Skocz do zawartości

Spider-Man Miles Morales

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończyłem wątek główny, nie wiem czy się bawiłem lepiej niż w podstawce ale jest to jedna z lepszych gier z superbohaterami w jakie grałem. Taka chodzona bijatyka tylko w nowoczesnym wydaniu, polecam. System walki mi się o wiele bardziej podoba niż w batmanie, jest mniej skomplikowany i bardziej nastawiony na konfrontację niż ataki z ukrycia. Na PS5 wrażenie robi struktura materiału ubrań bohaterów. Ciekawe jestem jak gierki będą wyglądać za 2-3 lata. 

Opublikowano

Wczoraj skończyłem. Kule, klimat zimowy kiedy za oknem prószy śnieg dodaje +1 do klimatu. Oprawa wiadomo, tryb RT+60 robi robotę i nawet jak się na siłę przestawiałem na inne tryby aby chociaż sprawdzić różnicę to na szczęście jestem na tyle ślepy że siedząc w tej konkretnej odległości od ekranu - różnicy praktycznie nie widziałem. Więc wybór tej opcji gdzie mamy wszystko + jakiś next genowy ficzer był wręcz musem. I wygląda to miejscami kozacko. Żaden ultra przeskok ale jedna z ładniejszych rzeczy jakie dane mi było oglądać na tv. 

A sama gra - stary dobry Spiderman z nowymi bajerami. Całośc wg licznika konsoli zajęła mi 15 godzin więc sporo jak na "dlc".  I bawiłem się wyśmienicie. 

Polecam każdemu czy to na ps4 czy wręcz obowiązkowo na ps5.

Opublikowano
23 godziny temu, Jakim napisał:

tryb RT+60 robi robotę i nawet jak się na siłę przestawiałem na inne tryby aby chociaż sprawdzić różnicę to na szczęście jestem na tyle ślepy że siedząc w tej konkretnej odległości od ekranu - różnicy praktycznie nie widziałem.

A możesz wrzucić jakieś screeny zrobione w 4K z tego trybu RT+60fps i dla porównania tryb 4K/30fps? 

Naprzykład z jakiejś panoramy miasta czy coś takiego.

Opublikowano

60 klatek + RTX robią robotę. Generalnie, co raz bardziej cenie sobie jednak płynność w grach. Tak samo w Soulsach nie wyobrażam sobie grać inaczej. Taki Control w trybie jakościowym to dla mnie trochę niegrywalny jest..

• Plusik 1
Opublikowano

Zgadzam się. Również wybrałem opcje ray tracing + 60 klatek. W Spajdiego z 2018r. grałem w trzydziestu, bo innej opcji przecież nie było, i grało mi się znakomicie - piękna, wspaniale animowana pozycja. Jednakże, gdy sprawdziłem opcję 60 klatek w nowej wersji i Moralesie, to nie było opcji by wrócić do 30. Nawet kosztem rozdzielczości. Podobnie było też w Demon's Souls. Jednak 60 k/s, to kapitalna sprawa, niesamowicie przy tym wpływająca na komfort rozrywki :good2:
A sam MM bardzo mi się podobał, o czym wspominałem w kąciku :platinum: Może kilka zrzutów, które wykonałem podczas zabawy:

xdHzMAT.jpg
9UR6EoD.jpg
nDVQBQp.jpg
64KsEum.jpg
lynz9T9.jpg
VmVbD8C.jpg
iSnDmks.jpg
Ls1bau7.jpg
kVSN9RQ.jpg

Opublikowano

Dziwne ,że ktokolwiek liczył na 60 klatek i 4k jako standard na nowych konsolach skoro w poprzedniej full HD i 60 klatek nie było standardem. Nawet mocne PCety z kartami 20xx średnio sobie radziły na wyższych ustawieniach. 

Konsole są obecnie produktem masowym i ogranicza je cena jaką jest w stanie zapłacić przeciętny konsument. Konsola w cenie karty z średnio wyższej półki (wiem ,że obecnie nieaktualne stwierdzenie) nie będzie technologicznym potworkiem. 

Kiedyś automaty arcade wyznaczały nowe standardny jeśli chodzi o grafikę później pałeczkę przejeły konsole a teraz PC. 

Opublikowano

A martwilem się brakiem 120Hz przy 4K w TV, a tu nadal bedzie albo ładnie albo 30fps. Wolalbym konsolę droższa, ale odpowiadającą PCtowym 'High' :frog:

W końcu zawsze motorem konsol była zamknieta architektura, optymalizacja pod jeden konkretny konfig etc.

Opublikowano

Od wczoraj lecę właśnie NG+. Świetna gierka jednym słowem. Wszystko jest stonowane, żadnych znajdziek nie ma wrzuconych na siłę. Opcja grania 60+Rt to faktycznie najlepszy wybór. Jak tylko splatynuję, biorę się za remaster jedynki bo też kupiłem. 

Spoiler

Gdzie konkretnie trzeba iść na cmentarz, żeby zgarnąć puchar?

Opublikowano
9 minut temu, Nemesis napisał:

Polecam jeszcze Spidera Remastered. Świetnie się to porusza a gra jeszcze lepiej niż w 2k18.

Pograłbym ale nie mogę patrzeć na tą nową mordę Petera:) Tylko nie mówcie, że gra się całą grę kostiumie, tak wiem, ale mimo wszystko... :)

• Plusik 1