żebym nie mógł pograć split screen z dzieckiem bez zrobienia czegoś kompletnie nieokreślonego, szczerze dalej nie wiem co mam dokładnie zrobić żeby odblokować online albo split screen, mam nadzieje że wpadnie z progressem. Na ten moment kończę licencje, robię S w której w końcu było parę fajnych momentów, Formula na Laguna Seca czy Nissan na Deep Forest wymagały kilku(nastu) powtórzeń żeby zaliczyć na złoto ale była to przyjemna robota Szczególnie Formula i pierwszy przejazd, po ślizgawkach Ferrari I Lambo na oponach sportowych trzeba było mocno zmieniać nawyki bo aż ciężko było zrozumieć jak ja mam urwać 6s na torze którego okrążenie trwa 1m7s Tutaj lista co i kiedy się odblokowuje:https://www.gtplanet.net/gt7-how-to-unlock-everything-20220305/ 1 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 8 hours ago, Emtebe said: A jak farmić Tomahawkiem? Ja aktualnie robię półgodzinny wyścig na trasie Le Mans. Za czystą jazdę i pierwsze miejsce wpada 825000 kredytów. Też robiłem ten wyścig, ale jest sposób aby obniżyć PP Tomahawka do 600 i robić 12 okrążeń na Tsukuba w ciagu około 17 minut więc w godzinę można spokojnie wyciągnąć 3 x 825.000 = 2.475.000 cr nawet obijając się o ściany i z karami. Przynajmniej przed patchem który właśnie wjechał. Wrócę z pracy to sprawdzę czy to nadal działa. Mam nadzieję że tak. Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Czytam, że patent z Tomahawkiem i obniżeniem go do 600 pp nadal działa. Sam nie testowałem, ale spróbuje dzisiaj o co tu chodzi Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 (edytowane) 24 minuty temu, eloszki napisał: Czytam, że patent z Tomahawkiem i obniżeniem go do 600 pp nadal działa. Sam nie testowałem, ale spróbuje dzisiaj o co tu chodzi Generalnie system PP źle działa w sytuacjach kiedy zbijasz osiągi super mocnych samochodów i można zbić Tomahawka do 600PP mimo, że jego faktyczne osiągi są dużo lepsze niż jakiegokolwiek normalnego samochodu w tym przedziale. Podobny glitch jest z Chaparralem 2J do wyścigu klasyków z tych nowych misji. Będą musieli to naprawić, bo teraz balans w tych przedziałach jest kompletnie popsuty. Edytowane 13 kwietnia 2022 przez Chmielinski Cytuj
spo21 1 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 A jak obniżyć PO Tomahawka? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 1 hour ago, spo21 said: A jak obniżyć PO Tomahawka? Kup SRT Tomahawk X VGT - 1.000.000 cr Kup Power Restrictor Kup Fully Customizable Racing Transmission Kup Opony Racing Hard Wejdź w ustawienia auta i na górze wybierz Edit Settings Sheet / Add New Sheet. Teraz wejdź w ustawienia auta i w zakładce Transmission / Manual Adjustment ustaw: Wszystkie biegi jak na zdjęciu. Gdy ustawisz biegi wciśnij trójkąt. A następnie przestaw Power Restrictor na 70 i następnie Output Power też na 70. I zmień opony na Racing Hard. Teraz mając PP 595.05 możesz wejść do Asia - Oceania 9/9 / Tokyo Expressway / World Touring Car 600 i tym autem pozamiatasz w 20 minut 825.000 nawet mając kary za uderzanie w inne auta i ściany. Po jakimś czasie uda ci się zejść poniżej 20 minut gdy wyczaisz że na pierwszych dwóch okrążeniach tor jest jeszcze mokry i nie możesz szaleć ale już na trzecim otwierasz zawory i tylko spoglądaj na mapę aby wiedzieć na którym okrążeniu nie szarżować gdy auta będą przed tobą, Gdy będą za tobą to gaz do dechy a gdy znów dogonisz to trochę zwalniasz żeby nie łapać kar. Próbowałem zmieniać opony na Intermediaty ale PP dostaje szału i cheat nie działa pomimo że przed samym wyścigiem jest rozpiska które opony są dozwolone. I muszę dwa okrążenia jechać zachowawczo. Ale i tak w ciągu godziny mam 3 x 825.000 1 Cytuj
eloszki 109 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Przejechałem to raz teraz. Nudne strasznie… nawet te kredyty do mnie nie przemawiają aby to jeździć. Ale farma elegancka Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj
Emtebe 2 543 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Wolę ten wyścig na torze Le Mans. Tutaj zanim opanuję Tomahawka to minie godzina. Szkoda czasu na to. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Opublikowano 13 kwietnia 2022 Też miałem problem ale rozgryzłem i zdecydowanie wolę te metodę gdyż gdy już opanujesz to że w zakręty tym tworem wchodzisz na pełnej corvie. To nawet przyjemne 20 minut Ale za tydzień chyba to zablokują więc zamierzam wydoic tyle credytkow ile tylko zdołam. Przydadzą się gdy już będzie wiadomo to, które trzy legendarne auta kupic. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi