Square 8 503 Opublikowano 15 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 No ale masz wersję PS4 na płycie? Wychodzi przecież na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Już nie mam. Teraz chce kupić wersję PS5 na płytce, i pytam oto czy mój progress z PS4 się przeniesie na PS5, bo skoro save file trafia na serwer to powinienem kontynuować grę a nie zaczynać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 16 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2023 Masz zapis w chmurze przypisany do konta PSN więc niezależnie na jakiej konsoli i jaką wersję odpalisz wczyta się zapis gry z danego profilu PSN (i jak już wspomniał mattaman, trofea, które zrobiłeś w wersji na PS4, wskoczą automatycznie dla wersji na PS5 po jej odpaleniu). Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 22 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 Wczoraj wrzuciłem płytke do napędu PS5, GT7 w tej wersji jest na jednej płycie (PS4 była na dwóch), zainstalowało, ściągnęło patcha, ściągnęło save z chmury. I wpadła i cały progress został bez problemu przeniesiony. Znów mam ochotę śmigać online. Kilka dni dodano fajna kombinacje w wyścigach codziennych, SPA autami Gr.2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 22 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2023 (edytowane) Włącz sobie Ray Tracing w opcjach żeby zobaczyć większą różnicę na powtórkach i menu, bo po wrzuconym screenshocie widzę, ze masz wyłączony (natywnie RT jest wyłączony jeśli wczyta się zapis z PS4, gdzie RT nie było w ogóle). Edytowane 22 Marca 2023 przez Emet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BartSmart 1 Opublikowano 24 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 (edytowane) Wczoraj miałem okazję pograć na Ps5 w GT7 u kumpla, na kontrolerze jednak bo nie ma kierownicy ale jako że nie grałem na padzie w GT od czasów PS3 byłem bardzo ciekaw jak mi pójdzie. Po pierwszym wyścigu wyłączyłem wszystkie asysty poza ABS, i ustawiłem sekwencyjną skrzynię bo najzwyczajniej w świecie nie umiem inaczej. Odpaliłem wyścig ale już po chwili coś mi nie pasowało. Dojeżdżam do zakrętu, wciskam hamulec do takiego stopnia żeby nie zablokowało mi kół i ... auto samo mi się kieruje w stronę zakrętu przy hamowaniu. Puszczam hamulec - jedzie prosto. Wciskam znowu przed zakrętem i ustawia się samo bez kierowania w stronę zakrętu. WTF? Włączyłem więc online a tam to samo. Edit: Z ciekawości odpaliłem dzisiaj swoje PS4 Pro na padzie i tam tego efektu nie ma. O co więc chodzi? Edytowane 25 Marca 2023 przez BartSmart Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 28 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 (edytowane) W czwartek nowa aktualizacja. https://www.gtplanet.net/gran-turismo-7-update-1-31-details-120hz-vrr-new-cars-events-track-layouts-physics-changes-and-more/ 5 nowych samochodów i sporo zmian, w tym w fizyce i dodana obsługa 120Hz i VRR. E: Edytowane 29 Marca 2023 przez Emet 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 30 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 I jak tam nowy update? Ktoś testował 120hz? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 przyznam ze bardzo podoba mi się multiplayer. Dla mnie to jest taki sweet spot między bezsensowna jazda bez celu i robieniem trzody na torze tak jak to jest czasami w Forzie a simracingowymi ligami w które musisz się zaangażować, być aktywny, zapisywać na facebookach albo innych discordach. Póki co jeszcze jestem w klasie D ale ranga fair play już mam status S. To czego mi natomiast brakuje do szczęścia to głębszych statystyk, nie tylko ilość zwycięstw i top5. Brakuje tez historii wyścigów albo chociażby widoku kto zrobił najlepsze okrążenie po zakończeniu wyścigu. No i system progresja, dlaczego nie widzę ile konkretnie punktów rangi zarobiłem po danym wyścigu albo wręcz przeciwnie czy nie straciłem rangi? Widać progres jedyne na małym pasku w głównym menu w Sport. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 On 4/2/2023 at 8:39 AM, MaZZeo said: przyznam ze bardzo podoba mi się multiplayer. Dla mnie to jest taki sweet spot między bezsensowna jazda bez celu i robieniem trzody na torze tak jak to jest czasami w Forzie a simracingowymi ligami w które musisz się zaangażować, być aktywny, zapisywać na facebookach albo innych discordach. Póki co jeszcze jestem w klasie D ale ranga fair play już mam status S. To czego mi natomiast brakuje do szczęścia to głębszych statystyk, nie tylko ilość zwycięstw i top5. Brakuje tez historii wyścigów albo chociażby widoku kto zrobił najlepsze okrążenie po zakończeniu wyścigu. No i system progresja, dlaczego nie widzę ile konkretnie punktów rangi zarobiłem po danym wyścigu albo wręcz przeciwnie czy nie straciłem rangi? Widać progres jedyne na małym pasku w głównym menu w Sport. A grasz używając VR2? Ja miałem okazję już przetestować google w GT7 tylko na padzie i miałem problemy ze sterowaniem. Z początku zdziwiłem się że nie można zmienić widoku że środka auta na jakiś inny, ale to nagle okazało się logiczne. Przecież jadąc autem siedzisz za kierownicą a nie na zderzaku czy na masce. Więc szybko przyzwyczaiłem się do tego. To co zrobiło na mnie kolosalne wrażenie do VR-Showroom i to że każde auto dostępne w grze może przed nami stać. Moge obejść je do okoła. Usiąść w środku za kierownicą, obejrzeć wnętrze. Przez godzinę zamiast grać na torze oglądałem auta, których prawdopodobnie nigdy nie zobaczę na żywo. Pagani, Bugatti FXX-K, jakieś kosmiczne Dodge Tomahawki, RedBull X1, jakieś stare ferrari które wygrywały lemans. Potem znowu pojezdzielm w słonecznym Tokyo autem cabrio, wjeżdżałem w tunele, oglądałem wieżowce. To naprawdę zrobiło na mnie piorunujące wrażenie. I wydaje mi się że to właśnie ma tak być, taka sztuczka. Bo nie wiem jeszcze czy używając VR da się rywalizować o wygraną w wyścigu. Nie używam kokpitu nigdy w żadnej grze wyścigowej a VR to właśnie wymusza. To dodaje immersji i jest fajna wczuwa. Ale czy będę w stanie zbliżyć się do swoich czasów w Porsche na Spa to zobaczę w tygodniu któregos dnia gdy znajomy przyjedzie do mnie z googlami i usiądziemy przy Fanatecu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Jeżdżę wyłącznie na VR2, w multiplayerze też. W każdej grze wyścigowej mam widok zza kierownicy albo z deski rozdzielczej (jest taka kamera np. w ACC albo Forzie właśnie). A VR tutaj to zupełnie inny level wczuwki jest, szczególnie w multiplayerze. Być może utrudniam sobie zadanie bo widziałem że pro raperzy jeżdżą głównie z widoku z maski, ale mam to gdzieś. Po 30 minutowym wyścigu jestem mega spocony xD Cytuj Odnośnik do komentarza
jaszczoor 42 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 ja w VR duzo lepiej czuje samochód, popełniam dużo mniej błędów. Czasy też raczej ciutke lepsze. Jedyny minus w online to brak tabeli międzyczasów przez co nie wiem jak daleko jestem od innych w trakcie wyścigu, mam nadzieje że dodadzą to w którymś z patchy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 1 hour ago, MaZZeo said: Jeżdżę wyłącznie na VR2, w multiplayerze też. W każdej grze wyścigowej mam widok zza kierownicy albo z deski rozdzielczej (jest taka kamera np. w ACC albo Forzie właśnie). A VR tutaj to zupełnie inny level wczuwki jest, szczególnie w multiplayerze. Być może utrudniam sobie zadanie bo widziałem że pro raperzy jeżdżą głównie z widoku z maski, ale mam to gdzieś. Po 30 minutowym wyścigu jestem mega spocony xD To co poczułem pierwsze bo od razu wybrałem Nordschleife to podczas zjazdu w dół czułem jakbym naprawdę zjeżdżał a podczas podjazdu cisnęło mną do dołu ten Chełm VR pięknie oszukuje błędnik. Pewnie z czasem bym przywyknał do tego widoku i miał mega immersję, ale teraz używam tylko widoku że zderzaka bo w GT akurat ten mi najbardziej pasuje. Widok z maski jakoś nawet nie jest widokiem z maski tylko badziej z przedniej szyby. Natomiast już w Assetto Corsa i WRC Generations dla mnie tylko ten widok pasuje. A co do kupna VR to odkładam ten zakup na święta 2023 czyli jeszcze grubo ponad 9 miesięcy. Ale .... Spoiler Kurwa, przecież ja jutro mam urodziny. I serio to nie wiem jak to się skończy bo dwa tygodnie temu już wydałem 2700 na PS5. A kolejny wydatek zaboli. Dla jednej gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hal Emmerich 253 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Digital Foundry przygotowało analizę dodanych do gry w ostatniej aktualizacji trybów obsługujących 120 fps oraz wsparcie VRR: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Coś mi tu nie gra. Przejechałem 51 wyścigów online w trybie Sport, a trofik za wymagane 50 nadal nie wpadł. Ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Jeździj póki nie wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 8 hours ago, ginn said: Coś mi tu nie gra. Przejechałem 51 wyścigów online w trybie Sport, a trofik za wymagane 50 nadal nie wpadł. Ktoś miał podobny problem? Dostałem przy 54 ukończonym wyścigu. Cytuj Odnośnik do komentarza
oranje 0 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Każdy wyścig od a do z jechaliście? Tylko takie zalicza. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 gejm czemdżer 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Update 1.32 Zmiany w skrócie: - 4 nowe samochody: ・Jaguar XJ220 '92 (Available for purchase at Legend Cars starting April 27) ・Mercedes-AMG GT3 '20 ・Dallara SF23 Super Formula/Honda '23 ・Dallara SF23 Super Formula/Toyota '23 - Aktualizacja otoczenia na Fuji International Speedway - Kilka nowym menu Cafe: ・Menu Book No. 47: Super Formula (Collector Level 31 and above) ・Extra Menu No. 20: Collection: Shelby (Collector Level 41 and above) ・Extra Menu No. 21: Collection: Alpine (Collector Level 35 and above) - Kilka nowych eventów: ・Watkins Glen International - Super Formula ・Circuit de Sainte-Croix - Super Formula ・Fuji International Speedway - Super Formula ・Interlagos - Hypercar Parade 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Ściągam patcha, zakładam VR2 i wracam do Gran Turismo Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 5 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Przyznam że ostatnio cisne mocno Triale dały dużo milionów, ale ten z olimpijski jest przejebany - na złoto trzeba zejść poniżej 1:16 a ja miałem najlepszy czas teoretyczny 1:16:8xx W tym tygodniu tez daily race na moim ulubionym spa. 2:18:300 w kwalach i można startować z przodu stawki, przynajmniej w klasie B. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. darkos 4 294 Opublikowano 13 Maja 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Im więcej gram w goglach VR2 tym staje się szybszy, ale tego nie zauważam bo gram tylko dla frajdy. Za każdym razem gdy wsiadam w nowe autko zawsze kończy się opadem szczęki. Wczoraj wylosowalem jakąś Hondę więc pomyślałem, hmm open seater? Chętnie sprawdzę. Ale tego się nie spodziewałem. Strach podczas wyścigu jest realny bo auto nie ma drzwi i mam wrażenie że zaraz z niego wypadne. A mijając samochody aż chce się wyciągnąć rękę i zapukać w drzwi Jestem przyzwyczajony do widoku ze zderzaka w Gran Turismo bo jakoś widok z maski mi nie pasuje. Ale teraz doceniam to że grając z fotela ma się większą immersję. Żałuję że w innych grach nie korzystałem z tego widoku. Może dziś czas aklimatyzacji byłby krótszy, a tak muszę jeszcze dużo grać aby zbliżyć się do mojego czasu w SPA Track Experience 2:21.330 ale za jakiś czas będę w stanie w końcu poprawić mój czas na złotko. Zakup VR do Gran Turismo 7 to najlepszy wydatek growy tego roku. Nie żałuję ani złotówki z kwoty 1850 zł wydanej na olx. 12 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Jezuuu ale hajpujecie. Ten VR to spełnienie marzeń młodego mnie. Myślę czy nie pogonić xsx i zakupić taki zestaw. Tym bardziej, że pamiętam jak świetny był online w GT6. Jeżeli forza zawiedzie, a liczę głównie na podobny system fair play, to robię all in w świat GT. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Ja mam już 70h nabite, głównie w multi. 80 wyścigów, 8 zwycięstw, 45x Top5. Dzięki vr odkrywam wyścigi na nowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi