Skocz do zawartości

Gran Turismo 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yaris to zwykły Yaris, którego kupisz w grze, a malowanie znajdziesz zrobione przez ludzi. 

1,5mln to też pikuś. Tam jeszcze było Porsche i może coś jeszcze (nie pamiętam już), ale ogólnie wszystko do zdobycia normalnie.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 22.11.2024 o 00:02, pleju napisał(a):

Jak się włączy RT, to wydaje mi się ze obraz nie jest tak ostry jak był a sam efekt taki sobie, ale odpaliłem na chwile VR i tam to już jest przepaść :banderas:

Rzeczywiście taka różnica? Bo ja czytałem w wiekszosci opinie ze różnice są marginalne, jak z reszta wszystko zwiazane z PS5 Pro

Opublikowano

Na VR poprawili oświetlenie we wnętrzach, teraz wygląda to dużo lepiej i naturalniej, do tego podnieśli rozdziałkę, pamiętam ze miałem problemy z odczytaniem liczników a teraz nawet ten od przebiegu jest wyraźny.

Opublikowano
W dniu 27.11.2024 o 17:01, Hal Emmerich napisał(a):

Pełna analiza najnowszej aktualizacji pod PRO prosto od Digital Foundry. Tryb VR również przebadany:

Fenomenalne, ahh gdyby wszystkie gry dostawały tyle miłości w updejtach co GT7, czy BG3 w swojej klasie. 

Opublikowano

W GT7 nam nabite na PS5 ponad 80 godzin. Bawiłem się świetnie - śliczna, znakomita gra.:yahoo:
Na PSVR2 pograłem kilka godzin i... :notlikethis:
Oj, warto, warto. :good2:

Z przyjemnością powrócę na kilka(naście) wyścigów, by sprawdzić jak to teraz na Pro, bazowo i pod gogle, hula. :cool2:

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś miał ochotę pojeździć w GT7 jak Pan Bóg przykazał na kierownicy, a nie chce wydawać kokosów, to dobra jest teraz promocja na G29 + Shifter w X-komie. Dla osób, które chcą znacząco podnieść radość z obcowania z grą, podnieść swój level i regularność przejazdów oraz nie interesuje ich sprzęt z najwyższej półki, oferta jak znalazł:

https://www.x-kom.pl/p/1144085-kierownica-logitech-g29-shifter-pc-ps3-ps4-ps5.html

Dobre kółko entry-level.

Edytowane przez Hal Emmerich
Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam, sam wykręciłem na tej kieracie 150h, robiąc platynę i w tym złoto na Nurburgringu.

Ale ta okazja z X-kom to jakaś naciągajka.  Sam shifter można kupić za 180 zł. Zestaw bez shiftera mają po 999. No i sam jego zakup mocno bym rozważył, dla mnie to była zabaweczka i w ogóle nie miałem frajdy z wbijania biegów - po kilku próbach pogoniłem na olx.

Edytowane przez ginn
Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 15:39, Sylvan Wielki napisał(a):

W GT7 nam nabite na PS5 ponad 80 godzin. Bawiłem się świetnie - śliczna, znakomita gra.:yahoo:
Na PSVR2 pograłem kilka godzin i... :notlikethis:
Oj, warto, warto. :good2:

Z przyjemnością powrócę na kilka(naście) wyścigów, by sprawdzić jak to teraz na Pro, bazowo i pod gogle, hula. :cool2:

Ja się PSVR2 pozbyłem. Z wad:

• jednak zauważalnie mniej wyraźny obraz niż na dobrym TV (wygląda na to, że tutaj PS5 Pro sporo poprawia)
  • HUD! brak możliwości customizowania, co się wyświetla (to dotyczy również wersji nie-VR), ale przede wszystkim brak tablicy z czasami/pozycjami - w trybie Sport to must-have
  • po pół godziny twarz spocona, a latem już w ogóle była tragedia; wiadomo, każdy łeb jest inny, ale na amazonie z jakiegoś powodu sprzedają kity poprawiające komfort tych gogli

Oczywiście, immersja jest niesamowita. Odpalenie wyścigu w jakimś cabrio, albo open-wheelerze to już w ogóle szał. No i właściwy FOV - na niektórych torach grając na TV zostawiam sobie tę asystę, co krzyczy 'brake', na VR wszystko wychodziło naturalnie, ocenianie odległości jak w prawdziwym aucie.

Opublikowano (edytowane)

To ten czas. 

i118C0zlnKPkb.jpg

Mamy grudzień, a więc pora na finały GT World Series. Tegoroczne zwieńczenie sezonu odbędzie się w Amsterdamie. Tradycyjnie już, zawodnicy będą rywalizować w trzech odrębnych zawodach: Toyota Gazoo Racing GT Cup, Manufacturers Cup oraz Nations Cup, w którym reprezentują swoje kraje. Jako że finały odbywają się w Europie, można będzie je w ten weekend śledzić w bardzo przystępnych dla nas porach. Polecam zarezerwować sobie sobotni i niedzielny wieczór na śledzenie tegorocznego zwieńczenia sezonu. Emocji na pewno nie zabraknie.

Podaję linki do wszystkich transmisji (w języku angielskim):

- Toyota Gazoo Racing GT Cup (sobota, 7. grudnia, 16:00)

- Manufacturers Cup (sobota, 7. grudnia, 19:00)

- Nations Cup (niedziela, 8. grudnia, 16:00)

Edytowane przez Hal Emmerich
  • Plusik 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
7 godzin temu, Hal Emmerich napisał(a):

To ten czas. 

Chyba z poziomu gry też można śledzić zawody ??

Wiem że na pewno można było oddać głosy i obstawić zwycięzców. Do wygrania kredyty w grze 

Opublikowano

Można z poziomu gry, bo poprzednią rundę tak oglądałem. Są też nagrody za oglądanie z poziomu gry (poprzednio dwa auta), więc warto odpalić chociaż na chwilę, by nam zaliczyło udział. 

• Dzięki 2
Opublikowano

W piątek, w ramach obchodów 30lecia PlayStation, ukaże się to zapowiadane już wcześniej Moje Gran Turismo. Można powiedzieć, że to takie swoiste demko GT7 w duchu dawnych Prologów, z wystylizowanymi na dawne GT menusami. Dla kogoś, kto posiada już pełną wersję gry pewnie nic ciekawego, ale dla tych którzy może chcieliby powrócić po latach do serii albo w ogóle pierwszy raz spróbować w niej swoich sił, może być warte uwagi.

i149xWbSKjtRLdH.jpg

i1lxyn9ILRxsV.jpg

i16VorGDmGSx9Ec.jpg

Bonus: Ekipa Polypholy wykonuje Moon Over the Castle na 30. rocznicę PlayStation:

• Plusik 3
Opublikowano
4 godziny temu, Hal Emmerich napisał(a):

W piątek, w ramach obchodów 30lecia PlayStation, ukaże się to zapowiadane już wcześniej Moje Gran Turismo. Można powiedzieć, że to takie swoiste demko GT7 w duchu dawnych Prologów, z wystylizowanymi na dawne GT menusami. Dla kogoś, kto posiada już pełną wersję gry pewnie nic ciekawego, ale dla tych którzy może chcieliby powrócić po latach do serii albo w ogóle pierwszy raz spróbować w niej swoich sił, może być warte uwagi.

i149xWbSKjtRLdH.jpg

i1lxyn9ILRxsV.jpg

i16VorGDmGSx9Ec.jpg

Bonus: Ekipa Polypholy wykonuje Moon Over the Castle na 30. rocznicę PlayStation:

Ma to normalnie swoje trofea itp.?

Opublikowano

Właśnie rozpoczęły się ostatnie zawody w tym sezonie, więc warto chociaż na chwilę odpalić streama w grze, a przy okazji odhaczyć dwa wczorajsze, by na dniach otrzymać nagrody. Generalnie można nadrabiać zaległość przez cały tydzień, więc nie ma w sumie stresu. Ostatnia nagroda będzie udostępniona dopiero przy okazji kolejnego update.

btw. mistrzami został Lexus, więc w nagrodę będzie Lexus.

1733670809176.thumb.jpg.8e745c02f19286f487fcdf4e0065e72c.jpg

• Plusik 2
Opublikowano

Typowałem Serrano w Toyota Gazoo Cup. W ogóle nie odróżniam tych Hiszpanów (dwóch Lopezów :huh:)i nie wiem kto jest kto, wiem tylko że wszyscy są szybcy. Patrzę, pierwszy wyścig bolidami F1, p1 dla Serrano, no to chłop musi wiedzieć co jest grane, odjedzie, tamci z tył zaczną się przepychać, i miliony moje.

Dalej obstawiłem Subaru i Kyliana, ale zmieniłem francuza na Serrano :D

Przyznam że dzięki temu typowaniu zwycięzcy całkiem fajnie się to oglądało.

Opublikowano (edytowane)

W konkursie dla widzów udało mi się trafnie wytypować 2/3 kategorii co dało mi 2 mln :D plus doszła ruletka na 6 gwiazdek i wpadło dodatkowo pół miliona. Dobrze się złożyło bo szedł grind na BMW mclaren 95' za 16 mln.

193b2a2e9aa18-screenshotUrl.jpg

193b2a32ed759-screenshotUrl.jpg

Edytowane przez Plackus
  • Plusik 2