Michał102 870 Opublikowano 26 lutego 2023 Opublikowano 26 lutego 2023 (edytowane) Ciekawych czasów dożyliśmy. Konsola 3000, gogle 3000, kiera 7000, telewizor 10000... takie nie za tanie to hobby się zrobiło. A żeby jeszcze w pełni to wszystko wykorzystać, to by się przydał komp za 15k hehe a i tak większą radochę sprawiało mi kiedyś pierwsze GT na szaraczku ogrywane jeszcze na padzie bez analogów Edytowane 26 lutego 2023 przez Michał102 2 2 Cytuj
Ukukuki 7 002 Opublikowano 26 lutego 2023 Opublikowano 26 lutego 2023 Nigdy nie było tanie przypominam gierki po 200 zł w latach 90. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 26 lutego 2023 Opublikowano 26 lutego 2023 Wróciłem dzisiaj po drugiej przerwie do wymasterowania dwóch torów, które dodali i sprawdzenia multika. Tory poszły sprawnie, jakoś za prosto. Jednak multi to jest niegrywalne gówno obesrane przez ludzi na których trafiam. Serio, większość myli ta grę z need for speedem, w efekcie czego ani razu nie udało mi się przejechać wyścigu na czysto. System punktowania chyba też nie działa zbyt dobrze, bo spadłem do poziomu B przez to że głąby we mnie uderzały, a ja wpadałem w bandy albo w innych. Chyba jednak nie wrócę na dobre... Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 26 lutego 2023 Opublikowano 26 lutego 2023 Granie po sieci, to tylko ze stałą ekipą/sprawdzonymi ludźmi. Mam to przetestowane na GT5/6 i nic innego lepiej nie wspominam, nawet gdy dojeżdżałem ostatni. 1 Cytuj
YETI 10 998 Opublikowano 26 lutego 2023 Opublikowano 26 lutego 2023 4 godziny temu, Ukukuki napisał: Nigdy nie było tanie przypominam gierki po 200 zł w latach 90. A średnia krajowa 1500zl I weź tu później wróć do normalnego siedzenia przed tv. 1 Cytuj
MaZZeo 14 186 Opublikowano 26 lutego 2023 Opublikowano 26 lutego 2023 12 godzin temu, Michał102 napisał: i tak większą radochę sprawiało mi kiedyś pierwsze GT na szaraczku ogrywane jeszcze na padzie bez analogów co za boomerskie gadanie, typowa tęsknota nie za konkretna gra a byciem dzieckiem i uczuciami z tym związane. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 Z jednej strony takie coś robi wrażenie... z drugiej modele takich pierdół, które jak widać składają się z dużej ilości polygonów (idealnie okrągłe talerze, bułki, nawet ziarna słonecznika na bułce w 3D) zabierają czas i moc obliczeniową na bardziej istotne i widoczne elementy otoczenia bliżej samej trasy. Wolałbym np bardziej gęstą trawkę na poboczu i więcej drobnych detali typu kamyczki itp, jak np. w FH5. 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 8 godzin temu, MaZZeo napisał: co za boomerskie gadanie, typowa tęsknota nie za konkretna gra a byciem dzieckiem i uczuciami z tym związane. Tej, ale to chyba wiadome jest i nie pomyślałeś sobie, że teraz bym wolał podłączyć szaraka pod 14 calowego kineskopa i nawalać w GT1. Chociaż całkiem niedawno odpaliłem sobie jedyneczke na emu na kompie i za wuj nie mogłem się oderwać. Ten klimat, ten dźwięk, ta magia i pieprz... Ogólnie nie lubię wracać do starych gier, bo ogólnie kończy się to strasznym rozczarowaniem i zaburzeniem dawnych wspomnień, ale GT1 się to jakoś nie ima i gra cały czas mnie rajcuje 1 1 Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 To raczej tęsknota za nowością i odkrywaniem nieznanego. Przed GT1 nigdy nie było gry z taką grafą i kontentem. 1 1 Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 11 minut temu, Michał102 napisał: Tej, ale to chyba wiadome jest i nie pomyślałeś sobie, że teraz bym wolał podłączyć szaraka pod 14 calowego kineskopa i nawalać w GT1. Chociaż całkiem niedawno odpaliłem sobie jedyneczke na emu na kompie i za wuj nie mogłem się oderwać. Ten klimat, ten dźwięk, ta magia i pieprz... Ogólnie nie lubię wracać do starych gier, bo ogólnie kończy się to strasznym rozczarowaniem i zaburzeniem dawnych wspomnień, ale GT1 się to jakoś nie ima i gra cały czas mnie rajcuje Autentycznie coś w tym jest. Ja też raczej nie lubię grać w stare gierki (z różnych powodów - grafika, drętwota gameplayowa itp) ale o dziwo w GT1 mogę nadal śmiało pograć i jest to przyjemne. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 2 godziny temu, Emet napisał: Z jednej strony takie coś robi wrażenie... z drugiej modele takich pierdół, które jak widać składają się z dużej ilości polygonów (idealnie okrągłe talerze, bułki, nawet ziarna słonecznika na bułce w 3D) zabierają czas i moc obliczeniową na bardziej istotne i widoczne elementy otoczenia bliżej samej trasy. Wolałbym np bardziej gęstą trawkę na poboczu i więcej drobnych detali typu kamyczki itp, jak np. w FH5. A to podczas wyścigu czy z tego trybu do fotek? Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 Wygląda, że podążanie głową za szczytem zakrętu robi największą robotę w trypie VR, każdy, kto chociaż jakimś maluchem śmignął kiedykolwiek po torze wie, jak pomaga to się wczuć i wyczuć zakręty. Cytuj
Rtooj 1 633 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 Nie no, ale te frytki to powinni w GT8 poprawić. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 @Square Na trasie w wyścigu. Tu akurat na Grand Valley, którą dodali ostatniej aktualizacji. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 27 lutego 2023 Opublikowano 27 lutego 2023 A ja lubię takie detale. Nadają kolorytu i indywidualnego charakteru tym często surowym z natury torom wyścigowych. Nie jest to naturalnie nic niezbędnego, bez czego nie można byłoby się obejść w ścigałce pokroju GT, ale zdecydowanie wolę, by poświęcali swój czas na takie właśnie szczegóły otoczenia, niż na kolejne bzdurne tryby pokroju misji księżycowych czy Music Rally. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 28 lutego 2023 Opublikowano 28 lutego 2023 Oddałbym całą te grafikę za lepszą fizykę jazdy. Dużo teraz gram w Assetto Corse (nie Competizione) na PS4Pro i tamten model jazdy bardziej mi odpowiada. Gdy jadę wyścig i mam 30 okrążeń to jestem w stanie jechać równym tempem (pod warunkiem oczywiście że nie spowolnią mnie inne auta) i moje czasy mieszczą się w zakresie 0:00:100. Nigdy nie udaje mi się jechać tak samo w GT7 Muszę jednak przyznać że reszta w GT jednak mi pasuje, i już chyba nawet tęsknie za siódemką. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 28 lutego 2023 Opublikowano 28 lutego 2023 W dniu 27.02.2023 o 09:49, Michał102 napisał: Chociaż całkiem niedawno odpaliłem sobie jedyneczke na emu na kompie i za wuj nie mogłem się oderwać. Ten klimat, ten dźwięk, ta magia i pieprz... Ogólnie nie lubię wracać do starych gier, bo ogólnie kończy się to strasznym rozczarowaniem i zaburzeniem dawnych wspomnień, ale GT1 się to jakoś nie ima i gra cały czas mnie rajcuje Jak by Cię wzięło na GT2 to można je całkiem nieźle dopakować Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 28 lutego 2023 Opublikowano 28 lutego 2023 5 godzin temu, darkos napisał: (nie Competizione) Czemu nie grasz w competizione? Poprawa fizyki i ffb wzgledem AC jest tam ogromna. Aż żal nie wykorzystać tego w fanatecu. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 1 marca 2023 Opublikowano 1 marca 2023 On 2/28/2023 at 1:02 PM, Michał102 said: Czemu nie grasz w competizione? Poprawa fizyki i ffb wzgledem AC jest tam ogromna. Aż żal nie wykorzystać tego w fanatecu. Podoba mi się po prostu. Jest Nordschleife a w Competizione nie ma więc wyciskam ile mogę zanim skończę pierwszą cześć dostając dzbana. Ale ostatecznie przeskoczę do Competizione. Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 1 marca 2023 Opublikowano 1 marca 2023 Recenzja technologiczna Gran Turismo 7 na PSVR2 od Digital Foundry - The State of the Art in VR Racing: Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MaZZeo 14 186 Opublikowano 5 marca 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 marca 2023 Już mam pare godzin jazdy za soba, wszystkie licencje na złoto zrobione wiec można cisnąć dalej. Powiem ze VR to jest game changer i ciężko już grać bez niego. Wpierw nie byłem jakoś zachwycony jakością obrazu, ale tak jest jeśli ktoś się przerzuca z niedużego OLEDa 4K gdzie gęstość pikseli jest bardzo duża. Tutaj mamy 2K na oko a ekran jest bardzo blisko oczu, wiec lekka pikseloze trochę widać, jednak przy dobrym dopasowaniu do głowy i regularnym wycieraniu ekranu w środku hełmu nie ma do czego się przyczepić w zasadzie. Moim zdaniem feeling VR > płaski obraz na OLED. Jazda Zonda R na Interlagos albo Porsche 917 na mokrym Spa to jest coś wspaniałego i miałem ogromnego banana na ryju. Czekam aż mi sie odblokuje multiplayer bo immersja w wyścigu gdzie trzeba non stop obserwować lusterka musi być niesamowita Model jazdy w GT7 bardzo mi pasuje, dobrze sie czuje auta, jest hmm tak naturalnie? Tam gdzie trzeba jest nadsterownie, tam gdzie trzeba jest podsterownie. Jedyne co to Formuła 1 jest jakaś taka „zabawkowa”, a kierownica w kokpicie nie oddaje w pełni ruchu moich rak (kat obrotu sie nie zgadza). 10 4 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Skończyłem z GT7 na PS4, teraz mam PS5 i jeśli kupię grę w wersji PS5 i włożę płytkę do napędu to będę mógł ściągnąć z serwera GT7 mój progress i kontynuować. Czy muszę orać wszystko od zera z pustym garażem? Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 Za 40 zł jest upgrade do wersji PS5, sejwy też będą działać https://www.playstation.com/pl-pl/support/games/gran-turismo-7-announcement-faq/ Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 1 hour ago, Square said: Za 40 zł jest upgrade do wersji PS5, sejwy też będą działać https://www.playstation.com/pl-pl/support/games/gran-turismo-7-announcement-faq/ Tak ale to wersja cyfrowa. Wolę mieć grę na płycie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi