balon 5 326 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 29 minut temu, SpacierShark123 napisał: @tjery no właśnie posiadam na konsoli i PC Days Gone, HZD i GOW . Z ręką na sercu odpalając grę na PC nie widziałem w żadnej z tych gier zmian graficznych, napewno stawiając je obok siebie będą różnice ale nie są one tak ogromne jak czasem w multiplatformach. Tak samo jest jak piszesz między ps4 a ps5 , gdzie gra wygląda wręcz identycznie i jakby ktoś nie stawiał ich obok siebie to wątpie aby widział różnice po za rozdzielczością. Już pomijam te uncharted 4 , które też ogrywając na ps5 czuje jakbym grał w te samą wersje gry tylko w 4k i pewnie w wersji PC będzie to samo. Te różnice napewno są większe, jak zakup wypasionego PC do odpalania starszych gier z PS w bdb jakości był dla danego użytkownika dużym wydatkiem. No trzeba to jakoś podkręcić i racjonalizować. Podejrzewam, że dla osób dla których nowy mocny PC to żadna wielka inwestycja, różnice będą marginalne, szczególnie jak się nie zestawi dwóch ekranów obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Przeczytaj co jest zaraz po "różnic między ps4 a ps5" w nawiasie. Dobra, EOT, bo śmiecimy temat. 2 minuty temu, balon napisał: Te różnice napewno są większe, jak zakup wypasionego PC do odpalania starszych gier z PS w bdb jakości był dla danego użytkownika dużym wydatkiem. No trzeba to jakoś podkręcić i racjonalizować. Podejrzewam, że dla osób dla których nowy mocny PC to żadna wielka inwestycja, różnice będą marginalne, szczególnie jak się nie zestawi dwóch ekranów obok siebie. Ło to teraz przeszedłeś sam siebie, dobrze widzę, czy przed chwilą właśnie stwierdziłeś jakąś pokrętną logiką, że zbierałem na PC od lat i jestem biedny i teraz sobie to racjonalizuję? OK. z Tobą też EOT. Lepiej wróćmy do tematu gierki. Edytowane 14 Lutego 2022 przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Polecam obejrzeć materiał DF, zmiany są czasami kolosalne, np. woda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Oglądam właśnie, woda w ZD a FW to 2 różne światy, ogólnie większa ilość szczegółów w nowej grze, mocno poprawione oświetlenie, różnice są duże porównując Zero Dawn do FW ale między platformami PS4 a PS5 to już kosmetyka. Tym bardziej pozytywne zaskoczenie, że tyle udało im się jeszcze z tych starych konsol wycisnąć ale ekipy Sony potrafią, nie raz udowodnili, często nawet trochę wyprzedzając generację bo taki The last of us 2 mógłby się spokojnie ukazać tylko na nowych konsolach przy tej oprawie jako tytuł startowy i by zbierał pochwały za grafikę. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 30 minut temu, tjery napisał: Przeczytaj co jest zaraz po "różnic między ps4 a ps5" w nawiasie. Dobra, EOT, bo śmiecimy temat. Ło to teraz przeszedłeś sam siebie, dobrze widzę, czy przed chwilą właśnie stwierdziłeś jakąś pokrętną logiką, że zbierałem na PC od lat i jestem biedny i teraz sobie to racjonalizuję? OK. z Tobą też EOT. Lepiej wróćmy do tematu gierki. Nie mówiłem konkretnie o tobie. Tym bardziej nic nie pisałem o zbieraniu na coś. Widzę jedynie, że opinie są bardzo skrajne w tym zakresie. To moje odczucie, oczywiście może być mylne i faktycznie jest to różnica generacji. Osobiście nigdy się o tym nie przekonam:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 2 minuty temu, Qbon napisał: Oglądam właśnie, woda w ZD a FW to 2 różne światy, ogólnie większa ilość szczegółów w nowej grze, mocno poprawione oświetlenie, różnice są duże porównując Zero Dawn do FW ale między platformami PS4 a PS5 to już kosmetyka. Tym bardziej pozytywne zaskoczenie, że tyle udało im się jeszcze z tych starych konsol wycisnąć ale ekipy Sony potrafią, nie raz udowodnili, często nawet trochę wyprzedzając generację bo taki The last of us 2 mógłby się spokojnie ukazać tylko na nowych konsolach przy tej oprawie jako tytuł startowy i by zbierał pochwały za grafikę. No właśnie FW na PS5 wygląda jak poziom grafiki TLOU2 rozciągnięty na open-world. Czyli po prostu czołówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 948 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Ale to będzie na oledziku rozkurwiać 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Qbon 311 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Uuuuu, niech już będzie ten piątek, mam nadzieję, że kurier dowiezie i że prądu nie wywali, bo jakieś wichury się znowu szykują akurat na ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 138 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 5 minut temu, balon napisał: Nie mówiłem konkretnie o tobie. Widzę jedynie, że opinie są bardzo skrajne w tym zakresie. To moje odczucie, oczywiście może być mylne i faktycznie jest to różnica generacji. Osobiście nigdy się o tym nie przekonam:) Kwestią jest po prostu co ktoś uważa za "szczegół" a co za dużą zmianę, czy przejście z medium na ultra to dużo czy mało ? itd. itp. Różnica w jakości grafiki na PC jest mniej więcej taka jak tu w HFW pomiedzy PS4 a PS5 (+rozdziałka i Fpsy pod 100), obejrzyj porównanie i sam oceń Przy takich akcjach jak wyżej z linką widzę, że bez względu na różnice w grafie trzeba będzie odpalić tryb 60 FPS. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 948 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 8 minut temu, YETI napisał: Ale to będzie na oledziku rozkurwiać Skrzydlo przeniknelo przez galaz zamiast ja elegancko zgiac. Beczunia z tych nextegenow jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Kurwa, odpalam Frozen Wilds, bo nie przeszedłem ich, ale kupię tylko Elden Ring w tym miesiącu, mam silną wolę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Dobry pomysł, szybko Ci się odechce kupować dwójkę jak sobie przypomnisz jedynkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Potężny pterodaktyl odhaczony, to jeszcze zastanawia mnie, czy będą walki z tymi Spoiler ogromnymi, mackowymi tytanami, które robiły za tło w jedynce. Edytowane 14 Lutego 2022 przez SlimShady Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 64 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Zacebulowalem wersje z TR. Upgrade do PS5 jakos sie pojawi osobno czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 W piątek dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza
gnom 64 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Specjalnie tak dali zeby preloada nie mozna bylo zrobic juz na PS5? Ehhh... Sony... Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Z dziwnych powodów tak działa darmowe ulepszenie. Wersji PS4 nawet nie ściągaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Mmm... włoski na buzi. Jest next-genowo. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
addhoc 62 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Nie marudźcie, kiedyś marzyliście o takiej grafice Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Mieć taką kosmiczną technologie i zrobić taką brzydką babe jak aloy na główną bohaterkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 4 minuty temu, addhoc napisał: Nie marudźcie, kiedyś marzyliście o takiej grafice Kto marudzi? Dla mnie zajebiście. A @Pupcio na Twoim miejscu bym nie marudził, tylko brał do wyrka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Niesamowity jest ten silnik Decima, meszki, włoski na ryju widać, masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Super, teraz zamiast kropel deszczu beda w CW wklejac ten paskudny ryj i liczyc wlosy w szczecinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi