pawelgr5 1 460 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Ukonczyłem niedawno podstawkę i trochę się nakręciłem na DLC. Cena jednak mocno odstasza jak za taka długość (jak dla mnie to główny wątek w podstawce mogliby jednak trochę dłuższy zrobić bo ostatni rozdział miał ku temu potencjał). Na 100% kiedyś to jednak wjedzie. Prawdopodobnie jeszcze na PS4. Dajcie znac jak z pobocznymi zadaniami jak by ktoś kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 No to jak podstawka się podobało to kup typowe dodatki. A Milesa kiedyś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Ten czas gry MM w okolicach 8h to prawda? Trochę słabo to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 10 minut temu, Square napisał: Ten czas gry MM w okolicach 8h to prawda? Trochę słabo to wygląda. Mówili że celują podobny scope jak Uncharted z Lost Legacy oczekiwałeś, że będzie dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Tylko U: LL kosztowało 150zł a MM kosztuje 250. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 No po cenie i długości dodatku do podstawki to tak, oczekiwałem trochę więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 (edytowane) 5 minut temu, suteq napisał: Tylko U: LL kosztowało 150zł a MM kosztuje 250. xD Nie wiem co to ma do rzeczy skoro Sony podniosło ceny, nie żebym bronił polityki cenowej Sony. No bo nie, dla mnie przesada w chuy cena za pełnowymiarowy produktu czyli 239zł a tutaj dostajemy standalone DLC za tyle to jest przesada, ale dziwi mnie, że wy się dziwicie skoro od początku zapowiadali, że to rozmiarowo ma być coś ala LL czyli spodziewałem się na luzie 6-8h kampanii, 10-12h na 100% Edytowane 9 listopada 2020 przez bluber Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 To, że podwyżka dotyczyła wersji PS5 a nie PS4, a ja po grze na PS4 za 250zł oczekuję dłuższej rozgrywki niż standardowe 8h. No ale dobrze że nikt mnie nie zmusza kupować na premierę i mogę sobie poczekać na używkę lub srogą przecenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 A ten MM z PS4 nie zadziała na PS5? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 (edytowane) 54 minuty temu, bluber napisał: A ten MM z PS4 nie zadziała na PS5? zadziala..tylko tak samo jak wersja ps4 (chyba) @bluber tak jak piszesz Edytowane 9 listopada 2020 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 3 minuty temu, Szymek napisał: zadziala..tylko tak samo jak wersja ps4 Co to znaczy tak samo? W sensie bedzie odpalona w wstecznej bez upgrade'u? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 (edytowane) usunąć Edytowane 9 listopada 2020 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 yikes Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 (edytowane) Ten Miles Morales to jest w ogóle stand alone, tak? Coś na zasadzie The Lost Legacy? Patrzyłem na store, cena 249 zł. A wychodzą jeszcze niezłe rewelacje, że chuyki z kioto kombinowali z cenami, żeby było drożej. Edytowane 9 listopada 2020 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 38 minut temu, bluber napisał: Co to znaczy tak samo? W sensie bedzie odpalona w wstecznej bez upgrade'u? Nie, jak do PS5 włożymy płytkę z MM w wersji PS4 to i tak zainstaluje się nam next-genowa wersja. Ale dlatego też wersja ps4 i ps5 kosztuje tyle samo, czyli 250zł. 10 minut temu, Faka napisał: Ten Miles Morales to jest w ogóle stand alone, tak? Coś na zasadzie The Lost Legacy? Tak - standalone. Chociaż podstawkę wypada znać, bo to jest bezpośrednia kontynuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 (edytowane) No, podstawkę przeszedłem, ale dawać 250 zł za gierkę, którą można ukończyć w 8 godzin, to jednak wiesz, nie jest to dobre posunięcie. Edytowane 9 listopada 2020 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Nie no, wiadomo, że startowa cena za ten dodatek to gruba przesada. Tak samo jak to, że za upgrade samej podstawki do wersji ps5 życzą sobie dodatkowe 20$. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 21 minut temu, Faka napisał: Ten Miles Morales to jest w ogóle stand alone, tak? Coś na zasadzie The Lost Legacy? Patrzyłem na store, cena 249 zł. A wychodzą jeszcze niezłe rewelacje, że chuyki z kioto kombinowali z cenami, żeby było drożej. Tak działa ekonomia - na 110% każdy wydawca zrobił pełną analizę dla każdego pułapu cenowego, w tym i wyższego od ustalonego (niższego również). Cały artykuł Bloomberga to trochę lanie wody, żadnych nowych wiadomości de facto. Zresztą rozmowy między platform holderami i wydawcami są w zasadzie ciągle toczone. Mam też wrażenie, że to forum zdziwi się cenami od drugiej firmy z Japonii, w niedalekiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 24 minuty temu, Hendrix napisał: Mam też wrażenie, że to forum zdziwi się cenami od drugiej firmy z Japonii, w niedalekiej przyszłości. czy sugerujesz że gry na kartach podrożeją Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Sugeruję, że KAŻDY wydawca rozmawia/rozmawiał o zwiększeniu cen, że ujmę to dyplomatycznie (twórcy Indie też - gierki nie będą się robić tańsze, w produkowaniu także, tyczy to się i ilości ludzi potrzebnych, jak i tego ile im się płaci oczywiście). W sumie już w tej generacji wiele osób (po tej drugiej stronie, która robi gierki) uważa, że gry są za tanie (bo zmienił się też cykl tego jak ludzie kupują - wyprzedaże i ich częstotliwość zmieniły przyzwyczajenia kupujących). Nowoczesne karty mogą nie utrzymać obecnych cen, nawiązując do analogii, hehe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 832 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 No jak gierki na Nintendo, czyli technologiczne PS3 ma kosztować jeszcze więcej to pora zmienić hobby bo to juz będzie przegięcie pały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Skoro jesteśmy przy cenach jeszcze, oczywiście tyczy się to głównie realnego zarobku - my po naszej stronie naturalnie widzimy cenę jaką płacimy, wydawca widzi wykres z życia danej gry i średni przychód na każdej kopii, jeśli zmiana cen spowoduje zmniejszenie wpływów przy premierze (co jest oczekiwane, gwarantuję), ale spowoduje przyrost dochodu w ciągu kilku lat (co również jest jak najbardziej realne) - to ceny się utrzymają na pewno. W końcu wyższa cena = możliwa większa manipulacja wyprzedażami, co przekłada się na dłuższe "nogi" danego tytułu. Oczywiście wyższa cena to też większe ryzyko (jeśli tytuł nie zostanie dobrze przyjęty) - będzie więcej fuzji i przejęć na rynku, bo nie każdy dev będzie wstanie się utrzymać (co już widzimy, a co tylko przyśpieszy w nadchodzących latach). Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 984 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 2 minuty temu, Hendrix napisał: (co jest oczekiwane, gwarantuję) To akurat dobra wiadomość, bo większość raczej zagłosuje portfelami. Z resztą, po pół roku na bank, gry szybko stanieją, bo mi się wierzyć nie chce w tę tendencję utrzymania pełnej ceny gierki przez dłuższy okres czasu :/. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Cena będzie się utrzymywać, bo gier będzie mało na rynku. Prosta zależność. Tak jak teraz 5 dni po premierze nowa hit w używce od Sony była za 190 zamiast 250, tak teraz będzie w okolicy 300. I pewnie dobrych kilka tygodni będą po tyle latać. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 429 Opublikowano 9 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 listopada 2020 Przeciez to pierwsza gra ktora trafi do bundli jak sie pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi