KOMARZYSKO 373 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Mam problem z trofką za coop, stawiam znaki przed każdym bossem na ng+ i mogę sobie stac w nieskończoność, nikt nie przyzywa. Nawet wczoraj przed flamelurkerem, moj lvl cos kolo 90. Jakies tipy?Umów się ze znajomym i pomóż mu z bossem. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 29 minut temu, KOMARZYSKO napisał: Umów się ze znajomym i pomóż mu z bossem. Ludzie nie mają PS5. Znajomy lub skorzystaj z reddita https://www.reddit.com/r/demonssouls/ tam zawsze pełno ludzi siedzi w temacie. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 No przecie tu się udzielają ludzie z ps5, nawet ja mogę z tym pomóc. Cytuj
second 3 695 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Ok dzięki za rady, już ogarnięte. Dziwna sprawa, bo wczoraj przy różnych bossach stawiałem, jakies 2 godz gry i ani jednego przyzwania, dzisiaj postawiłem przed falangą i po 2 min mnie przyzwalo Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Ach, trofka z co-opa, mi wpadła ostatecznie na drugiej postaci (SL45), w NG przed Flamelurkerem, ale trochę się naczekałem, partnerce za to wpadła od razu, po pierwszym postawionym znaku xDDD (przed Maneaterem i to w zasadzie jak kończyła NG, więc SL był w okolicach 70). Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 PvP się pewnie trochę rozbója jak dostęp do konsol będzie większy. Kilka osób wbiło już platyny więc poproszę o podpowiedź jak sobie rozplanować końcówkę pierwszego przejścia, żeby później nie mieć pod górę ? Mam na myśli moment po zrobieniu wszystkiego w PWWT i PBWT oraz odebraniu Ally’s Ring a przed 1-4. Ktoś pisał wcześniej o kupowaniu czarów / cudów w odpowiedniej kolejności ? Ale nie wiem w sumie po co. Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Dusze Dragon Goda, Old Monka i Maiden i tak potrzebujesz zdobyć 3 razy - ng++, więc kupuj sobie w jakiej kolejności chcesz. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Najłatwiej, jeśli ktoś chce, bez save scummowania - pierwsze przejście jedną postacią, wszystkie eventy z PWWT i PBWT, to powinno dać PWCT i Ally ring, wymiana Pure Bladestone i Gold Coin u Sparkly the Crow, kupno wszystkich miracles (trofka), zabójstwa npc (edit: oczywiście chodzi o npc/sprzedawców ze światów, nie nexusa) i sprowadzenie do PBCT, quest dla Mephistopheles, zgarnięcie Foe's ring, wyprawa do Mausoleum i pokonanie dziadka (pierścień), razem z resztą możliwych pierścieni da to trofkę za nie, Old One -> bad ending. Później NG i NG+ kolejną postacią, zgarnięcie wszystkich czarów, wykucie Northern Regalia, trofki za specyficzne challange'e, good ending (i tak jest potrzebne do wykupienia Soulsucker), w sumie tyle. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 (edytowane) Cos napierdolilem. W 5 swiecie zabilem wszystkich bossow solo w formie duszy a pomimo tego nie mam tendencji swiata pure white a co za tym idzie nie moge dostac sie po schodach w 5-1 po Istarelle (trofka za to jest) W miejscu gdzie powinna byc drabina jej tam nie ma. Primeval demona rowniez nie ma na bagnach w 5-2. Dalby +3 i gitara. Co proponujecie? Edytowane 22 grudnia 2020 przez sajmon34 Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 W dniu 19.12.2020 o 13:20, KOMARZYSKO napisał: Dusze Dragon Goda, Old Monka i Maiden i tak potrzebujesz zdobyć 3 razy - ng++, więc kupuj sobie w jakiej kolejności chcesz. Po co Maiden x 3 ? Ta dusza nie jest potrzebna tylko do Soulsuckera ? Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 Ktos juz mial problem z ta drabina w 5-1 Once this ladder is unlocked, it will stay unlocked even if World Tendency changes later. The ladder might NOT appear if the world is pure white then you shift it towards black before visiting 5-1. (I had pure white and killed BP Garl and then Selen and when I visited this area afterwards, no ladder, but I did go through the nexus in between each killing and again before coming for the spear) Kuzwa nie chce pchac sie do pb Cytuj
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 Po co Maiden x 3 ? Ta dusza nie jest potrzebna tylko do Soulsuckera ?Nie pamiętam nazw czarów i cudów ale wiem że na ng++ miałem cud do kupienia za jej dusze, tak samo jak za dusze Dragon Goda i Old Monka. Były to ostatnie cuda do ostatniego trofika i platyny. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 23 grudnia 2020 Opublikowano 23 grudnia 2020 Uff W chmurze byl jakis stary zapis z przed paru dni. Wczytalem i udalo sie pure white we wszystkich swiatach. Drabina sie pojawila Uj z tym ze musialem kilku bossow jeszcze raz przejsc. Jedziemy dalej Cytuj
epiotrek 0 Opublikowano 23 grudnia 2020 Opublikowano 23 grudnia 2020 Czesc. Mam juz praktycznie calosc DS - brakuje mi tylko krol w wierzy z ktorym jakos super mi nie idzie i tu pytanie... jaki serwer najlepiej wybrac do coop lub czy mialby ktos ochote... ps. W PS4 byla taka tablica gry mozna byla wejsc podac lokalizacje haslo i ktos pomagal a w PS5 tego nie ma czy poprostu nie udalo mi sie tego odkryc... Dzieki za odp. pozdr. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 23 grudnia 2020 Opublikowano 23 grudnia 2020 4 godziny temu, epiotrek napisał: Czesc. Mam juz praktycznie calosc DS - brakuje mi tylko krol w wierzy z ktorym jakos super mi nie idzie i tu pytanie... jaki serwer najlepiej wybrac do coop lub czy mialby ktos ochote... ps. W PS4 byla taka tablica gry mozna byla wejsc podac lokalizacje haslo i ktos pomagal a w PS5 tego nie ma czy poprostu nie udalo mi sie tego odkryc... Dzieki za odp. pozdr. Szukaj niebieskiego znaku przyzwania na ziemi przed windą do bossa. A jak kogoś znajdziesz do pomocy to ustawienia nazwy i hasła są w ostatniej zakładce opcji w grze. Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 24 grudnia 2020 Opublikowano 24 grudnia 2020 (edytowane) Czy jestem wstanie osiągnąć white world tendency jesli zabiłem ostatniego bossa w archstone of the tower queen ale zginąłem raz bedac w ludzkiej formie? Edytowane 25 grudnia 2020 przez Xehanort Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 25 grudnia 2020 Opublikowano 25 grudnia 2020 Jak zginiesz raz nie stanowi to problemu. Dalej będziesz miał pure white jak pokonasz ostatniego bossa. Zastanawiam się nad platyna ale z tego co czytam Trzeba aż 3 razy przejść grę 1 postacia albo bawić się z saveami. Wpadly trofiki za online więc może się zmuszę? Mam całkiem fajny build pod magię na 1 save. Cytuj
giger_andrus 3 092 Opublikowano 25 grudnia 2020 Opublikowano 25 grudnia 2020 32 minuty temu, mozi napisał: Jak zginiesz raz nie stanowi to problemu. Dalej będziesz miał pure white jak pokonasz ostatniego bossa. Zastanawiam się nad platyna ale z tego co czytam Trzeba aż 3 razy przejść grę 1 postacia albo bawić się z saveami. Wpadly trofiki za online więc może się zmuszę? Mam całkiem fajny build pod magię na 1 save. Wystarczy chyba dwa i pół gdzie tylko pierwsze przejście jest "pełne". W drugim omijasz całkowicie Archstone of the Shadowmen. Trzecie to już tylko ułamek. Grunt to odpowiednie zarządzanie duszami bossów. Ja na przykład wydłużyłem sobie zabawę robiąc broń z duszy bossa zamiast zostawić ją do wykupienia czaru :> Tak czy inaczej grając w miarę efektywnie, zrobisz platynę w 30-40 godzin. 1 Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 25 grudnia 2020 Opublikowano 25 grudnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, mozi napisał: Jak zginiesz raz nie stanowi to problemu. Dalej będziesz miał pure white jak pokonasz ostatniego bossa. Zastanawiam się nad platyna ale z tego co czytam Trzeba aż 3 razy przejść grę 1 postacia albo bawić się z saveami. Wpadly trofiki za online więc może się zmuszę? Mam całkiem fajny build pod magię na 1 save. Pokonalem ostatniego bossa w tower ale nie miałem pure przez ten zgon w formie człowieka. Wyczytałem ze mozna pomoc komuś pokonać bossa i wtedy będzie pure. Narazie raz pomogłem i nie widzę zmiany wiec nie wiem czy ten sposób jest legit. Napewno zabijanie graczy invaderow by pomogło ale musial bym sie z kims umowic Edytowane 25 grudnia 2020 przez Xehanort Cytuj
second 3 695 Opublikowano 25 grudnia 2020 Opublikowano 25 grudnia 2020 (edytowane) @XehanortPobiegaj trochę w body form miedzy ogniskami w 1.3 i 1.4, co chwila praktycznie bedziesz mial jakiegos invadera @mozi jesli wszystko dobrze zrobisz z duszami bossow, to do platyny wystarczą 2 przejscia, tylko pod koniec drugiego robisz sobie backup save'a, kupujesz wszystkie czary, później wczytujesz i kupujesz wszystkie cuda Edytowane 25 grudnia 2020 przez second 1 Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 25 grudnia 2020 Opublikowano 25 grudnia 2020 (edytowane) W dniu 24.12.2020 o 18:04, Xehanort napisał: Czy jestem wstanie osiągnąć white world tendency jesli zabiłem ostatniego bossa w archstone of the tower queen ale zginąłem raz bedac w ludzkiej formie? Nie Jedna smierc w body wyklucza pwwt. Jedynie wygrany invade cie ratuje powtarzam WYGRANY Ps Ja sobie teraz na spokojne pure black eventy robie. Black phantomy. Skok poziomu trudnosci w huj odczuwalny. Jeszcze farma pure bladestone zostala bo gold coin juz mam. Edytowane 25 grudnia 2020 przez sajmon34 Cytuj
Gość Xehanort Opublikowano 26 grudnia 2020 Opublikowano 26 grudnia 2020 15 godzin temu, sajmon34 napisał: Nie Jedna smierc w body wyklucza pwwt. Jedynie wygrany invade cie ratuje powtarzam WYGRANY Ps Ja sobie teraz na spokojne pure black eventy robie. Black phantomy. Skok poziomu trudnosci w huj odczuwalny. Jeszcze farma pure bladestone zostala bo gold coin juz mam. Ktos chętny aby zrobić mi invade'a i dać sie zabić? Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 26 grudnia 2020 Opublikowano 26 grudnia 2020 (edytowane) Panowie Zostal mi quest z Mephistopheles. Friends ring juz mam. Jak to teraz najlepiej rozplanowac z zakupem cudow i magii? Kupowac obojetnie co za dusze bossow? Czy jest jakas z gory okreslona kolejnosc? W poradnikach troche to namieszane jest. Chcialem sie poratowac savem jak da rade. I jak to jest z cudami i czarami gdzie potrzebne sa 2 dusze tego samego bossa? Edit https://psnprofiles.com/guide/11225-demons-souls-trophy-guide#37-legacy-of-the-kings Chyba najlepszy poradnik. Gram z nim Edytowane 26 grudnia 2020 przez sajmon34 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 29 grudnia 2020 Opublikowano 29 grudnia 2020 Kurna chyba dobijanie gry na platyne to średni pomysł na NG+. Nie byłem jakoś mocno dopakowany (lvl teraz mam 90 i jestem gdzieś w połowie) i leją mnie jak chcą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi