Skocz do zawartości

Demon's Souls Remake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mi się wydaje czy magia jest w chuy op tutaj? Soul Arrow praktycznie bazowe statsy i zmasakrowałem metal spidera. 

No i levele jakieś takie na ten moment prostsze. Praktycznie nie można się zgubić. 

Opublikowano

A w ktorychs soulsach byly pogmatwane? 2-2 jest troche zakrecone. 5-2 tez ale to nie bede ci psul niespodzianki.

Tak, magia jest op.

• Plusik 1
Opublikowano

Może mi się wydaje bo znam już patenty soulsowe ale w takim new londo ruins to nie wiedziałem co się dzieje i gdzie iść a nie było czasu pomyśleć bo ciągle coś mnie goniło :)

Opublikowano
1 godzinę temu, mozi napisał:

Czy mi się wydaje czy magia jest w chuy op tutaj? Soul Arrow praktycznie bazowe statsy i zmasakrowałem metal spidera. 

No i levele jakieś takie na ten moment prostsze. Praktycznie nie można się zgubić. 

Firestorm = ognisty armagedon na wszystkim

Pamietaj ze to jest ich pierwsza gra w takim stylu, stad level design nie stoi jeszcze na takim samym poziomie co ich pozniejsze gry. Mimo wszystko, 3-1 (nie wiem czy juz byles) to moim zdaniem dalej jedno z najbardziej klimatycznych miejsc w gierkach wideo ever.

• Plusik 1
Opublikowano

Tower of latria? Jeszcze nie najpierw skończę 1-2 bo widzę że krótkie. Potem się tam wybiore. Staram się nie czytać nic ale siła rzeczy coś tam o grze wiem bo 'siedzę w temacie'. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Fajnie to zrobili - sczególnie brak latarni przy pasku czy pochodni w łapie oraz dziury w posadzce :>  Do tego te chuyki z ryjem ośmiornicy w płaszcach no miło jest. Klimat faktycznie kozak. 

• Plusik 1
Opublikowano
11 godzin temu, Yap napisał:

S@#ałem pod siebie. W pewnym momencie będziesz mógł

Ukryj zawartość

oswobodzić pewnego klienta.Ciekawe jak z nim sobie poradzisz.

Spoiler

Tego za kratami na niebiesko? Nie znalazłem klucza do niego... Warto? 

Opublikowano
8 godzin temu, mozi napisał:

Chyba jestem zbyt słaby bo mnie leją na 2 hity. Shrine of Storms po latrii 3-1 to średni pomysł przy SL 28?

No to zalezy wszystko jaki masz build.

Opublikowano

Celuje w quality build bo estoc fajnie kosi ale teraz znowu znalazłem w Shrine crescent falcion i mam dylemat bo magię też rozwijam jako support. 

Opublikowano

Ja całkiem niedawno przeszedłem demons souls po raz pierwszy w życiu. Strenght build z dragons tooth, super mi się takimi brońmi gra w soulsy.
I mimo tego , że wcześniej trochę grałem w dark souls 1 i 2 a bloodborne przeszedłem to nie miałem problemu ze sterowaniem.
Miałem tylko jeden problem: im dalej tym łatwiej. Szedłem w grze po kolei światami i może dlatego końcówka była dla mnie łatwa. Ale i tak dla mnie gra jest wspaniała.

A co do remake to graficzka super, ale zmiana designu postaci mi się nie podoba. Flamelurker w oryginale jest czymś unikatowym a w remake wygląda jak generyczny ogniowy demon.

Opublikowano
6 godzin temu, Mejm napisał:

No jak tam demonsy mozi? Skonczone, olane czy utknales na szkieletorach?

1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

@mozi Podpinam się pod pytanie bo sam niedługo skończę Reach i chyba zabieram się za tą gierkę. 

Jadę z tamtem. Flamelurker dostał łomot dzisiaj rano. Gry z tej serii nie odpuszcze nie ma opcji. Czuć niestety czasem problem z hitboxami ( i tak niebo lepiej niż ds2), no i ogólnie jest taka surowa ta gra ale klimat ma zaa(pipi)isty. W emu czasem dzwiek się kaszani ale nie przeszkadza mi to. 

Dawkuje sobie bo boję się że zaraz koniec więc się bawie. 

Opublikowano

No (pipi)a nie mam skąd wytrzasnąć sharp chunki i widzę po wiki że tylko crystal lizard albo goście z kilofami. Fajnie że to się da ogarnać bez 3h latania tam i z powrotem. Najlepsze jest że chciałem zrobić sobie sharp estoca +5 ale trzeba wyfarmić najrzadszy item w grze XD Do tego mele build to jest straszny handicap bo wszystko potem wali do nas na dystans. 

Wogóle te crystal lizard znikaja i dupa zbita. Nie ma jak w darkach że restart gry i jest znowu. Chyba pod tym względem BB ma najlepszy system. 

Fajnie jest obserwować jak z tej gry ewoluowało to do Dark soulsów. Czuć że sprzęt był za słaby na takie fajne zapętlenie świata gry jak w DS. 

@Ukukuki grasz?

Opublikowano
10 minut temu, mozi napisał:

Wogóle te crystal lizard znikaja i dupa zbita.

No Lizardy w Demonach są przerypane. Z tego co kojarzę to jest miejsce w Stofang Tunelu, gdzie są 3 jaszczurki w jednym miejscu (w jakimś dole chyba), które są zbugowane, jak się zaciuka dwie z nich i zrestaruje się grę, to pojawią się ponownie 3. Mogę się troszkę mylić, ale było coś takiego. Popatrz na YT :)

Opublikowano
1 minutę temu, cotek napisał:

No Lizardy w Demonach są przerypane. Z tego co kojarzę to jest miejsce w Stofang Tunelu, gdzie są 3 jaszczurki w jednym miejscu (w jakimś dole chyba), które są zbugowane, jak się zaciuka dwie z nich i zrestaruje się grę, to pojawią się ponownie 3. Mogę się troszkę mylić, ale było coś takiego. Popatrz na YT :)

No właśnie po zajechaniu bossa zresetowały się i nie zabiłem żadnej XD Teraz nie ma ani 1. Nie chce się bawić w glitche trudno jest jak jest. Mam thiefs ring który baaardzo pomaga ale i tak nie zawsze hitboxy "załapią". 

Opublikowano
4 godziny temu, mozi napisał:

No (pipi)a nie mam skąd wytrzasnąć sharp chunki i widzę po wiki że tylko crystal lizard albo goście z kilofami. Fajnie że to się da ogarnać bez 3h latania tam i z powrotem. Najlepsze jest że chciałem zrobić sobie sharp estoca +5 ale trzeba wyfarmić najrzadszy item w grze XD Do tego mele build to jest straszny handicap bo wszystko potem wali do nas na dystans. 

Wogóle te crystal lizard znikaja i dupa zbita. Nie ma jak w darkach że restart gry i jest znowu. Chyba pod tym względem BB ma najlepszy system. 

Fajnie jest obserwować jak z tej gry ewoluowało to do Dark soulsów. Czuć że sprzęt był za słaby na takie fajne zapętlenie świata gry jak w DS. 

@Ukukuki grasz?

Próbowałem gdzieś iso znaleźć na stronce ale kiepsko więc muszę skierować się na torrenty xd