aph 155 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Komuś się wydaje że dostanie darmowy RT w patchu xd Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 1 minutę temu, MBeniek napisał: Mi chodzi o upgrady dla podstawki. Nawet jak masz ją już na ps4 to minimum będziesz musiał zapłacić 20$ (czyli na nasze pewnie stówka) i to pod warunkiem, że kupisz wcześniej milesa. Tu to masz rozpisane: https://twitter.com/Nibellion/status/1308816942803890184 No wiem, co, ale co z tego?, Spider-man to 2 letnia gra( przy której wykonano dodatkową pracę), czego się spodziewaliście? Remaster Spider-mana wychodzi tyle ile kosztuje obecnie edycja GOTY i jest przeznaczony ewidentnie dla osób, które nie ograły tej gry na PS4 (tym bardziej, że nie zamierzają tego sprzedawać, przynajmniej na razie). Miles, Horizon II i Sackboy mają upgrade'y za darmo. Rozumiem oburzenie jeśli będzie dotyczyło to gier z tego roku jak TLOU II i GoT, w przypadku tej nie. Oczywiście to moje zdanie, jeśli ktoś chce się oburzać droga wolna, forum w tym roku robi to codziennie. 1 12 Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Gdyby nikt się nie oburzał, to branża wyglądałaby pięć razy gorzej. Nie żeby teraz było jakoś super. Niech jeszcze zrobią wycenę 1GB patch=1 dolar. 1 Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 No jak dla mnie jest to mega słabe zagranie. Skoro firmy zewnętrzne potrafią wypuścić darmowy upgrade do starszych gier to tym bardziej oczekiwałem tego od Sony. Osobiście byłem pewien darmowych patchy do ich największych exsów jak Horizon, GoW czy właśnie Spider, a tu raczej będzie scenariusz, że za wszystko będą wołać nie małą kasę. 2 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 @Hendrix najpierw piszesz, że insomniacy wykonali dodatkową pracę więc należy im się kasa, ale potem dodajesz, że jakby taką samą pracę wykonali twórcy GoT i TLoU2 to już powinno być za free. To w końcu, wg twojej logiki, płacimy im za extra włożoną pracę czy tylko za czas jaki minął od premiery? Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Sram na klatę sony. Jezu, powinni powywalać ludzi za takie pomysły, co jeszcze bardziej tylko zniechęcają graczy do kupna konsoli za takie zagrywki. Płacenie za upgrade gry, co jeszcze, może płacenie za pomoc w przejściu. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 @MBeniek 2 lata różnicy to dużo, produkty wypuszczone w tym roku raczej brały pod uwagę start nowej generacji* (więc i workload potrzebny do tego), produkty wypuszczone w 2018 niespecjalnie. Zdecydowana większość starszych gier, które dostaną darmowy upgrade, to gry GaaS, które aby dalej zarabiać, potrzebują naturalnej ciągłości. * gry oddane do certyfikacji po określonej dacie (w tym roku, ofc) wręcz musiały zapewnić wersję PS5 1 Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 (edytowane) Z innej beczki. W wersji Ultiamte ta dopasiona podstawka będzie miała RT? No i jak to jest z tym całym RT? Nie trzeba do tego jakiegoś specjalnego TV czy hdmi 2.1? Rozumiem że na dobrej klasy TV UHD będzie on normalnie widoczny przy hdmi 2.0? Edytowane 23 września 2020 przez balon Cytuj
aph 155 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 1 minutę temu, balon napisał: Z innej beczki. W wersji Ultiamte te dopasiona podstawka będzie miała RT? No i jak to jest z tym całym RT? Nie trzeba do tego jakiegoś specjalnego TV czy hdmi 2.1? Rozumiem że na dobrej klasy TV UHD będzie on normalnie widoczny? Ray Tracing będzie normalnie widoczny, to nie HDR. I tak, tylko remastered ma mieć RT. 1 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 17 minut temu, Hendrix napisał: gry oddane do certyfikacji po określonej dacie (w tym roku, ofc) wręcz musiały zapewnić wersję PS5 Tak, wiem i nawet wiem co to była za data. Dzień po premierze GoT - tak, żeby nikt nie miał żadnych pretensji kiedy będą wymagać drugi raz kasę za upgrade do PS5. $ony Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Godzinę temu, Hendrix napisał: No wiem, co, ale co z tego?, Spider-man to 2 letnia gra( przy której wykonano dodatkową pracę), czego się spodziewaliście? Remaster Spider-mana wychodzi tyle ile kosztuje obecnie edycja GOTY i jest przeznaczony ewidentnie dla osób, które nie ograły tej gry na PS4 (tym bardziej, że nie zamierzają tego sprzedawać, przynajmniej na razie). Miles, Horizon II i Sackboy mają upgrade'y za darmo. Rozumiem oburzenie jeśli będzie dotyczyło to gier z tego roku jak TLOU II i GoT, w przypadku tej nie. Oczywiście to moje zdanie, jeśli ktoś chce się oburzać droga wolna, forum w tym roku robi to codziennie. czego się spodziewaliscie xd moze takich darmowych patchow jak do tych największych xboksowych gier? ale dobrze, głupie forum narzeka, jesteśmy straszni 3 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Fajnie się czyta pierwsze strony tego tematu, gdzie ludzie zapewniają że to nie wyjdzie na PS4, bo Sony nie ma takiej polityki exów jak MS Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Hendrix widzę nieźle odleciał. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Hendrix napisał: No wiem, co, ale co z tego?, Stary ale było tak że Sony dało devsom wolną rękę w kwestii pobierania opłat za upgrade do PS5 ver i to jest jeszcze ok ale oni tez delikatnie sugerowali żeby nie pobierać za to hajsu bo miał być jakiś program wsparcia od niebieskich w tym temacie - po czym odwalają coś takiego xD sorry ale to jest nie do obrony. Mówię to ja - fanboj Plejstejszyn! To jest żenada przez duże Ż. W tym temacie to oni powinni koorwa świecić przykładem a nie dej dej dej. Żeby to był jeszcze jakiś 3rd ale to jest 1st olo Edytowane 23 września 2020 przez Ryo-San 3 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Odleciał, bo mam inne zdanie? Tak, generalnie uważam, że oburzanie się na COKOLWIEK związanego z grami (minus prawa devów) jest dziecinne - od tego macie portfele aby głosować, a nie krzyczeć w Internecie, nie cierpię współczesnej kultury outrage'u i nie cierpię tego jak ludzie są (za)bardzo uwiązani do marek, nie podoba ci się dokąd zmierza firma? Nie kupuj, ale damn, nie histeryzuj, to tylko zabawka., nie część twojej rodziny. Nie rozumiałem tego w 2013 w stosunku do MS, nie rozumiem tego teraz, nie będę rozumiał nigdy. Żadna firma nie podejmuje decyzji w oparciu o twoje dobro, tylko o własny biznesplan i tyle. 2 1 Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 (edytowane) 5 letni Wiesiek dostanie darmowy upgrade for free a 2 letni Spiderman już nie? No WTF? Kto tam pracuje? Przecież to jest marketingowy strzał nie tyle co w kolano co w potylicę Edytowane 23 września 2020 przez Ryo-San 2 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Wiek gry nie ma znaczenia, Sony po prostu czuje pieniądz, bo wie że ludzie i tak za ten upgrade zapłacą. Na dodatek znajdą się też osoby, które będą takiego modelu biznesowego bronić. 1 Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 takie zagranie Sony obrzydza mi całą konsolę, jakoś EA daje swoje Fifki w wersji PS5 do downloadu jeśli weźmiesz wersję PS4 ( dual entitlement), to samo Ubi z Ass Creedem itp. mogliby brać za to kasę przecież? ale nie biorą, na razie konkurs pazerności wygrywa Sony o 5 długości i to jest bardzo smutne Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Oferuje, bo to są nowe gry, Sony też oferuje to przy swoich cross-genowych grach. Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 (edytowane) tak jak mówię, inni potrafią https://www.theverge.com/2020/9/4/21422690/witcher-3-next-gen-free-upgrade-console-xbox-ps5-pc-ray-tracing https://thewebgangs.com/news/2020/09/23/ps4-to-ps5-all-games-with-confirmed-free-upgrades/ tylko czekać na TLOU2 Definitive Ed w 4K, jeśli nie dołączą czegoś wartościowego (multi) to będą mieć czarny PR, to samo Tsushima Edytowane 23 września 2020 przez nero2082 Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 23 września 2020 Opublikowano 23 września 2020 Większość pracy związanej z udoskonaleniem podstawki i tak musiała być wykonana na potrzeby wydania miles morales na ps5. To jest oczywiste, że kasują fanów pająka dwa razy za tą samą robotę. Przecież to jest to samo miasto xD Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 6 godzin temu, Sebas napisał: Większość pracy związanej z udoskonaleniem podstawki i tak musiała być wykonana na potrzeby wydania miles morales na ps5. To jest oczywiste, że kasują fanów pająka dwa razy za tą samą robotę. Przecież to jest to samo miasto xD Więcej - to jest ta sama gra przecież Ale Hendrix przyjął dziwną strategię bronienia takich zagrywek: 7 godzin temu, Hendrix napisał: Oferuje, bo to są nowe gry, Sony też oferuje to przy swoich cross-genowych grach. A co to jest, ten cały Miles Morales, jeśli nie crossgen? Cytuj
czarek250885 319 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Ja powiem tak, dobrze że jest konkurencja, więc jak Sony zobaczy odpływ zainteresowanych do innych obozów to zmienią politykę. Kasa zawsze otwiera oczy. Monopolista może takie działania podejmować, ale ktoś tu chyba zapomniał, że rynek jest duży a na nim inni gracze. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 Listopad to tylko Cyberpunk, ale Milesa już będę chciał ograć na Święta na PS4. Klimat z gry będzie też pasował do klimatu za oknem I raz, że cena trochę spadnie, a dwa - jako konsument nie rzucę się na grę od razu na premierę i mam nadzieję, że wielu graczy też tak postąpi. Przy tym co aktualnie robi Microsoft jestem wręcz zdumiony tak wieloma antykonsumenckimi posunięciami Sony. Chyba Don Mattick został potajemnie zatrudniony i działa z tylego siedzenia. Oczywiście Sony pójdzie po rozum do głowy i w ciągu roku będzie można śmiało kupować PS5 co mam w planie, ale to akurat moje gdybanie. 1 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 24 września 2020 Opublikowano 24 września 2020 3 godziny temu, Wredny napisał: A co to jest, ten cały Miles Morales, jeśli nie crossgen? No, ale Miles ma darmowy patch. I again, ciekawe gdzie widzicie "bronienie tych zagrywek", jest to w ogóle delikatnie absurdalne, bo wiele osób narzekających na to, jakoś w tej generacji kupowało remastery (o ironio, w bibliotece mam jeden kupiony remaster, bo osobiście nie wspieram remasterów, nie jestem klientem, do którego są kierowane, tak samo jak MTX i DLC). Moje uwagi w tym temacie są skierowane do tego jak to wszystko wygląda na forum (którego nie da się czytać od dobrych 6 miesięcy z hakiem). I znowu, czego się spodziewaliście w przypadku oryginalnego Spider-mana? Nic nie zapowiadało darmowego upgrade'u, to stricte singlowe'a gra, bez możliwości monetyzacji (i owszem, Witcher 3 dostanie darmowy upgrade, ale CDPR to wyjątek w tej branży, nie reguła). Konkurencja? Konkurencja przynajmniej na razie, też nie oferuje darmowych patchy do wszystkich swoich gier (a oferuje do gier nowych, albo takich, które dalej mogą być monetyzowane) I jak pisałem w tym temacie, zamiast wylewania żali, lepiej jest nie kupić, ani tego remastera, ani tej konsoli, to znacznie zdrowsze podejście. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi