Sylvan Wielki 4 621 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2022 2 godziny temu, second napisał: Czy to jest jakiś zjebany ficzer, że w losowaniach zawsze wpada najgorsza możliwa nagroda? Bo u mnie jest to pewne jak w banku. Nawet jak miałem 4-ro gwiazdowe i się cieszyłem widząc te góry pieniędzy i złote sztabki, to dostałem zaproszenie do zakupu Bugatti Veyrona, które to i tak już wcześniej miałem (jakoś wpadło samo). Tak samo na 3 gwiazdach- sztabki w różnej ilości a wpadły... sprężyny do Mazdy Fatalnie jest to zaprojektowane. Tak z 30-40% losów powinno mieć status przyzwoitych, bądź nawet dobrych. Gdyby co jakiś czas wpadło (tak dla zachęty) z 300 tys. kredytów, nie obraziłbym się. Moje pierwsze 8 losowań, to rzecz jasna najniższe nagrody. Podczas kolejnych sesji co rusz witał mnie taki widok: Generalnie na kilkanaście losowań udało mi się zdobyć niedrogie auto elektryczne, wydech za kilka tys. kredytów, cała reszta to rzecz jasna najsłabsza nagroda z puli dostępnych. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Oglądałem na YT eksperyment, albo bardziej eksploit. Gracz ustawiał tak zegar konsoli że co godzinę dostawał bilet, mijała godzina, wybierał Tomahawka przejeżdżał Speed Ring X i zaliczał te 42 km, bilet wpadał. I tak po 12 godzinach miał 12 biletów. Za każdy dostał najniższa nagrodę, więc to jest specjalnie ukartowane. Wątpię żeby te losowania poprawiono ponieważ dlaczego? Gra ma przecież mikropłatności, pier?&#ić graczy tych wiernych fanów serii Gran Turismo, niech płacą prawdziwymi pieniędzmi. Narzekam narzekam ale jednak lubię być coraz szybszy, płynniejszy na torze i ćwiczyć skilla. Magia Gran Turismo nadal działa. Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Mi tam lotto już w sumie z tą kasą z losowań... bo ją już można w miarę normalnie nabić. Problem w tym, że niektóre części do samochodów (dodatkowo zwiększające moc lub czasem dodatkowo obniżające masę względem tego co da się normalnie kupić) i te silniki do swapów można trafić tylko w tych losowaniach. To jest najbardziej pomylony pomysł. Bo może być tak, że orzez kilka lat przegrasz w GT7 1000-2000h i nie zdobędziesz silnika do swapa ani takiej specjalnej części do wybranego auta. A może być tak, że po no. 2 godz gry trafią Ci się fajne rzeczy. Totalnie bezsensowny i niesprawiedliwy system. Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Bezsensowny i niesprawiedliwy dla bidasów co nie wspierają devów mikrotransakcjami. Cytuj
Sylvan Wielki 4 621 Opublikowano 15 kwietnia 2022 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2022 Niestety zgadzam się z tym co napisał darkos. Mnie również gra się świetnie. GT pomimo archaizmów dalej ma w sobie to coś (chociaż być może mocno daje o sobie znak pierwiastek nostalgii z serią bowiem związany jestem od genialnej części pierwszej, którą ogrywałem na kultowym Szaraku). W każdym razie mam w pamięci to, że za grę zapłaciłem 348 zł i obrzydliwe jest to, że wita mnie coś takiego w niej: Jasne, wiele (niestety) dzisiejszych pozycji ma mikropłatności. W Forzie też są, ale tam przynajmniej na te kilka losowań ma się pewność, że jakiś samochód wylosujemy, 40 tys. kredytów, a nierzadko sześciocyfrową kwotę. Tu natomiast po tych kilkunastu losowaniach mogę co najwyżej kupić komplet wyścigowych opon, tak z dwie turbosprężarki i możne na myjnie wystarczy Doceniam jednak fakt, że grając w kampanię praktycznie co wyścig tematyczny Luca nagradza naszą postać dedykowanym pojazdem, a jak po sześciu wyścigach w garażu zagościły: To już tak jakby lżej na serduchu. Co nie zmienia faktu, że ha tfu na te ich losowania i pazerność. 1 Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 (edytowane) Mikropłatności to jedna sprawa... ale akurat tych specjalnych części ani silników do swapu nie da się kupić nawet za prawdziwą kasę i ich zdobycie zależy tylko i wyłącznie od głupiego farta, zamiast od umiejętności lub czasu poświęconego grze. Edytowane 16 kwietnia 2022 przez Emet Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 To już nawet nie jest śmieszne. Zgadnijcie co wylosowałem. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Kupkę sztabek, bankowo 2 Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Wygrana zaznaczyła się na zdjęciu Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 A dla kogoś kto nie ma gry to w tle jest kasa, mniej kasy, sztabki (więcej kasy?) na pierwszym planie, a to po lewej to co, ta losowa część do auta? Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 To już nawet nie jest śmieszne. Zgadnijcie co wylosowałem.Kupony z 3 gwiazdkami zawsze dają słabe nagrody. Cytuj
Luqat 968 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 14 minut temu, Square napisał: A dla kogoś kto nie ma gry to w tle jest kasa, mniej kasy, sztabki (więcej kasy?) na pierwszym planie, a to po lewej to co, ta losowa część do auta? Po lewej jest jedna sztabka złota 1 Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Teraz widzę, myślałem, że to jakieś pudełko, a tu raytracing w najczystszej postaci To sztabka lepsza od kasy czy gorsza? Jaki jest przelicznik? Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 8 minut temu, Square napisał: Teraz widzę, myślałem, że to jakieś pudełko, a tu raytracing w najczystszej postaci To sztabka lepsza od kasy czy gorsza? Jaki jest przelicznik? 1 sztabka = 100k. Cytuj
MaZZeo 14 185 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Dzisiaj pierwszy raz dzięki uprzejmości @darkos miałem przyjemność pograć w GT7 i przyznamy ze bardzo mi się podobało. Świetny model jazdy, może nie poziom najlepszych simow ale jest blisko. O dziwo byłem zaskoczony dobrym AI i smaczkami z pogoda i strategia wyścigowa z oponami/tankowaniem. Za to menusy w grze i interfejs to jakaś porażka. Niech naprawia online i ekonomie w grze i kwestia czasu jak u mnie konsola z GT7 zawita. 6 Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Ekonomia już jest naprawiona. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 13 minut temu, mattaman napisał: Ekonomia już jest naprawiona. Ekonomia będzie naprawiona kiedy będzie wystarczająco dużo wyścigów, żeby nie klepać w kółko tego samego. Te 50 milionów z circuit experience jest przyjemne, ale przy złych wiatrach starczy ledwie na kilka samochodów. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 4 hours ago, MaZZeo said: Dzisiaj pierwszy raz dzięki uprzejmości @darkos miałem przyjemność pograć w GT7 i przyznamy ze bardzo mi się podobało. Świetny model jazdy, może nie poziom najlepszych simow ale jest blisko. O dziwo byłem zaskoczony dobrym AI i smaczkami z pogoda i strategia wyścigowa z oponami/tankowaniem. Za to menusy w grze i interfejs to jakaś porażka. Niech naprawia online i ekonomie w grze i kwestia czasu jak u mnie konsola z GT7 zawita. A ja po świętach zasiadam do Assetto Corsy na Series X 2 hours ago, mattaman said: Ekonomia już jest naprawiona. Jest w grze takie trofeum, kupić to samo auto 10 razy. Ale nie można w tej chwili go sprzedać. Po co mi dziesięć fordów focusów Brakuje tu jeszcze kilku fajnych aspektów ekonomicznych, wygrywania aut i sprzedawania nawet za połowę ceny, sprzedawania aut znajomym z listy friends, pożyczania aut. Jak to miało miejsce w GT5, skoro już nie ma Saubera C9 w Legends i nie wiadomo kiedy się znów pojawi to chciałbym móc je od kupić od jakiegoś użytkownika który je ma ale chce sprzedać. To była by bajkowa ekonomia. A to co jest teraz to gówno nie ekonomia. Wierzę jednak w to że z czasem wprowadzą taką możliwość. Tylko problem będzie taki że znudzi mi się Gran Turismo 7 i nie będę mógł z tego korzystać w chwili gdy tego potrzebuję. Prawdopodobne trzy auta wymagane do trofeum Three Legendary Cars to mogą być te same, które wyprzedza się jadąc Chaparral 2J w piątej misji Sun Also Rises / White Winged Beast Jaguar XJ13 '66 (12.000.000 cr) Shelby Cobra Daytona Coupe '64 (znana cena 20.000.000 cr) Ferrari 330 P4 '67 Ford Mark IV Race Car '67 (znana cena 4,600.000 cr) Wracajcie grindować Credytki panowie Cytuj
mattaman 294 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Kupowanie fur od innych użytkowników w Gran Turismo? Dobry żart Ta gra założeniami tkwi i będzie tkwiła w czasach ps3. Grind hajsu to znak rozpoznawczy tej serii, teraz przynajmniej jest możliwy i na więcej bym nie liczył. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 1 godzinę temu, darkos napisał: A ja po świętach zasiadam do Assetto Corsy na Series X Jest w grze takie trofeum, kupić to samo auto 10 razy. Ale nie można w tej chwili go sprzedać. Po co mi dziesięć fordów focusów Brakuje tu jeszcze kilku fajnych aspektów ekonomicznych, wygrywania aut i sprzedawania nawet za połowę ceny, sprzedawania aut znajomym z listy friends, pożyczania aut. Jak to miało miejsce w GT5, skoro już nie ma Saubera C9 w Legends i nie wiadomo kiedy się znów pojawi to chciałbym móc je od kupić od jakiegoś użytkownika który je ma ale chce sprzedać. To była by bajkowa ekonomia. A to co jest teraz to gówno nie ekonomia. Wierzę jednak w to że z czasem wprowadzą taką możliwość. Tylko problem będzie taki że znudzi mi się Gran Turismo 7 i nie będę mógł z tego korzystać w chwili gdy tego potrzebuję. Prawdopodobne trzy auta wymagane do trofeum Three Legendary Cars to mogą być te same, które wyprzedza się jadąc Chaparral 2J w piątej misji Sun Also Rises / White Winged Beast Jaguar XJ13 '66 Shelby Cobra Daytona Coupe '64 (znana cena 20.000.000 cr) Ferrari 330 P4 '67 Ford Mark IV Race Car '67 (znana cena 4,600.000 cr) Wracajcie grindować Credytki panowie Jaguar już był u dealera za 12 milionów, więc brakuje tylko Ferrari. 1 Cytuj
Emet 1 090 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 @MaZZeo Akurat z tym zaskakująco dobrym AI to bym się jednak nie zapędzał Pomijając to, że w tych nowych godzinnych misjach jest nadludzko szybkie to poza tym w swoich zachowaniach i świadomości obecności gracza AI cofnęło się do poziomu niższego niż GT5... GT Sport miało ZNACZNIE lepsze AI. W GT7 na porządku dziennym jest zajeżdżanie drogi kiedy wyprzedzamy i wjeżdżanie bezpardonowo w tył lub w bok podczas pokonywania zakrętu. Cytuj
MaZZeo 14 185 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Opublikowano 16 kwietnia 2022 Ja byłem przyzwyczajony do jeżdżenia AI po sznurku ze wcześniejszych GT albo Forzy, wiec ich bledy albo wpychanie się odbieram jako miłe zaskoczenie xD najlepszy w tej kwestii i tak jest Project Cars Cytuj
ginn 789 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 (edytowane) Z AI niestety nie jest kolorowo. Sam na początku byłem trochę podjarany wyścigami o podwyższonym poziomie trudności, no i po kilkunastu przejazdach mogę powiedzieć, że schemat jest podobny, jak w pozostałych wyścigach, z tym że AI jest podkręcone wyłącznie w aspekcie szybkości. No może też trochę potrafi powalczyć przy próbie wyprzedzenia. Najwięcej razy powtarzałem wyścig przez tępe AI, a niekoniecznie przez wyjazd poza tor. Poza tym wszystkim nadal jest to jazda po sznurku z klapami na oczach i zwalnianie w określonych sektorach, żeby dać szansę na wyprzedzenie. Najbardziej irytujące jest to, że komputer w ogóle nie bierze pod uwagę zmian na bieżąco, więc wjeżdżanie w dupe po wyprzedzeniu go to coś normalnego. Nie ma mowy o jeździe na kontakt. To daje mi proste uzasadnienie, dlaczego największą frajdę w grze sprawia mi Circuit Experience i Misje. Edytowane 17 kwietnia 2022 przez ginn Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Niektóre misje mają klimat. Np. Wyprzedzanie na Monzy jadąc Ferari FXX K inne wolniejsze włoskie ogiery. No aż zapachniało włoską pizzą z ekranu telewizora. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Opublikowano 17 kwietnia 2022 Czy za ukończenie trybu Cafe jest jakaś finalna nagroda? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi