Skocz do zawartości

Horizon II Forbidden West

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Strasznie podoba mi się poziom trudności na Hard, nie jestem mocno dopalony na 12 poziomie i takie zadanie ze zniszczeniem kraba dla krawca spowodowało że z 3 razy mnie zabili, maszyny zdecydowanie są bardziej agresywne, w pierwszej części wystarczyło odskoczyć gdzieś tam, czasami dwa razy, tutaj prondzynki dorwą Cię prawie zawsze jak dobrze nie uciekniesz.

4 godziny temu, messer88 napisał:

Mi raz tak spadło na pierwszych Hunting grounds, też pomogło wczytanie save.

Dostales cos fajnego za ukonczenie wyzwan ?

2 godziny temu, messer88 napisał:

Też mnie wciągnęło jak się pojawiła pewna czwórka postaci, no ale polowanie na materiały do upgrade tak samo ważne. 

Spoiler

Fajna maja technologie. Oby to wszystko bylo dostepne

dla Aloyki

W zasadzie tutaj chyba trzeba sobie tę fabułę zrobić najpierw, żeby dostać wszystkie potrzebne narzędzia znajdziek, misji pobocznych itp. Nie wiem jak obecnie mam na przykład wejść na Tallnecka na zachód od Bazy.

8 minut temu, Donatello1991 napisał:

No wczoraj to zauważyłem właśnie i stwierdziłem, że nie ma sensu biegać od pytajnika do pytajnika i czyścić mapy, bo do wielu miejsc nie można się dostać. 

Gra o tym mówi, kiedy nie możesz czegoś zrobić, jeżeli nie mówi, to znaczy, że można :). Ale fakt, sporo rzeczy jest poblokowanych u mnie również. Chyba będę trochę się brał za główny wątek :). 

Edytowane przez KrYcHu_89
7 minut temu, Donatello1991 napisał:

No wczoraj to zauważyłem właśnie i stwierdziłem, że nie ma sensu biegać od pytajnika do pytajnika i czyścić mapy, bo do wielu miejsc nie można się dostać. 

Niby tak, ale wtedy masz zamiast pytajnika informację co tam jest, np. blokada przez czerwone kryształy.

Ja biegam sobie i odkrywam na luzie mapkę, aż dotrę do popchnięcia fabuły, nie lubie za bardzo lecieć do znacznika 1500 kroków w głąb nowego terytorium ;]

No, ale przykładowo eksploracja wodna jest bez sensu u mnie na ten moment bez sprzętu,  bo zaraz się dusi. Trzeba też grać z wyczyczuciem. Oczywiście każdy gra jak chce, ale ja wchodząc powiedzmy na zachód 

Spoiler

Przed bazą

To robiłem misje główna, wszystkie możliwe poboczne i trochę eksploracja. Potem do końca główną i przykładowo jak 

Spoiler

Z bazy mogę iść dalej na zachod

To najpierw wróciłem i polatałem za wszystkim i właśnie w tedy stwierdziłem, że w jakichś 70% będę eksplorowal a po ukończeniu głównego wątku czyszczenie.

10 minut temu, Rtooj napisał:

Niby tak, ale wtedy masz zamiast pytajnika informację co tam jest, np. blokada przez czerwone kryształy.

Ja biegam sobie i odkrywam na luzie mapkę, aż dotrę do popchnięcia fabuły, nie lubie za bardzo lecieć do znacznika 1500 kroków w głąb nowego terytorium ;]

Ledwo co zacząłem, wciąż szwendam się z Varlem po ruinach, zaglądam w każdy kąt i jestem zachwycony :banderas:
Graficznie to wiadomo - opad szczeny, choć spodziewałem się czegoś lepszego po trybie performance - po kilku testach (fajnie, że można bez wyłączania gry) wybieram jednak piękne 4K i zwierzęce 30fps. Przy 60fps rozmycie obiektów występuje nawet blisko, no i to migotanie w tle - niby ładnie, ale taka szpileczka w oku, że nie mogę tego zdzierżyć.
Jestem również pod wrażeniem cut-scenek i mimiki bohaterów - Aloy wyraźnie starsza, nawet lekkie zmarszczki ma - bajecznie to wygląda.
No i pomysł na historię fajny, bo tak się obawiałem (i nie tylko ja), że skoro wątek przeszłości rozwiązany to teraz będzie tylko mało interesująca, plemienna teraźniejszość.
A tu całkiem zgrabnie odkrywają przed nami kolejne karty z przeszłości, powodując, że znów jestem zaintrygowany.

Screeny bez OLEDowego HDR nie oddadzą piękna tej produkcji, ale i tak wrzucę jednego :fsg:
17f239afe771-5cd5C6579AA6AFC2EAB.691BAB3DD767C6AB_message_421265845252380_1645569708017.thumb.jpg.ceb0cb721e4f5de3adc129efaf3d2279.jpg

• Plusik 1

Ta część dzieje się po pół roku od jedynki, więc aż tak się Aloy nie zdążyła postarzeć XD

Jezu, mam maskę tlenową, misja z nią związana i miejscówka, O JA PIERDOLE. Opad szczeny i pełne gacie, jak kilka metrów od Ciebie przepływa Snapmaw, a ty siedzisz skitrany w glonach :banderas:

3h to żaden wynik.
Jak się dorwę do ER w piątek (o ile kupię)
to myślę że koło 20h zrobię przez 3dni.
W tyg już słabiej no ale życie.
Nie ma mnie, nie idę, nie jadę, chory jestem, tak będzie xD.
ER>Życie.

A horizon zaraz po ER wjeżdża.
Będę mógł na spokojnie ocenić bez premierowego hajpu.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka