messer88 6 418 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Korwa ja pamiętam jak przez niego grę sprzedałem dawno temu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Teraz po wszystkich soulsach i sekiro to no nie jest on problemem. Cała 1h zajęło mi rozkminienie backstab ów. No inaczej się trochę to robi. To wspinanie na murek XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ale tego typa to sie raczej w pierwszych 4h gry nie bije chyba. Jest jakis cel zeby isc tam przed zdobyciem klucza do mauzolum, ktory dostajemy na samym koncu? Nie pamietam. Xp? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 No pewnie ze xp.Poza tym wiecie, grajac 1 raz nigdy nie wiesz czy nie ma za niego jakiegoś sztos itemka.No i nie pamiętam czy tam jakiejś skrzyneczki nie było?Zresztą ja zawsze w gierkach kombinuję jak koń pod górę .Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 ja jak grałem pierwszy raz to nawet do phalanxa nie doszedłem tylko się na tego rycerzyka uparłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 No tak, ale ja sie pytam w kontekscie moziego, ktory nie gra pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 A mnie to wkurza bo Sony posiada prawa do ip Deamona i Bloodborne i zamiast dac chlopakom wkoncu zrobic swoja gre to znowu klepia remake.A jestem pewny ze poradziliby sobie z nowa czescia takiego Deamona lub Bloodborna Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) 52 minuty temu, Mejm napisał: No tak, ale ja sie pytam w kontekscie moziego, ktory nie gra pierwszy raz. Właśnie gram 1 Raz Xd Miałem czekać na remaster ale się nie oparłem. To jedyne soulsy które mi się ostaly. Co do rycerzyka to czyszczę wszystko więc się napatoczyl. Tak czy inaczej pozniejsze gry from na ten moment bardziej maskakruja. Tutaj można się uleczyć, zasadzic backstaba a w ds3 pierwszy lothric knight zrobił że mnie miazgę. Tak samo gruby w alejce w bb. Pytanie jak juz otworzyłem główna bramę i pewnie tam jest boss to smok który pilnuje itemow na łące już nie odleci? Trochę (pipi)nia bo wcześniej kursował między mostem a laka. Edytowane 11 Lipca 2020 przez mozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 To ja też ogram na emu jak to tak dobrze działa. 4 minuty temu, Ma_niek napisał: A mnie to wkurza bo Sony posiada prawa do ip Deamona i Bloodborne i zamiast dac chlopakom wkoncu zrobic swoja gre to znowu klepia remake.A jestem pewny ze poradziliby sobie z nowa czescia takiego Deamona lub Bloodborna Oczywiście ,że dadzą radę tylko jest ryzyko ,że fajni bedą zawiedzeni i będzie jazgot w necie. To nie bedą takie gry jak poprzednicy. Tworzyli je ludzie ze swoim unikalnym podejściem do tematu i dlatego mają Taki klimat czy styl rozgrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) 2 minuty temu, Ukukuki napisał: To ja też ogram na emu jak to tak dobrze działa. Pięknie chodzi tylko pamiętaj o patchu na 60fps. Czasem jak się kompilują shadery potrafi dźwięk zaharczec ale to nie jest jakiś duży problem. Graficznie nie ma problemów i co ważne intro działa wreszcie poprawnie. A no i na dysku m2 loadingi trwają 2 sekundy. Godzinę temu, Mejm napisał: Ale tego typa to sie raczej w pierwszych 4h gry nie bije chyba. Jest jakis cel zeby isc tam przed zdobyciem klucza do mauzolum, ktory dostajemy na samym koncu? Nie pamietam. Xp? (pipi) dostałem 2500 dusz i 2 trawy XD Edytowane 11 Lipca 2020 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 To jest typowe emu czy coś takiego jak było kiedyś z Wii U czyli specjalnie przygotowane wersje gry pod emulacje? Po 23 lipca jak będę po egzaminie się zabieram za to bo również jest to jedyna gra z serii której nie ograłem Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 1 minutę temu, Ukukuki napisał: To jest typowe emu czy coś takiego jak było kiedyś z Wii U czyli specjalnie przygotowane wersje gry pod emulacje? Po 23 lipca jak będę po egzaminie się zabieram za to bo również jest to jedyna gra z serii której nie ograłem Rpcs3 normalne. Musisz pobrać firmware do ps3 (z oficjalnej strony sony) i mieć obraz gry. Jak coś daj znać na pw to wrzucę Ci gdzieś na serwer. Idź wg poradników w necie jak ustawić emu ale to są w sumie 2, 3 opcje do ustawienia. Ja dałem tylko rendering resolution na 4k i vsync bo bez włączonego było straszny screen tearing. Kiedyś odpuściłem bo nie było 60fps i były bugi (np nie pokazywało tarczy) ale teraz jest IMO ok. Jest troszkę bardziej ubogo niż dark souls ale nie ma przepasci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 1 minutę temu, mozi napisał: Rpcs3 normalne. Musisz pobrać firmware do ps3 (z oficjalnej strony sony) i mieć obraz gry. Jak coś daj znać na pw to wrzucę Ci gdzieś na serwer. Idź wg poradników w necie jak ustawić emu ale to są w sumie 2, 3 opcje do ustawienia. Ja dałem tylko rendering resolution na 4k i vsync bo bez włączonego było straszny screen tearing. Kiedyś odpuściłem bo nie było 60fps i były bugi (np nie pokazywało tarczy) ale teraz jest IMO ok. Jest troszkę bardziej ubogo niż dark souls ale nie ma przepasci. Ok dzięki, jak sobie nie poradzę to się odezwę pod koniec miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 1 godzinę temu, mozi napisał: Pytanie jak juz otworzyłem główna bramę i pewnie tam jest boss to smok który pilnuje itemow na łące już nie odleci? Trochę (pipi)nia bo wcześniej kursował między mostem a laka. Jesli jestes w 1-1 (czyli lokacja do pierwszego bossa) to on tam bedzie siedzial ciagle na skarpie i nadlatywal nad mostek, po ktorym otwiera sie brama do bossa (tylko mi sie wydaje, ze to sie trigeruje od drugiej strony). Mozna lukiem zredukowac mu zycie do jakiegos poziomu i wtedy odleci i bedzie mozna zebrac itemy. Czesc itemow mozna tez zebrac w momencie jak smok robi nalot na maly mostek. Zdejmujesz cala zbroje i bron i lecisz jak smok jest nad mostkiem. Jak przekroczysz 1-1 to w 1-2 on bedzie mial inne zachowanie. Ale wydaje mi sie, ze jak wrocisz do 1-1 to znow bedzie to samo co przed bossem. Stad kojarze, ze zeby pozbierac itemsy z leza to najlepiej smoka ubic w 1-2. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ale właśnie jak otworzyłem bramę to zaparkował na skarpie i nie chce latać nad most. Mogę tam stac 5 minut i nie przyleci. No nic zbiorę potem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 No dobra ale jak zdejmę go z mostku w 1-2 to on zninknie ze skarpy w 1-1 czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 No tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Git. Gra się bosko. Trochę drewno jeśli chodzi o walkę w porównaniu z następcami ale mam taki głód soulsowy ze pewnie wsiakne na 3 miechy. Jakby remaster wyszedł na premiere ps5 to można by poczekac ale skoro nie ma nawet daty to obstawiam 2021 jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 079 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 W dniu 18.06.2020 o 22:28, Wredny napisał: Gierkę znam na pamięć, przeszedłem trzy razy, wbiłem platynkę, a nawet jestem w trakcie kolejnego przejścia... .. a Pure Bladestone nie zdobyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 16 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 Nope Jak będę się bawił w platynkę z wersją US to będę jednak musiał, aczkolwiek nie wiem, czy mi się chce już... Chyba nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 W dniu 16.07.2020 o 18:45, mozi napisał: na 3 miechy. Przeciez nawet meczac bule te gre da sie skonczyc w max tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Serio? To gra na 10 h? Mejm ja mam maks 2h na granie na dobę jak się dobrze spinam. S TLOU 2 też dopiero zacząłem a widzę że niektorzy platyna. Edytowane 17 Lipca 2020 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 No wiem, dzieciaki itd. ale jak sie mocno nie zatniesz to mysle tydzien grania po 2h styknie. No dobra, moze 1,5 tygodnia. Ale jak nie zagladasz od czasu do czasu na wiki to faktycznie moga byc 3 miesiace xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Nie no jakie wiki XD Przecież fun to dostać wy(pipi). Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 265 Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Nie o walke chodzi. Ta po 4 czesciach soulsow nie bedzie sprawiac trudnosci. Ale w grze sa mechanizmy, ktorych odkrycie za pierwszym razem jest raczej niemozliwe. Takze skoncz i doczytaj na wiki wtedy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi