Skocz do zawartości

Horizon II Forbidden West

Sylvan Wielki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 9.04.2022 o 14:59, Square napisał(a):

Da się wymaksować wszystkie drzewka i nawet mieć zapas, ja mam w tej chwili 11 punktów ekstra.

Rozwiń  

A za Arenę albo minigrę są punkty doświadczenia?

Bo skończyłem wszystko inne poza główną misją i jednym miejscem widokowym, a brakuje mi dużo punktów, z 20-30.

Zadanie łowieckie gdzie trzeba było zabić 3 raptory bronią mamuta prawie wywołało u mnie płacz z wściekłości, do momentu gdy po prostu

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Rtooj
Opublikowano

Panowie, jestem w jakoś ruinach z reliktem. Znalazłem klucz i m wprowadzić klucz, jedyne co znalazłem to zapiski "kod czerwonego zezwolenia"

@#G!

Skąd mam niby wiedzieć że to jest 1705?

Edit. No trzeba przeskrolowac w dół xD :facepalm:

Fajna gierka!

• Haha 4
Opublikowano

:notbad:

Mam dopiero około 15h, ale nowe mechaniki, jak linka do wspinaczki, czy do wyrywania/przyciągania rzeczy sprawdzają się dobrze, to samo spadochron, fajne urozmaicenie gameplayu. System walki z maszynami był jednym z lepszych elementów w jedynce, tu zostało to jeszcze bardziej rozbudowane przez nowe, bardzo fajne techniki Alojki. 

• Plusik 2
Opublikowano

Trochę mnie to martwi, bo nie wiem gdzie to miałbym zdobyć. Popatrzałem w necie i na youtube, za Arenę nie widzę żadnych skillpointów, a za tę minigrę ponoć tylko 11. Brakuje mi jeszcze drugiego wyścigu i zdobycia wszystkich notatek (ktoś to zrobił?) i rodzajów przeciwników.

Opublikowano
  W dniu 10.04.2022 o 10:09, messer88 napisał(a):

za questy tego wpada najwięcej 

Rozwiń  

No mam wszystkie, nawet latam po tych ogniskach czy jakiś "plotkarz" nie ma czegoś jeszcze, i każdy mówi że już nic więcej mi nie powie. Wyczyściłem całą mapę z pytajników, mgły i odkryłem każde ognisko i siedlisko.

Opublikowano

Skończ arenę i porównaj staty do 100% czy masz wszystkie misje i inne aktywności porobione. Był screen wrzucany wcześniej co się składa na 100%. A jak jeszcze ci będzie brakować to Napad.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 10.04.2022 o 10:23, Square napisał(a):

Skończ arenę i porównaj staty do 100% czy masz wszystkie misje i inne aktywności porobione. Był screen wrzucany wcześniej co się składa na 100%. A jak jeszcze ci będzie brakować to Napad.

Rozwiń  

Nigdzie nie mogę znaleźć w necie screena ze 100%, dodatkowo niektóre plansze chyba są przekłamane, raz gośc ma 84% i 6 kotłów, na innym gość na 99,34% i ma 4 kotły :D

Edytowane przez Rtooj
Opublikowano

Tak to wygląda. Jak wspomniałem punktów jest dostępnych więcej niż potrzeba do wymaksowania wszystkich drzewek, za które i tak nie ma trofika jakby co.

W dniu 31.03.2022 o 11:38, Square napisał(a):

Nie mój screen, ale tak to wygląda

FPGh2ACXoAQnPfh?format=jpg&name=4096x409

Rozwiń  

Opublikowano (edytowane)

Miałem miesiąc przerwy od randkowania z Aloszką i wczoraj skończyłem główny wątek. 

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez PiotrekP
Opublikowano

A dodatkowe idealnie często nie pokrywają się z głównym tylko pokazują resztę mapy. W zasadzie nie ma backtrackingu jeżeli się nie chceb odwrotnie, setki miejsc jest dopracowanych i nie ma tam nic. Ja np. Nadal nie byłem w miejscowce z tego długiego gameplayu na sop.

Opublikowano
  W dniu 10.04.2022 o 12:07, Square napisał(a):

Misje fabularne są przecież tak rozmieszczone, że odwiedzasz każdy inny fragment mapy, czy to góry, pustynię, lasy i inne.

Rozwiń  

Koledze chodziło o to, że po zakończeniu fabuły nadal masz spory kawałek mapy pod chmurką - pomimo okrycia wszystkich żyraf. Według mnie dobrze, bo nie musisz biegać w każdy zakątek żeby zobaczyć wszystko co gra ma najlepszego do zaoferowania.

Z resztą się zgadzam - za dużo unravelingu i twistów w ostatnich kilku(nastu) minutach gry. Jedynka to był ciągły, mały progres w kierunku finału. Dużo niewiadomych, wszystko było nowe (w końcu nowe ip, duh) i chętnie się odkrywało całe lore. Tutaj od początku prawie wszystko jest jasne kto, dokąd i po co zmierza. Jedynie pojawienie się i cała historia 

Pokaż ukrytą zawartość

była tajemnicą. Ciekawe ale troszkę to za mało. Przepychanki Alojki i Sylensa w stylu "wiem ale nie powiem" były niskich lotów i bardziej irytowały niż zachęcały do brnięcia w nie, a że były częścią głównego wątku to pod koniec można było przewrócić oczami kilka razy. 

Tak czy inaczej, mocne 7,5/10 dla mnie i trójeczkę też biorę na premierę. 

Opublikowano

Pierwsze 10h za mną i co mogę napisać – fanem 1 części nie byłem (nawet jej nie skońcyzłem), dlatego na dwójkę hypu w ogóle nie czułem. Odkupiłem konsolę, a że gra była w pakiecie, pomyślałem, że zrobię szybki benchmark i zgadzam się – nawet w 60 klatkach ze zjebanym AA gra prezentuje się fenomenalne! Podobnie zresztą jak świetna ścieżka dzwiękowa, muzyka i polski dubbing! No spodziewałem się tego, że GG po raz kolejny pokaże magię – nowe zróżnicowane obszary robią niesamowite wrażenie, świat jest wielki, do tego na każdym kroku natrafiamy na nowe atrakcje.

Sam gameplay też został mocno poprawiony, wraz z rozwojem postaci – mamy to całe mnóstwo pomniejszych nowinek w każdym aspekcie, ale to co jest najważniejsze – to sam zarys fabuły / postacie i misje poboczne, w końcu tak dobre, że nie chcemy niczego pominąć.

Gra mi się rewelacyjnie, włączyłem, by zobaczyć tylko efekty audiowizualne i wsiąkłem. Po ciężkim Eldenie tytuł wchodzi jak złoto. Kolejny system seler PS5. :notbad:

• Plusik 5
  • Haha 2