Skocz do zawartości

Demon's Souls Remake

Featured Replies

Opublikowano

W gornej wiezy mi nie poszlo z bossem to zlazlem do smoka. Troszke to trwalo, ale udalo mi sie samemu rozwiklac ta zagadke, jak go ubic. Troszke biegania bylo w ta i spowrotem, ale sie oplacilo.  Teraz zostalo mi jeszcze tylko 3 bossow do pojechania. Nie bedzie latwo :wacko:

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Wyświetleń 187,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ocho spece gamingu przyszli oceniac gre na filmikach z YT. Super. Spyerdalac do wc w podskokach. 

• Kupiłem ze względu na sentyment do DSa z ps3 (wersje amerykańską miałem).  (ta gra w ruchu wygląda jeszcze lepiej).   Gra odświeżona została na dyche! Graficznie to jest orgazm w w

Opublikowano

Pieknie mi dzisiaj walki siadly. Wiekszosc bossow za 1 razem, tylko z trolami sie cackalem do kilku prob. W kazdym razie wszystkie lokacje ukonczone. Teraz zmierzam ku nieznanemu :banderas:

Tym samym stawiam Demony ponad BB. Jakos lepiej mi sie tutaj odnajduje w walce - moze to mag, a moze tarcza :dunno: ale faburalnie jest swietnie. Ladnie wciaga eksploracja, bedzie :platinum: jak w morde strzelil.

Opublikowano

To moja pierwsza przygoda z Soulsami i co mogę powiedzieć ... Lepiej późno niż w wcale...

Cieszę się że na Ps5 mam możliwość doświadczenia kultowej gry we wspaniałej oprawie audio wizualnej.

Mega klimat dark fantasy, piękna grafika, super dźwięki, muzyka i wysoki poziom trudności.

Przypomniały mi się czasy Diablo 1 tam był podobny klimat i podobne doświadczanie zbierania swoich zwłok itp ..

Nic tylko brać i grać :)

Opublikowano

Ja niby gram magiem a i tak ciagnie mnie do walki w zwarciu i wlazeniu przeciwnikowi za plecki. Piekna kompozycja. Czary sa swietne, ale po podbudowaniu levelu wiecej przyjemnosci daje machanie mieczem, jak paleczka. 

Opublikowano

Dobra pałka nie jest zła.
Ja straciłem save 40h, będzie trzeba zacząć od nowa ale to kiedyś tam.
Zagram zupełnie innym buildem, pod czary/cuda bo zawsze grałem rycerzykiem w zwarciu.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pokonałem 1 bossa. W spójni mam iść do "Niezłomnego"... Gdzie on jest? Zwiedziłem cala spójnie i nie znalazłem... 

Opublikowano

Ku,rwa te polskie nazwy xDDDDDDD

Schodami na sama gore w "spojni". Ku.rwa nie moge xDDD

Opublikowano

Na samej górze jest Panteon nie ma nikogo 

Opublikowano
5 minut temu, kufir napisał:

Pokonałem 1 bossa. W spójni mam iść do "Niezłomnego"... Gdzie on jest? Zwiedziłem cala spójnie i nie znalazłem... 

Szukaj dobrze na pieterkach :)

Opublikowano

To człowiek czy posąg? 

Opublikowano

Znajdz pomieszczenie z "martwymi dziecmi" na podlodzie. Jedno z nich zyje i jest osoba ktorej szukasz.

Opublikowano

Człowiek siedzący po turecku xD W pewnym momencie trzeba przestać iść wyżej i skręcić tak jakby w lewo i będzie przy ścianie wśród innych mu podobnych

Opublikowano

Jpr...  40 minut latałem.... Byłem koło niego z 10 razy. Dzięki 

Opublikowano

Akurat remake poprawił dwie irytujące wady oryginału - można wreszcie wybrać język jaki się chce (np opisy po ang ale rozmowy z npc z polskimi napisami) oraz to że można usunąć widok szyszaka. Wreszcie nie trzeba biegać z turbanem na łbie przy magic buildzie. 

Opublikowano

Ja juz jade w nowej grze + :lapka:

Ale zrobilem zonka, jak sie okazalo ze w legowisku nie ma 

Spoiler

smokow

To jest bug, czy wszystko jest ok, takie male zmiany poprostu tak?

Opublikowano

Z tego co kojarzę to nie ma ich tam kiedy masz Pure White World Tendency

Opublikowano

po raz pierwszy w soulsy postanowilem grac magiem. do tej pory zawsze build pod siłę.

no i gre przelazlem (juz kiedys na ps3 smignalem tez siłaczem), ale srednio chce mi sie dobic do platyny bo... magiem ch... sie gra. nie ma takich emocji, walki z bossami tez mniej ciekawe (a z firestorm to juz w ogole).

fajne doswiadczenie, ale chyba zaczne kiedys od nowa i wroce do zwarcia. szkoda, ze nie mozna statsow wyczyscic.

Opublikowano

Ja znów jak tylko dorwę swoją kopię (po skończeniu napoczętych gier) wbijam w build ala Berserkowy Guts. Największy miecz w grze, goła klata, mocne skupienie na sile. Zawsze zaczynałem rycerzem, a maga się "bałem" (może właśnie nawet tej "nudy"). 

Opublikowano

Ja na pierwszy raz wziąłem Barbarzyńcę, zamiast gołej klaty mam komplet płytowy od hanldarza z 1 poziomu, miecz półtorareczny targany oburącz. Fajnie się gra :)

Opublikowano

Jak najlepiej ustawic build pod sile w DmS? Przeszedlem DS3, platynka w BB i podobnie gralem zawsze - ladowalem po rowno w zycie, stamine i sile i bylo bez wiekszych problemow. Obecnie powolutku sobie robie jeden podlevel, farmie dusze, levele, naprawiam bron, czyszcze dana lokacje i do kolejnej - super zabawa, aczkolwiek zaczalem co drugi punkt dawac na stamine od kiedy mam ja juz na 25, a sile i zycie mam juz ok 30. Planuje dobic stamine gdzies do 30 i chyba isc w dwa pozostale. Ma to sens?

Opublikowano

Grając drugie podejście pakuje juz tylko w stamine i sile, bo po pokonaniu 2 bossa poczułem mega satysfakcje, kiedy padł, jak kawka.

Spoiler

rozgromiłem mu kostkę i gość sie przewrócił, w tedy wlazłem na głowę i gość juz sie nie podniósł - epickie starcie :wub:

Pytanie mam następujące: będę mógł kiedykolwiek podnieść ciężkie oręże grając magiem, czy to juz nie przejdzie, nawet pakując sile ?