GSPdibbler 171 Opublikowano 20 września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 września 2021 Pytanko. Czemu kowal w kuzni nie chce kuś mi broni z dusz? Mam duszę flamelurkera i zero zainteresowania z jego strony. A tak btw. jak flamelurker to najtrudniejszy boss to trochę meh. Nie jestem wyjadaczem, a poszedł za drugim. Za to droga do niego to męka. Ogólnie gra zajebista, ale droga do bossów po smierci za długa, bardzo to irytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 20 września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 września 2021 Pogadaj kilka razy w końcu zatrybi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 20 września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 września 2021 6 minutes ago, GSPdibbler said: Pytanko. Czemu kowal w kuzni nie chce kuś mi broni z dusz? Mam duszę flamelurkera i zero zainteresowania z jego strony. A tak btw. jak flamelurker to najtrudniejszy boss to trochę meh. Nie jestem wyjadaczem, a poszedł za drugim. Za to droga do niego to męka. Ogólnie gra zajebista, ale droga do bossów po smierci za długa, bardzo to irytuje. Podchodząc do kowala w 2-1 używaj opcji ''talk'' do skutku jeśli masz duszę Flamelurkera. Droga do bossów jest krótka, tylko musisz otwierać przejścia. W 2-1 wystarczy skręcić w prawo i parę skoków w dół i jesteś u bossa. To zajmuje max 2 min Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 21 września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 września 2021 18 godzin temu, Jordanensis napisał: Podchodząc do kowala w 2-1 używaj opcji ''talk'' do skutku jeśli masz duszę Flamelurkera. Droga do bossów jest krótka, tylko musisz otwierać przejścia. W 2-1 wystarczy skręcić w prawo i parę skoków w dół i jesteś u bossa. To zajmuje max 2 min Skręcić w prawo i dostać kilofem w ryj. Tych z kilofami też trzeba żeby nie dostać luna, przynajmniej dwóch bo trzeciego można ominąć. Teraz mnie strasznie leja te gargulce 2 na moscie, jak jest jeden to luzik, ale jak dołącza drugi to jest gangbang. No i jeszcze te spadki z mostu z dupy. No chamska walka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jordanensis 383 Opublikowano 21 września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 września 2021 Bez przesady. Można ich wszystkich łatwo wyminąć, a potem to już krótka droga do bossa. W lewo natomiast czeka 10 razy dłuższy przebieg i 100 razy bardziej niebezpieczny Z Meneatereami jeśli jesteś wystarczająco silny to pierwszego załatwisz zanim zjawi się drugi. Jeśli się nie uda to uciekaj na drugą stronę i przy ich ataku nie bądź na nich zalokowany. Dobij tego pierwszego i drugi spokojnie pyknie. Tam najlepiej grać bez locka - ewentualnie lockować przed naszym atakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 25 września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 września 2021 Dobra został mi ostatni Boss do pokonania. Ogólnie giereczka na dobre 9. Wciąga, daje satysfakcję z wygranej i wygląda obłędnie. Na minus łatwi bossowie i chamskie drogi do nich. Dużo czasu schodzi żeby do nich dotrzeć, a często ginalem po drodze. Najtrudniejszy według mnie meaneater, reszta łatwa, a ostatni bossowie z krain to jakiś żart. Tylko że w oryginale poziom trudności podbijał klatkarz, więc i walki musiały być trudniejsze. Trochę nie rozumiem ludzi którzy piszą że Demons jest najlepszy z serii, dla mnie trojeczka o wiele lepsza, ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 To pierwsze Soulsy, takie najjbardziej surowe i restrykcyjne. Właśnie przez brak większej ilości klińców. Trzeba długo zasuwać do bossa, ale ci są z reguły wręcz banalni. Pytanko Spoiler jak z poziomu Górnej Latrii dotrzeć do drugiego łańcucha, żeby zachwiać wieżą? Szukam jakieś sensownej drogi ale chyba się błąkam. Uwagę przykuła zostawiona wiadomość "jeśli biała tendencja dusz, możesz iść dalej". Ale nic tam nie ma, tendencję postać mam akurat jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 22 minuty temu, Nemesis napisał: To pierwsze Soulsy, takie najjbardziej surowe i restrykcyjne. Właśnie przez brak większej ilości klińców. Trzeba długo zasuwać do bossa, ale ci są z reguły wręcz banalni. Pytanko Ukryj zawartość jak z poziomu Górnej Latrii dotrzeć do drugiego łańcucha, żeby zachwiać wieżą? Szukam jakieś sensownej drogi ale chyba się błąkam. Uwagę przykuła zostawiona wiadomość "jeśli biała tendencja dusz, możesz iść dalej". Ale nic tam nie ma, tendencję postać mam akurat jasną. Spoiler Musisz windą zjechać na dół i dotrzesz do łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Jak człowiek nie spierdzieli tendencji świata to gra jest banalna w 60 fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
japco 275 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 (edytowane) Bo to ogólnie jest najłatwiejszy soulsborne, jak masz build pod magię lub łuk to można sobie film na innym ekranie odpalić podczas grania. Edytowane 6 października 2021 przez japco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 4 godziny temu, Donatello1991 napisał: Jak człowiek nie spierdzieli tendencji świata to gra jest banalna w 60 fps. Czego nie zrobi? Widziałem coś takiego na ekranie wyboru świata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Czego nie zrobi? Widziałem coś takiego na ekranie wyboru świata. Tendencja świata wpływa na gre ułatwiając lub utrudniając. Zaczynasz z białą i od tego jak grasz zależy czy pójdziesz w stronę czarnej. Wtedy przeciwnicy są trudniejsi ale też niektóre przejścia się otwierają. Tu więcej poczytasz: https://www.eurogamer.pl/articles/2020-12-08-demons-souls-tendencja-swiata-i-postaci-na-czym-polega-jak-zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Czego nie zrobi? Widziałem coś takiego na ekranie wyboru świata. No jeśli tendencja jest jasna to jest łatwo, a jak ciemna to czerwone phantomy wkraczają do akcji. Żeby pozbyć się ciemnej to musisz ubić bossa w danej lokacji, albo jakiegoś fantoma. Jak byłem w lokacji z kościotrupami to sobie skaszaniłem tak, że o mały włos grą do kąta nie pierdyknąłem. Ginąłem w formie ciała. Z tymi tendencjami w późnym etapie gry zczaiłem o co kaman. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 Dzięki mordzie! Czyli trzymam się Bialej. Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 6 października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 października 2021 (edytowane) Zepsuliście Paolo de Vesir całą niespodziankę związaną z tendencjami Już widzę jak wchodzi na YT na jakiś playthrough DS a tam inni przeciwnicy i lokacje niż u niego. Hehe Edytowane 6 października 2021 przez sajmon34 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 7 października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 października 2021 Sam pytał xd Cytuj Odnośnik do komentarza
sovinio 0 Opublikowano 10 października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 października 2021 potrzebuję pomocy w trofiku wróć do formy oraz przy farmieniu na czystą biel postaci, jak ktoś coś to zapraszam, piszcie, nick na ps to sovinio, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza
Ruskie_Pierogi 6 Opublikowano 13 października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 października 2021 Witam forumową brać. Potrzebuje pomocy z uzyskaniem białej tendencji postaci. W aktualnej grze nie mam już możliwości jej uzyskania. Czy znajdzie się przyjaciel który da się zaciukać kilka razy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Jaki jest najskuteczniejszy sposób na pozbycie się Spoiler dwóch Ludojadów ? Często widnieją na necie opinie o dostosowaniu ataków dystansowych, czyli ładowaniu w magię. Tak też uczyniłem ale wciąż nie mogę się wyrobić z załatweniem pierwszego nim zjawi się kolejny. Chyba odpuszczę i pójdę zabić kolejnego bossa, Spoiler Arbitra . Cytuj Odnośnik do komentarza
sajmon34 181 Opublikowano 24 października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 października 2021 Musisz biegac z jednej strony areny na druga i zajac sie najpierw tym pierwszym. Na srodku tez dobre miejsce na unikanie atakow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 5 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2021 Pierwsza gra z Ps5 która odpaliłem na Ps5. Jak to ładnie wygląda i płynnie śmiga. Od razu pytania, gdzie się leveluje i jak odzyskać pół straconego paska życia? Pierwszego bossa zjechałem do ponad połowy,a potem mnie one hitowal . Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 287 Opublikowano 5 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2021 Nie bedziesz mogl levelowac dopoki nie pokonasz pierwszego bossa w 1-1. Pasek odzyskujesz po pokonaniu bossa (albo uzyciu kamienia, ktorego pewnie nie masz jeszcze). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 28 listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2021 On 10/13/2021 at 1:15 PM, Ruskie_Pierogi said: Witam forumową brać. Potrzebuje pomocy z uzyskaniem białej tendencji postaci. W aktualnej grze nie mam już możliwości jej uzyskania. Czy znajdzie się przyjaciel który da się zaciukać kilka razy? Pozdrawiam Grasz głównie w formie souls i zabijasz bossów. Za umieranie w formie człowieka tracisz białą tendencję więc raczej tego unikaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Alastor84 324 Opublikowano 19 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2021 (edytowane) Zazwyczaj olewam platyny (generalnie trofea). Lecz dla DS robię wyjątek. Niestety mam problem z 2 pucharkami online Kończę ng i mam wysoki poziom, tj 200 przekroczona Z tak wysokim poziomem mogę czekać "wieczność". Jakieś rady ? Edytowane 19 grudnia 2021 przez Alastor84 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi