LiŚciu 1 332 Opublikowano 4 czerwca 2022 Opublikowano 4 czerwca 2022 14 minut temu, Snake_Plissken napisał: Na tym filmiku masz pokazaną różnicę między patchem 1.04, 1.13 i 1.14. Osobiście, po tym patchu nie widzę różnicy jeśli chodzi o jakość obrazu między quality a performance, natomiast super, że ogarnęli ten tryb oraz że planują jeszcze wydanie opcji z 4K/40fps. Mam wrażenie, że za chwilę stanie się to kolejny tryb do wyboru w grach Sony, obok 4K/30 i dynamiczne 4K/60fps. Widze że dobrze że dopiero teraz gre kupiłem a nie na premiere. W co innego grałem więc spokojnie się wstrzymałem. Niestety to teraz znak tej branży że trzeba czekać te 2-3 miesiące żeby gra była we właściwym stanie. Cytuj
messer88 6 456 Opublikowano 4 czerwca 2022 Opublikowano 4 czerwca 2022 4K/40 brzmi ciekawie, dlc to bym w takim trybie chyba ogrywał, plus pasowałoby porobić kilka rzeczy i wbić Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 4 czerwca 2022 Opublikowano 4 czerwca 2022 Godzinę temu, Snake_Plissken napisał: Na tym filmiku masz pokazaną różnicę między patchem 1.04, 1.13 i 1.14. Osobiście, po tym patchu nie widzę różnicy jeśli chodzi o jakość obrazu między quality a performance, natomiast super, że ogarnęli ten tryb oraz że planują jeszcze wydanie opcji z 4K/40fps. Mam wrażenie, że za chwilę stanie się to kolejny tryb do wyboru w grach Sony, obok 4K/30 i dynamiczne 4K/60fps. O mamo ale ziarno w tle podczas przesuwania kamery na tej roślinności. No to dobrze, ze jeszcze nie grałem przed patchem bo mi oczy łzawią od aliasingu. Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 4 czerwca 2022 Opublikowano 4 czerwca 2022 6 godzin temu, Snake_Plissken napisał: Na tym filmiku masz pokazaną różnicę między patchem 1.04, 1.13 i 1.14. Osobiście, po tym patchu nie widzę różnicy jeśli chodzi o jakość obrazu między quality a performance, natomiast super, że ogarnęli ten tryb oraz że planują jeszcze wydanie opcji z 4K/40fps. Mam wrażenie, że za chwilę stanie się to kolejny tryb do wyboru w grach Sony, obok 4K/30 i dynamiczne 4K/60fps. Jak siedzisz daleko od TV to możliwe, ale w normalnej odległości, będąc graczem, nie da się nie widzieć różnicy między upscallowanym 1440p, a 2160p. Ponad 2x więcej pikseli na ekranie. Od 3:48 i dalej, czy to jest po prostu inna pogoda, czy oni najzwyczajniej w świecie wycieli poruszanie się roślinności? I dzięki temu nie ma migotania, bo nic się prawie nie rusza? Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Raczej inna pogoda, w tej grze są moment, że otoczenie stoi w miejscu, aż nadciąga wiatr i wszytsko się buja jak w Wieśku 3. Cytuj
Lukas_AT 1 186 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Dobrze było poczekać z ogrywaniem tej pozycji. Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 9 godzin temu, tjery napisał: Jak siedzisz daleko od TV to możliwe, ale w normalnej odległości, będąc graczem, nie da się nie widzieć różnicy między upscallowanym 1440p, a 2160p. Ponad 2x więcej pikseli na ekranie. Od 3:48 i dalej, czy to jest po prostu inna pogoda, czy oni najzwyczajniej w świecie wycieli poruszanie się roślinności? I dzięki temu nie ma migotania, bo nic się prawie nie rusza? Inna pogoda, sam sprawdzałem u siebie i wszystko się rusza na wietrze tak jak zawsze. A siedzę 2m od ekranu, 65”. 1 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Na tych filmach faktycznie nie ma wiatru, ale u mnie jest. To kwestia pogody. No cudownie to wygląda i się rusza w tych 60 sek. Dla mnie jak narazie zdecydowanie najładniejsza gra tej generacji konsol. Pograłem kilka h. Jest bardzo dobrze, płynnie, pięknie. Ciekawe aktywności podoczne itp. No ale o tym już nie raz było pisane. Co się rzuca w oczy, szczególnie na początku, to jak miałki, współczesny wątek miała jedynka (ten z przeszłości był dobry). Spotykam jakieś postacie, kurla one mnie znają, jakieś wspólne akcje. No żadnej nie pamiętam (nie licząc ofc kozaka Sayliego), ew. jakieś mini przebłyski. Ponadto co to za nijakie postacie, brrr. Mam nadzieję, że nowi NPC będą bardziej wyraziści i chociaż trochę zapadający w pamięć. No ale podsumowując, bawię się kozacko. Dawno nie grałem w takiego naprawdę mocnego blockbustera AAA TPP. Ostatnio to już w ogóle raczej same indyki z passa, więc wchodzi pięknie. Cytuj
messer88 6 456 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Dla mnie lepsze tutaj postacie poboczne niż Ci z jedynki, szczególnie towarzysze. Jedna tylko babka była denerwująca, taka lewaczka. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 no teraz to 60 fpsów wygląda tak jak powinno Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 4 godziny temu, balon napisał: Na tych filmach faktycznie nie ma wiatru, ale u mnie jest. To kwestia pogody. No cudownie to wygląda i się rusza w tych 60 sek. Dla mnie jak narazie zdecydowanie najładniejsza gra tej generacji konsol. Pograłem kilka h. Jest bardzo dobrze, płynnie, pięknie. Ciekawe aktywności podoczne itp. No ale o tym już nie raz było pisane. Co się rzuca w oczy, szczególnie na początku, to jak miałki, współczesny wątek miała jedynka (ten z przeszłości był dobry). Spotykam jakieś postacie, kurla one mnie znają, jakieś wspólne akcje. No żadnej nie pamiętam (nie licząc ofc kozaka Sayliego), ew. jakieś mini przebłyski. Ponadto co to za nijakie postacie, brrr. Mam nadzieję, że nowi NPC będą bardziej wyraziści i chociaż trochę zapadający w pamięć. No ale podsumowując, bawię się kozacko. Dawno nie grałem w takiego naprawdę mocnego blockbustera AAA TPP. Ostatnio to już w ogóle raczej same indyki z passa, więc wchodzi pięknie. Mnie trochę zdziwiło że w dwójce dyrektorem związku jeździeckiego jest Spoiler gość którego zabiłem w pierwszej części, bez sensu. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Po prostu wybrałeś niekakonicznie, nie ma w tym nic dziwnego. Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Wiadomo, ale jak już robią wybór w jedynce, to mogli dograć Spoiler krótki dialog z noname'em w miejscu Nila jeżeli go zabiłeś wcześniej. Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Dodali z powrotem wiatr do 60 klatek czy nadal wszytsko stoi? Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 1 godzinę temu, XM. napisał: Dodali z powrotem wiatr do 60 klatek czy nadal wszytsko stoi? Jest normalnie wiatr. Dziś miałem mocny na złomiankach. Tzn raz jest, raz nie ma. Zależy od pogody. To jakiś fejk, że nie ma tego wiatru. Tak w ogóle wczoraj dodali mały patch 1.016. Może paczka w wiatrem? Filmik porównawczy był na 15. Cytuj
XM. 10 864 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Akurat z tym wiatrem to prawda - po jednym patchu dosłownie nawet lisc się nie ruszal. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 No to teraz się ruszają pięknie. Dziś wiało prawie jak w Wieśku. Cytuj
Wredny 9 502 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Potwierdzam, biegam w 60fps i żadnej różnicy w porównaniu z Quality nie widzę - pięknie, ostro, zero migotania i roślinki falują aż miło - szkoda, że tak to nie wyglądało na premierę. Tryb z 40fps zbędny, więc niech pracują nad jakimś fabularnym rozszerzeniem, zamiast tracić na to czas i zasoby. 1 Cytuj
tjery 1 189 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Byłby ktoś tak miły i wrzucił skrina w full jakości z trybu performance (ale z gry, nie z fotomoda)? Tu można wrzucać bez kompresji https://imgbb.com/. Najlepiej jakiś widoczek z drzewkami itp. Dzięki Cytuj
easye 3 356 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 Ech ja rozumiem że 4K to bardzo fajna rozdzoelczosc, ale już nie przesadzajcie - Horizon 2 w 60fpsach to obecnie najładniejszy Open world jaki powstal, a skalowane 1440p prezentuje się wystarczająco ostro nawet na 80 calowych telewizorwch. Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 5 czerwca 2022 Opublikowano 5 czerwca 2022 6 godzin temu, balon napisał: Tak w ogóle wczoraj dodali mały patch 1.016. Może paczka w wiatrem? Filmik porównawczy był na 15. 1.016 naprawiał problem wyłączającej się gry przy używaniu starego sejwa. Sporo osób to zgłaszało. Cytuj
Wredny 9 502 Opublikowano 6 czerwca 2022 Opublikowano 6 czerwca 2022 6 godzin temu, easye napisał: Ech ja rozumiem że 4K to bardzo fajna rozdzoelczosc, ale już nie przesadzajcie - Horizon 2 w 60fpsach to obecnie najładniejszy Open world jaki powstal, a skalowane 1440p prezentuje się wystarczająco ostro nawet na 80 calowych telewizorwch. No teraz tak i nikt się z tym nie spiera. Przed tym patchem były problemy i o tym tu ciągle mowa. Cytuj
LiŚciu 1 332 Opublikowano 6 czerwca 2022 Opublikowano 6 czerwca 2022 Kurde, fabułka nawet w tej części jest wciągająca. W jedynce tylko początek mnie mocno zainteresował do momentu po próbie a tutaj jest naprawde intrygująco. I jak Spoiler wjechała ta ekipa do tego podtopionego laboratorarium to się sporo nakręciłem żeby to wszystko poznać. Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 6 czerwca 2022 Opublikowano 6 czerwca 2022 Bo ta gra to ogólnie nie ma wad, a teraz jak Ci którzy nie potrafią grać w 30 fps dostali poprawione 60 to w zasadzie można tylko na złość wymyślać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi