Wredny 9 450 Opublikowano 25 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2022 3 godziny temu, Rtooj napisał: gra niestety jest za grzeczna, nie ma krwi, nie ma mutantów, nie ma brzydkich słów. Coś w tym jest, ale jakoś nie przeszkadza mi ten koncept. Wręcz na samym początku gry, jak Aloy powiedziała "Shit!" (akcja z linami, trzymającymi prom nad trzema wężami) to aż nieswojo się poczułem Gierka ma taki baśniowy-fantasy klimacik, nawet Utaru to jak Elfy (te ich wioski nocą są przepiękne), więc jakoś nie potrzebuję tu drugiej Ellie, rzucającej fuckami na lewo i prawo przy wbijaniu noża w kolejną gardziel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 3 godziny temu, Rtooj napisał: Ale fakt, gra niestety jest za grzeczna, nie ma krwi, nie ma mutantów, nie ma brzydkich słów. Myślę, że to pasuje idealnie do Horizona, epatowanie przemocą po prostu nie ma sensu w takiej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 No ale jak Lodowy Pazur złapie to fajnie by było zobaczyć rozerwanie ofiary na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Myślałem że oleje sobie wszystkie obozy poza takimi co przypadkiem wlazłem i już porobiłem a się dowiedziałem że quest z tym jest związany. Trzeba będzie przemęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 9 godzin temu, Wredny napisał: Coś w tym jest, ale jakoś nie przeszkadza mi ten koncept. Wręcz na samym początku gry, jak Aloy powiedziała "Shit!" (akcja z linami, trzymającymi prom nad trzema wężami) to aż nieswojo się poczułem Gierka ma taki baśniowy-fantasy klimacik, nawet Utaru to jak Elfy (te ich wioski nocą są przepiękne), więc jakoś nie potrzebuję tu drugiej Ellie, rzucającej fuckami na lewo i prawo przy wbijaniu noża w kolejną gardziel. No Ellie to w drugą stronę jest, pośrodku za to jest np. efekt krwi po dostaniu strzałą, wiele nie trzeba, oczywiście idealne byłyby wybuchy postaci niczym z metal slug gdy rzucam w gościa oszczepem wybuchającym. Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 565 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Właśnie sobie wyobraziłem Horizona przeniesionego do 2D z misiowatą grafiką z Metal Slug, to byłoby coś! Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 24 minuty temu, messer88 napisał: Myślałem że oleje sobie wszystkie obozy poza takimi co przypadkiem wlazłem i już porobiłem a się dowiedziałem że quest z tym jest związany. Trzeba będzie przemęczyć. Ich jest całe 6 więc powinieneś dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 No jakoś powolutku się zrobi. Kurde odkryłem questa z areną na 43 lvl i trochę lipa że marnowałem czas na fiolety skoro będę miał lepsze itemki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Dałem grze 2 szansę i już mnie ten shimmering tak nie boli, jakby o wiele lepiej było.Może jakiś kiepski start gra zalicza, że są tereny gdzie to mocno doskwiera.Też za wiele nie pograłem, ale przynajmniej prolog za mną.Gra się fajnie, myślę że im dalej tym będzie lepiej.Trochę duży kontrast jest po surowym mrocznym eldenie.Tu takie wszystko kolorowe, cukierkowe, nawet napotkane postacie póki co to takie śmieszki.(dubb pl tak sobie)Ten król słońca jakieś Jehowe ludki ze złotymi parasolkami i inne dziwadła.Nie za bardzo moje klimaty, ale walka jest spoko lokację cieszą oko, zobaczymy jak będzie dalej.Liczę na fabułę, podobno jest lepsza niż w 1.Momentami gra wygląda mega, ale są też słabsze momenty.Mnie już chyba nic w gierkach nie rusza.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Fixed loadouty w Arenie nie fair, zmieniam na normal xD i tak w ogóle to zajebista ta arena, tylko czemu się nie da zbierać tam części, tzn da się ale wtedy trzeba olać limit Cytuj Odnośnik do komentarza
niunias101 15 Opublikowano 26 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2022 Właśnie zastanawiałem się czy zebrane części podczas walki w Arenie zostają w ekwipunku czy nie? Bo można by było fajnie się nachapać nie tracąc amunicji. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Jestem koło jeziorka i padało, zaraz się też rozjaśniło i kurde jest nextgenik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 870 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Mi to kopara opadła jak biegałem po pustyni i przyszła burza piaskowa. Widoczność minimalna, aż czuć było piach w zębach, a do tego na maszyny trzeba uważać. Miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 565 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Taa.. zwłaszcza tam gdzie wąż ślizgawiec i gromoszczęk (czasem respią się nawet dwa!) plus grupy buntowników polujące na śmigacze - każda podróż w tamtych okolicach zapewnia wielkie emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 W ogóle im więcej w to gram tym bardziej mi się podoba i wciąga, zupełnie przeciwnie do Eldena gdzie pierwsze chyba 30h byłem zachwycony a później już mnie tak zmęczyło że zostawiłem grę bo czułem że się zmuszałem żeby tam coś robić. A w Horizonku nawet zacząłem robić te errand questy i się fajnie bawię. I nie wiem czy jakieś patche coś porobiły z tym trybem 60fps ale bardzo często się zatrzymuje i oglądam graficzkę, no albo dalsze lokacje robią większe wrażenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Macie jakieś tipy co z drzewka odblokowywać w pierwszej kolejności?Dużo tego i trochę nie czytelne, plus wydaje mi się że pewne rzeczy są zbędne.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 450 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 To raczej zależy od Twoich preferencji i stylu grania. Ja dużo się przemykam, cichaczem eliminuję z dystansu i używam łuku, więc łuk i infiltrator poszły na pierwszy ogień, ale zaraz za nimi wojownik, bo jednak trzeba dzidą pomachać. Innych drzewek w ogóle na razie nie ruszyłem, bo pułapek nie stawiam, na maszynach nie jeżdżę itp. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Ale w tych drzewkach są fajne skille co się aktywuje z kółka np taki shockwave z dzidy. A zbędnych rzeczy to jest pełno , inna sprawa że skillpointow w grze też jest full i czasami to je wbijam na jana żeby tylko zejść niżej w drzewku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 Godzinę temu, Schranz1985 napisał: Macie jakieś tipy co z drzewka odblokowywać w pierwszej kolejności? Dużo tego i trochę nie czytelne, plus wydaje mi się że pewne rzeczy są zbędne. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka W grze poprawiono znacznie walkę w zwarciu, a żeby miała szybko przełożenie na grę polecam to drzewko dopakowywać. Nowe combo od razu przecwicz wykonując zadania na arenach w odwiedzanych wioskach. Zdecydowanie uratuje często z opresji. W drugiej kolejności drzewko związane z łukami. Pozostałe drzewka przejrzyj i tylko dochodź do ważniejszych kółek (tańsze zakupy na stole, więcej zielska z energią). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 27 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Wredny napisał: Innych drzewek w ogóle na razie nie ruszyłem, bo pułapek nie stawiam, na maszynach nie jeżdżę itp. Drzewko od dominacji maszyn ma mega skill do odrywania waznych czesci maszyn, można szybko odblokowac,polecam na start gry już. Edytowane 27 Marca 2022 przez aph Cytuj Odnośnik do komentarza
niunias101 15 Opublikowano 28 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 (edytowane) Co to była za przygoda... Tak naprawdę to mogłem już ukończyć grę z 2 tygodnie temu, ale odkładałem tak długo jak tylko mogłem ostatnią misję... Na pewno przejdę to wielokrotnie podobnie jak pierwszą część, aczkolwiek HFW nie poruszyła mnie tak mocno jak jedynka. Platynka wbita, ukończenie na 93 %, zastanawiam się co muszę jeszcze zrobić aby uzyskać pozostałe 7 %? Edytowane 28 Marca 2022 przez niunias101 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 504 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 17 minut temu, niunias101 napisał: Platynka wbita, ukończenie na 93 %, zastanawiam się co muszę jeszcze zrobić aby uzyskać pozostałe 7 %? Wszystko to co jest tam wypisane w statach, misje, aktywności, znajdźki, legendarne przedmioty i zeskanowane wszystkie maszyny. Napadu Maszyn nie trzeba kończyć. 100% na razie dalej nie da się wbić, najwięcej na chwilę obecną to 99,08%. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Też odkładam misje fabularne już na później, mimo że finał zapowiada się genialnie. Dopiero teraz, wykonując aktywności i misje poboczne zdałem sobie sprawę z ogromu mapy, tego ile rzeczy jeszcze nie odkryłem, dopiero niedawno zrobiłem pierwszą zatopiona jaskinię z gryszpanem Przygoda - tak, to zdecydowanie dobre określenie tej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Ja wczoraj zrobiłem m.in. zatopiony kocioł, pomyśleć że takie aktywności są kompletnie niewymagane i można je ominąć przechodząc tylko fabułę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 137 Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Hello everyone, Thanks for all of your Support Form submissions and videos while we have been investigating reports. Our Content and Rendering teams have been hard at work to address the image quality issues that some of you have been experiencing. These issues were especially visible on certain TV’s in the jungle areas of the game. As the issues that present themselves are highly dependent on the brand and make of the television, the team is extremely thankful for all the help our community has provided in guiding them in their search. Through our patches, we’ve implemented a series of fixes designed to reduce the issues. Here are some of the changes we’ve included: Rendering Changes Removed over-sharpening in both Resolution and Performance modes. Reduced the “Saturation Boost” that could occur during motion blur. Added Temporal Filtering to the Cinematic Quality Depth-of-Field filter. Tuned the V-Sync frame pacing. Improved the average dynamic resolution by refining the frame feedback loop. Improved the Screen Space Shadows for very thin objects such as grass blades. Balanced the noise reduction of the Screen Space Ambient Occlusion. Content Changes Reduced the amount of animation on foliage such as clovers, sorrel and the red cover grass to over distance to reduce noise. Reduced brightness of the white tips of the red cover grass to reduce noise over distance. Through feedback, we’ve seen these changes have been beneficial, but we will keep looking at ways to improve the overall quality. We still advise making sure your TV is set up to play Horizon Forbidden West whenever you decide to explore the wilds, as certain features of modern TV’s can reduce the overall image quality. Via your TV settings, please make sure to: Set your TV to “Game mode”, if your TV supports it. Turn off any “sharpening” filter on your TV, it may even be active in “Game Mode”. It’s best to use the default setting of your TV and avoid any changes that affect the “Contrast”, “Vibrancy”, or “Saturation” of your TV. Thank you for your patience. Please continue to use the Support Form to share any of the issues you come across while playing Horizon Forbidden West. - Guerrilla Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi