apsnt 61 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Z takich smaczków związanych z padem to uwielbiam jak się pierdolnie DBSem w coś i pad dzwoni jak kawał metalu xD. Z minusów - adaptive triggers nie działają za każdym razem przy naciąganiu łuku. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 15 godzin temu, LiŚciu napisał: No już nawet kamieni nie używam ale z siedem kolejnych wpierdoli było. Na dzisiaj typa już nie ruszam. Do tej pory wszyscy szli jak leszcze - dwa, trzy podejścia i leży. A ten nie do zajebania. Ale dobrze - troche wynagradza niektórych debilnych bossów z tej gry. No nic - jutro znowu lanko jak czas pozwoli. Pozdro i dzięki za tipy Możesz pacnąć Miraldę Red Phantoma to Ci trochę pomoże. W 1-1 na samym początku masz po lewej teraz otwartą bramę idź tam i wytargaj ją porządnie. Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 1 minutę temu, mozi napisał: Możesz pacnąć Miraldę Red Phantoma to Ci trochę pomoże. W 1-1 na samym początku masz po lewej teraz otwartą bramę idź tam i wytargaj ją porządnie. Pomoże w sensie wpłynie na tendencje świata kierując troche w stone white? Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 (edytowane) Tak jeśli masz pure black to zabicie red phantom npc zmienia w stronę white. Do tego pojawiają się Primeval Demony których zabicie resetuje tendencję. W 1 świecie masz takiego w 1-3 przed penetratorem po prawej stronie przed schodami. Jak go ubijesz to świat wróci do neutral. edit - tutaj masz Edytowane 9 kwietnia 2021 przez mozi 1 Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 44 minuty temu, mozi napisał: Tak jeśli masz pure black to zabicie red phantom npc zmienia w stronę white. Do tego pojawiają się Primeval Demony których zabicie resetuje tendencję. W 1 świecie masz takiego w 1-3 przed penetratorem po prawej stronie przed schodami. Jak go ubijesz to świat wróci do neutral. edit - tutaj masz A zabicie go w 1-3 przywraca tendencje w cały świecie 1? Czy tylko w 1-3? Pytam bo oko mówiące o tendencji pojawia się przy nazwie każdej lokacji ale z kolei w menu jak pokazuje światy to jest tylko jedno oko nad klincem. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 (edytowane) Cały. Każdy archstone ma swojego demonka i osobna tendencje. Postać na też swoją tendencje i to jest character Tendency. Inna para kaloszy i nie wpływa na świat tylko na twoja siłę. Im jesteś bliżej white tym lejesz mocniej. Dodatkowo masz niestety mniej jeszcze hp przy pure black. Edytowane 9 kwietnia 2021 przez mozi 1 Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Dzięki za pomoc każdemu. @mozi zabicie robala i zmiana tendencji to było to - padł od razu, na luzaku. Thx Miałem chwile przerwy z tą grą ale dzisiaj ubiłem ostatniego bossa. No to była piękna gra Zajebiście się grało, przechodziło lokacje, ubijało bossów. Niestety ci ostatni byli mocno różni. Od takich którzy byli szybcy i mieli sporo ciosów do wyuczenia po drewnianych osłów których po prostu się rąbało aż pasek zleci do zera. Bossowie to najsłabsza strona tej gry niestety. Z dwoma - trzema wyjątkami. Allant mnie wyjaśnił. Lokacje wspaniałe, różnorodne i każda z innym klimatem. Fajne skróty i spora satysfakcja gdy już poznasz miejscówke i sam zaczynasz rozdawać karty. Przeciwnicy w lokacjach również wymagający jak dla mnie - najbardziej ninja w 4.1 i call of cthullu w 3.1. i często bardziej oni mi dawali w kośc niż bossowie. Sławne bagno w sumie poszło w miare gładko. Najcięższa lokacja jak dla mnie to 3.1 - najdłużej w niej siedziałem ale jest chyba najpiękniejsza ze wszystkich. Graficznie cudo, super oświetlenie i wszelkie efekty cząsteczkowe. Do tego super płynność. Zajebista gra na początku generacji. 5 3 Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 (edytowane) @LiŚciu Platynke planujesz? Edytowane 9 kwietnia 2021 przez sajmon34 Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Nie, dziękuje. Dała mi ta gra w kość. Teraz ide po jakiś cinematik Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Opublikowano 10 kwietnia 2021 9 godzin temu, LiŚciu napisał: Nie, dziękuje. Dała mi ta gra w kość. Teraz ide po jakiś cinematik Już nie bedziesz czerpał przyjemnosci z grania jak zagrasz w coś innego. To juz nie bedzie tzw to Gry od from maja wlasnie taka przypadlosc. Nic juz nie bedzie takie samo. Cytuj
LiŚciu 1 329 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Przydałby się BB w 60 fps. Mam w tej grze z 40 godzin (do koszmaru mensisa doszedłem) ale jak ostatnio włączyłem z ciekawości to ten klatkarz troche odpycha niestety. Może Sekiro spróbuje za jakiś czas ponownie (Genichiro mnie pokonał z milion razy) Kurde mam nie pokończone te gry souls like Cytuj
apsnt 61 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Ja muszę się chyba zabrać za Sekiro jak wycisnę swoją pierwszą platynę na PS5 w DS :). Formuła niby prosta, a gry wciągające niemiłosiernie. Cytuj
izon 995 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Opublikowano 12 kwietnia 2021 W dniu 10.04.2021 o 09:16, LiŚciu napisał: Przydałby się BB w 60 fps. Mam w tej grze z 40 godzin (do koszmaru mensisa doszedłem) ale jak ostatnio włączyłem z ciekawości to ten klatkarz troche odpycha niestety. Może Sekiro spróbuje za jakiś czas ponownie (Genichiro mnie pokonał z milion razy) Kurde mam nie pokończone te gry souls like Ja bardzo czekam na remaster Bloodborna. To był mój pierwszy Souls-like, od którego koniec końców się odbiłem, bo miałem w pewnym momencie długą przerwę i ciężko mi było wrócić. Ostatnio po przejściu DS Remaku wróciłem do gry i nagle zrobiła się dużo prostsza:) Klimat w tej grze jest niesamowity ale mam podobnie jak Ty; klatkarz przeszkadza mi niemiłosiernie i wolę poczekać.. 1 Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Cóż za herezje, odbić się od najlepszej gry dwóch dekad, nieźle xD Cytuj
izon 995 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Opublikowano 12 kwietnia 2021 1 minutę temu, cotek napisał: Cóż za herezje, odbić się od najlepszej gry dwóch dekad, nieźle xD Tak jak napisałem gra jest świetna. Kiedyś tak też miałem z Residentem 1, do którego wróciłem po latach. Po prostu są gry, w których dłuższa przerwa nie jest wskazana bo można się pogubić:) Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Nie no wiadomix Jak włączysz jakiś upłynniacz na TV to nie jest tak źle z tym Bb po przesiadce z 60 FPS xD 1 Cytuj
Bobic02 0 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Opublikowano 23 kwietnia 2021 Hej, brakuje mi jednego stopnia do pwwt w trzecim swiecie. mam poziom 66. czy znajde tutaj kogos z kim moglbym sie polaczyc porzez haslo, aby mnie najechal i podlozyl sie? Cytuj
ginn 789 Opublikowano 4 maja 2021 Opublikowano 4 maja 2021 Dzisiaj w końcu skusiłem się na zakup. Przygoda z BB za mną dawno temu (całkiem ogarniałem poziom trudności i przeszedłem bez kasacji pada). Przegrałem 1h i wrażenia bez zaskoczeń. Wygląda to absolutnie miodnie, zwłaszcza, że pykam w trybie kinowym. Dziwne, ale to 30 fps mi jakoś nie przeszkadza... coś ze mną nie tak? Na samym początku zaskoczył mnie rozbudowany kreator postaci i ilość klas. Moje pytanie pojawia się tutaj. Dobrze wybrałem stawiając na Szlachtę? Generalnie to fajnie ciora tą magiczną strzałą, ale mieczem to bije trochę, jak upośledzony. Chętnie również wysłucham podpowiedzi, w jakie punkty pakować i czy jest coś istotnego, jakiś gamechanger, o czym warto wiedzieć już na samym starcie? 2 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 4 maja 2021 Opublikowano 4 maja 2021 16 minut temu, ginn napisał: Dzisiaj w końcu skusiłem się na zakup. Przygoda z BB za mną dawno temu (całkiem ogarniałem poziom trudności i przeszedłem bez kasacji pada). Przegrałem 1h i wrażenia bez zaskoczeń. Wygląda to absolutnie miodnie, zwłaszcza, że pykam w trybie kinowym. Dziwne, ale to 30 fps mi jakoś nie przeszkadza... coś ze mną nie tak? Na samym początku zaskoczył mnie rozbudowany kreator postaci i ilość klas. Moje pytanie pojawia się tutaj. Dobrze wybrałem stawiając na Szlachtę? Generalnie to fajnie ciora tą magiczną strzałą, ale mieczem to bije trochę, jak upośledzony. Chętnie również wysłucham podpowiedzi, w jakie punkty pakować i czy jest coś istotnego, jakiś gamechanger, o czym warto wiedzieć już na samym starcie? 30 fps? Jeżeli wcześniej się nie włączyło 60fps to mózg i oczy się dadzą oszukać. Ale potem już się do poklatkowej animacji nie wraca. Chyba ze ktoś jest zagorzałym fanem oryginału Z rzeczy ważnych - nie sprzedawaj dusz po bossach, będziesz mocno żałował, i po uzyskaniu ciała po zabiciu bossa natychmiast zrzucaj się ze schodów w Nexusie, resztę spokojnie sam ogarniesz. A, i nie zabijaj NPC. W zasadzie nawet ich nie szturchaj mieczem, bo później blondyna będzie za Tobą biegać zamiast opowiadać o ojcu. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 4 maja 2021 Opublikowano 4 maja 2021 30 FPS tutaj to kryminał jest. Ja powoli walczę z NG+ moim Gutsem i cóż, zapomniałem już jak mocno poziom trudności skacze w tej opcji Prawdziwe DS zaczyna się tutaj to święte słowa. W dodatku idę w pure black wszędzie więc pożoga uskuteczniania. W PVP mnie oczywiście leją również xd Dużo pracy przede mną i plan kolejnej postaci - długowłosego, blond rycerza w srebrnej zbroi z zwinnym rapierem w dłoni Gra genialna, więc ta perspektywa to miód na me serce. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 19 godzin temu, Rtooj napisał: 30 fps? Jeżeli wcześniej się nie włączyło 60fps to mózg i oczy się dadzą oszukać. Ale potem już się do poklatkowej animacji nie wraca. Chyba ze ktoś jest zagorzałym fanem oryginału Z rzeczy ważnych - nie sprzedawaj dusz po bossach, będziesz mocno żałował, i po uzyskaniu ciała po zabiciu bossa natychmiast zrzucaj się ze schodów w Nexusie, resztę spokojnie sam ogarniesz. A, i nie zabijaj NPC. W zasadzie nawet ich nie szturchaj mieczem, bo później blondyna będzie za Tobą biegać zamiast opowiadać o ojcu. W sensie, że lepiej używać tych dusz? A o co chodzi z tym zrzucaniem się z nexusa? Dlaczego mam to robić? Falangę ubiłem już jakąś godzinę temu. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Graj pierwsze przejscie jak ci pasuje Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Godzinę temu, ginn napisał: W sensie, że lepiej używać tych dusz? A o co chodzi z tym zrzucaniem się z nexusa? Dlaczego mam to robić? Falangę ubiłem już jakąś godzinę temu. Użyjesz ich później. Poczytaj sobie o tendecji świata i postaci, śmierć w nexusie to podstawa, latanie człowiekiem i tak skończy się śmiercią i bieganiem duchem. A jeżeli nie bawisz się w online skutki mogą być nieodwracalne. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Okej, trochę liznąłem tematu. Ale nie do końca widzę korzyści. Skoro często ginę = tendencja staje się czarna, a przeciwnicy stają się trudniejsi. Poniekąd rozumiem logikę - i tak ginę często, więc lepiej od razu przejść na ciemną stronę mocy, ale z drugiej strony, czy nie powinienem próbować ginąć, jak najrzadziej i starać się utrzymywać białą tendencję? A co z duszami demonów? Dlaczego mam je zostawiać na później? P.S Nexus=Spójnia? Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Okej, trochę liznąłem tematu. Ale nie do końca widzę korzyści. Skoro często ginę = tendencja staje się czarna, a przeciwnicy stają się trudniejsi. Poniekąd rozumiem logikę - i tak ginę często, więc lepiej od razu przejść na ciemną stronę mocy, ale z drugiej strony, czy nie powinienem próbować ginąć, jak najrzadziej i starać się utrzymywać białą tendencję? A co z duszami demonów? Dlaczego mam je zostawiać na później? P.S Nexus=Spójnia? Dlatego, że przydadzą Ci się np do „wykupienia” nowych czarów itp. Ja tego nie wiedziałem na początku a grałem magiem i kilka fajnych magicznych sztuczek mi przepadło. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi