Skocz do zawartości

Demon's Souls Remake

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w takich gierkach lubię taką fizyczną walkę, rycerz bardzo mi pasuje. Jakoś nie mogę się przekonać do czarodzieja, ale może kiedyś spróbuję.
Lubię wymagające gry i zobaczymy jak pójdzie :)

30 minut temu, Mejm napisał:

A dobrze cos kojarze, ze w DS3 rycerzyki op?

Szczerze nie wiem bo grałem tylko rycerzem i było dość trudno momentami.

Opublikowano

No przydałby sie taki Demons Souls 2:frog:

Kilka razy przeszedłem DS i kurde, przeszedłbym jeszcze raz, ale już nie mam pomysłu na build. Najbardziej wykoksowanym moim buildem jest pod faith(daje regen żyćka) +pierścień do regeneracji + tarcza arbitra. Jak wrzucało mnie jako bosa monka bo inni gracze nie mogli zabic mnie tak życie szybko sie regenerowało

Opublikowano

To jest kolejna gra, którą zacząłem, przeszedłem jakieś 1/3, bawiłem się świetnie ale zrobiłem pauzę na przejście i platynę w spiderku i chuy, już nie wróciłem :( na szczęście gierki nie sprzedałem, więc na pewno wrócę jak tylko kupka wstydu trochę się zmniejszy🫣

Opublikowano

Wczoraj rozpocząłem przygodę i przeszedłem ten prolog do Spójni. Co mi się podoba na tym etapie to po pierwsze grafika świetnie zrobiona gra, a po drugie walka jest jakaś bardziej responsywna. W DS3 używałem praktycznie tylko uniku, a tutaj na tych zwykłych nobach nawet kontra mi wchodzi jak trzeba :)
Na razie statystyk sporo muszę więcej pogrzebać w menu co z czym się je, ale zapowiada się świetna przygoda.

Opublikowano

Zachęcony tym, że początkowo walka szła jak złoto przyspieszyłem nieco kroku i szybko pożałowałem wyszedł jakiś pion z tarczą i włócznią i trochę mnie klepach, a później wyszedłem w jakichś tunelach i wypadło mi 3 kolesie z małymi toporami i mnie wyjaśnili :)

Przeszkadza mi trochę celowanie, które jak zablokuje kamerę na przeciwniku to lekko zasłania go i nie widzę kiedy wyprowadzają ataki.

Świetny ma klimat ta brama Bolatarii

Opublikowano

Logiczne ale teraz śmigam po tej bramie i co chwilę mam inne odejścia i nie wiadomo gdzie iść, na razie moją drogę wyznaczają moje zgony żeby odzyskać utracone dusze. Myślę, że będzie się grało zacnie choć brakuje mi ognisk co jakiś czas i mam połowę na razie energii :)

Opublikowano

Pograłem trochę dwóch pierwszych bossów załatwionych. Doszedłem do trzeciego tego pająka i dostaje na razie klepy. Brakuje mi save pointów po drodze. Walka z bossem trwa minutę bo muszę się nauczyć ataków, a dojście do bossa długo i to jest męczące. W pierwszym świecie dość często coś wypadało z wrogów teraz praktycznie nic zobaczymy jak będzie dalej.

Opublikowano
2 minuty temu, mario10 napisał:

Panowie mam pytanie o dusze z pokonanych bossów. Co z nimi robić wymieniać na dusze? A gdzieś czytałem, że można je wymieniać na broń ale nie wiem gdzie :)

Musisz pogadać kilka razy z kowalem w tym 1 świecie z kopalnią.

Można je też wymieniać na czary u ludzi w Nexusie.

Zdecydowanie nie sprzedawaj, częsty błąd,w tym mój, ludzi którzy pierwszy raz grają.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Właśnie znajdywałem jakieś szczątkowe informacje, a już chyba 3 bossów sklepanych i trzymam je. Po tych kopalniach właśnie biegam trochę i te korytarze zakręcone, ale najgorsze te stwory z lawy milion razy mieczykiem go muszę klepnąć :)  Pająk załatwiony teraz zjadę do tego kowala i zobaczę co zaproponuje ciekawego za duszyczki :) dzięki

Na razie czarów żadnych nie używam bo śmigam rycerzem z tarczą.

Edytowane przez mario10
Opublikowano

Mam takie wrazenie, ze te bossowe bronie to byly albo pod konkretny build, albo byly slabsze od zwyklakow na +10. Nie pamietam zebym jakiejs uzywal specjalnie czesto.

No i pamietaj, ze z niektorych dusz mozesz zrobic czar lub bron, wiec musisz zdecydowac sie na jedno.

Opublikowano (edytowane)

No one nie są jakieś super faktycznie, są zwykle słabsze od maksa zwyklaków, tyle że mają nowe movementy chyba, nie spotykane w innych broniach z tego co kojarzę. No i fajnie wyglądają :cool:

Edytowane przez Szermac
Opublikowano (edytowane)

Powiem Wam, ze ja mam teraz obiegane  świat 1 i drugi jeszcze nie cały i chyba raz jakaś broń mi wypadła i to jeszcze słaba. Cały czas biegam z tym długim mieczem, który rycerz ma od początku i chyba 2 razy go ulepszyłem. Handlarze też nie mają nic ciekawego/lepszego od tego co mam. Podobnie jest z tarczą raz jakaś troszkę lepsza wypadła, a poza tym bieda z nędzą z lootem.

Edytowane przez mario10
Opublikowano (edytowane)

Ale to tak słabo z pierwszym urzędowym mieczem grę przejść :)  na razie nim pykam, a może coś się trafi lepszego. Pod względem lootu Nioh to nie jest :)

Może dlatego mało wypada bo się lootu sprzedawać nie da :kaz:

Edytowane przez mario10
Opublikowano

Jak chcesz pod rycerzyka bardzo dobra bron bez wykuwania to musisz odwiedzic 4-1. Taki odpowiednik miecza z ogona wywerny na moscie w DaS.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Dziękuję za wskazówkę, jeszcze kawał drogi przede mną do tego czasu, a na razie faktycznie będę u kowala poprawiał statystyki tego długiego miecza :)

Edytowane przez mario10
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajnie wrócić po tylu latach do tak świetnego tytułu, przypomniałem sobie, jak to jest stracić przed drugim bossem prawie 10tys dusz. Działa lepiej niż podwójne ekspreso. :balon:

Gra mimo tylu lat na karku, grywalność ma świetną.

Graficznie, obok Horizont 2 i Ratcheta, najładniejsza gra na PS5 w jaką grałem.

20231006_234235.jpg

20231006_234259.jpg

20231006_234326.jpg

20231006_234354.jpg

20231006_234423.jpg

20231006_234524.jpg

20231006_234635.jpg

20231006_234711.jpg

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)

Technicznie sztosik, ale im dalej w las tym zaczynam się nudzić to może złe słowo, ale walka ma ten powolny charakter soulsów, walka z większością noobów taka sama, boosowie trochę podciągają. Ale właśnie wkraczam do 5 świata i broń mam tą samą od samego początku długi miecz coś go tam poprawiłem, ale może 3 czy 4 bronie, które znalazłem są słabsze. Teraz znalazłem uchiganate co zapowiada się fajnie, ale na standardowym poziomie jest dużo słabsza od mojego miecza, a na jakiekolwiek ulepszenie brakuje mi surowców, mimo iż wszystko zbieram.  Więc jestem nadal skazany na używanie miecza z początku gry. Ogólnie ta strona wyposażenia jest kiepsko ogarnięta dla mnie. Podobnie mam ze zbroją ta sama od początku gry. Mimo iż jako rycerz  ładuje sporo w udźwig zbiorę parę przedmiotów i przeciążenie mam cały czas.

Ogólnie gra się nieźle, ale czuć, że gra ma sporo lat (oryginał) i chyba bardziej wolę soulslike niż same soulsy :)

No i mimo, że nie ginę zbyt często to powtarzanie etapów klepiąc szeregowych przeciwników też nuży.

Edytowane przez mario10