Skocz do zawartości

Horizon II Forbidden West

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, ja jestem niepoważny i mi się wszystko podoba, nawet prostackie zadania od Osmaranów by przynieść tytanowy napletek triceratopsa ;)

Jedno jest pewne, poboczne/dodatkowe zadania są znacznie rozbudowane, często mają długie cut-scenki, ich obszar działania to wcześniej nie odwiedzane miejscówki, i rzadko polegają na pójściu z A do B.

Edytowane przez Rtooj
Opublikowano
8 minut temu, balon napisał:

A jest jakieś rozróżnienie w oznaczeni sensownych pobocznych ze śmierdzącymi generykami? Coś jak w ostatnich asisynach?

Tak, w menu misji jest podział na poboczne i przysługi, kontrakty itp.

Btw jest trofik za grę na najwyższym poziomie trudności czy można wbić platyne bez?

• Dzięki 1
Opublikowano

Rozumiem, że przysługi i kontrakty to takie generyczki typu idź i przynieść albo zabij i wróć? Nienawidzę takich aktywności w gierkach, chyba dlatego nigdy z jRPG się nie polubiłem. 

Opublikowano (edytowane)

Podobnie sploty, zmieniali coś co było czytelne, choć na pewno dobrze że połączyli zmianę bron i  jej modyfikacje, w jedynce trzeba było latać bez sensu i tracić czas.

Da się sprzedać rzeczy z kufra? bo pieniędzy ciągle brak a tam już kupa złomu. Frustruje mnie że ciągle mi pokazuje że nie mam miejsca na zrobienie wywaru regenerującego, jak zrobić im miejsce?

Często mi brakuje tych przedmiotów do produkcji bomb, a w sklepie piekielnie drogie.

Edytowane przez Rtooj
Opublikowano

Nie da się sprzedać z kufra, musisz przerzucić do ekwipunku, co w przypadku kilku surowców jest wkurzające, bo np w schowku miałem 5000 sztuk drutu czy tam innej płyty, a na sobie można mieć jedynie 200.

Odnośnie wywarów to na sobie możesz mieć łącznie 9 sztuk, więc przez menu tworzenia może się nie dać, ale spróbuj na stole wytworzyć.

• Plusik 1
Opublikowano

Brakuje guzika który by uzupełniał w sklepie nawet nie tyle amunicję do broni do pełna co amunicję do wszystkich broni naraz, trochę dziwne że na stole mam 34 różne rodzaje do zakupu i nawet przyciśnięcie tworzenia nie działa jak w terenie.

Opublikowano

No tworzenie w warsztacie mogłoby by trochę szybsze, to samo z ulepszaniem przedmiotów. Przez to wcześniej pisałem, że fajnie by było jakby nadmiar wytworzonej amunicji szedł do schowka, szybciej by się ją uzupełniało.

Opublikowano
3 godziny temu, balon napisał:

Rozumiem, że przysługi i kontrakty to takie generyczki typu idź i przynieść albo zabij i wróć? Nienawidzę takich aktywności w gierkach, chyba dlatego nigdy z jRPG się nie polubiłem. 

Nie do końca.
Tak, to są głównie "fedexy", ale i one są tutaj fajnie fabularyzowane, spotykamy w nich ciekawe postacie i odwiedzamy interesujące lokacje.

• Plusik 1
Opublikowano
4 godziny temu, Square napisał:

Możesz przejść na Fabularnym, nie ma znaczenia, poziom można dowolnie zmieniać podczas grania.

A to dzięki, podjąłem decyzję idę po platyne^^

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Square napisał:

Tzn? Bo ja się trochę zawiodłem, że po zebraniu wszystkich

Pokaż ukrytą zawartość

nie było nic dodatkowego.

Wszystkich jeszcze nie mam, mówię o efekcie podłączenia drona^^

Dziś quest dla Talanah zrobiony, imo może być.

Opublikowano

Ależ wczoraj miałem chrupnięcie, leciałem na pterodaktylu do miejsca gdzie miałem mieć walkę z Wybrańcem, obraz zamroziło na 30 sekund i przeszło w slejady 1 na 15 sekund,  z dźwiękiem w tle. reset gry od ogniska obok spowodował znowu to samo (akurat w momencie jak mój wierzchowiec dostał plazmą) ale tutaj po 2 minutach gra wróciła i po drodze miałem z 2 slajdy, później przez parę godzin spokój.

Czy to się komuś zdarzyło czy konsola do serwisu?

Opublikowano
15 minut temu, Paolo1986 napisał:

@MEVEKrozumiem, że przez całą drogę do rdzenia i walkę z bossem nie było problemów? 

Wniosek z tego taki, żeby nie dać się zabić ;)

Problem byl takiej natury ze glowny boss w kotle zaczal plywac tam gdzie nie powinien. Woda sie obnizyla i walka byla na tym spodku. W pewnym momencie gnoj schowal sie pod wode i tam siedzial plywajac do okola. Chwile pozniej zamiast sie wunuzyc zaczal plywac mi nad glowa stajac sie latwym celem. Kiedy juz myslalem ze go mam, zwierz spadl na mnie z wysoka - jeden z jego atakow. Po smierci odrodzilem sie poza mapa :dunno:

Zalecam zrobic save w chmurze i sie zabezpieczyc.

Opublikowano

Ja ulepszyłem wszystkie bronie, teraz jeszcze sprawdzam u kupców czy nic nie pominąłem. I nadrabiam Napad, bo poza tymi najłatwiejszymi to tego nie tykałem. Miejscami jest ciężko, można przegrać wykonując jeden zły ruch i trzeba lepszą strategię przyjąć niż bezmyślne atakowanie.

• Plusik 1