Opublikowano 1 października 20204 l Od razu widać lepsze oświetlenie i ray tracing nawet przy świetle dziennym rzuca sie w oczy.
Opublikowano 1 października 20204 l I nie tylko RT, tekstury też są ostre i wyraźne w porównaniu do PS4 Pro, gdzie tam masz rozmazane.
Opublikowano 1 października 20204 l Są też zmiany w samym modelu postaci, cieniowanie kompletnie zmienione, faktury materiałów pozmieniane - widać dużo roboty. Więcej przechodniów i samochodów na ulicach też jest. No i te animacje jakieś takie płynniejsze mi się wydaja. Bardziej spójne.
Opublikowano 1 października 20204 l 25 minut temu, MatekDM napisał: No i te animacje jakieś takie płynniejsze mi się wydaja. Bardziej spójne. To pewnie te słynne 60 klatek.
Opublikowano 1 października 20204 l Nie wiem, czy Sony potwierdziło, że wsteczna będzie ulepszać gry tak jak ta xboksowa (a może to rozumie się samo przez się), czy nie, ale mam dziwne wrażenie, że gry z PS4 będą działać dokładnie w takiej samej jakości na PS5 co na bazowej konsoli. Dziwna sprawa z tym Spider-Manem - no nie wiem co o tym sądzić.
Opublikowano 1 października 20204 l 3 minuty temu, Ludwes napisał: Nie wiem, czy Sony potwierdziło, że wsteczna będzie ulepszać gry tak jak ta xboksowa (a może to rozumie się samo przez się), czy nie, ale mam dziwne wrażenie, że gry z PS4 będą działać dokładnie w takiej samej jakości na PS5 co na bazowej konsoli. Dziwna sprawa z tym Spider-Manem - no nie wiem co o tym sądzić. Cytat According to the official PlayStation blog post about the PS5 specs, "backward compatible titles will run at a boosted frequency on PS5", which will allow these titles to "benefit from higher or more stable frame rates and potentially higher resolutions." https://www.eurogamer.net/articles/ps5-backwards-compatibility-ps4-compatible-playstation-6300
Opublikowano 1 października 20204 l 12 minut temu, Ludwes napisał: Nie wiem, czy Sony potwierdziło, że wsteczna będzie ulepszać gry tak jak ta xboksowa (a może to rozumie się samo przez się), czy nie, ale mam dziwne wrażenie, że gry z PS4 będą działać dokładnie w takiej samej jakości na PS5 co na bazowej konsoli. Dziwna sprawa z tym Spider-Manem - no nie wiem co o tym sądzić. Na to wygląda na ten moment, odpalisz, ale jak chcesz podkręconą wersję, to zapraszamy jeszcze raz zapłacić za spiderka, czy pewnie bloodborne'a.
Opublikowano 1 października 20204 l Za jedyne 359 zł. Nawet mi powieka nie drgnie, jak będą robić tego BB Remastera bez darmowego upgrade'u.
Opublikowano 1 października 20204 l Od razu widać lepsze oświetlenie i ray tracing nawet przy świetle dziennym rzuca sie w oczy. Ty chyba nie miałeś styczności z RT. Ja miałem w każdej możliwej grze na PC, i nie widzę tu ani jednego momentu gdzie widać RT na tym filmiku. Już pomijam szyby w wieżowcach które nie mają RT, bo to by zabiło wydajność do 0, ale tu nawet w kałużach ciężko dostrzec jakieś różnice.Na scenie otwierającej nie widzisz lepszego oświetlenia, widzisz inne oświetlenie. Po prostu.
Opublikowano 1 października 20204 l Płynność jest lepsza, ale na video nie widać betonowych 60klatek. Jednak video nie oddaje prawdziwej różnicy. Wersja na ps4 ma też taki brązowy, filmowy filtr, a na ps5 go nie ma i gra wygląda jaśniej i chyba ostrzej. Kwestia gustu - mi się podoba w obu wersjach.
Opublikowano 1 października 20204 l 19 godzin temu, schabek napisał: Teraz juz wiecie czemu ten remaster nie bedzie darmowy? Ej czy ja dobrze widze w remasterze nadal pająk się nie odbija w szybach?
Opublikowano 1 października 20204 l 4 minutes ago, bluber said: Ej czy ja dobrze widze w remasterze nadal pająk się nie odbija w szybach? Chyba się nie odbija w performance mode i ta opcja pojawia się w quality mode.
Opublikowano 1 października 20204 l 6 minut temu, bluber napisał: Ej czy ja dobrze widze w remasterze nadal pająk się nie odbija w szybach? Nie wiem, ale ten remaster powinien być darmowy, bo na takim fanowskim porównaniu to nie widać tam nic wartego wydania kasy.
Opublikowano 1 października 20204 l Ja nie widzę różnic na tym filmiku. Na początku niebo inaczej wygląda i tyle.
Opublikowano 1 października 20204 l 9 minutes ago, Square said: Nie wiem, ale ten remaster powinien być darmowy, bo na takim fanowskim porównaniu to nie widać tam nic wartego wydania kasy. Podobno powodem płatnych patchy na ps5 jest inna architektura i konieczność przekompilowania gry. Stąd też podobno biorą się trudności z sejwami. Generalnie dostajemy inny produkt z nowym kodem. To kosztuje czas devów i nie jest tylko przesunięciem suwaków w opcjach graficznych. Mogli wcale nie dawać tej opcji. PS4 wcale nie ma wstecznej, a była to bardzo udana konsola.
Opublikowano 1 października 20204 l Albo rozdzielczość jest wyższa od 1080p, ale dorzucili tam jakiś mocarnie działający antyaliasing, bo gra wygląda zauważalnie lepiej. Zwróćcie uwagę na siatkę w ogrodzeniu na placu budowy, najlepszy przykład:
Opublikowano 1 października 20204 l Bzduras, ale to nie jest powód aby wołać od graczy co mają gierkę wywalenia dodatkowej kasy. To powinno być z automatu po włożeniu płytki do konsoli.
Opublikowano 1 października 20204 l Nie, no tego to nie napisałem, po prostu wskazuję różnicę, którą dojrzałem. Nie będę nawet wychylać się z tym, co ja na temat tego remastera myślę, bo podejdzie to pod CW poza CW, a moje konto jest mi bardzo miłe i lubię je bez napisu "zbanowany"
Opublikowano 1 października 20204 l Ja widzę tą samą rozdziałkę na tym screenshocie, ale jakość tekstur wydaje się lepsza. Ten spider po prawej ma więcej detali, a po lewej rozmazany lekko. Brak ząbków na krawędziach wydaje się taka sama - czyli totalny brak. Chyba jednak nawet ps4 automatycznie skaluje wszystko w górę i ma oddzielny do tego chip, nie? Domyślam się, że ps5 ma upscaling jeszcze lepszy.
Opublikowano 2 października 20204 l Zmianę facjaty Petera to szkoda nawet komentować. Ale trochę w stylu: I w sumie jak już go tak odmłodzili, to mam nadzieję, że nie zapomną o cioci May Spoiler
Opublikowano 2 października 20204 l 18 godzin temu, Square napisał: Bzduras, ale to nie jest powód aby wołać od graczy co mają gierkę wywalenia dodatkowej kasy. To powinno być z automatu po włożeniu płytki do konsoli. Pamieta ktoś jeszcze, że remaster GTAV wyszedł na ps4 w cenie 60$? Z tego co wiem, dla posiadaczy Miles Morales upgrade pająka do. Remastera to koszt 20$. Zwykły pająk z PS4 będzie darmowy w ramach BC. Przypominam, że GTAV nie było dostępne w ramach BC. Wiadomo, że najlepiej jakby ulepszona wersja była za darmoszkę, ale ktoś tam chyba nad tym remasterem pracował i wycenił sobie swoją pracę na 20 dolarów. Nie wiem, czy to dużo w porównaniu do GTAV.
Opublikowano 2 października 20204 l Cała ta drama z twarzą Peter'a przypomniała mi o fuckupie, ale Sucker Punch przy okazji Infamous 2 i twarzy Cole'a. Cole miał wyglądać tak: Na szczęście w finalnej wersji doczekaliśmy się "klasycznego" protagonisty.
Opublikowano 3 października 20204 l W dniu 2.10.2020 o 09:09, pistaczek napisał: Pamieta ktoś jeszcze, że remaster GTAV wyszedł na ps4 w cenie 60$? Z tego co wiem, dla posiadaczy Miles Morales upgrade pająka do. Remastera to koszt 20$. Zwykły pająk z PS4 będzie darmowy w ramach BC. Przypominam, że GTAV nie było dostępne w ramach BC. Wiadomo, że najlepiej jakby ulepszona wersja była za darmoszkę, ale ktoś tam chyba nad tym remasterem pracował i wycenił sobie swoją pracę na 20 dolarów. Nie wiem, czy to dużo w porównaniu do GTAV. Ale co Ty porównujesz? Jak wtedy żadnego BC nie było, więc mieli wymówkę do krojenia na remasterach.
Opublikowano 3 października 20204 l Ten typ gra nowego Cytat British model Ben Jordan is the new face of Peter Parker, and this is what he looks like in real-life. The 26-year-old – who’s worked with brands like Calvin Klein in the past – is particularly proud to be involved with the project, writing on Instagram: “Excited to be part of the Marvel family as Spider-Man in Marvel’s Spider-Man Remastered for PS5.” The photogenic star replaces John Bubniak, who lent his likeness to the Daily Bugle reporter in the PlayStation 4 version of the game. Explaining the change, Insomniac Games revealed that it wanted a better match for “actor Yuri Lowenthal’s facial capture”, as it aims to achieve more realistic performances moving forwards.