Skocz do zawartości

Gran Turismo 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Emet napisał(a):

Weszła aktualizacja, która wybiła kangurowozy.

Tak, grałem dzisiaj. Zrobiłem dwa kółka na Ringu by zdobyć ruletkę i jestem mocno zaskoczony. Nie wiem jak oni to zrobili, ale teraz to jest faktycznie zielone piekło, szczególnie z Sophy AI. Niesamowicie odwzorowali haptycznie wszystkie wyboje, przewyższenia, tarki. Tor już nie jest taki płaski i pokonanie go na hardzie stanowi nie lada wyzwanie. Polecam sprawdzić po aktualizacji.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

UPDATE

Nowe samochody:

Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR '04

Nissan GT-R Premium edition T-spec '24

Toyota Hiace Van DX '16

Nowe Menu:

[Dodatkowe menu nr 41] Kolekcja: Audi (co najmniej 42. poziom kolekcjonera)

Nowe zawody na światowych torach:

Puchar niedzielny - Tokyo Expressway (centralna prawoskrętna)

Puchar Nissana GT-R - Circuit de Sainte-Croix (A)

Zlot Evolution - Kyoto Driving Park – Yamagiwa + Miyabi – odwrócony / Autodromo Nazionale Monza / Colorado Springs – Jezioro

• Plusik 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu była promka, kupiłem sobie jubileuszową edycję i gierka jest mega, absolutna gratka dla fana motoryzacji. Czuję radość z grania, jaram się contentem i zróżnicowaniem rzeczy do zrobienia, no i nareszcie widzę, że warto było kupić PS5. 
Ale też wykorzystałem perka PS5 na 5 miesięcy Apple Music, żeby zastąpić muzykę w wyścigach czymś bardziej strawnym, a równocześnie marzę żeby grać w to na xboxowym padzie. Patrzyłem nawet na te alternatywne pady od Nacona czy Razera, ale one z kolei nie mają wibracji, co nie brzmi najlepiej w kontekście gierki wyścigowej, w której wibracje pomagają lepiej wyczuć przyczepność. No nie dziwię się, że sporo graczy inwestuje w kierownice do GT.

Opublikowano

Ja przesiadłem się z xboxa i forzy na rzecz m.in. GT7 w czerwcu i nie żałuję. Wręcz jestem zły, że tak późno. Na ten moment brakuje mi 2 trofeów do platynki i tym uhonoruję sobie tę edycję, bo wróciła mi chęć do grania. To co mi Forza zabrała, GT na nowo przywróciło. ;) A pad od ps5 jest według mnie wygodniejszy, bo trochę większy ale brakuje faktycznie wibracji na triggerach. Szkoda tylko, że online w większości zostali sami ogarniacze i już na poziomie kierowcy B mam często problemy na padzie, żeby skończyć w pierwszej 5 w mistrzostwach jak nie poćwiczę na danym torze i nie uda się wykręcić dobrych kwalifikacji. Codzienne wyścigi są łatwiejsze. Ale ogólnie wolno idzie progres do A. Niestety nie mam czasu na treningi, bo inne gry same się nie przejdą. :) 

Opublikowano

Ja kupiłem PS5 do exów, kultura pracy i komfort pada zdecydowanie rozwiewają jakiekolwiek wątpliwości co do preferowanej przeze mnie konsoli.
Ale mniejsza, dzisiaj wyczytałem o zwiększeniu czułości sterowania, dałem na 10 i takie ustawienie mi bardzo przypadało do gustu, auto dużo lepiej reaguje. Muszę jeszcze przywyczaić lewy kciuk do innej pozycji, jednak 20 lat grania na xboxie robi swoje (przy paru miesiącach tylko na PS4/5). Niemniej oczywiście da się grać, na razie tylko 2 pierwsze licencje wbite, ale ze złotem nie ma problemów. 

Opublikowano
14 godzin temu, Marcin_wawa napisał(a):

Szkoda tylko, że online w większości zostali sami ogarniacze i już na poziomie kierowcy B mam często problemy na padzie, żeby skończyć w pierwszej 5 w mistrzostwach jak nie poćwiczę na danym torze i nie uda się wykręcić dobrych kwalifikacji

Ja bym podzielił graczy trybu Sport na:

1. sim-racerzy, po których od razu widać że grają na fajerze. Jadą płynnie, dobrą linią wyścigową, nie wywijają jakiś fiflaków i rzadko popełniają błędy,
  2. padowi casual driverzy, którzy przyszli tylko zrobić te 42 km by otrzymać kupon na ruletkę. W oczy rzucają się w zakrętach gdy przechylają auto (maksymalnie wychylony w bok analog),
  3. road-rage'owcy, którym nie wyszedł pierwszy zakręt lub nie spodobała się twoja flaga przy nicku.

Zdecydowanie nie pozostali sami ogarniacze. Uwierz mi, że da się wygrywać wyścigi codziennie w trybie Sport. Ratio jest niskie, ale nie są to rzeczy niemożliwe. Szerokości!

Opublikowano

Ale ja wygrywam czasem wyścigi szczególnie te codzienne, bo tam więcej casuali. W top 5 jestem regularnie. Chciałem tylko wskazać fakt że trzeba jednak mieć dość dobry czas w kwalifikacjach i startować z wysokiego miejsca, żeby wygrać na 6-10 okrążeniach, bo lobby jest dość wyrównane, popełniają mało błędów i ciężko wyprzedzić czysto. Troche jak w real life. ;) Trwa to za długo żeby potem dogonić czołówkę. Albo matchmaking jest dość dobry i dobiera w miarę dobrze kierowców pod umiejętności.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
1 hour ago, AdiCarrion said:

Ktoś ogrywał już GT7 na PS5 Pro?Jest jakakolwiek różnica na żywo, bo na filmikach się nie dopatrzyłem?

GTPlanet pluje jadem bo nie ma żadnej poprawy względem zwyklaka i nie wiadomo czy będzie jakikolwiek patch dla GT7 :reggie:

• Haha 1
Opublikowano

Na 99% będzie patch tylko znając podejście Polyphony to pracują nad poprawą jakości obrazu bo z tych demek co pokazali wynikało że w trybie Pro z RT podczas wyścigu rozdzielczość spada.

Opublikowano

Będzie, ale to powolna firma. Poza tym poprawa jest, było 80 FPS w 4k z VRR, a jest 120 FPS locked 4k. 

2 godziny temu, AdiCarrion napisał(a):

Ktoś ogrywał już GT7 na PS5 Pro?Jest jakakolwiek różnica na żywo, bo na filmikach się nie dopatrzyłem?

tylko w płynności, przy odpowiednim TV 120 HZ+.

Opublikowano

Jak się włączy RT, to wydaje mi się ze obraz nie jest tak ostry jak był a sam efekt taki sobie, ale odpaliłem na chwile VR i tam to już jest przepaść :banderas:

Brak opisu.

Brak opisu.

• Lubię! 1