Mejm 15 306 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Bylo strone wczesniej. Zostawic. Chyba tylko te ze smokow mozna spieniezyc. 1 Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 2 godziny temu, mario10 napisał: zbiorę parę przedmiotów i przeciążenie mam cały czas. odkładaj wszystko czego nie używasz u Thomasa w nexusie, tak samo kamyki do upgrade Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Tak staram się robić, ale sam ten początkowy zestaw zbroi jest dość ciężki. Do tego kusza, łuk, tarcza, miecz i trochę drobnicy i fikołki robi jak wóz z węglem. Ja jednak lubię jak tego lootu jest więcej. Tu nawet dobrze nie popróbowałem różnych broni bo poza mieczem chyba raz włócznia i sztylet mi wypadł. Zobaczymy jak będzie dalej mam nadzieję, że dokończę bo rzadko odpuszczam zaczęte gry. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Po co ci luk i kusza jednoczesnie? Nigdy w tej grze nie mialem problemu z udzwigiem (a gralem tym samym rycerzykiem) oprocz momentu, gdzie podnosimy unikalna, ciezka zbroje i jesli nie mamy miejsca w plecaku to ja stracimy (upadanie na ziemie jako item do podniesienia a po powrocie z nexusa zniknie). Dlatego dobra praktyka jest wywalanie wszystkiego u tomasa. Chyba tez pierwszy raz bym sie spotkal z sytuacja, ze ktos nie ukonczyl demonsow bo udzwig. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 56 minut temu, mario10 napisał: fikołki robi jak wóz z węglem. ściągnij hełm lub/i rękawice żebyś się normalnie turlał i będzie spoko Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 3 godziny temu, Mejm napisał: Po co ci luk i kusza jednoczesnie? Nigdy w tej grze nie mialem problemu z udzwigiem (a gralem tym samym rycerzykiem) oprocz momentu, gdzie podnosimy unikalna, ciezka zbroje i jesli nie mamy miejsca w plecaku to ja stracimy (upadanie na ziemie jako item do podniesienia a po powrocie z nexusa zniknie). Dlatego dobra praktyka jest wywalanie wszystkiego u tomasa. Chyba tez pierwszy raz bym sie spotkal z sytuacja, ze ktos nie ukonczyl demonsow bo udzwig. Dziś walczyłem z bossem co ma ptaka na głowie, idealnie na niego się przydaje broń dystansowa, ale kusza lepsza bo ustalasz cel i strzelasz. Wcześniej też nosiłem jeden typ broni, a na przykład w więzieniu nie mogłem uzyskać przedmiotów bo kuszą nie dało się celować w dyndających za nogi pod sufitem więźniów z przedmiotami. Dlatego teraz nosiłem dwie bronie. Oczywiście udźwig nie jest powodem, dla którego gra mnie męczy, a jednym z wielu. Skoro mam broń i zbroję tą samą od początku to mimo rozwoju statystyk powinno być lepiej, a poprawa jest mała. Oczywiście to tylko jeden z elementów bo tak jak wspomniałem wolna akcja, powtarzanie pewnych etapów, mała różnorodność ekwipunku itp. Niby wiedziałem, że tak będzie, a jednak teraz mi to trochę dokucza. Nie mówiąc już o fabule, która jest tak enigmatyczna i szczątkowa, że ciężko się w niej rozeznać. Oczywiście tak wyglądają soulsy i albo się je lubi, albo nie, ale mam wrażenie, że w takim Dark Souls 3 mniej mi to przeszkadzało. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 Przecież tam masz dziesiątki szmat, załóż lekki set problem solved .Nie da się nosić ciężkiej zbroi tarczy 2 bronie kusza i fikac jak królik.Tzn da się ale jak dasz masę pkt aby poprawić udźwig eq .A raczej na początku priorytetem jest hp stamina i stat z którego skaluje ci broń.Trochę takie smecenie dla smecenia jak dla mnie.Zarządzanie wagą eq to jeden z kluczowych aspektów w tej grze, nawet stamina się szybciej regeneruje.Trzeba rozważnie dobierać eq.Zwłaszcza na początku.Jest też ring który może pomóc podnieś eq load.Pamiętajmy że to 1 odsłona soulsow i są ciut wolniejsze, i przede wszystkim nie ma tego rozmachu jeżeli chodzi o buildy i kombinowanie.Aha i najgorsze, bardzo brakuje respec .Jak ktoś gra 1 raz to współczuję pewnie wladuje masę pkt w siłę a później się okaże że np chcę grać kozackim mieczem co się skaluje z faith np.Bo tak szczerze to sily to ze 12 pkt styka byle jakaś przyzwoitą tarczę założyć.W mojej opinii dużo więcej opcji daję build magic lub faith .Bo inaczej to gra się drewnianym rycerzykiem na tarczy. 1 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 (edytowane) Wiadomo, że ze wszystkim da się poradzić, akurat ja mam takie odczucia. Respec brakuje ewidentnie. Oczywiście, że to nie są elementy, które skreślają grę, ale mi trochę przeszkadzają Co trzeba przyznać, że gra wygląda świetnie i czasem nawet staję żeby pooglądać lokacje jak są zrobione. Efekt wow wywołuje ten pierwszy zamek Nie chciałem iść w magię bo podobno sprawia, że gra jest prosta i te buildy pod magię są OP. Edytowane 7 października 2023 przez mario10 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 7 października 2023 Opublikowano 7 października 2023 No można spamować 1 czar do usrania tym bardziej że tych spice odnawiajacych mp dropi w pewnych miejscach na potęgę.Problem właśnie taki że następne części dają możliwości dużo ciekawszych łączonych buildow a tu większość gra drewnianym rycerzem i właśnie jest problem z pewnymi przeciwnikami czy nawet bossami.Bo kusza jest spoko ale o wiele lepszy jest właśnie ten najzwyklejszy pierwszy czar. 1 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 (edytowane) Tak to racja, właśnie wszędzie gdzie czytałem o postaciach, które są do wyboru, choć są one tylko szkieletem i można je dowolnie rozwijać to taka szlachta ma od początku czar na pokładzie, który z daleka potrafi solidnie razić, a jednak jak wróg nie może się zbliżyć to większość z nich nie zada obrażeń. Do tej pory z tego co kojarzę to spotykałem czarowników na różnych poziomach więzienia i parę razy mnie dojechali bo jak się ich szybko nie załatwiło to razili z daleka pociskami, a z bliska paraliżowali. Ale jak by nie patrzeć to pierwsza część z serii późniejsze części DS są pod względem mechanik trochę lepsze. Sam wybrałem rycerze bo właśnie nie chciałem żeby było zbyt łatwo bo jednak soulsy=wyzwanie Edytowane 8 października 2023 przez mario10 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 12 godzin temu, mario10 napisał: w więzieniu nie mogłem uzyskać przedmiotów bo kuszą nie dało się celować w dyndających za nogi pod sufitem więźniów z przedmiotami Gdzie to konkretnie bylo? Nie pamietam tego z oryginalu. Moze dodali w remakeu? Dla mnie udziwg w sumie wyglada jak w kazdych innych soulsach, przekroczysz to stajesz sie zolwiem i tyle. A ze jestes rycerzem no to ma to jakis sens, ze w zbroi nie robisz szybkich rolek. Chyba ze jak wyzej ci napisano, pakuj w sile to i udzwig wzrosnie. Z kolei pojemnosc ekwipunku zalezna od wagi przedmiotow dla mnie byla top i w koncu czulem, ze gram w "powazne" rpg. Dark Souls niestety jednak wrocilo do magicznego pudeleczka z milionem itemow. 12 godzin temu, mario10 napisał: Nie mówiąc już o fabule, która jest tak enigmatyczna i szczątkowa, że ciężko się w niej rozeznać. Nie ma lekko ale dla mnie kolejny raz fabula w DeS > DaS 1 i 2. I ta kompaktowosc tego tytulu tez mi nie przeszkadza, nie musze miec 230 roznych broni i 120 rodzajow zbroi. Ale ja ogolnie jestem stronniczy bo dla mnie DeS >>> DaS. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 8 minut temu, Mejm napisał: Gdzie to konkretnie bylo pewnie te dyndające trupy w celach w Latrii Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 No wlasnie nie pamietam zebym tam strzelal z luku do czegos wiszacego. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 To bez zmian jest ps3/ps5 wiszą. 1 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Poszperalem troche i wszystkie zapytania w google odnosnie wiszacych cial sa z 2020+ roku. Na filmiku jednoznacznie widac, ze cos jest na tych cialach ale w oryginalne dam sobie reke uciac tego nie bylo. Cytuj
mario10 518 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Tak w tych celach niektóre trupy dyndające pod sufitem mają przedmioty do wzięcia. Ale trzeba mieć łuk bo wówczas strzelasz w ogniwo, za które są przyczepieni do sufity i spadają. A miałem ze sobą tylko kuszę i niestety nie dało rady. Szczerze mówiąc nie wiem czy to dodali w remakeu bo w oryginał nie grałem Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 W którejś ich grze kuszę jak się trzymało oburącz to można było celować free aim. Wersję ps3 ostatnio grałem z 5 lat temu ale wydaje mi się że tak samo są itemy na tych wisielcach jak teraz w remake. Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 Te itemy z tego co pamiętam to jakieś liście na trucizne i plage tylko, da się bez nich Cytuj
mario10 518 Opublikowano 8 października 2023 Opublikowano 8 października 2023 No jak już przeszedłem całe te więzienia to olałem powrót po te przedmioty. Podbiłem trochę statystyki żeby powalczyć kataną i nawet nieźle się nią macha, ale jednak nadal długi miecz rządzi Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 Technicznie wzorowa robota, i pomyśleć że to tytuł debiutujący razem z konsolą. Ciekawe co Bluepoint dostarczy przy kolejnej grze. 2 1 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 Mam nadzieję że bloodborne Cytuj
Rash 240 Opublikowano 26 października 2023 Opublikowano 26 października 2023 Teraz, Schranz1985 napisał: Mam nadzieję że bloodborne Bloodborne w takiej oprawie w 60 ramkach byłbym czymś niewyobrażalnym Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Więzienie Nadziei klimatyczna miejscówka, ale Górna Latria jak do tej pory wygrywa wszystko. Na PS3, z tego co pamiętam, nie robiło to takiego wrażenia. Piękna lokacja. Cytuj
mario10 518 Opublikowano 14 listopada 2023 Opublikowano 14 listopada 2023 Tak więzienie mi też mega siadło klimatem Cytuj
YETI 10 992 Opublikowano 15 listopada 2023 Opublikowano 15 listopada 2023 Co może powodować powolne tracę je HP? Postać nie krwawi ani nie jest podtruta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi