Skocz do zawartości

Horizon II Forbidden West

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Wredny napisał:

Hekarro spoko, ale i tak na dzień dobry poznajemy tę poharataną MILFę z irokezem i to ona po pierwszym spotkaniu (bo tylko to za mną póki co) wygląda na bardziej charakterną w ich kwaterze głównej.

Jeśli chodzi o postaci towarzyszące Aloy,

Spoiler

Czyli te w bazie

to też więcej chłopa póki co u mnie. Chyba doszukujesz się na siłę czegoś, czego nie ma.

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Póki co tylko Erend i Varl u mnie ze znanych z poprzedniej odsłony i obaj strasznie pizdowaci, żeby uwypuklić zajebistość Aloy.
Nie doszukuję się, po prostu niektórzy z was już do tego przywykli, a mnie wciąż to drażni.

• Plusik 1
Opublikowano

@Wredny Nie zgadzam się, zwłaszcza Erenda od samego początku gry polubiłem. A przecież są i inne barwne męskie postaci jak Uczony Vadius itp Zresztą, poza Regallą to chyba nie spotkałem żadnej liderki plemienia czy coś w tym stylu.

Opublikowano

Kobiety stoją na czele klanów nizin i pustyni (to akurat można zmienić), plus w kilku oddziałach też dowodzi płeć piękna, ale mnie to osobiście nie rusza.

9 minut temu, aph napisał:

barwne męskie postaci jak Uczony Vadius

Jedna z moich ulubionych scen jak Aloy go ucisza po dotarciu do Beznadziei :banderas: 

Opublikowano

Ja Erenda polubiłem w pierwszej części, ale w tej jest pizdą i nieudacznikiem od samego początku - istnieje tylko po to, by Aloy mogła go ratować z opresji (coś jak Jonah w Tomb Raider).
Vuadius? No jest - kolejny facet, któremu Aloy każe zamknąć mordę - śmieszne i popieram, ale to słaby dowód na konkretnego faceta w grze.

• Plusik 1
Opublikowano
19 minut temu, Square napisał:

Kobiety stoją na czele klanów nizin i pustyni (to akurat można zmienić), plus w kilku oddziałach też dowodzi płeć piękna, ale mnie to osobiście nie rusza.

W porządku, ale chyba nijak ma to się do pchania "diversity and inclusion"

18 minut temu, Wredny napisał:

Ja Erenda polubiłem w pierwszej części, ale w tej jest pizdą i nieudacznikiem od samego początku 

Doskonale pamiętam pierwsze spotkanie z Erendem w FW i odniosłem diametralnie odmienne wrażenie.

Opublikowano

No jak? Zebrał wpierdol, Aloy uratowała mu dupę, po czym odstawiła rannego do bazy, a ten się tam zachlewa na smutno i ma żal, że ruda uciekła bez pożegnania - tak w skrócie wygląda ich pierwsza interakcja.
A z tym "diversity and inclusion" to skrót myślowy - "woke" itp, akurat LPG nie trafiłem na razie zbyt wiele, ale przeładowanie silnymi kobietami i słabymi, małostkowymi mężczyznami jest wyraźne.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Wredny napisał:

No jak? Zebrał wpierdol, Aloy uratowała mu dupę, po czym odstawiła rannego do bazy, a ten się tam zachlewa na smutno i ma żal, że ruda uciekła bez pożegnania - tak w skrócie wygląda ich pierwsza interakcja.

Pamięć mnie nie zmyliła, Erend koks.

Edytowane przez aph
  • WTF 1
Opublikowano
12 godzin temu, aph napisał:

Pamięć mnie nie zmyliła, Erend koks.

Ten filmik tak jakby potwierdza to co Wredny napisał - Erend chleje i ryzykuje życie bo jest mu smutno. Dołóż do tego jego zachowanie jak Alloyka nie chciała go zabrać na zachód i masz pełen obraz. Mam za sobą dopiero 10h, więc może mu się odmieni jeszcze. 

Opublikowano

Erand? Okropna postać nie do uratowania fabularnie. Pierwsza część nie pieściła się z bohaterami i wykuwaniem ich osobowości. W drugiej części trzech kopaczy z pustyni jest znacznie ciekawsza niż większość obsady z jedynki.

Opublikowano

Chyba tak.

Zmieniło się też chyba miejsce w którym budzimy się po śmierci.

Nie wiem dlaczego od paru godzin nie mogę nagle przyzywać wierzchowca, jest na czerwono.

Poziom wielu zadań pobocznych przypomina główne wątki w innych grach, znowu próbowałem iść głównym wątkiem ale ugrzązłem ;]

Mój plan skończenia gry i wskoczenia do Elden Ring jest już niemożliwy przez returnala.

Opublikowano

Mogliby wreszcie wypuścić patcha który odznacza użyte kwiaty i zniszczone ściany. 

70h i zostało parę misji pobocznych i finałowa misja. Jeszcze poulepszam wszytskie bronie i strój na maxa i myślę że zamknę się w 85h na 100%

W ogóle mam wszytskie czarne skrzynki, dałem je tej babce a nadal w menu mam misję i brak procy za wykonanie. Mial ktoś tak? To samo z arena czy łowami - zrobione wsio ale nie odznaczone w menu.

Opublikowano

To dobrze z tymi kłódkami bo ja np się zastanawiałem czy da się skądś poszybować na drugiego tallnecka którego spotykamy xd

Muszę zrobić story po bazie i odblokować skillsy to wtedy się zajmę trochę pobocznymi questami bo jeden zacząłem i już brak sprzętu. 

Opublikowano
57 minut temu, XM. napisał:

maxa i myślę że zamknę się w 85h na 100%

W ogóle mam wszytskie czarne skrzynki, dałem je tej babce a nadal w menu mam misję i brak procy za wykonanie. Mial ktoś tak?

A wymieniłeś na wszystkie części, które ona tam ma?

Odnośnie Terenów Łowieckich i Aren do walki to w menu one są jako ukończone, ale na mapce mają dalej ikonę, karty aktywności też wiszą. Ten sam "błąd" był w HZD.

Odnośnie ikon Ognioskry to pracują nad tym, a kwiatki to tylko trzy zostały u mnie na mapie pomimo oczyszczenia, plus jedno zatopione przejście.

Opublikowano

Wlasnie natknalem sie na znak zapytania z podpisem " Nieznane (ukonczono) ". Nie wiem co to znaczy. Zwykle po zadaniu, odkryciu miejsca znak znika, tymczasem ten pozostal. 

Znak znajduje sie dokladnie pod pierwszym zyrafem na samym dole gdzie konczy sie mapa :dunno:

Opublikowano
6 godzin temu, Square napisał:

A wymieniłeś na wszystkie części, które ona tam ma?

Odnośnie Terenów Łowieckich i Aren do walki to w menu one są jako ukończone, ale na mapce mają dalej ikonę, karty aktywności też wiszą. Ten sam "błąd" był w HZD.

Odnośnie ikon Ognioskry to pracują nad tym, a kwiatki to tylko trzy zostały u mnie na mapie pomimo oczyszczenia, plus jedno zatopione przejście.

Tak, wymieniłem. Zaskoczyło jak jeszcze raz pogadałem z babka i dostałem broń.

Opublikowano

Znaczy się które ikony? Bo ja chyba tylko tego jednego Żyrafa kojarzę.

Ja wczoraj ulepszyłem ostatni strój i teraz wszystkie 45 mam na maksa, trochę to zajęło i sporo razy te same maszyny musiałem ubijać. Miałem ambitny plan ulepszyć jeszcze wszystkie bronie, ale jak tak spojrzałem na to co mam i co jeszcze mogę kupić to by mi chyba wyszło z 40-50 broni do ulepszenia.