Skocz do zawartości

Gran Turismo 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wrzucaliście listę/link jak według gtplanet wyglada kolejność pojawiania się legendarnych aut? Gdzieś to widziałem tylko nie wiem czy tu na formuku czy na gtplanet. Brakuje mi Ferarri P330 i chciałbym wiedzieć kiedy się pojawi mniej więcej żeby nie przeoczyć

Opublikowano

Wpadł Jaguar :obama: pojechałem wszystkie praktyki na brąz (oprócz długiego Nurburgring- tu na razie wysiadam), kilka na złoto, troche grindu i jest! Spieszyć się, bo już jest napisane "ograniczona ilość", więc jutro może go już nie być. Teraz ciułam kasiorę przez miesiąc i robię resztę trofek, tylko martwi mnie data Ferrari, bo ja akurat jadę 2 lipca na wakacje i nie będzie mnie 2tyg, chyba trzeba będzie poprosić rodzinę żeby mi włączyła konsolę :shieeet:

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano

A z moich postępów to mogę się pochwalić tym ze zaliczyłem Nordschleife na złoto i spłukałem się do zera. Ale mam trzy auta i trofeum do calaka. Teraz zaliczam wyścigi online. Do końca maja juz powinienem wbić :platinum: I zacznę ogrywać inne wyścigi.

Ostatni update spierdolił Force Feedback wszystkim posiadaczom oficjalnych kierownic do GT tych licencjonowanych przez Polyphony. Jedynie Logitechy ocalały. I teraz w trybie Playstation czyli niebieskie światełko,  nawet gdy ustawie FF na 10 to jest on niemal niewyczuwalny. Aby mieć FF trzeba przestawić kierownice w tryb kompatybilności czyli purpurowe światełko. Ale wtedy DD jest wykrywane jako inna kierownica i nie można korzystać z dedykowanych przycisków na obręczy. Nie mogę zmienić kontroli trakcji, poziomu hamowania i mapy paliwa. 

Jebane Polyphony. :dunno:

Opublikowano
4 hours ago, Luqat said:

Czyli jednak G29 mastarejs w dalszym ciągu :problem::kaz:

No jak kiedyś w marketach G923 stanieje do powiedzmy 800 pln to kupię ją bo tego modelu jeszcze nie miałem. Sentyment do Logitecha pozostał. 

Opublikowano

Robił ktoś jakieś endurance? Ma ktoś jakaś uniwersalna taktyke? Pierwszy z mazda roadsterem zaliczyłem na złoto, natomiast wzialem się za ostatni i skończyłem na 5 lokacie z czasem brakującym około 25 sekund do pierwszego. Nie wiem co oni tam są tacy szybcy, opony założone wyścigowe średnie i poziom paliwa na 1. Jeździłem corvetta gr3 i czas najszybszy miałem 1:57 a cpu najszybszy miało coś z 1:56. Ogólnie zmieniałem opony zawsze później niż najszybszy cpu ale to nic nie dało. Ogólnie ta klasa fur gr3 jest w miarę równo zestrojona ale może jest jakaś furka z gr3 która mocniej odstaje w prowadzeniu od konkurencji? 

Opublikowano

Panowie pytanie o skrzynie biegów. Kupiłem do samochodu gr1 ta „najlepsza” skrzynie biegów - jedyne co zmieniłem to prędkość końcowa i zerknąłem ze przyspieszenie stoi w miejscu ( nawet przy skrajnych ustawieniach), a dodatkowo samochód po zmianie ledwo osiąga ustawiona prędkość ( pomimo tego ze jest niższa niż pierwotna). I tu zasadnicze pytanie - czy w tej najdroższej skrzyni biegów tj w pełni konfigurowalnej powinienem również inne biegi dostosowywać oddzielnie i prędkość oddzielnie. Rozumiałem to tak ze zmieniając ostateczna prędkość również i biegi się dostosowują a chyba tak nie jest. Ktoś wyjaśni?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
2 godziny temu, eloszki napisał:

Panowie pytanie o skrzynie biegów. Kupiłem do samochodu gr1 ta „najlepsza” skrzynie biegów - jedyne co zmieniłem to prędkość końcowa i zerknąłem ze przyspieszenie stoi w miejscu...

Nie wiem, czy po ostatniej aktualizacji coś się nie spieprzyło, bo zmiana tej prędkości normalnie powodowała zmianę PP i kilku innych wartości, a teraz po "pomiarze" nic się nie zmienia. 

Opublikowano

Bo najwyraźniej w ogóle pomija ustawienia skrzyni w tych obliczeniach (pewnie ta sama symulacja jest dla PP / PO i tych danych przyspieszenia). Do obliczeń idzie chyba defaultowe ustawienie danej skrzyni.

Opublikowano
On 5/29/2022 at 4:40 PM, Redmitsu said:

Robił ktoś jakieś endurance? Ma ktoś jakaś uniwersalna taktyke? Pierwszy z mazda roadsterem zaliczyłem na złoto, natomiast wzialem się za ostatni i skończyłem na 5 lokacie z czasem brakującym około 25 sekund do pierwszego. Nie wiem co oni tam są tacy szybcy, opony założone wyścigowe średnie i poziom paliwa na 1. Jeździłem corvetta gr3 i czas najszybszy miałem 1:57 a cpu najszybszy miało coś z 1:56. Ogólnie zmieniałem opony zawsze później niż najszybszy cpu ale to nic nie dało. Ogólnie ta klasa fur gr3 jest w miarę równo zestrojona ale może jest jakaś furka z gr3 która mocniej odstaje w prowadzeniu od konkurencji? 

Gdy trenowałem do zaliczenia track experience na złoto na Nordschleife i włączyłem Time Trial i robiłem okrążenia różnymi autami klasy Gr3, czyli tej samej co BMW, i odkryłem że o ile w wielu autach miałem ten sam czas w granicach 6:35.xxx nie mogąc zejść niżej to nagle w Aston Martin DBR9' 10 zrobiłem 6:30.xxx z masą błędów :mog: Auto słabo hamuje i trzeba do niego podejść inaczej ale jest rewelacyjnie szybkie. Myślę że dziś spróbuje nim zaliczyć tamten Endurance. Nie wiem jak z paliwem ale ciekawi mnie bo mam do niego sentyment. W pierwszym NFS Shift dużo tym autem śmigałem po Nordschelife. 

1649026625_245_Seven-secrets-and-curiosi

Mam już dość tej gry, zaliczam wyścigi online z zamiarem zrobienia dużej przerwy, nie widzę dalszego sensu w graniu. Wszystko przez dziwne decyzje polyphony, ostatni patch popsuł force feedback. Zwiększono ceny aut legendarnych. Ograniczono mocno grind credytów Tomahawkiem. Powoli tracę chęć dalej w to grać. Ale czasami jak siadam z przymusu żeby zaliczyć jeszcze kilka wyścigów online to jakaś taka magia chwyta i w trybie sport gdy trafi się dobra ekipa to nawet przekroczenie mety ma 5 miejscu wywalczonym od startu po 7 okrążeniach przynosi uśmiech na ryjku :dunno:

• Plusik 3
Opublikowano

Tempo i zawartość aktualizacji przypomina niestety czasy dogorywania GT Sport. Ja mam jeszcze do zaliczenia 30-kilka wyścigów w trybie Sport i trochę zdjęć do zrobienia i też będzie platyna, a gra wyleci z dysku na dłuższy okres.

Opublikowano

Przykra sprawa z tą zmianą cen legendarnych samochodów.

W prawdziwym życiu ludzi dojeżdza inflacja i nawet w gierce nie można o tym zapomnieć bo zaimplementowali system inflacyjny.

Tutaj jest lista zmian jak ktoś jest zainteresowany.

https://www.gtplanet.net/forum/threads/the-hagertys-price-increases-post-1-15-update-8-337-900-cr-pending-12-cars-with-no-new-engine-body-available.409131/

Ja kupuje tylko Ferrari na trofeum i nie zamierzam dalej w tym uczestniczyć. Fajnie by było "zebrać je wszystkie" ale nie z taką ekonomią.

• Lubię! 1
Opublikowano

Kilka dni temu platyna wpadła

(2x bo PS5 + PS4 :nosacz3:)

Te najdroższe auta niestety sobie odpuszczę.. przynajmniej póki co. Na codzień robię ten maraton i ewentualnie czasem przejadę wyścig 30min na Le Mans. Chcę jednak kupić jeszcze kilka ciekawych aut, m.in. Ferrari F40 i klasycznego Forda GT40.

A tak, to... czekam na jakieś konkretne update'y, w jakies nowe Audi :ermm: i w końcu normalnie działające Lobby w multi żeby normalnie popykać online ze znajomymi. 

Opublikowano

Pro tip jakby się ktoś zastanawiał - te strzałeczki przy kwocie w legendarnym salonie pokazują tendencję cenową auta, McLaren F1 pewnie ze 20 mln będzie kosztował w następnym update...