Gość Rozi Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 2 godziny temu, PiotrekP napisał: Takie pytanko odnośnie latania: Ukryj zawartość jest to ograniczone? Bo wątpię żeby na jakimś mechanicznym ptaszydle dało się oblecieć całą mapę W sumie cyber-parasol też fajna zabawka, ktoś próbował z niego zaatakować z góry? Da się? Lataniem nie przekroczysz najwyższych gór, ale całą mapę spokojnie oblecisz. Skończyłem, fabułka była satysfakcjonująca i dobrze poprowadzona, Spoiler zbieranie ekipy, żeby potem poprowadzić ostateczne uderzenie ramię w ramię z maszynami? Delicje Ogólnie więcej tutaj lepiej rozpisanych postaci, jak Kotallo, czy Zo. Więcej będzie się pamiętać wydarzeń, niż z jedynki. Spoiler Smutno, że Varl zginął. A scenka ze śpiewu nad jego grobem, nie powiem, trochę chwyciła za serce. Teraz czas na odkrycie całego świata i droga do platynki. Ogólnie gra po stokroć lepsza od jedynki, bezpieczna, ale to jeden z lepszych ubisofciaków, w jakie grałem, polecanko! Cytuj
XM. 11 028 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Ile h? Jaki poziom trudności? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Prawie 40, normal. Zadań pobocznych robiłem tyle, co mi się napatoczyło po drodze do celów głównych, no i pierwszą miejscówkę całą wyczyściłem. Polecam bardzo, nowe maszyny rozkurwiają. Cytuj
Donatello1991 1 442 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 (edytowane) 12 minut temu, Rozi napisał: Prawie 40, normal. Zadań pobocznych robiłem tyle, co mi się napatoczyło po drodze do celów głównych, no i pierwszą miejscówkę całą wyczyściłem. Polecam bardzo, nowe maszyny rozkurwiają. No ja ma 34h i 35% ukończenia w statystykach. No, ale po misji z Demeter latam po wcześniejszych terenach i czyszcze. Chociaż do tej misji miałem 28h. Poleciałbym może szybciej z wątkiem głównym, ale z doświadczenia wiem, że po finale nie mam już takiej motywacji do latania po mapie, a tak to świadomość że jeszcze Główny wątek przede mną mnie napędza do eksploracja. Edytowane 25 lutego 2022 przez Donatello1991 Cytuj
XM. 11 028 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 14 minut temu, Rozi napisał: Prawie 40, normal. Zadań pobocznych robiłem tyle, co mi się napatoczyło po drodze do celów głównych, no i pierwszą miejscówkę całą wyczyściłem. Polecam bardzo, nowe maszyny rozkurwiają. Ok. A kiedy dostaje sprzęt do nurkowania? Chce sobie ograć fabułę do tego momentu, na razie zdobyłem to coś do niszczenia tych "kwiatów" na ścianach. Bo na razie eksploracja nie ma sensu jak nie moge polowy rzeczy robić. Cytuj
Donatello1991 1 442 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 6 minut temu, XM. napisał: Ok. A kiedy dostaje sprzęt do nurkowania? Chce sobie ograć fabułę do tego momentu, na razie zdobyłem to coś do niszczenia tych "kwiatów" na ścianach. Bo na razie eksploracja nie ma sensu jak nie moge polowy rzeczy robić. Spoiler Po posejdonie. Cytuj
XM. 11 028 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 A ile to jeszcze gry/misji mniej więcej bo i tak mi to nic nie mówi. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Jak już odzyskasz Spoiler GAJĘ, która zleci Ci odzyskać AETHER, POSEJDONA i DEMETER. Maskę dostaniesz w misji z wyławianiem Posejdona, w Las Vegas. Cytuj
basbot11 177 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 (edytowane) Spoiler To jest chyba 11 misja z głównego wątku. Edytowane 25 lutego 2022 przez basbot11 Cytuj
Square 8 708 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Ja właśnie jestem w drodze do tego miejsca, 60 godzin spędzone wg konsoli (50h wg statystyk w grze*), a jeszcze od groma pobocznych misji do zrobienia. Z rzeczy do narzekania to poirytował mnie fakt, że zmienili kolor farby do twarzy Poszukująca Nora. No nijak nie pasuje mi ten jasny niebieski, ciemny granatowy z HZD wyglądał dużo lepiej. *w statystykach czas jest wstrzymywany np. w menu, możliwe że podczas filmików też. Podczas rozmów się liczy, bo to już sprawdziłem. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Godzinę temu, Square napisał: *w statystykach czas jest wstrzymywany np. w menu, możliwe że podczas filmików też. Podczas rozmów się liczy, bo to już sprawdziłem. No i staty w liczniku gry nie uwzględnia chyba śmierci i powtórek? Cytuj
Square 8 708 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Trzeba by sprawdzić, bo zużyte ammo/zapasy się chyba zapisują. Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Po prawie 30 godzinach w grze oceniam dwójkę oczko wyżej niż jedynkę. Trudno się oderwać. Cytuj
Paolo1986 794 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Powiem wam, że ta gra jest rewelacyjna. Mam spędzone ponad 20 godzin w grze według statystyk, osiągnąłem 21 level, sporo czasu spędzam na eksploracji tego przepięknego świata i wykonywaniu pobocznych misji i aktywności. Fabularnie odblokowałem zachodnią część mapy Spoiler Jestem po założeniu bazy i dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy o fabule i mam wrażenie, jakby gra dopiero się zaczynała Nie zdziwię się, jeśli spędzę przy niej i 100 godzin Cytuj
XM. 11 028 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Widzieliście Easter Egg z God of Wara? Xd A takich błędów i glitchy przez które musiałem restartować grę już z 5 miałem Cytuj
Donatello1991 1 442 Opublikowano 25 lutego 2022 Opublikowano 25 lutego 2022 Nie zauważyłem. Gdzie jest? Cytuj
Snake_Plissken 943 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 Do gry może trafić DLC. https://www.pushsquare.com/news/2022/02/horizon-forbidden-west-ps5-ps4-could-be-getting-dlc-expansions Pytanie czy chodzi raczej o kupowanie tych dodatków z edycji deluxe czy szykuje się coś większego. Cytat A video published by VSC Rating Board, the “statutory body which rates video games in the UK”, mentions the inclusion of an online storefront in the game used to purchase DLC expansions. We double-checked the game’s PEGI rating and “in-game purchases” are referenced. The full description explains: “This game offers players the opportunity to connect to their storefront, where they can purchase subsequent DLC expansions, which some parents or carers may want to be aware of. Parents, carers, or other responsible adults should check to see what is being offered before making any purchase on behalf of a child. It should be noted that the game can still be played without the need to purchase such items.” Cytuj
XM. 11 028 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 Do jedynki było to i do to dwójki śmiało można obstawiać, że będzie. Cytuj
niunias101 17 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 (edytowane) Ponad 30h spędzone w grze, ukończone na 28 %. Złoto w czystej w postaci. Mam pytanie, zaraz jakoś po prologu była misja w jaskini, można było tam głęboko zanurkować i coś znaleźć, ale nie miałem wtedy jeszcze ze sprzętu. Z racji tego, że robię wszystkie misje poboczne już nie pamiętam, w którym to było miejscu i jak nazywała się misja (można było ją ukończyć bez tej podwodnej eksploracji). Kojarzy Was ktoś tą misję i wysle skrina ze znacznikiem gdzie to jest na mapie? Edytowane 28 lutego 2022 przez niunias101 Cytuj
Snake_Plissken 943 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 (edytowane) 7 minut temu, niunias101 napisał: Kojarzy Was ktoś tą misję i wysle skrina ze znacznikiem gdzie to jest na mapie? Kojarzę, bo też się ostatnio odbiłem. Spoiler Edytowane 28 lutego 2022 przez Snake_Plissken Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 Zdobyłem jeden z legendarnych armorów, teraz idę po legendarny hunter bow, ulepszę je i zajmuję się misjami pobocznymi. Miałem przeplatać granie z Elden Ringiem, ale chyba Miyazaki poczeka Cytuj
Donatello1991 1 442 Opublikowano 28 lutego 2022 Opublikowano 28 lutego 2022 No ja mam 43h i jeszcze 4 misje główna przed sobą. Robię wszystko co się da. Gra rewelacyjna. Z 80h może pęknie. Potem cyberek 2077 wlatuje, ale może się skusze na ten Elden ring. Cytuj
Rtooj 1 663 Opublikowano 1 marca 2022 Opublikowano 1 marca 2022 Nie mam słów jak ta część jest lepsza od jedynki. Fabularnie to mega wypas, prawie 30h grania i tak smakuję gry że nawet zdarza mi się nie biegać Rudą, tylko idę i podziwiam. Podoba mi się że nadal gra jest mega wyzwaniem, jakoś to ogarnęli że mimo zwiedzania nie jestem przepakowany, to chyba dzięki temu że rozłożyli parametry na drzewka, i ograniczyli ilość potykaczy, prędkość lin, i inne rzeczy. Latam 30h a czuję że mam słaby upgrade broni, to bardzo dobrze, dzięki temu velociraptory z trailerów jak się pojawiły to przetrzepały mi skórę z 4 razy. A graficznie to jest tak dobrze że to pierwsza gra w której bez przerwy włączam PhotoMode. Gra za cenę 289zł jest taniochą jak pomyślę co mnie jeszcze czeka. Z minusów to zbyt mało czasu na granie. Cytuj
niunias101 17 Opublikowano 1 marca 2022 Opublikowano 1 marca 2022 18 godzin temu, Snake_Plissken napisał: Kojarzę, bo też się ostatnio odbiłem. Pokaż ukrytą zawartość Finalnie okazało się, że chodziło mi inna lokacje położoną niedaleko miejsca, które zaznaczyłeś Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi